#آش_غلغل
#آش_گوشت_شوشتری
#افطاری
چند تا از دوستان اسمش رو درست گفتن .آش غلغل .این آش بیشتر تو شوشتر درست میشه وخیلی خوشمزه اس .منم از اونجایی که خیلی وقت بود درست نکرده بودم دستورش رو از یک خانم شوشتری گرفتم وپختم .به این صورت که نخود گرد ولوبیا چیتی وعدس وباقلا زرد وگندم حلیم رو میخیسونیم وبعد که خیس خوردن میپزیم با شعله ی ملایم .بعد اگر دوست داشتید میتونید گوشت رو با خود حبوبات بپزید وبعد در بیارید وریش ریش کنید یا حسابی بکوبید .یا این که جدا بپزید وگوشت رو ریش کنید وبعد اضافه کنید .وقتی که موادمون خوب پخت واماده شد زرد چوبه را با کمی اب مخلوط میکنیم وبه آش اضافه میکنیم ودوباره میزاریم تا خوب جا بیفته.بعد میتونید آش رو با گوشت کوب بکوبید تا یکدست شود .یا نکوبیده مصرف کنید .البته حبوبات در حین پخت له میشود.نمک وفلفل را هم بریزید .این اش تند سرو میشود .تقریبا پنج تا شش ساعت زمان میبره تا غذا اماده بشه ودر اخر یک آش خوشمزه وکش دار دارید .میتونید داخلش از باقالی های خشک پوست دار استفاده کنید .میتونید جدا بپزید وبدون اب داخل اش بربزید .
ادویه غالب این اش زردچوبه اس .وکلا آش زرد رنگه .در آین اش کشک استفاده نمیشه .واسه تزیین میتونید از پیاز داغ فراوان ونعناع داغ استفاده کنید
یک سری دستورها تو نت موجوده که لیمو عمانی ولوبیا چشم بلبلی وبرنج هم استفاده شده .من استفاده نکردم .
میزان مواد استفاده شده در این آش . همه حبوبات ها وگندم را یک فنجان گذاشتم .ومخلوط گوشت گوسفند وگوساله را چهار صدگرم استفاده کردم.فکر کنم دیگه چیزی نمونده که نگفته باشم .
@shirini71
#قرابیه_گردویی
مواد لازم:
250 گرم کرهی هم دمای محیط
سه قاشق غذاخوری ماست
یک قاشق چایخوری بیکینگ پودر
سه لیوان آرد(اندازه لیوان 250 میلی)
مواد میانی:
250 گرم گردوی ریز خرد شده
یک قاشق چایخوری دارچین
یک لیوان شکر
دو عدد سفیده تخم مرغ(زردهها برای رومال استفاده میشود)
طرز تهیه:
ابتدا مواد خمیر را مخلوط میکتیم تا خمیر نرمی که به دست نمیچسبد تهیه شود.
گردوی خرد شده شکر و دارچین و سفیده تخم مرغ را مخلوط میکنیم.
روی سطح آرد پاشی شده خمیر را با وردنه به ضخامت حدود نیم سانت باز میکنیم و مواد میانی را یکدست روی خمیر پخش میکنیم و با احتیاط رول میکنیم.
بعد به شکل مثلثی برش زده و در سینی فری که کاغذ روغنی انداختهایم میچینیم و با زرده رومال میزنیم و در فری که روی 180 درجه گرم شده تا طلایی شدن روی شیرینیها بپزید.
@shirini71
#ژله_آبنبات_چوبی 🍭 😋
▫️ژله با رنگ و طعم دلخواه ۱ بسته
▫️آب جوش ۱ لیوان
▫️آب سرد ۱/۴ لیوان
▫️نی پلاستیکی به تعداد لازم
🔸ژله را با یک لیوان جوش مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا حل شود. آب سرد را به ژله افزوده و هم بزنید سپس در قالب استوانه ای یا لیوان ریخته و یا در ظرفی با عمق ۲ سانت ریخته و در یخچال قرار دهید تا بسته شود.
ژله را از قالب یا لیوان برگردانده و با چاقوی تیزی که در آب گرم زده اید به ۳ تا ۴ قسمت برش بزنید و اگر در ظرف مسطح ریخته اید آن را به شکل دایره قالب بزنید.نی پلاستیکی را داخل ژله کرده و ژله آب نباتی آماده شده را در ظرف مورد نظر چیده و تا زمان سرو در یخچال نگهداری کنید.
از ژله با طعم و رنگ های مختلف می توانید استفاده کنید.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#دیپ_زیتون_وپنیر
ایشون (دیپ زیتون و پنیر )هستند?
