آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#شیره_انگور_خانگی
انگور 10کیلو
خاک سفید 2مشت
1- ابتدا انگورها را تمیز شسته و آب آن را میگیریم اگر با آب میوه گیری خواستید بگیرید آنها را دانه میکنیم ولی به روش سنتی نیازی به این کار نیست به این صورت که انگور را داخل کیسه ریخته جنس کیسه باید پارچه ای نباشد تا آب انگور راحت از آن خارج شود ( کیسه آرد مناسب این کاره می باشد ) بعد با چکمه تمیز یا دست کاملا آب آن را میگیریم
2- در این مرحله آب را از صافی عبور داده در ظرفی ریخته و خاک را الگ کرده و به آن اضافه میکنیم (زدن خاک به شیره باعث میشه آب انگور ترش نشه و اینکه رنگ شیره خوشرنگ و زلال بشه خاک سفید را هم میتوانید از دل کوه و هم از عطاری تهیه کنید ) و روی حرارت به مدت 20 الی 30 دقیقه قرار میدهیم در حین جوشیدن کف های روی آب انگور را میگیریم و بعد به مدت 12ساعت کنار گذاشته تا کاملا ته نشین بشه
3- بعد از آن با ملاقه آرام آرام آب زلال را جدا میکنیم این کار در چند مرحله باید انجام شود تا آبهای زلال از ته ظرف که گل آلوده جدا بشن در این مرحله صبر و حوصله شما باعث میشه شیره شما رنگ شفاف و روشنی داشته باشد. اگر خوب در این مرحله دقت نکنید شیره شما کدر رنگ خواهد شد. پس قسمت مهم کار جدا کردن آب زلال از آب گل آلوده در پایان کار ته آب را داخل کیسه نخی ریخته و در ظرفی جدا آویزان کنید تا باقیمانده آب هم از ته خاک و گل جدا بشه
4- وقتی آب زلالی را جمع آوری کردید آن را روی حرارت گذاشته و صبر کنید تا به غلظت شیره برسه زمانی که آب انگور به حدی رسید که شروع ب کف کردن کرد و کمی احساس کردید مثل شهد شده زیر حرارت را خاموش کنید شیره انگور را کمی شل از روی حرارت بردارید چون پس از سرد شدن کمی سفت تر میشود 💐💐 امتحان کنید و از هنر خودتون لذت ببرید 🌹
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
نان همبرگر دستورمدیر😍
اردفانتزی واردقتادی مساوی۴لیوان دسته دارمن دوقاشق اضافه تراریختم.چون هنوزخمیرنیازداشت بااحتیاط اضافه کنید
شیرولرم1/2,لیوان
اب ولرم 1/2لیوان
خمیرمایع خشک دوقاشق مرباخوری
نمک یک قاشق مرباخوری سرخالی
شکریک قاشق مرباخوری
سفیده تخم مرغ یک عدد
روغن مایع 1/4لیوان
یک قاشق ماست پرچرب
بکین پودریک قاشق مرباخوری سرصاف
رومال یک عددتخم مرغ خوب هم بزنیدنصف ان رابرای داخل غذااستفاده کنیدنصف ان برای این نان کافیه که بایک قاشق شیرمخلوط کنیدبعدنون رورومال بزنید
ابتداشیر.واب روولرم کرده توری که دست نسوزه.ولی گرماش حس بشه یک قاشق شکرروتوش حل کنیدبعدخمیرمایع رواضافه کرده روی ظرف روبپوشونیدبایدتاریک باشه داخل ظرف پس روش دستمال بکشیدبزارید۵الی ده دقیقه بمونه تواین فاصله 4لیوان اردروالک کرده نمک روبهش اضافه کرده ویک قاشق مرباخوری بکین پودرالک کرده کناربگذاریدداخل ظرف دیگه سفیده تخم مرغ روغن ماست رواضافه کرده وخمیرمایع عمل امده اضافه کنیدکمی مخلوط کنیداردوکم کم اضافه کنیداین خمیرخیلی خیلی لطیف وهیچ نوچسبندگی نداره خمیررویک الی یک ساعت بیست دقیقه استراحت بدیدبعدچهارتا چونه کنیدداخل سینی که کاغذروغنی انداختین بزاریددوباره بپوشونید۲۰دقیقه استراحت بدیدفرروازنیم ساعت قبل روشن کنیدحسابی.