@shirini71
🔷#حلوای_انگشت_پيچ_همدان
مواد لازم
دستور پخت
شکر ۱ کیلو گرم
سفیده تخم مرغ ۳ عدد
جوهر لیمو ۱/۸ قاشق چایخوری
آب به مقدار یک بند انگشت از شکر بالاتر
۱- شکر را در ظرف مورد نظر ريخته و آب را که بايد به مقدار يک بند انگشت بالاتر از شکر باشد اضافه ميکنيم و در صورت دلخواه كمي زعفران و بر شعله گاز قرار ميدهيم.
۲- بعد از اين که شربت قوام آمد، جوهر ليمو را داخل آن ميريزيم.
۳- بعد از کمي حرارت دادن، مقداري از شربت را بين دو انگشت قرار ميدهيم، اگر به صورت کشدار شد، شعله را خاموش و صبر ميکنيم تا خنک شود در حدي که اگر سفيده را به آن اضافه کنيم پخته نشود.
۴- در اين زمان سفيدهها را به ميزاني که پف کند هم ميزنيم.و آن را به شربت اضافه و آنقدر هم ميزنيم تا مواد کاملاً سفيد و يکدست و کشدار شود.
۵- حالا انگشت پيچ ما آماده است، ما ميتوانيم براي عطر و طعم آن به شربت گلاب هم اضافه کنيم.
۶- و در آخر با دارچين و خلال پسته و بادام در صورت تمايل آن را تزئين کنيم.
@shirini71
🔷#دسر_صورتی
▫️شیر۳/۵لیوان
▫️شکر ۴قاشق غذاخوری
▫️ایرمیک(آرد_سمولینا )۸قاشق غذاخوری
▫️پودر ژلاتین ۱/۵
▫️آب سرد نصف لیوان
▫️یک پاکت پودینگ توت فرنگی
▫️خامه ۱۰۰ گرم
▫️یک قاشق غذاخوری کره
▫️یک قاشق چایخوری وانیل
🔸ابتدا پودر ژلاتین را با آب سرد مخلوط کرده و روی بخار کتری میذاریم تا بنماری بشه بعد اینکه شفاف شد از روی حرارت بر میذاریم کنار میذاریم تا سرد بشه
شیر رو داخل قابلمه ریخته ایرمیک،پودینگ،شکر رو هم داخل شیر ریخته خوب هم میزنیم تا یکدست بشه بعد روی حرارت ملایم میذاریم مدام هم میزنیم تا ته نگیره و عین فرنی بشه وبعد کره و وانیل را اضافه کرده خوب مخلوط میکنیم واز روی حرارت بر میداریم و داخل ظرف دیگه ای میریزیم وروش سلیفون می کشیم تا وقتی کمی سرد بشه بعد ژلاتین بنماری شده وخامه رو اضافه کرده با همزن برقی زده تا یکدست بشه وداخل قالب مورد نظر ریخته وداخل یخچال ۴_۵ساعت میذاریم تا خودشو بگیره حالا آماده سرو هست
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_لیمو_و_کرم_لیمو
مواد لازم:
آرد 1 و ½ پیمانه الک شده
بیکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
نمک ½ قاشق چای خوری
شکر دانه ریز ½ پیمانه + 2 قاشق غذاخوری
شیر ½ پیمانه
روغن مایع 1/3 پیمانه
وانیل 1 قاشق چای خوری
رنده پوست یک عدد لیمو ترش تازه + آب لیموی تازه 1 قاشق غذاخوری
سفیده تخم مرغ به دمای محیط رسیده 4 عدد
پودر قند 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
فر را روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنید. دو عدد قالب گرد 20 سانتی را چرب و آرد پاشی کنید. یا کف قالب کاغذ روغنی انداخته روی کاغذ روغنی را چرب کنید.
در ظرفی آرد، بیکینگ پودر و نمک را الک کنید. در ظرف دیگری ¼ پیانه از شکر، شیر، روغن، وانیل، رنده پوست لیمو و آب لیمو را با همزن دستی مخلوط کنید.
در ظرف دیگری سفیده های تخم مرغ را با همزن بزنید وقتی پف کرد بقیه شکر را کم کم اضافه کرده با همزن بزنید تا کالا فرم بگیرد.
نیمی از مخلوط آرد را به مخلوط مایعات اضافه کنید و با همزن مخلوط کنید سپس بقیه آرد را در سه مرحله اضافه کرده هر بار مقداری آرد و مقداری سفیده اضافه کنید و با لیسک به صورتی دورانی مخلوط کنید طوری که پف مواد نخوابد. مواد را داخل قالب ها ریخته به مدت 20 دقیقه در طبقه وسط فر 180 درجه از پیش گرم شده بپزید.