دیپ ها انواع مختلف داره که به عنوان مزه ازش استفاده میکنن این دیپ رو میتونید با انواع بیسکوییتهای شور,چیپس نمکی,کراکر و انواع کروتون سرو کنید.اینجا من از کروتون سبزیجات استفاده کردم که به صورت حاضری تو فروشگاها هست 😊حالا بریم سراغ رسپی این دیپ خوشمزه 😋
مواد لازم:
پنیر خامه ای 120 گرم
ماست معمولی 1/4 پیمانه
پیازجه حلقه حلقه شده 3 ق س
زیتون سبز بدون هسته و حلقه شده 1/2 پیمانه
زیتون سیاه بدون هسته و حلقه شده 1/2 پیمانه
پنیر رنده شده چدار یا گودا 1/2 پیمانه
پودر فلفل قرمز تند 1/8 ق چ یا بیشتر بنا بر ذائقه
فلفل دلمه ای رنگی قرمز و نارنجی نصف از هر کدام
طرز تهیه دیپ زیتون با پنیر:
ابتدا زیتونهای بدون هسته را حلقه حلقه کنید، فلفل های رنگی را نگینی خرد کنید، ماست و پنیر خامه ای و فلفل را خوب با چنگال هم بزنید تا مخلوط شوند.
بقیه مواد را درون پنیر مخلوط شده بریزید و خوب هم بزنید تا مواد کامل مخلوط شود.
1363masoomeh
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#بيسكوييت_خرمايي
💚💚مواد لازم :
كره نرم. ٨٥ گرم
روغن مايع. يك چهارم پ
ماست. يك ق س
پودر قند. نصف پيمانه (ميتونين تا دو ق س از مقدارش كم كنيد !)
سفيده تخم مرغ. يك عدد
وانيل. يك چهارم ق چ
بكينگپودر. نصف ق چ
ارد برنج. يك چهارم پ
نشاسته درت. سه ق س
ارد گندم. دو پيمانه .
💚💚
مواد مياني :
خرما حدود. دوازده عدد
گردو خرد شده. يك چهارم پ
دارچين. نصف ق چ .
💚💚
زرده تخم مرغ. يك عدد ،براي رويه ببسكوييتها
كمي دارچين .
اماده سازي بيسكوييت :
ارد برنج و نشاسته و ارد گندم رو با هم مخلوط كنيد،
باقي موادلازم شيريني رو مخلوط كرده و سپس تركيب اردي رو اضافه كنيد ،اگر هنوز خمير چسبنده بود باز مقدار كمي ارد اضافه كنيد تا خمير نرم كه بدست نچسبد حاصل شود ،خمير رو داخل نايلكس گذاشته و مواد مياني رو اماده ميكنيم ،
هسته ،خرما ها رو خارج كرده و با چاقو خرد كنيد ،همراه گردو خرد شده و دارچين روي تخته چوبي به كمك چاقو كمي مواد رو هم بزنيد تا خوب تركيب شوند .
خمير رو نيم ساعت بعد از يخچال خارج كرده و به چهارقسمت تقسيم كنيد ،هر قسمت رو بين دو كاغذ روغني به شكل مستطيل باز كنيد ،مواد مياني رو روي يك قسمت گذاشته و قسمت بعد رو روي ان قرار داده و قالب بزنيد،بيسكوييت ها رو با فاصله روي سيني فر چيده و تركيب زرده تخم مرغ و دارچين رو روي بيسكوييت برس كنيد، با چنگال روي ان را شكل داده در فر ١٧٠ كه از يك ربع قبلتر گرم شده حدود بيست مين بپزيد ،بعد گريل رو روشن كرده تا روي ان هم طلايي شود ،بعد از خنك شدن بيسكوييتها اماده سرو هستند .
نكته اول : مواد خرمايي رو تو دست به شكل مستطيل اندازه خمير ،شكل دهيد ،(مثل وقتي كه دارين كتلت درست ميكنين 😉 دستتون چرب باشه !)
نكته دوم: زمان پخت تقريبي هست !
نكته سوم : جاي ارد برنج رو ميتوان با ارد گندم عوض كنيد .
sevil_shakiba
@shirini71
#سالاد_کریسمس
#سالاد_یلدا
#سالاد_لبو
حالا سالاد کریسمس یا یلدا رو نمیدونم... اما میدونم خوشمزه است!
چغندر این سالاد به صورت خام استفاده میشه...