گرم بشه ی ظرف ابم بزاریدداخل فردرجه فر170مدت پخت ده دقیقه بعدگریل روشن کنیدتا روش طلایی بشه رومال تخم مرغ هم زده ویک قاشق شیربعدازفردراوردن روی نان ی پارچه ضخیم بزاریدخوب بپوشونیدده دقیقه بمونه بعدپارچه روبرداریدتانان سردبشه کشیدن روی نان بعدبیرون آوردن ازفرباعث میشه روی نانهانرم بشه وحالت خشکی نداشته باشه تصویرگویاست
من دستورات زیادی روامتحان کردم ولی این نون که خودم دستورشوزدم واقعا عالی شده نرم سفیدقابل انعطاف بعدسردشدن کامل نون اضافه نون رومیتونین داخل پلاستیک بسته بندی کنین
@shirini71
#کراکت_سیبزمینی
4 عدد سیب زمینی آبپز رنده شده
اندکی گوشت چرخ کرده(سه بار چرخی) مرغ
1عدد سیر له شده
2 ق غ پنیر پارمزان
1 ق غ ریحان ریز شده
2 ق غ خامه
1 عدد زرده
هویج ابپز 1 عدد متوسط
نخود فرنگی پخته 2 ق غ
فلفل دلمه ای نصف 1 عدد
همه مواد به اضافه نمک و فلفل و پودر سیر و پاپریکا رو با هم خوب مخلوط میکنیم و بعد داخل دست بشکل مورد نظر درمیاریم و در انتها توی زرده تخم مرغ و ارد سوخاری میزنیم و بعد از 1 ساعت داخل روغن سرخشون میکنیم به همین راحتی.
@shirini71
.
تهیه نوعی پيتزا 👉👉
مواد لازم برای خمیر :
آرد ۵۰۰ گرم
خمیر مایه یک قاشق غذا خوری سر پر
آب ولرم نصف استکان
شکر یک قاشق غذا خوری
تخم مرغ یک عدد کامل ویک عدد سفیده
شیر ۱۲۵ سی سی
روغن مایع ۱۲۵ سی سی
نمک یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای پر کردن كالزونه : سليقه اي
طرز تهیه :
مایه خمیر و شکر را تركيب می کنیم و با آب ولرم مخلوط می کنیم وروی اون را می پو شانیم تا عمل بيايد . در ظرفي تخم مرغ و شیر و روغن و نمك و مایه خمیر عمل آمده را مخلوط می کنیم سپس آرد را كم كم اضافه ميكنيم و ورز مي دهيم تا یک دست شود ( آرد را در حدي اضافه كنيد كه خمير به دست نچسبد ) روی خمیر رابا سلفون می پوشانیم و در جای نسبتا گرم می گذاریم تا حجم آن دو برابر شود . پف خمير را مي گيريم و آن را روي سطح آرد پاشي شده بشكل دايره بزرگ باز مي كنيم . نيمي از خمير را با مواد مياني و پنير پيتزا مي پوشانيم و نيم ديگر خمير را روي آن بر مي گردانيم . لبه هاي خمير را با كمك برس مرطوب مي كنيم و با چنگال بهم فشار مي دهيم تا بچسبد . روي خمير را با زرده تخم مرغ و كمي شير رومال مي كنيم كمي كنجد مي پاشيم و در فر از قبل گرم شده در دماي ١٨٠ درجه به مدت ٣٠ دقيقه قرار مي دهيم ( زمان تقريبي است ) براي مواد مياني من از تركيب گوشت ، قارچ ، فلفل دلمه ، پودر سير ، ادويه و نمك و فلفل استفاده كردم . مي تونيد براي مواد مياني از زيتون هم استفاده كنيد .
نوش جان 🌺🌺🌺
@shirini71