مواد لازم کرم لیم
زرده تخم مرغ 4 عدد
رنده پوست 1 عدد لیمو ترش متوسط + آب لیمو ترش تازه ½ پیمانه
پودر قند 1 و یک سوم پیمانه
نشاسته ذرت 1/3 پیمانه
نمک یک پنسه
وانیل 1 قاشق چای خوری
طرز تهیه:
زرده ها را داخل ظرفی با همزن دستی مخلوط کنید. در ظرف دیگری رنده پوست لیمو ، پودر قند ، نشاسته ذرت، و نمک را مخلوط کنید ، رنده پوست لیمو و 1 و ½ پیمانه آب اضافه کنید و هم بزنید تا نشاسته ذرت حل شود. مخلوط فوق را روی حرارت ملایم قرار داده هم بزنید حدود دو دقیقه بعد کمی از مواد فوق را روی زرده ها ریخته هم بزنید و دوباره داخل ظرف برگردانید. چند دقیقه دیگر مواد را روی حرارت ملایم هم بزنید تا حالت فرنی پیدا کند. پس از برداشتن از روی حرارت وانیل را اضافه کنید.
#پیاز_حلقه_ایی_باخمیرتمپورا😍
#پیاز_سوخاری
#خمیرتمپورا
#تمپورا یک خمیر رقیق و خیلی ترده که همه چیز رو میشه باهاش سوخاری کرد مثل میگو،فیله مرغ،سبزیجات.
این خمیر خیلی سبک و خیلی خوشمزست، پس حتما امتحانش کنید. بنظر من #پياز_سوخاري با اين خمير خوشمزه تر از سوخاري كردن با پودر و آرد سوخاريه.
مواد لازم برای خمیر:
_آرد سفید سه قاشق غذاخوری
_نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
_آب یخ یک چهارم لیوان
_بیکینگ پودر نصف قاشق مرباخوری
_کمی نمک
طرز تهیه: مواد خشک رو باهم تركيب و بعد آب رو بهش اضافه كنيد و سی دقیقه در دمای آشپزخونه استراحت بدید.این خمیر نباید زیاد هم زده بشه ،در حد مخلوط شدن کافیه،چون اگه زیاد هم بزنید تردیشو از دست میده.مواد اوليه رو هم تغيير نديد تا نتيجه مطلوب باشه.نشاسته ذرت سفيد و ترد و پودريه،لوازم قناديها و سوپر ماركتها دارن.
طرز تهیه پیاز حلقه ای با تمپورا:پیازهارو با ضخامت نیم تا یکسانت حلقه و از هم جدا کنید.پیازهارو در خمیر تمپورا زده و در روغن خیلی داغ سرخ کنید تا طلایی بشن (اگه روغن کاملا داغ نباشه ترد نمیشه) و بعد روی دستمال بذاريد تا روغن اضافش گرفته بشه.
این پیازهای خوشمزه رو حتما گرم و با سس دلخواهتون سرو کنید.
@shirini71
#پیاز_سوخاری_رستورانی
_کیا مثل من پیاز سوخاری دوست دارن دستاشون بالا
_درست کردن پیاز سوخاری ممکنه ساده به نظر بیاد ولی هر کسی نمیتونه اونو تپلی و صاف و صوف مثل برای رستورانا دربیاره😉
_برای اینکه پیاز سوخاری تپلی بشه و بعد از سرخ شدن لایه روییش مثل پوست بلند نشه یه فوت کوچولو و ساده داره ، ایشالا پست بعدی که دستورو وویدئوش رو گذاشتم بهتون یاد میدم چطوری این فینگر فود یا فست فود خوشمزه و پرطرفدار رو به بهترین شکلش درست کنید
@shirini71
#دال_حبوبات
💥آبگوشت گیاهخواران
👩🍳مواد لازم
نخود ازشب قبل خيس شده يک پيمانه
لوبياسفيد ازشب قبل خيس شده يک پيمانه
لوبيا چيتی ازشب قبل خيس شده 2/1پيمانه
سویا 2/1 پيمانه
روغن 2/1 پيمانه
سيب زميني نيم کيلو
گوجه فرنگي نيم کيلو
ليموعمانی 6 تا 8 عدد
زردچوبه 8 قاشق چايخوري
نمک 8 قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز 2 قاشق چايخوری
#دستور_پخت
نخود لوبيا سفيد و لوبيا چيتي را که حداقل 3ساعت خيس کرده ايم همراه با آب کافي (12پيمانه) در قابلمه مناسبي مي ريزيم و با حرارت زياد به جوش مي آوريم. پس ازجوش آمدن آب در قابلمه را مي گذاريم وحرارت را ملايم مي کنيم تا حبوبات حدود 2ساعت به آرامي بپزد. سپس سويا را 10 دقيقه خيس مي کنيم و از صافي مي ريزيم تا آب آن گرفته شود. روغن را در ماهيتابه داغ مي کنيم وسويا را 2دقيقه با حرارت متوسط تفت مي دهيم. آنگاه سويا سيب زميني پوست کنده درسته گوجه فرنگي چهارقاچ ليمو عماني زرد چوبه و نمک را به نخود و لوبيا ي پخته شده اضافه مي کنيم و مي گذاريم با همان حرارت ملايم حدود 2 ساعت بپزد و کاملا جا بيفتد.