مواد لازم
سیب سبز یا زرد ۱ عدد
چغندر قرمز خام ۲ عدد
هویج ۲ عدد
کرفس ۲ ساقه
دانه انار ۱/۲ پیمانه
جعفری خرد شده ۱ دسته کوچک
گردوی خرد شده ۲ قاشق سوپخوری
مواد سس:
آب لیموترش تازه ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
عسل ۲ قاشق چایخوری
روغن سالاد ۲ قاشق سوپخوری
سس خردل ۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
تمام سبزیجات را پوست بگیرید و به صورت رشتههای نازک خرد یا رنده کنید و در ظرفی بریزید. کرفس و سیب را نیز به همین ترتیب رشته یا رنده کنید.
مواد سس را با هم مخلوط کنید و روی سبزیجات بریزید و خوب زیر و رو کنید تا با هم مخلوط شوند.
سالاد را در ظرف سرو بریزید. و روی آن دانه انار و گردوی خرد شده بپاشید و سرو کنید.
Lazy Cat Kitchen
@shirini71
#چالش_لاغری_پاییزه🍁🍁🍁
#روز_چهاردهم_آذر_ماه ۱۴۰۰👩👩👦👩👩👦
✅ناشتا 2 قاشق آبلیمو+ 2 لیوان آب گرم
🧀 #صبحانه : یک عدد تخم مرغ آبپز+دو کف دست نان سنگک+یک عدد خرما+چای(250کالری)
🍀 #میان_وعده :دو عدد میوه
❤️یک ساعت قبل از ناهار نیم ساعت چند حرکت شکم و پهلو
💚قبل از ناهار 2 لیوان آب
🍄 #ناهار: سالاد بدون سس به هرمیزان که میل دارید +5 قاشق پلوساده+3قاشق خورشت قیمه(350کالری)
☕️میان وعده #عصر :یک تیکه شکلات تلخ+شش عدد مغز
💙نیم ساعت قبل از شام 1 لیوان آب
🍟 #شام:سالادبدون سس به هرمیزان که میل دارید +یک تکه کباب تکه ای+یک کف دست نان سنگک( 270کالری)
@shirini71
🔶طرز تهیه باقلا گرم یا باقلا پخته مرحله به مرحله
▫️باقالی خشک: 1 کیلو نیم
▫️آب: 2 لیتر
▫️سرکه: به اندازه دلخواه
▫️نمک و فلفل سیاه: کمی
▫️گلپر و نعنا خشک: به اندازه لازم
🔸طرز تهیه :
ابتدا باقالیها را شسته و در یک قابلمه جا دار یک شبانه روز بخیسانید .آب باید تمام سطح باقالی را بگیرد. در طی خیس خوردن باقالیها چندین مرتبه آب آن را تعویض کنید.روز بعد ظرفی را انتخاب کنید و باقالیها را درون آن بریزید. آب را اضافه کنید تا حدی که روی سطح باقالیها را بپوشاند.حرارت را زیاد کنید و بعد از جوش آمدن آب حرارت شعله گاز را در حد متوسط بگذارید .سعی کنید تا لحظه جوش آمدن آب مواظب باشید آب سر نرود بعد از آن درب قابلمه را بگذارید.زمانی که باقالیها پخت، نمک، سرکه و فلفل را به آب اضافه کنید. اجازه دهید 5 دقیقه دیگر بجوشد و سرکه و نمک به خورد باقالیها برود.باقالی پخته شده را داخل ظرف بریزید و روی آن را کمی نعنا خشک و گلپر اضافه و در کنار خانواده نوش جان کنید.
