آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#اسموتی_پرتقال
#نوشیدنی_سرد
سیب دو عدد
نارنگی دو عدد
دارچین به مقدار لازم
عسل یک قاشق چایی خوری
شیر سرد یک لیوان
.
آما چندتا نکته :
اولا من تمام میوه هارو گذاشتم فریزر که یخ بزنه و این وسط احساس میکنم نارنگی تلخ شد که مزه ی اسموتی رو عوض کرد 🚶🏼♀️
پس بنظرم نارنگی رو تازه استفاده کنید .
نکته ی بعدی اینکه من دیدم ترش و شیرین و تلخیش قاطی شده هویج هم بهش اضافه کردم :)))))
با هویج بهتر شد بنظرم هرچند هنوز هم پسندم نیست !
شیر هم من با همون استکان داخل ویدیو پیمونه زدم که در مجموع ۵ تا پیمانه شد .
و در نهایت اینم اضافه کنم که نسبت میوه های من ۴ به ۴ بود !
tethyscáfe
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#خورشت_پرتقال
مواد لازم:
پیاز ۲ عدد
آرد ۲ ق غ خ
شكر ۲ ق غ خ
پرتقال بزرگ ۲ عدد
آب پرتقال ۳ پیمانه
مرغ ۵۰۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا پرتقال را با كارد تیزی پوست بگیرید تا پوسته داخلی آن هم جدا شود سپس آن را قطعه قطعه كرده و كنار بگذارید.
در ظرفی مناسب پیاز ها را خرد كرده و در روغن نیمه سرخ كنید.آنگاه تکه های کوچک مرغ را به مواد اضافه كرده و تفت دهید.شعله را بسیار ملایم كرده و اجازه دهید مواد كمی سرخ شود.
در ظرفی جداگانه آب پرتقال را با شكر مخلوط كنید .وقتی شكر با اب پرتقال حل شد آرد را اضافه كنید و كاملا مخلوط كنید تا آرد گلوله نشود.حالا درب ظرف مرغ را برداشته زردچوبه و كمی نمك اضافه كنید(کمی زعفران اب كرده هم اضافه کنید).
مواد را كمی تفت دهید و سپس تكه های پرتقال را اضافه كنید.آنگاه مخلوط اب پرتقال را به مواد اضافه كنید و مرتب هم بزنید تا خورش كمی غلیظ شود.زمانی كه خورش غلظت لازم را پیدا كرد در ظرف مورد نظر ریخته و با خلال پسته، کنجد و یا برش های پرتقال آن را تزیین كنید.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کلوچه_خرمایی
#کلوچه_خرمایی_دزفول
#کلوچه_دزفول
#کلوچه_بدون_فر
#فر_دستساز_خونگی
🌸مواد لازم خمیر کلوچه
3 پیمانه آرد
1 ق غ مایه خمیر
نصف پیمانه روغن جامد آب شده
1 ق غ شکر
1 پنس نمک
1 پیمانه شیر ولرم
1 عددتخم مرغ (زرده و سفیده جدا)
🌸مواد لازم برای داخل کلوچه
1 لیوان خرمای بدون هسته
1 ق غ روغن
پودر دارچین کمی (اختیاری)
پودر هل کمی (اختیاری)
رازیانه کمی (اختیاری)
کنجد کمی برای روی کلوچه
زعفران برای رومال
مایه خمیر و ۱ ق غ از شکر را همراه شیر ولرم در یک لیوان یا ظرف شیشه ای کمی مخلوط کنید و روشو بپوشونید تا فعال شود و پف کند.
(اگر مایه خمیر کهنه باشه اصلا پف نمیکنه یا اینکه خیلی کم پف میکنه و حدود ۱۵ دقیقه طول میکشه تا خمیر مایه فعال شود)
پف کردن خمیر مایه خیلی در کیفیت خمیر تاثیر گذار است.
✍🏻همیشه خمیر مایه ی خشک را درون یخچال نگهداری کنید تا تازه بماند.
✍🏻بهتره خمیر مایه را از نانوایی ها یا نان فانتزی فروشی ها تهیه کنید ، چون همیشه خمیر مایه استفاده میکنند و خمیر مایه ی تازه دارند.
