آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#عاشوره
#آشوره_ترکیه
👈مواد لازم
500 گرم گندم
1 لیوان نخود
1لیوان لوبیا
7-8 قیسی (کوچک)
1 استکان کشمش سیاه
1 کیلو شکر (می توانید طبق ذائقه تون کمتر یا بیشتر اضافه کنید)
1 عدد سیب قرمز (اختیاری)
1 عدد پرتقال
100 گرم پسته و فندق بدون نمک
👈برای تزئین
گردو ، انار ، دارچین ، کشمش ، میخک ، انجیر
👈طرز تهیه
از شب قبل ابتدا گندم را تا زمانی که آب ان شفاف شود به خوبی بشویید .نخود و لوبیا را در قابلمه مورد نظرتون بریزید و به خوبی بشویید و گندم را نیز روی آنها بریزید و به اندازه ای که آب روی آنها را بگیرد روی آنها آب بریزید و روی اجاق گاز بزارید تا جوش بیاید .بعد از اینکه آب جوش آمد پنج دقیقه بجوشانید و سپس زیر گاز را خاموش کنید و با درب بسته و تا صبح بزارید حبوبات بمانند و خیس بخورد .بعضی ها نخود و لوبیا و گندم را جداگانه و در ظرفهای جداگانه میپزند تا رنگ آشوره سیاه نشود. آشوره رنگش را از مواد اولیه داخلش میگیرد و آشوره بیشتر به خاطر انجیر رنگش تیره میشود.
صبح حبوبات را آبپز کنید و در این بین هر از گاهی هم بزنید تا آشوره ته نگیرد و لعاب بیاندازد .مقدار آبی که نیاز هست را نمیدم چون مقدار ثابتی ندارد و شما آب جوش کنار دست خود داشته باشید و هر زمان که سفت شد آب جوش اضافه کنید.آشوره نباید سفت و غلیظ باشد چون با ماندن خودش سفت میشود .من در آخر پخت حبوبات میخک ها را در سیب فرو کردم و پنج دقیقه در حبوبات جوشاندم تا آشوره بوی میخک را جذب کند و سپس آن را خارج کردم.شما میتوانید به مدت پنج دقیقه میخک را در حبوبات بجوشانید و سپس خارج کنید.
وقتی حبوبات پختند قیسی ها و سیب را ریز خرد کنید و با کشمش ها و یک استکان شکر و مقداری آب به مدت 5دقیقه بجوشانید تا نرم شوند و سپس به حبوبات ابپز شده اضافه کنید و 10نا12 دقیقه جوشانده و سپس پوست پرتقال رنده شده و چند قطره از آب پرتقال و شکر را نیز اضافه کنید و به این شکل 5تا10وقیقه دیگر بچوشانید تا تاتلی جابیفتد و سپس زیر گاز را خاموش کنید و ده دقیقه با درب بسته استراحت بدید و در آحر در ظرفهای پذیرایی بریزید و روی آن را با انار و دارجین و انجیر و مغزها تزیین کنید.نوش جان💖
ashpaziturki
@shirini71
#ترشی_قارچ_و_زیتون 🍄🫒
مواد لازم: زیتون سیاه و سبز ۲۵۰ گرم قارچ ۱۰۰ گرم فلفل تند ۵۰ گرم هویچ ۳ عدد متوسط فلفل دلمه ای رنگی ۲ عدد کوچک روغن زیتون ۳ ق غ نمک بدون ید ۱ ق چ سرکه به میزان لازم سیر ۵ حبه
📝📝 طرز تهیه: برای تهیه این ترشی خوشمزه تمام مواد را ابتدا خرد کرده و سپس آبکش میکنیم تا کاملا آبش بره سپس با هم مخلوط کرده و در ظرف بزرگی میریزیم و سرکه را تا جایی اضافه میکنیم که روی مواد را بپوشاند بعد از یک هفته ترشی ما آماده میباشد. نکته: این ترشی را در جای خنک مانند یخچال نگهداری کنید
ashpazi.mami
@shirini71
#خورشت_تره
#خورشت_کوردی
طرز تهیه خورشت تره: برای سه نفر
🥣تره خام نیم کیلو
🥣لوبیا سفید یک سوم لیوان( یک روز خیس بخوره)
🥣گوشت خورشتی ۲۰۰ گرم (هرچی بیشتر بهتر😬)
🥣پیاز یک عدد متوسط