@shirini71
#ترشی_پیاز_لبو
پیاز قرمز یک کیلو
لبو دو عدد پخته شده
سرکه قرمز به اندازه ای که شیشه رو پر کنه
نمک فلفل مقددری(تقریبا یک قاشق چ خ)
فلفل تند یه دونه
تو یه ظرف تمیز چندتا پیاز ریز میریزیم بعد لبوی پخته رو خورد میکنیم میریزیم این کار تا جایی که ظرف پر بشه انجام میدیم فلفل هم میشکنیم و میندازیم در آخر نمک و فلفل و میریزیم و روشو سرکه قرمز میریزیم تا جایی که روی پیازها رو بپوشونه و در ظرفو محکم میبندیم یک هفته میزاریم تو بالکن یا حیاط بعد از یک هفته داخل یخچال نگه دارید و نوش جان کنید💐
@shirini71
#كتلت_روسى
اين كتلت خيلى ساده است و اصلا وا نميره و سريع موقع تنبلى درست ميشه
گوشت چرخ كرده ٢ تا مشت بزرگ پياز حتما نگينى ريز ( رنده نشود) يك تخم مرغ و شير نصف پيمانه و ٤ ورق نان تست يا خمير داخل ٢ تا نان باگت و جعفرى خرد شده نصف پيمانه و نمك فلفل و زردچوبه
شير رابا نان خمير كنيد و همه مواد را مخلوط و ورز دهيد شكل كتلت ولى ضخيم باشد و در ارد سوخارى زده سرخ شود
@shirini71
#دسرلیوانی_یلدایی
ژله قرمز رنگتونو با یه لیوان آبجوش حل کنید(فقط باید قرمز باشه،من انار استفاده کردم)
بذارید روی بخار کتری که تمام ذرراتش حل بشه،حالا یه پیمانه بستنی اضافه کنید و تند تند هم بزنید که کاملا یکدست بشه
لیوانهای مورد نظرو بصورت مورب بذارید داخل یه پیاله
قاشق قاشق از موادتون به اندازه های مساوی بریزید تو لیوانا و برا یه ربع دیقه بذارید یخچال
حالا بیایید به ژله باقیمونده یه قطره رنگ قرمز اضافه کنید و هم بزنید و دوباره از مواد بریزید روی مواد کمرنگ تر و این مرحله رو یکبار دیگه تکرار کنید
حالا که لایه سوم هم بست،انار دون شده بریزید روش و روش ژله آلوورا که بنماری حل شده رو بریزید(نصف ژله آلوورا با نصف لیوان آبجوش و بعد نصف لیوان آب سرد برای این مرحله کافیه)
حالا مرحله اول(ژله قرمز رو)برای ژله سبز هم تو سه مرحله با سه تن از رنگ سبزتکرار کنید(بازم طعم ژله مهم نیست،فقط کافیه رنگ ژله سبز باشه)
روشو با هر میوه ای که دوست داشتید تزیین کنید و سفره های یلداییتونو دلبر کنید😉
@shirini71
#_آش_شلغم
موادلازم:
یک پیمانه برنج
عدس یک پیمانه
دال عدس یک و نیم پیمانه
پیاز خام سه عدد متوسط
شلغم نیم کیلو
نمک و فلفل و زرد چوبه روغن و نعنا داغ به میزان لازم
سبزی آش پاک شده و خرد شده حدود چهار صد گرم
طرزتهیه:
همه مواد رو داخل قابلمه ریخته به اندازه کافی اب میریزیم تا آش به جوش بیاد وقتی جوش امد درب ظرف رو گذاشته تاآاش جا بیفته نکته اصلی این آش مرتب هم زدنش هست میتونید از مقداری آب قلم یا گوشت قلقلی هم توی این آش استفاده کنید آش خیلی خوشمزه ای هست حتمادرستش کنید اگرم شلغم دوست ندارید میتونیدحذفش کنید ولی توصیه میکنم از این انتی بیوتیک قوی گیاهی حتما استفاده کنیداگرم دوست داریدیه کم فلفلش روبیشتربزنید که دیگه واقعا نورعلی نورمیشه این آش بدون کشک سرو پمیشه و میتونید بالیمو ترش مصرف کنید
@shirini71
#تاتلیسی_حلقوی 🍩🍩
مواد لازم:
1 پیمانه ماست
1.5 پیمانه آرد
نصف پیمانه روغن
1 پیمانه آرد سمولینا
1 عدد سفیده تخم مرغ
1 قاشق چایخوری بیکینگ پودر
مواد لازم برای شربت:
2 پیمانه شکر
2 پیمانه آب
چند قطره آب لیمو
مقداری روغن برای سرخ کردن
طرز تهیه:
اول از همه شربتمونو آماده میکنیم چون باید سرد و غلیظ باشه. شکر و آبو با هم مخلوط میکنیم و میزاریم روی حرارت تا غلیظ شه بعد از روی حرارت برمیداریم چند قطره ابلیمو بهش اضافه و مخلوط میکنیم و کنار میزاریم تا خنک بشه.
برای خمیر ، تمام مواد رو داخل یه کاسه میریزیم و مخلوط میکنیم و رب ساعت میزاریمش کنار بعد داخل قیف میریزیمش بعد داخل روغن سرد میریزیم و شکل حلقه ای بهش میدیم و با قیچی میچینیمش بعد روی بزرگترین شعله ی گاز میزاریمش با حرارت کم. هر بار که تاتلیسیاتون سرخ میشن و باز میخوان داخلش خمیر بریزین باید حتما حتما بزارین روغنتون خنک بشه تا تاتلیسیامون ترد بمونن.
تاتلیسی های سرخ شده رو داخل شربت میریزیم و میزاریم یک یا دو دقیقه داخلش بمونه بعد سرو میکنیم.
ashpazi.majlesii
╭┄✵🥟🍫🥜🥧🥟✵┄╮
@shirini71