@shirini71
#رب_فلفل
🌶🌶🌶🌶
۳ کیلو فلفل قرمز رو شستم ودونه هاشو خارج کردم وخرد کردم
تو قابلمه ریختم وروش یه لیوان آب ریختم ودربشو گذاشتم تا خوب بپزه وفلفل ها نرم بشن وبعد با گوشت کوب برقی خوب پوره کردم ودوسه قاشق رب گوجه اضافه کردم (برا خوشرنگ وخوش طعم شدنش)
دوباره رو حرارت گذاشتم و کمی نمک اضافه کردم و گذاشتم خوب ابشو بکشه وسفت بشه وبعد تا داغه داخل شیشه ریختم ودربشو خوب چفت کردم و شیشه هارو وارونه چیدم ( اینجوری هوای توش خارج میشه وماندگاریش زیاد میشه)
وبعد خنک شدن در یخچال نگهداری میکنم
من این رب رو تو رسپی غذاهام نوشتم که استفاده میکنم و خیلی از دوستان سوال کردن که رب فلفل چجوری درست میشه
تو همه غذاهایی که رب استفاده میشه یه قاشق مربا خوری از این رب میزنم و بقیه رو رب گوجه اضافه میکنم
تندی این رب هم بستگی به فلفلتون داره .
@shirini71
.
#کیک_گردویی با سیب .
مواد لازم :
پودر شکر 3/4 پیمانه
آرد 2 پیمانه
روغن مایع 3/4 پیمانه
تخم مرغ 3 عدد
مغز گردوی خرد شده 1/3 پیمانه
بیکینگ پودر 1 و نیم قاشق مرباخوری
وانیل 1/4 قاشق چایخوری
سیب رنده شده 2 پیمانه
.
.
طرز تهیه :
● آرد و بیکینگ پودر رو با هم مخلوط می کنیم و دو تا سه بار الک میکنیم. قالب رو کاغذ روغنی میندازیم و دیواره هاش رو با کمی روغن چرب می کنیم. فر رو روشن میکنیم و روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم میکنیم.
.
● تخم مرغ ها رو داخل یک ظرف مناسب میریزیم و شکر رو کم کم بهشون اضافه می کنیم و با همزن میزنیم. بعد از اینکه شکر در تخم مرغ ها حل شد، وانیل رو اضافه میکنیم.
.
● همزدن شکر رو ادامه میدیم تا حجم مواد بیشتر بشه و کرم رنگ بشه. حالا روغن رو اضافه میکنیم و در حد مخلوط شدن مواد رو با همزن میزنیم.
.
● آرد رو در دو تا سه مرحله اضافه می کنیم و با دور کند همزن در حد اینکه مخلوط یکدست بشه میزنیم.
.