🥣رب گوجه یک قاشق غذاخوری پر
🥣نمک و فلفل و زردچوبه
🥣چاشنی لیموعمانی یا آبلیمو یا آبغوره و هرچاشنی که خودتون به خورشت هاتون میزنید
طرز تهیه :
اول از همه تره ها رو بشورید و ریز خرد کنید و بعد تو تابه مثل سبزی سرخ کنید و بهش رب گوجه بزنید و دوباره سرخ کنید و بزارید کنار
تو قابلمه پیاز رو تفت بدید بعد گوشت رو اضافه کنید و فلفل و زردچوبه بزنید تفت بدید و آب بریزید تا کمی بپزه
یکم که گوشت نیم پز شد لوبیا و تره سرخ شده رو اضافه کنید و درش رو بزارید تا چندساعت همه با هم بپزن و جا بیوفتن
آخر سر نمک و لیموعمانی اضافه کنید و بزارید لیمو یکم ترشیش بیرون بیاد میتونید ابلیمو و ابعوره یا آب نارنج هم بزنید
خورشت که جا افتاد خاموش کنید و میل کنید
sareh.cookery
╭┄✵🍳🥘🍲🥣🥮✵┄╮
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#شیرینی_آردی
کره 250 گرم
یک قاشق چایخوری روغن
2 عدد تخم مرغ ( سفیده و زرده را جدا کنید)
2 قاشق غذاخوری پودر قند
2 قاشق چای خوری بکینگ پودر
یک و نیم قاشق چایخوری نمک
4.5 فنجان آرد شیرینیپزی
زیره، کنجد و یا دانه سیاه
طرز تهیه:
کره همدمای محیط، روغن مایع، سفیده تخم مرغ، پودر قند، بکینگ پودر، نمک را اضافه کرده و مخلوط کنید. آرد را با الک کردن و ریختن به آرامی اضافه کنید تا خمیر نرمی به دست بیاید. بعد از لیوان چهارم به صورت کنترل شده و با احتیاط از آرد استفاده کنید. خمیر شیرینی ما باید نرم باشد.
از خمیری که آماده شده تکه هایی به اندازه آلو جدا کرده و در سینی فر که کاغذ روغنی انداختهایم قرار دهید و زرده تخم مرغ را روی آن بمالید و زیره سیاه یا کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه بپزید. تا کمی قهوه ای شود.
نکته: از این پیمانه 2 سینی پر شیرینی بدست می آید.اگر می خواهید 1 سینی درست کنید، می توانید مواد را نصف کنید.
@shirini71
#کلوچه_خرمایی #نون #خرمایی
موادلازم
تخم مرغ ۱عدد
شیر ولرم ۱۲۰میلی (نصف لیوان )
روغن مایع ۳۰میلی (۳ق غ)
شکر ۳۰گرم(۲ق غ)
پودرخمیر مایع ۶گرم (۱ق م)
آرد تقریبا ۲۲۵گرم (حدودا یک و نیم لیوان )
نمک نصف ق چ
مواد میانی خرما ۱۰عدد.گردو به دلخواه
پودردارچین ۱ق م
گلاب ۱ق غ
طرزتهیه
یه قاشق شکر با شیر ولرم مخلوط و پودر خمیر مایع رو اضافه کرده و ده دقیقه میزاریم عمل بیاد
توی ظرفی دیگر تخم مرغ وبقیه شکر و روغن و نمک رو ترکیب کردم
وبعد خمیر مایع رو اضافه کردم و بعد آرد کم کم اضافه کرده
وبعد خمیر قشنگ ورز دادم و صدبار رو صفحه کار کوبیدم
داخل ظرف تمیزی رو کمی چرب میکنیم و خمیر ۱ساعت میزاریم استراحت کنه
بعد استراحت پف خمیر رو گرفتم و خمیر به چونه های مساوی تقسیم کردم و از مواد میانی داخلش قراردادم و خمیر گرد کردم و با چاقو روش خط انداختم و گذاشتم ۲۰دقیقه دیگه استراحت کنه
بعد استراحت رومال زرده تخم مرغ و کمی زعفران و ۱ق م شیر اضافه کردم و روشو سیاه دانه ریختم
با دمای ۱۸۰درجه به مدت۲۰دقیقه
مواد میانی دلبخواهی من دونه و پوست خرماهارو گرفتم و له کردم و گردو هم نیم کوب کردم همراه گلاب و دارچین مخلوط کردم
وبین خمیر قراردادم
@shirini71