آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#کوفته_باقلا
#غذای_نونی
موادلازم
برنج یک پیمانه
آلوبخارا200گرم
روغن مایع به مقدارلازم
سبزی خرد شده 300گرم
گوشت چرخ کرده 400گرم
گوشت چرخ کرده مرغ 150گرم
باقلا سبز نگینی شده 300 گرم
تخم مرغ دوعدد
پیازداغ یک پیمانه
زعفران ساییده و حل شده در اب جوش دوقاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدارلازم
استاک گوشت پنج پیمانه
پیاز خلالی یک عدد بزرگ
طرزتهیه :
برنج را یکی دوساعت خیس نمایید سپس آب روی برنج را خالی کنید و مقداری آب جوش روی برنج ریخته و روی حرارت قرارمیدهیم تا آب برنج درحدی کشیده شود که سطح برنج کمی خیس باشد برنج را کنار گذاشته تا کاملا سرد شود
آلو را نیزازیک ساعت قبل درمقداری آب خیس نموده و هنگام مصرف آبکش نمایید تا هیچ آبی نداشته باشد
درتابه ای حاوی روغن سبزی را چنددقیقه تفت بدین تا آب ان کشیده شود
درظرفی گوشت های دوبار چرخ شده ؛ سبزی، باقلا، نصف پیمانه پیازداغ؛ تخم مرغ نیمی از زردچوبه نیمی از زعفران نمک و فلفل را اضافه کرده بخوبی ورز داده تاحالت چسبندگی پیداکند
کوفته هارا درصورت تمایل وزن نمونده (من هرکوفته رو 175گرم درنظرگرفتم)
سپس مواد را کف دست باز نموده و داخل آن تعدادی آلو و پیازداغ قرار داده و به شکل گلوله درآورید و به مدت یک ساعت داخل یخچال استراحت میدهیم
دراین فاصله یک عددپیازبزرگ را خلالی یانگینی نموده درمقداری روغن سرخ میکنیم تا طلایی شود و زردچوبه را هم به پیاز اضافه کرده سپس استاک گوشت یا پنج پیمانه آب جوش به اضافه ی دوعدد قرص عصاره ی گوشت و آب آلوها و زعفران باقی مانده را به پیاز اضافه کرده و منتظرمیمانیم تا بجوش آید کوفته هارا آرام آرام بافاصله به آب درحال جوش افزوده و بعد از پنج دقیقه حرارت را ملایم میکنیم تا کاملا بپزد
دقت کنید پس از پخت باید حدود دوتا سه پیمانه از آب کوفته ها باقی بماند .
@shirini71
#شیر_برنج
شيربرنج از خوشمزه هاى كم طرفدار سفره ى افطار تو خونه ى ماست،فقط خودم دوستش دارم، اونم به شدت😉
روش من براى پخت شیربرنج اينطوريه:
یک پیمانه برنج اعلای ایرانی رو میشورم و خیس میکنم ،وقتی کاملا خیس خورد به همراه چهار پیمانه آب ميزارم كمى نيم پز بشه و آبش كامل تبخير بشه،حالا یک و نیم تا دو پیمانه شکر(بنا به ذائقه) و یک قاشق روغن جامد یا کره اضافه به همراه يك ليترشیرپرچرب و نصف پیمانه گلاب اضافه میکنم و زمان میدم تا شیر و برنج به خورد هم برن و برنج حسابى لعاب بندازه و بعدشم داخل ظرف میریزم و میزارم خنک بشه وتمام. اگه دوست داشتیم خوشمزه تر بشه آخراى پخت داخلش خامه و خلال بادوم هم ميريزم😋
من دوپاكت خامه ريخته بودم،اُف برمن 🤦♀️😅
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#آش_کوفته_ریزه
مواد لازم :
عدس پخته ۱ و ۱/۲ پیمانه
هویج ریز خرد شده ۱ پیمانه
پیاز ۱ عدد
رشته اش ریز خرد شده نصف بسته
گوشت چرخ شده ۲۰۰ گرم
پیاز رنده شده ۱ عدد کوچک
برنج نیم دانه خیس شده ۵ ق س ارد ۱ ق س
نمک و فلفل به مقدار کافی
اب گوشت ۴ پیمانه
ماست پر چرب ۱ کیلو
تخم مرغ ۱ عدد
سیر رنده شده ۲ حبه
طرز تهیه :
پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن تفت دهید اب گوشت ، عدس پخته ، هویج ریز خرد شده نمک و فلفل و مقداری اب جوشیده اضافه کنید بعد از جوش امدن حرارت را کم کنید
به گوشت چرخ شده نمک و فلفل و پیاز رنده شده و برنج نیم دانه خیس شده و یک ق س ارد را اضافه کرده و مخلوط کنید تا مواد چسبندگی پیدا کند
از مواد کوفته ریزه هایی به اندازه مغز فندق درست کنید و در ارد بغلطانید و به اش در حال جوش اضافه کنید ، هنگامی که کوفته ریزه ها نیم پز شدند ( ۱۵ دقیقه) به اب اش توجه کنید اگر کم بود مقداری اب جوش اضافه کنید و بعد رشته اش را اضافه کرده و اش را هم بزنید تا رشته ها به هم نچسبند ، تا جا افتادن اش به پخت ادامه دهید
تخم مرغ و سیر را به ماست اضافه کنید و با همزن دستی بزنید تا یکدست شود
شعله را خاموش کنید و مخلوط ماست را به اش در حال هم زدن اضافه کنید
اش را در ظرف مورد نظر بریزید و با پیاز سرخ شده و تلخون داغ و فلفل داغ تزیین کنید
تهیه رشته:
تخم مرغ یک عدد
اب یک چهارم پیمانه
نمک ۱ ق چ
ارد به مقدار کافی
طرز تهیه : دو پیمانه ارد در ظرف مناسب بریزید و نمک و تخم مرغ را اضافه کنید و با دست مخلوط کنید و کم کم اب اضافه کنید تا خمیر سفتی بدست اید( اگر ارد نیاز بود اضافه کنید )
خمیر را یک ساعت استراحت دهید
از خمیر گلوله هایی به اندازه نارنگی برداشته روی سطح ارد پاشی شده با کمک وردنه به ضخامت سه میلیمتر باز کنید و برش های نگینی یا رشته ای بزنید
از این رشته می توانید داخل اش استفاده کنید
اگر از این رشته برای اش استفاده می کنید نیازی نیست خشک شود بعد از برش زدن داخل اش بریزید
@shirini71