● سیب های رنده شده با دنده درشت رو به مخلوط کیکمون اضافه می کنیم و با کمک لیسک یا قاشق مواد رو با هم مخلوط میکنیم. گردو رو هم اضافه میكنیم و آروم هم میزنیم. خمیر رو توی قالب میریزیم و حدود 45 دقیقه توی فر گرم شده میپزیم
@shirini71
#شامی_هویج
این مدل شامی رو مامانم از بچگی برامون درست میکرد و خیلی خیلی خوشمزه است
مواد لازم
هویج رنده شده یک عدد بزرگ
سیب زمینی یک عدد متوسط
گوشت چرخکرده 250گرم
پیاز رنده شده یک عدد متوسط
سیر رنده شده دو حبه
مرزه خشک یک ق چ
دارچین و فلفل سیاه و گرد غوره هر کدام نصف ق چ
نمک دو ق چ
آرد نخودچی سه ق غ
آب کمی
همه مواد بالا رو به غیر آب با هم مخلوط میکنیم خمیر کمی سفت و چسبنده میشه قاشق قاشق آب اضافه میکنیم و داخل مایه شامی ورز میدیم تا به دست نچسبه کم کم آب بریزین تا مایه شل نشه وقتی دیدین به دست نمیچسبه آماده است برای سرخ کردن این شامی خیلی خیلی کم روغن میبره و اصلا موقع سرخ کردن روغن جذب نمیکنه
این غذا طعم شیرین نداره فوق العاده خوش طعم و خوش عطره
نوش جان
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
مواد لازم برای لازانیا بدون فر
500 گرم گوشت چرخ شده
2 بسته لازانیا
300 گرم سوسیس
500 گرم قارچ
1 عدد سس کچاپ
1 عدد فلفل دلمه ای
500 گرم پنیر پیتزا
1 عدد پیاز خرد شده
روغن به میزان لازم
نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه لازانیا بدون فر😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
ابتدا پیاز خرد شده رادر تابه تفت داده تا طلائی شود سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه تا خوب سرخ شود .فلفل دلمه ای نگینی را تفت میدهیم و بعد سوسیسهای خرد شده را تفت داده و قارچ ها را به آن اضافه میکنیم بعد از کمی سرخ شدن همه مواد را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل را اضافه میکنیم . در قابلمه ای پر آب لازانیا ها را پس از پانزده دقیقه جوشیدن آبکش میکنیم و کنار میگذاریم .
در آخرین مرحله مخلوط کردن مواد داخل لازانیا سس کچاپ را به مواد اضافه و بمدت ده دقیقه درب مواد را بسته تا با هم ترکیب شوند .
در انتها تابه ای(تابه بزرگ کارال ) را آماده و مقداری روغن در آن میریزیم سپس دو برگ لازانیا را بصورت بعلاوه روی یک سینی گذاشته مقداری مواد را همراه پنیر پیتزا روی آنها میریزم و برای جمع کردن لایه ها باز بصورت یکی در میان مواد و پنیر پیتزا ریخته و جمع میکنیم (به حالت بفچه ) و یکی یکی در تابه گذاشته و باز روی هر لازانیا پنیرمیریزیم و به مدت نیم ساعت درب تابه را با حرارت ملایم بسته تا آماده شود .
میتوان از سس سفید هم در مواد به همراه سس قرمز استفاده کرد که پر چرب تر خواهد شد سس قرمز کم چرب خواهد بود .
نکته
درب ظرف را تا انتها زیاد باز و بسته نکنید .
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#مربای _گل -محمدی -تازه
گل محمدی تازه نیم کیلو
شکر 1 کیلوگرم
آبلیمو 1 ق مرباخوری
هل ¼ق چایخوری
آب 1 لیتر
برای تهیه مربای گل سرخ تازه ابتدا گلبرگها را جدا کرده و داخل ظرفی پر از آب قرار دهید تا کمی خیس بخورد و گرد و غبار و آلودگیهای آن جدا شود و بعد خوب شسته و آبکشی کنید.
با گلبرگها به آرامی رفتار کنید تا له نشده و خراب نشوند.
وقتی آب اضافه گلبرگها رفت، آنها را روی یک تکه پارچه تمیز پهن کنید تا کاملا آب اضافه آنها گرفته شود.
سپس با کمک قیچی، گلبرگها را خرد کنید.
حالا سراغ آب و شکر رفته و آنها را باهم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید.
وقتی شربت به غلظت رسید، گلبرگها را داخل شربت بریزید و حدود نیم ساعت زمان بدهید تا گلها بپزند.
سپس آبلیمو، دانه هل خردشده رو اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید.
وقتی یک جوش کوچک زد، شعله را خاموش کنید.
در این مرحله، یک دم کنی روی قابلمه مربا قرار دهید و حدود 2 ساعت یا بیشتر زمان دهید تا دم بکشد و شربت به خورد گلها برود و مربا خوشرنگ شود.
بعد از خنکشدن، مربا را داخل ظرف شیشهای دردار ریخته و داخل یخچال نگهداری کنید.
فراموش نکنید که دانههای هل را در بیاورید و مربا را داخل شیشه بریزید.
چند نکته درباره تهیه مربای گل سرخ تازه:
این مربا حتما باید با گل محمدی مناطق کوهستانی تهیه شود. گلهای مناطق کویری مثل کاشان بسیار تلخ هستند و فقط با چندین و چندبار جوشاندن و دور ریختن آب آن، تلخیشان گرفته میشود که در این صورت دیگر هیچ خاصیتی از گل محمدی باقی نمیمونه
برای اطمینان ار نوع گلبرگ میتوانید به صورت خام از گلها بخورید و ببینید که تلخ هستند یا نه
@shirini71