آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#استانبولی_با_لوبیا_سبز
👩🍳مواد لازم
برنج 2 پیمانه
پیاز متوسط خرد شده 1 عدد
سیر 1 حبه
ادویه 1 قاشق چایخوری
پودر فلفل قرمز 1 قاشق چایخوری
پودر زیره سبز نصف قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه نصف قاشق چایخوری
پودر آویشن نصف قاشق چایخوری
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
لوبیا سبز خرد شده 500 گرم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری
نمک و روغن به میزان دلخواه
کوفته قلقلی سرخ شده به میزان دلخواه
#طرز_تهیه
● پیاز رو با دو قاشق غذاخوری روغن روی حرارت متوسط تفت میدیم تا نرم بشه، سیر له شده رو بهش اضافه کرده و به تفت دادن ادامه میدیم تا طلایی بشن. لوبیا سبز خرد شده رو اضافه میکنیم و نمک، زردچوبه و همه ادویهها رو هم میزنیم.
● حدود پنج دقیقه روی حرارت ملایم تفت میدیم، بعد رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و هم ميزنيم. به تفت دادن ادامه میدیم تا بوی خامی رب گرفته بشه.
● حدود یک چهارم پیمانه آب جوش در تابه بریزید، درب تابه رو ببندید و اجازه بدین لوبیا سبز روی حرارت ملایم کاملا بپزه و نرم بشه.
برنج رو آبکش کنید و با لوبیا سبز به صورت لایه لایه در قابلمه بریزید. زعفران رو توی چهار قاشق غذاخوری آب جوش حل کنین و با یک قاشق روغن زیتون روی برنج بریزید.
● درب قابلمه رو ببندین و حرارت رو متوسط کنید. بعد از ده دقیقه روی درب قابلمه دمکنی بذارید و حرارت رو کم کنید.
حدود 45 دقیقه صبر کنید تا پلو دم بکشه و با کوفته قلقلی سرخ شده سرو کنین .
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نون_قندی
سلام دوستان🙋♀ .
نون_قندی_خودم_پز پختم چه عاالی ،
خیلی خیلی خوش طعم وبافتشم نرمه،یعنی یه حالتی بین تردی ونرمی، خیلی راحته و زودهم اماده میشه.فقط دقت کنید نکات رو رعایت کنید تا نون قندی نرمی داشته باشین
. ،ماست شیرین 1/2لیوان (نوع لیوان دسته دار فرانسوی یا همون پیمونه خودم رو برای اندازه گیری استفاده کنید)
شکر 1/2لیوان
روغن مایع 1/2لیوان
پکینگ پودر2ق چ پر
وانیل یاهل ازهرکدوم دوست داشتین کمی ،من هل ریختم یک ق چ پر
اردسفید 2 لیوان _ممکنه بسته به جنس اردتون کمی کمتریابیشتراستفاده بشه من 2لیوان ونیم ریختم،تاحدی که خمیربسیار لطیفی بدست بیاد_
نمک یک پنس
ماست وشکررامخلوط کنیدوباقاشق خوب خوب هم بزنیدتادانه های شکرکاملا حل بشه ،سپس روغن مایع رااضافه کنیدوکمی دیگر هم بزنید ،وانیل یاهل راهم اضافه کنید ،اردوپکینگ پودرونمک روسه بارالک کنید وکم کم باقاشق به مواداضافه کنیدهم بزنید ،تاجای ممکن خمیررا باقاشق هم بزنیددست اخرکمی بانوک انگشتان خمیررایکدست کنید تاخمیربسیااارلطیفی شکل بگیره
*خمیربا این میزان آرد بسیار لطیفه وچسبنده نیست،اگردرحدکمی هم چسبنده بوداشکالی نداره ولی اگرخیلی چسبنده یاشل بودکم کم آرد اضافه کنید.
