آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_باگت_خانگی(6 عدد نان باگت)
مواد لازم:
خمیرمایه خیس1پاکت(پاکت 42 گرمی یا 2 ق غ خمیر مایه خشک معمولی یا 1.5 ق غ خمیر مایه خشک فوری)
آب3 لیوان
شکر1ق غ
روغن زیتون3ق غ
نمک 1.5ق م
دقیقا 1 کیلوگرم آرد استفاده کردم(شما با کنترل بریزید)
طرز تهیه:
آب ولرم، شکر وخمیرمایه را داخل ظرفی بریزید و هم بزنید (خمیر مایه خیس و خمیر مایه خشک فوری نیاز به استراحت ندارد ولی میتوانید 10 دقیقه صبر کنید خمیر مایه خشک معمولی را حتما 10 دقیقه استراحت بدید) روغن زیتون و نمک را اضافه کنید و هم بزنید آرد را کم کم و با کنترل اضافه کرده هم بزنید و ورز بدید و تا وقتی که خمیر یکدست و نرمی که به دست نمی چسبد آماده شود به وزر دادن ادامه دهید(ممکن است آرد کمتر و یا کمی بیشتر از یک کیلو استفاده شود حتما با کنترل اضافه کنید). 1 قاشق غذاخوری روغن روی خمیر بریزید و خمیر را جمع کنید. روی خمیر سلفون بکشید و با دستمال بپوشانید و 1 ساعت استراحت بدید. خمیر استراحت کرده را روی میز آرد پاشی شده بذارید و به 6 قسمت مساوی تقسیم کنید، هر قسمت را ابتدا با فشار دست به شکل بیضی باز کنید سپس خمیر را از یک طرف رول کنید و با فاصله داخل سینی که کاغذ روغنی پهن شده بذارید روی هر سینی 3 عدد قرار دهید(مثل فیلم با تا کردن کاغذ روغنی بین هر خمیر فاصله بیندازید). روی خمیرهای داخل سینی را با پارچه تمیز بپوشانید. 10-15 دقیقه داخل سینی استراحت بدید. سپس روی خمیر ها کمی آرد بپاشید و با چاقوی اره ای بدون اینکه له کنید برش هایی روی آنها بیندازید و 10 دقیقه دیگر استراحت بدید. داخل فر 250 درجه سانتی گراد از قبل گرم شده حرارت از بالا و پایین تا وقتی روی آنها سرخ شوند بپزید. فراموش نکنید که کف فر ظرف پیرکس کوچکی که داخلش آب هست بذارید. بعد از بیرون آوردن نان ها از فر یک پارچه تمیز و مرطوب روی نان ها بکشید(این کار باعث میشود نان ها خشک نشود). بعد از اینکه خنک شد سرو کنید.
نانها را در حرارت 300درجه پختم. چون 300 بالاترین درجه هر فر نیست 250 درجه نوشتم.(یعنی روی بیشترین درجه فرتان بذارید)
💥در پیج اصلی با درجه 300 حرارت از بالا و پایین به مدت 14_13 دقیقه پختن .💥
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#ماني_پلو
غذايي فوق العاده خوشمزه و بينظير از شهر دامغان ، عااااااالي بود 👌🏻👌🏻
تركيبي از لپه پخته و رشته پلويي سرخ شده كه لاي برنج دم شده ، گوشت پخته شده با پيازداغ و زيره و ... ، كه با پيازداغ و زرشك و كشمش سرخ شده سرو ميشه ، حتما حتما امتحانش كنيد.
روش پخت:
رشته را توي مقداري روغن باحرارت ملايم بذارين سرخ بشه و بعد لپه پخته را اضافه كرده و لابلاي برنج آبكش شده دم كنين ، ميتونين قبل از آبكش كردن برنج رشته و لپه رو اضافه كنين تا كمي بجوشه و بعد آبكش كنين ، اما من بعدسرخ شدن مستقيم ميذارم لاي برنج آبكش شده ، سرخ كردن رشته هم سليقه ايه ، ميتونين بدون سرخ شدن قبل آبكش كردن به برنج اضافه كنيد.
حدود يك كفگير از برنج را با نصف پيمانه ماست غليظ و دوقاشق زعفرون دم شده غليظ هم ميزنيم و بعنوان تهديگ همراه باكمي روغن كف قابلمه پخش ميكنيم و بقيه پلو رو روش ريخته و ميذاريم دم بكشه.
يه پياز درشت را نازك خلالي كرده و توي روغن سرخ ميكنيم ، نصفشو از روغن جدا ميكنيم براي تزئين و به بقيه گوشت خردشده اضافه ميكنيم ، فلفل سياه تازه آسياب شده و گرد ليموعماني و زيره هم اضافه ميكنيم و باحرارت زياد تفت مديم تا گوشت سرخ بشه ، بعدش يه ليوان آب اضافه ميكنيم و وقتي جوشيد باحرارت ملايم و دربسته ميذاريم تا گوشت بپزه و آبش تبخير بشه ، اواخر پخت نمك و كمي هم زعفران دم شده اضافه ميكنيم. من ادويه ديگه اي نزدم ولي درست داشتين ميتونين موقع پخت چوب دارچين هم اضافه كنين.
موقع سرو ابتدا مقداري از برنج را توي ظرف كشيده و بقيه برنج را هم اه با زرك و كشمش سرخ شده و پياز داغ و گوشت روي برنج ميذاريم ،هرمدلي كه دوست دارين ، من همه مواد رو قاطي هم ريختم.
@shirini71
#کیک_کرم_کارامل
ارد ۲ لیوان
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱ لیوان سرخالی
شیر ۱ لیوان سرخالی
روغن مایع ۱ لیوان
پودر کرم کارامل یک بسته
بیکینگ پودر ۱ ق غ
وانیل نصف ق چ
تخم مرغ ها،شکر،وانیل میزنیم تا کرم رنگ و کشدار بشه شیر رو اضافه میکنیم و بعد روغن و پودر کرم کارامل و در نهایت آرد را که با بیکینگ پودر سه بار الک شده رو در سه مرحله اضافه می کنیم و در قالب ریخته و در فری که از قبل گرم شده با درجه ۱۸۰ گازی یا ۱۶۰ برقی به مدت ۴۵ الی ۵۵ دقیقه.
@shirini71
#چالش_لاغری_پاییزه🍁🍁🍁
#روز_بیست_و_سوم آبان ماه ۱۴۰۰💗💗
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : یک کف دست نان سنگگ+30 گرم پنیر+خیار+گوجه+یک فنجان قهوه(180کالری)
🍀 #میان_وعده :یک لیوان شیر کم چرب+یک عدد میوه
❤️یک ساعت قبل از ناهار نیم ساعت چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید + 2 ق خورشت آلواسفناج+5 قاشق پلوساده+15 گرم گوشت خورشتی( 300کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک لیوان قهوه + شش عدد مغز یا یک عدد میوه
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +10 قاشق سوپ شیر+یک کف دست نان لواش ( 250کالری)
@shirini71
#پیام_سلامتی
🌀 نشانه های بیماری کبدی را حتما جدی بگیرید 👇
🔸درد شکم
🔸چشم یا پوست زرد (یرقان)
🔸درد مفاصل
🔸لکه های پوست
🔸گیجی
🔸ضعیف شدن عضله
📌بهترین راهکار برای مبتلا نشدن به بیماریهای کبد اصلاح روش های آب خوردن می باشد
@shirini71