شیعه شناسی
#مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی @shiashenasee eitaa.com/shiashenasee sapp.ir/shiashenasee
❇دوم اردیبهشت سالروز تاسیس سپاه ❇
دوم اردیبهشت یاد آور تدبیر بسیار حکیمانه معمار و رهبر فقید وعظیم الشان انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی(ره)درتاسیس نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است،ضمن گرامی داشت ، این روز را خدمت امام عصر (عج)و مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله امام خامنه ای(حفظه الله)، ملت شریف و بزرگوار ایران اسلامی و پاسداران انقلاب اسلامی به ویژه پیشکسوتان شهید و شهادت،تبریک و تهنیت عرض نموده، از خداوند متعال برایشان آرزوی سلامتی و موفقیت داریم .
❇سپاه پاسداران یکی از نهاد هایی است که پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی ایران به فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شده و منشا خیر و برکات در عرصه های مختلف بوده وهست،در اهمیت این نهاد مقدس همین بس که حضرت امام(ره)فرمود:" اگر سپاه نبود کشور نبود". ویژگی های زیادی چون مومن بودن،انقلابی بودن و بصیرت داشتن،ایجاد امنیت و...باعث شده است که این نهاد دوست داشتنی و مردمی باشد. انشاالله همه به ویژه سپاهی های عزیز در حفظ این ویژه گی ها کوشا بوده وباشیم.
فرهنگی تربیتی #مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی
@shiashenasee
eitaa.com/shiashenasee
sapp.ir/shiashenasee
❇️سومین جلسه کمیته شیعه شناسی برگزار گردید.
حجت الاسلام والمسلمین منصوری دبیر کمیته شیعه شناسی از برگزاری سومین جلسه این کمیته در روز چهارشنبه ۱۴۰۰/۲/۱ خبر داد.
وی افزود: این جلسه با حضور اساتید محترم حجج اسلام آقایان؛ داعی نژاد ، مودب، فاکر میبدی، یوسفی غروی و رضانژاد در مرکز تخصصی شیعه شناسی برگزار گردید.
دبیر کمیته شیعه شناسی خاطر نشان کرد: در این جلسه موضوعات پیشنهادی رساله های شیعه پژوهان سطح ۳ مرکز آقایان؛ رمضان زاده، عدنانی ساداتی، برآبادی، مرشدی و سطح ۴ آقای فلاح زیارانی مورد بررسی اعضای کمیته قرار گرفت و تعدادی از آنها به تصویب قطعی یا اجمالی رسید.
حجت الاسلام منصوری یادآور شد: معاونت آموزش مرکز تخصصی شیعه شناسی آمادگی خود را جهت پیگیری تصویب موضوعات رساله های علمی سطح 3 و 4 شیعه پژوهان و عموم طلاب با موضوعات مرتبط با مباحث شیعه شناسی اعلام می دارد.
معاونت آموزش #مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی
@shiashenasee
eitaa.com/shiashenasee
sapp.ir/shiashenasee
#وبینار_علمی_فرهنگی
به مناسبت ماه مبارک رمضان، لیالی قدر و ضربت خوردن و شهادت مولای متقیان امیرمومنان حضرت علی علیه السلام؛
اولین نشست از سلسله نشست های علمی فرهنگی مرکز تخصصی شیعه شناسی با عنوان
صیانت از حوزه تربیت کارشناس وارسته (با الگوپذیری از سیره امام علی علیه السلام)
با سخنرانی استاد حجت الاسلام والمسلمین مجتهدی تبریزی (زید عزه) عضو گروه علمی تربیتی مرکز تخصصی شیعه شناسی و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه، برگزار می گردد.
زمان: یکشنبه 12 اردیبهشت ساعت 17
لینک ورود: yun.ir/oexspf
#مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی
@shiashenasee
eitaa.com/shiashenasee
sapp.ir/shiashenaseeyun.ir/oexspf
شیعه شناسی
با تبریک فرارسیدن پانزدهم ماه مبارک رمضان سالروز ولادت کریم اهل بیت حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و ایام البیض کلیپ
"درس هایی از آموزه های اخلاق عملی امام حسن مجتبی علیه السلام"
که توسط شیعه پژوه سطح چهار شیعه شناسی حضرت حجت الاسلام والمسلمین استاد رضایی(زید عزه) وبه همت بخش فرهنگی تربیتی مرکز تهیه و تولید گردیده است، تقدیم مخاطبان و ارادتمندان به حضرتش می گردد.