*خمیرنیازبه ورز نداره،اگرخمیر رو زیاد ورز بدین به روغن میفته ودرنتیجه نون بعدازپخت خشک وسفت میشه
*خمیرنیازی به استراحت نداره وبلافاصله بعدازاماده شدن ،اون روپهن کنید
کف قالب یاسینی موردنظر کاغذروغنی بیندازید، و روی کاغذراکمی چرب کنید،خمیراماده شده را بادست وبه شکل دلخواه وبه قطر2تا3میلی پهن کنید ،روی ان طرح بیندازیدوان راباچنگال سوراخ سوراخ کنید، )در اینجا من خمیر رو یک سانت باز کردم و با وردنه راه راه طرح اندختم و با کاتر دایره ایی قالب زدم)
روی خمیررابامخلوط زرده تخم مرغ وزعفران و یه ق چ خوری گلاب رومال کنید کنجد وشکر..بپاشید ودرفرازقبل گرم شده 180درجه،به مدت 25دقیقه قرار بدید تانونا بپزه،روی نونها حواستون باشه زیاد نپزین که باعث بشه نونها خشک بشن
. *بعدازپخت وازدما افتادن درون نایلون یاظرف دربسته نگهداری کنید.
و بعد نوش جان کنید💐
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#ران_مرغ_تنوری
مواد لازم
1 کیلوگرم ساق ران مرغ
4 عدد سیب زمینی
5-6 عدد فلفل سبز
.
🍂برای سس
3 قاشق غذاخوری ماست
1 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
6-7 قاشق غذاخوری روغن
5 حبه سیر یا کمتر به دلخواه
1 قاشق چای خوری آویشن
1 قاشق چایخوری فلفل سیاه سرخالی
1.5 قاشق چایخوری نمک
1 قاشق چای خوری فلفل قرمز آسیاب شده
1 قاشق چایخوری فلفل چیلی
2 عدد پیاز رنده شده متوسط
.
طرز تهیه
1- ابتدا با چاقو 2-3 برش بر روی ران خود ایجاد کنید.
2- در یک کاسه گود تمام مواد سس را با هم خوب مخلوط کنید.
3- ران ها را به سس آغشته کنید و حداقل برای مدت 15 دقیقه اجازه دهید استراحت کند.
4- سیب زمینی ها را حلقه ای برش بزنید و آنها را با مرغ داخل کاسه مخلوط کنید.
5- مواد رو در سینی فر بچینید و روی آن را با فویل یا کاغذ روغنی بپوشانید و در دمای 190 درجه سانتیگراد تا پخته شدن کامل یاق ران ها آن را بپزید.
6- در انتهار میتونید برای برشته شدنشون برای چند دقیقه اون رو گریل کنید.
میتونید در کنار برنج، یا نان یا بدون نان سرو و نوش جان کنید.
ashpazidorehami
@shirini71
#دسر_خرما_کرم_کنجد_گردو
خرما پوست کنده نصف پیمانه
کرم کنجد یک قاشق غ خوری کرم کنجد شیرینه اما میتونید از خود ارده استفاده کنید و کمتر بریزید
گردو نصف پیمانه
شیر 200 گرم
شکر به ذائقه خودتون اما من نریختم ترجیح دادم با خرما شیرین شه
پودر کاسترد یک قاشق غ خ سرپر یا دو قاشق معمولی
نشاسته ذرت یک قاشق غ خ
ارد سفید یک قاشق غ خ
آب نصف پیمانه
گردو خورد کنید خرماهارو له کنید
آب سرد و ارد و نشاسته و پودر کاستر باهم مخلوط کنید تا صاف و یک دست شه بعد شیر و خرما و کرم کنجد اضافه میکنیم میگذاریم روی شعله و تا به جوش بیاد و مثل فرنی خودشو بگیره و در آخر گردو اضافه کنید اگرشیرینی اندازه نبود از کمی شکر استفاده کنید سرو کنید و از شیره خرما برای دیزاین استفاده کنید.
.
.@shirini71