آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_4تخم_مرغی
تخم مرغ ۴عدد
آرد ۱۰۰گرم
شکر۱۰۰گرم
بکینگ پودر یک ق م
وانیل
شربت بار یاعسل یک ق غذاخوری
🔶اول فرتون رو روشن کنید روی دمای ۱۶۰ درجه و سینی فر رو طبقه ی پایین فرتون بزارید و اون توری سیمی فر رو طبقه ی وسط و کیک رو روی توری سیمی ♥سینی رو کف فر میزارن چون حرارت رو پخش میکنه و کیکتون یکنواخت پخته میشه☺
🔶دوم کف قالب ۱۵سانت رو کاغذ بندازید از نوع کاهیش.
🔶سوم زرده و سفیده رو از هم جدا کنید و تخم مرغها باید سرد باشد و ده دقیقه سفیده ها رو داخل فریزر بزارید تا کمی یخی بشه و موقع زدن با همزن اب نندازه و بعد سفیده ها بریزید داخل همزن و بزنید تا حالت فومی بشه و به صورت بارانی و کم کم شکر دانه ریز را اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا کاملا فرم بگیره و قله ای بشه و بعد به زردها وانیل و عسل رو اضافه کرده و کمی با قاشق مخلوط کنید و در عرض ۳۰ثانیه به سفیده ی در حال همزدن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید و بعد همزن رو خاموش کنید و آرد و بکینگ پودر رو که از قبل الک کردید در سه مرحله به مواد اضافه کنید و به صورت دورانی هم بزنید تا یکدست بشه بیشتر هم نزنید چون حالت تسمه ای میشه. درجه ی فر ۱۶۰ مدت پخت از ۳۵ دقیقه تا ۱ساعت به فرتون بستگی داره برای اینکه بفهمید کیک پخته یا نه فقط با دست تست کنید زمانی پخته که با دست رو کیک بزنید کیک به داخل فرو نره وگرنه بیاد بیرون پفش میخوابه
♥برای کیک کاکاعویی هم من از آرد دو ق کم کردم و همون قدر کاکاعو اضافه کردم.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کیک_اسفنجی_6تخم_مرغی
#کیک_پایه
مواد لازم برای قالب به قطر 23 سانت و ارتفاع 10 سانت :
تخم مرغ 6 عدد
وانیل نوک قاشق چایخوری
آرد 2 پیمانه ( 300 گرم )
شکر دانه ریز 1 و 1/3 پیمانه ( تقریبا 300 گرم )
آب جوش نصف پیمانه ( بوی تخم مرغ و میگیره )
بکینگ پودر یک قاشق چایخوری
فرتون و روشن کنید تا گرم شه زرده و سفیده رو جدا کنید سفیده رو با دور تند همزن بزنید تا فرم بگیره بعد 1/3 پیمانه شکر و به سفیده اضافه کنید و هم بزنید تا سفت بشه و از ظرف برنگرده بعد بزارید یخچال ، زرده و یک پیمانه شکر و وانیل و با دور تند همزن بزنید تا حجیم بشه این قسمت خیلی مهمه باید خوب بزنید بعد آب جوش و اضافه کنید و با دور تند هم بزنید تا تخم مرغ تو آب جوش نپزه یه وقت حدود دو سه دقیقه هم بزنید بعد همزن و خاموش کنید ، آرد و بکینگ پودر و مخلوط کنید و سه بار الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید و با لیسک هم بزنید نصف آرد و که اضافه کردین یکم از سفیده اضافه کنید و آردم فولد کنید بعد باقی آرد و کم کم اضافه کنید و فولد کنید و بعدم باقی سفیده رو اضافه کنید و فولد کنید . کف قالبتون کاغذ روغنی بزارید و چرب کنید دقت کنید دیواره رو اصلا چرب نکنید چون باعث میشه کیکتون گنبدی شه پس فقط کف قالب چرب شه و زاویه دور قالب . مایع کیک و بریزید تو قالب بعد یه ضربه بزنید به قالب و بزارید تو فر با دمای 180 درجه به مدت 45 دقیقه تو این مدت اصلا فر و باز نکنید بعد این زمان خلال بزنید اگه تمیز در اومد کیکتون پخته فر و خاموش کنید و بلافاصله کیک و از فر بیارید بیرون و رو توری فلزی برگردونید تا خنک شه .
.
✔ اگر دوست دارید کیکتون شکلاتی بشه دو قاشق از آرد کم کنید و دو قاشق پودر کاکائو و اگر مایل بودین نصف قاشق پودر نسکافه اضافه کنید
✔ کیک من 9 تخم مرغیه یعنی یک و نیم برابر دستور
@shirini71