محقق و پژوهشگر گرامی با استناد به منابع روایی و تاریخی به ویژه سخنان و سیره ارزشمند امام مجتبی علیه السلام و با برشمردن بخشی از آموزه های اخلاق عملی حضرت چون تقوا پرهیز کاری،شیفتگی نسبت به عبادت و نماز و تهیه زاد و توشه برای سفر آخرت، به بیان ویژگی های معنوی و امتیازات امام دوم پرداخته واز جمله افتخارات آن بزرگوار بخشندگی، احسان و نیکو کاری دانسته ویاد آور می شوند الگوی عملی که بتواند در تمام زمان ها به ویژه ماه مبارک رمضان کاربرد داشته باشد،قطع و یقین آموزه های اخلاق عملی اهل بیت علیهم السلام است.امید است با آشنایی بیشتر نسبت به سیره عملی ائمه اطهار علیهم السلام وامام مجتبی علیه السلام بتوانیم پیروی خوبی برایشان باشیم.
فرهنگی تربیتی
🔷️امام حسن مجتبی(ع) فرمودند:
🛑هلاکت و نابودی دین و ایمان هر شخص در گروی سه چیز است:
🌌تکبر
🌌حرص
🌌حسد
🛑تکبر سبب نابودی دین و ایمان شخص می شود و به وسیله تکبر شیطان با آن همه عبادت ملعون گردید.
🛑حرص و طمع دشمن شخصیت انسان است، همان گونه که حضرت آدم(ع) به وسیله آن از بهشت خارج شد.
🛑حسد سبب همه خلاف ها و زشتی ها است و به همان جهت قابیل برادر خود هابیل را به قتل رساند.
📚اعیان الشریعه، ج۱،ص۵۷
فرهنگی تربیتی #مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی
@shiashenasee
eitaa.com/shiashenasee
sapp.ir/shiashenasee
✅صلوات در ماه مبارک رمضان☝️
✍با تبریک و شادباش میلاد کریم اهل بیت حضرت امامحسن مجتبی(ع) وزمان بهار صلوات خوب است سنتی که در ماه مبارک رمضان کمتر از آن یاد می شود، یادی نموده وثواب آن را به امام خوبی ها وکرم حضرت امام حسن(ع) نثار نماییم.
✅امام هشتم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) فرموده اند:"شما رابه کثرت در ذکر و یاد خدا و صلوات بر محمد و آل محمد (ع ) در شب وروز ماه رمضان،به مقداری که می توانید توصیه و سفارش می کنم".
📚 بحار الانوار، ج۹۶،ص ۳۸۰
✅مرحوم شیخ مفید(ره) در "مقنعه" می نویسد:" از سنت های نبوی آن است که هر روز از ماه رمضان، صد بار بر محمد و آل محمد(ع) صلوات فرستاده شود ، و صلوات به تعداد بالاتر و بیشتر بهتر است
📚المقنعه، ص ۳۱۳
✅فلسفه ی این همه اهمیت صلوات به اهمیت پذیرش رهبریت و ولایت پذیری حق و آثار و تبعات آن بر می گردد به همین خاطراست که خداوند از پیامبر اکرم (ص) می خواهد که در برابر مزد رسالتش از مردم چیزی جز مودت و محبت به خاندانش نخواهد.
فرهنگی تربیتی #مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی
@shiashenasee
eitaa.com/shiashenasee
sapp.ir/shiashenasee
شب قدر است بیا قدرش بدانیم
ز سوز دل دعا سویش بخوانیم
به اشک و ذکر یارب یارب خویش
گناه و کینه دل را برآنیم
🌌شب قدر را از این جهت "قدر" نامیده اند که خداوند در این شب، حوادث و سرنوشت انسان ها را تقدیر، اندازه گیری و تعیین می نماید، یعنی حیات، ممات، رزق و روری، سعادت و شقاوت انسان ها را برای مدت یک سال مشخص و معین می گردد. این تقدیر هیچ گونه تضادی با آزادی اراده انسان و اختیار او ندارد چرا که تقدیر الهی به وسیله فرشتگان بر طبق شایستگیها، لیاقت افراد،میزان ایمان، تقوی و پاکی نیت واعمال آنها است. یعنی برای هرکسی چیزی را مقدر می کنند که به خاطر اعمالش لایق آن شده و زمینه هایش خود فراهم نموده است و این نه تنها منافاتی با اختیار ندارد بلکه تاکیدی بر آن است.