در یک کاسه ی جدا گانه سفیده و زرده را جدا میکنیم ، روی زرده کمی زعفران پودر شده و یک ق غ شیر سرد یا آب سرد میریزیم و توی یخچال قرار میدهیم (این کار باعث میشه بوی زرده گرفته بشه و اون یک ق آب یا شیر سرد کمک میکنه زعفران خوشرنگ تر بشه)
سفیده ها را با چنگال خوب هم بزنید تا کف کند.سفیده ی کف کرده و نمک را در یک ظرف نسبتا بزرگی(ظرفی که قراره توش خمیرو درست کنید) خوب مخلوط میکنیم.
و بعد مایه خمیر عمل اومده را اضافه میکنیم و هم میزنیم.
یک لیوان از آرد رو کم کم با روغن اضافه میکنیم و با چنگال خوب هم میزنیم و لیوان بعدی را کم کم اضافه میکنیم و دستمون رو کمی چرب میکنیم و شروع به ورز دادن خمیر میکنیم.
(شاید آرد بیشتریاکمتربخوادچون رطوبت آرد ها با هم متفاوت هستن) لیوان سوم رو قاشق قاشق به خمیر اضافه کنید و خوب ورز بدین... در حین ورز دادن اگه خمیر به دست چسبید کمی دستتون و چرب کنید و تا زمانی ادامه بدین که خمیر به دست نچسبه.
📌 اگر دوست داشتید 1 قاشق غذاخوری رازیانه و یک قاشق زیره به خمیر اضافه کنید(من زیره ریختم)خمیر را ۱۰۰ بار محکم بلند کرده و دوباره به کاسه برگردانید (اصطلاحا خمیر و ۱۰۰ بار بکوبید) ، خیلی خوب جواب میده این کار و نان یا کلوچه های لطیفی به دست میاد..
بعد خمیر را درون کاسه ی چرب شده قرار بدین ، روی کاسه(از خمیر فاصله داشته باشه) سلفون یا کیسه فریزر باز شده بذارید و روی آن را پوشانده و یه جایی که گرم باشه بذارید.
خمیر باید بعد از یک الی دو ساعت پف کنه و حجمش دو برابر بشه.
🌸برای درست کردن مواد میانی کلوچه :
همه ی مواد گفته شده را روی شعله ی کم خوب با هم مخلوط کنید تا خمیر نرم و یکدست شود.دست خود را کمی چرب کرده و پف خمیر را(بعد از استراحت) بگیرید و از خمیر چانه هایی اندازه ی یه نارنگی بگیرید و داخل آن را با مایه ی خرما پر کنید و با دست گرد کنید و در سینی فر که کف آن را کاغذ روغنی یا فویل(کاغذ آلومینیوم) گذاشته اید قرار دهید و کمی کلوچه ها را با دست پهن کنید. چنگال بزنید که زیاد پف نکنن
زرده ی تخم مرغ را از یخچال خارج کنید و خوب هم بزنید تا با آب و زعفران خوب مخلوط شود و با برس روی کلوچه ها بکشید و در آخر کمی کنجد روی آنها بپاشید.
فر را حدود ۱۵ دقیقه خوب گرم کنید و سینی فر را حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه توی فر قرار بدین و در آخر دو دقیقه گریل را روشن کنید تا کلوچه ها برشته و خوشرنگ تر بشن.
(دمای فر ۲۰۰ ولی باید حواستون باشه کلوچه ها از پایین نسوزه... در ضمن دمای فرها با هم متفاوت است)
🌸من همیشه خمیر مایه رو در نصف کمتر شیر یا آب گفته شده عمل میارم اونجوری بهتر وزودتر عمل میاد.😉
🌸بااین مقدار مواد واین اندازه ها ۱۲ عدد کلوچه درست شد.
🌸من طبق معمول همیشه بدون فر ۲۰ دقیقه پختم.
@shirini71
شیرینی بادام سوخته
یک لیوان شکر رو داخل تابه روی حرارت کم میذاریم واولش اصلا هم نمیزنیم تا شکر کمی آب بشه بعداز اینکه شکر کاملا آب شد بیست گرم کره رو اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کره آب بشه ازقبل پوست بادام زمینی رو گرفتم و بادمام هاروبا گوشتکوب کمی خرد کردم تا یه کم ریزتر بشن(نصف پیمانه شد)وبعد داخل تابه ریختم وهم زدم تا باهم مخلوط بشن روی یه سینی رو اول چرب میکنیم و بادام سوخته رو روش میریزیم(من پشت قالب کیک ریختم)با وردنه چرب شده پهن میکنیم و بعد همونطور که گرم هست به اندازه دلخواه برش میزنیم و میذاریم کاملا سرد بشه و بعد از سینی جدا میکنیم
@shirini71