آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_کوهی_آمل
مواد لازم برای نان کوهی مازندرانی
برای خمیر:
آرد 2 پیمانه
تخم مرغ درشت 1 عدد
خمیر مایه 1 قاشق غذاخوری (سر صاف)
شکر 1 قاشق غذاخوری (سر صاف)
ماست یا شیر ولرم 1/2 پیمانه
روغن مایع یا کره ذوب شده 1/4 پیمانه
آب گرم 1/2 پیمانه
نمک 1/2 قاشق چایخوری
برای مواد میانی و رومال:
رازیانه 1 قاشق غذاخوری
هل 1 قاشق چایخوری
گردو 5 عدد
کنجد 2 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق غذاخوری
زرده تخم مرغ برای رومال
طرز تهیه نان کوهی: یا نان مازندران
خمیر مایه و شکر را در لیوان آب گرم بریزید و کنار بگذارید تا خمیر مایه عمل بیاید. سپس آن را با سایر مواد لازم برای خمیر مخلوط کنید و خوب ورز بدهید. بسته به جنس آرد ممکن است نیاز به آرد بیشتری باشد.
دقت کنیندتا جایی آرد اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید و سفت نشود. خمیر کمی چسبنده خواهد بود، پس نگران آن نباشید. روی خمیر را با پارچه بپوشانید و در جای گرمی برای حدود 2 ساعت استراحت دهید.
مواد داخلی بجز شکر را در آسیاب بریزید و فقط چند پالس بزنید تا گردوها خرد شوند ولی کامل پودر نشوند. مراقب باشید بیش از حد رازیانه نریزید چون نان شما را تلخ میکند. سپس شکر را هم به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید.
خمیر را کمی ورز بدهید و به اندازه ای بزرگتر از توپ پینگ پونگ جدا کنید. آن را کمی باز کنید و مقداری از مواد تهیه شده را داخلش قرار بدهید. خمیر را دور آن بپیچید. آن را خوب ببندید تا حین پخت مواد از درز خمیر مواد بیرون نزنند و نسوزند.
خمیرها رادر سینی فر چرب شده بچینید و با زرده تخم مرغ رومال کنید و کمی هم کنجد بپاشید. در فر از پیش گرم شده درجه حرارت ۱۸۰مدت زمان تقریبی ۱۵تا۲۰دقیقه.نوش جان
من یکم مواد مغذی رو به دلخواه تغییر دادم😉
@shirini71
#مرغ_پرتقالی
غذای لذیذ و عالی طعم متفاوت تر از همیشه
مواد لازم:
مرغ
آب 1/4 پیمانه
آب پرتقال 1/2 پیمانه
شکر قهوه ای 1/4 پیمانه
سس سویا 1/3 پیمانه
سس کچاپ 2 قاشق غذاخوری
سرکه سیب 1 قاشق غذاخوری
پودر سیر 1/2 قاشق چایخوری
پودر زنجبیل 1/2 قاشق چایخوری
برای غلیظ شدن سس:
نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
آب 3-4 قاشق غذاخوری
پیازچه به مقدار کافی
طرز پخت :
آب، آب پرتقال، سس سویا، سس کچاپ، سرکه سیب، شکر، پودر سیر و زنجبیل را در کاسه ای بریزید و به خوبی با هم مخلوط کنید.
مرغ ها را به صورت قطعات مکعبی خرد کنید و همراه با سسی که در مرحله قبلی تهیه کردید داخل زودپز بریزید. 15-20 دقیقه بپزید تا مرغ به خوبی پخته شود. حال وقت آن است که سس مرغ پرتقالی را غلیظ کنید.
آب و نشاسته ذرت را در کاسه ای بریزید و هم بزنید تا نشاسته در آب حل شود. سپس این مخلوط را به مرغ اضافه کنید. 1-2 دقیقه دیگر شعله زیر زودپز را روشن کنید تا سس غلیظ شود (در این مرحله در زودپز را باز بگذارید). مرغ را با سس مخصوص به ظرف مورد نظر منتقل کنید و با پیازچه خرد شده تزیین نمایید.
ghaza_maza33
@shirini71
#مرغ_با_سس_پرتقالی
مواد لازم:
آب پرتقال: 1 پیمانه
سرکه: 1/3 پیمانه
شکر قهوهای: 1/2 پیمانه
عسل: 1/4 پیمانه
فلفل قرمز : 2 قاشق( اختیاری)
گشنیز خشک: 1 قاشق سوپخوری
پودر زیره: 1 قاشق چایخوری
پودر سیر : 1 قاشق چایخوری
ران مرغ (ترجیحا بیاستخوان) : 1 کیلوگرم
روغن : به میزان لازم
نمک : به مقدار لازم
طرز تهیه :
در یک شیرجوش یا ظرف گود مناسب آب پرتقال، سرکه، شکر، عسل، فلفل قرمز، گشنیز خشک و پودر زیره را مخلوط کرده، روی حرارت متوسط به جوش بیاورید. سپس حرارت را کم کرده مخلوط را هرازگاه هم بزنید. حدود 40 دقیقه زمان میبرد که سس غلیظ و آماده شود.
رانهای مرغ را با نمک و پودر سیر مزهدار کنید، با چاقو روی آنها برشهای کمعمق ایجاد کنید و سپس در روغن داغ سرخ کنید. وقتی مرغ آب انداخت، در تابه را بگذارید که با حرارت ملایم بپزد.
زمانی که مرغ آماده شد، سس پرتقال را و در صورت تمایل کمی کنجد روی آنها بریزد، در ظرف را بگذارید و اجازه دهید مزه سس چند دقیقه به خورد مرغ برود.
سپس خوراک آماده شده را با برشهای پرتقال و گشنیز تازه تزئین کرده و بلافاصله سرو کنید.
golhaco
@shirin71
#جوجه_پرتقالی
تکه های فیله مرغ رو به سیخ چوبی بزنید و برای مدت سه چهار ساعت داخل آب پرتقال، نمک، زعفران، پیاز خلالی بخوابونید، بعد سیخ هارو به همراه تمام مواد بذارید داخل تابه و بذارید آبش تبخیر بشه و در آخر کمی روغن بریزید و بذارید روی جوجه ها طلایی بشه، نوش جان
mahbube.gheibollahi
@shirini71
🔴چند نکته در مورد رب گوجه فرنگی :
〽️ متأسفانه بسیاری از خانم ها بعد از خرد کردن گوجه برای درست کردن رب، آب سفید آن را دور می ریزند، تا رب آن ها قرمزتر شود. در صورتی که کار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب گوجه می شود.
〽️ برای اینکه رب گوجه شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید.
〽️ روی ظرف رب گوجه کمی روغن آب شده بریزید تا دیگر کپک نزند.
@shirini71