🌌بعضی گفته اند: از این جهت شب قدر نامیده اند که دارای قدر و شرافت عظیمی است. بتز گفته اند علت آن است که قرآن با تمام قدر و منزلتش بر پیامبر عظیم القدر به وسیله جبرائیل نازل شده است. نیز گفته اند: چون هر کس شب قدر را احیا بدارد صاحب قدر و مقام و منزلت می گردد. در برداشت دیگری گفته اند: چون در شب قدر آن قدر فرشتگان فرود می آیند که عرصه و زمین بر آنان تنگ می شود. معنای اول از همه مناسب و معروف تر است (تفسیر نمونه ج ۲۷ ص۱۸۸).
فرهنگی تربیتی #مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی
@shiashenasee
eitaa.com/shiashenasee
sapp.ir/shiashenasee
🌴صادق آل محمد(ع):
🔰هرکس برای خدا دانش بیاموزد وبه آن عمل کند وبه دیگران آموزش دهد، از او در ملکوت آسمان ها، به بزرگی یاد می شود.
و می گویند:
برای خدا آموخت و برای خدا عمل کرد و برای خدا آموزش داد.🍎
📚کافی، ج۱ص ۲۵🌴
سال روز ضربت خوردن مولاحضرت علی(ع)،شهادت استاد مطهری(ره) روز معلم را گرامی داشته، ارج می نهیم
فرهنگیتربیتی #مرکز_تخصصی_شیعه_شناسی
@shiashenasee
eitaa.com/shiashenasee
sapp.ir/shiashenasee
#گزارش_نشست_وبیناری
ششمین نشست از سلسله نشست های وبیناری مرکز تخصصی شیعه شناسی با عنوان «زمینه ها و عوامل مظلومیت امیر المومنین(علیه السلام)» با سخنرانی حجت الاسلام حسین عبدالمحمدی(زیدعزه) عضو گروه علمی تربیتی مرکز تخصصی شیعه شناسی و عضو هیأت علمی جامعة المصطفی العالمیه، در تاریخ 11 اردیبهشت 1400 برگزار گردید.
حجت الاسلام عبدالمحمدی در ابتدای سخنان خود به بیان جایگاه ویژه امام علی(علیه السلام) و نقش آن حضرت در استحکام پایه های حکومت اسلامی پیامبر خدا(صلی الله علیه و آله) پرداختند.
سخنران جلسه در ادامه سخنان خود، غصب خلافت، غصب فدک، هجوم به خانه آن حضرت، سب و لعن آن حضرت در منابر به دستور معاویه، جلوگیری از نقل فضائل آن حضرت، تشیع جنازه شبانه و مخفی بودن قبر آن حضرت برای حدود یک قرن را از مهمترین مصادیق مظلومیت امیرالمومنین(علیه السلام) ذکر کردند.
در ادامه استاد عبدالمحمدی موارد زیر را بعنوان زمینه های مظلومیت آن حضرت بیان کردند:
1. ضعف ایمان یا ضعف بصیرت اکثریت مسلمانان
ایشان با استناد به نمونه های تاریخی و از جمله آیه 14 سوره حجرات این واقعیت تاریخی را بیان کردند که در آن زمان خیلی از افراد هر چند مسلمان شده بودند ولی ایمان در قلبشان وارد نشده بود.
2. سکوت خواص
شکل گیری جریان قاعدین مصداق بارز سکوت خواص بخصوص در دوران حکومت آن حضرت می باشد که بعنوان یکی از زمینه های مظلومیت آن حضرت قابل توجه می باشد.
سخنران جلسه، موارد زیر را بعنوان عوامل مظلومیت آن حضرت ذکر کردند:
1. جریان نفاق؛ 2. بنی امیه؛ 3. حسادت و تعصبات قبیله ای؛ 4. دنیا طلبی برخی از اصحاب و خواص
#تخصصی_شیعه_شناسی