آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_فطیر_مغزدار_تابه_ایی
#نان_بدون_فر
آرد 4 پیمانه
آب ولرم 2 پیمانه
مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق چایخوری
روغن مایع 1 قاشق غذاخوری
مواد لازم برای تهیه خمیر میانی:
آرد 100 گرم
کره 100 گرم
شکر 1 قاشق غذاخوری
#دستور_تهیه :
مایه خمیر را به همراه یک قاشق چایخوری #شکر در ظرف کوچکی ریخته و حدود ۴-۳ قاشق غذاخوری آب ولرم روی آن بریزید.ظرف را به مدت ۱۰ دقیقه در جای نسبتا گرمی قرار دهید تا مایه خمیر #پف کند.
آب ولرم را در ظرفی که قصد دارید خمیر را در آن درست کنید، بریزید، سپس شکر، نمک، روغن و مایه خمیر را به آن اضافه کنید.آرد را به تدریج به محلول فوق اضافه کرده و ورز دهید تا خمیری یک دست حاصل شود و به دست نچسبد. در صورتی که با این مقدار آرد، خمیر به دست میچسبد، کمی آرد و روغن مازاد بر دستور ارائه شده (به ازای ۱/۳ پیمانه آرد، ۱ قاشق سوپخوری روغن مایع) اضافه کنید.خمیر را به مدت ۲ ساعت در جای نسبتا گرمی قرار دهید و روی آن را با نایلون بپوشانید تا حجم آن دو برابر شود.
خمیر را چانه بگیرید، کف سینی کمی آرد بپاشید و چانهها را در سینی قرار دهید. حدود ۲۰-۱۵ دقیقه فرصت دهید تا چانهها حجیم شوند.
برای درست کردن مواد میانی نان، آرد را در ماهیتابه تفت دهید و پس از اینکه رنگ آن طلایی شد، کره و ۱ قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید.هر چانه را به شکل یک کاسه گود کرده و یک قاشق از مواد میانی را در آن قرار دهید و سر آن را ببندید.
روی سطح کار، کمی آرد بپاشید و خمیر را به ضخامت حدود ۱ سانتیمتر روی آن باز کنید.روی سطح خمیر، کمی روغن مایع بمالید و کنجد بپاشید.ماهیتابه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا گرم شود، خمیر را در آن قرار دهید و برای زیر ماهیتابه از شعله پخش کن استفاده کنید.
برای هر طرف نان به مدت ۱۰ دقیقه فرصت دهید تا بپزد و رنگ آن طلایی شود.
نوش جان😊❤
ashpazgram_net
🆔 @shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#شیرینی_دانمارکی
مواد لازم:
برای خمیر مایه:
۱/۲پیمانه+۲ق غ آب یا شیر گرم
۲ ق غ سرپر شکر
۱/۵ق غ سرپر خمیرمایه
برای خمیر:
آرد سفید قنادی حدودا۴پیمانه
۲عدد تخم مرغ
۴ق غ شکر
۱/۲پیمانه+۲ق غ روغن مایع
۱ق م زعفران
۱/۲ق چ وانیل
برای کرم دانمارکی:
۱/۳پیمانه آرد
۱/۲پیمانه شکر
۱پیمانه آب
۱/۲ق چ وانیل
برای عمل آوردن خمیر مایه سه تا موادی که گفتم رو مخلوط کنید در ظرفو بذارید،۱۰دقیقه صبر کنید تا عمل بیاد
توی یه ظرف دیگه دوتا سفیده ،یه زرده ،روغن،شکر،زعفران،وانیل و خمیرمایه ی عمل اومده رو مخلوط کنید و آرد رو کم کم اضافه کنید،چسبندگی خمیر رو با ورز دادن به مدت۱۰دقیقه و کوبیدن به سطح کار به تعداد۱۰۰بار از بین ببرید.اگه آرد زیاد اضافه کنید خمیرتون سفت میشه و کیفت شیرینیتون خیلی میاد پایین.مقدار آرد هم بستگی به آردی که مصرف میکنید داره شاید برای یکی دقیق۴پیمانه بشه و برای یکی دیگه۳/۵پیمانه پس دقت کنید.
بعد ازین مدت خمیر رو توی ظرف بذارید روشو سلفون بپیچید و برای۱.۳۰ساعت بذارید استراحت کنه
تو این مدت کرم رو آماده کنید.شکر،آرد و آب رو مخلوط کنید و بذارید روی حرارت ملایم و مدام هم بزنید بعد وانیل رو اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا به غلظت فرنی برسه و از رو حرارت بردارید و بذارید کنار تا خنک شه.برید سراغ خمیرتون که حجمش دو برابر شده و پفش رو بگیرید سطح کار رو کمی آرد بپاشید نصف خمیر رو بردارید و با وردنه بازش کنید،حدودا۷٫۸میل،دورشو با چاقو ببرید و مثل فیلم کمی کرم بریزید روش و خمیر رو رول کنید .به اندازه ی دلخواهتون برش بزنید و بذارید توی سینی فر و روشو بپوشونید به مدت۳۰دقیقه.بعد ازین مدت یه زرده ی تخم مرغ رو با ۱/۴ق چ وانیل و ۱/۲ق چ زعفران مخلوط کنید و روی شیرینی هارو رومال کنید.میره توی فر از یک رب قبل گرم شده
فرگازی با دمای۱۷۰به مدت۲۰تا۲۵دقیقه
فر برقی با دمای۱۵۰به مدت۲۰تا۲۵دقیقه
❗️رویشیرینیهاروباعسلیاشربتبارمیتونیدرومالکنید❗️این مقدار مواد ۲۵تا شیرینی شد❗️ماندگاری:سه هفته توی یخچال و سه ماه در فریزر❗️اگهفرنداریدرویحرارتشعلهپخشکنبذاریدیهتابه یایهقابلمه بذارید روش و دولایه کاغذ روغنی کفش بذارید و شیرینی هاروتوش بچینید و روی حرارت ملایم اجازه بدید تا بپزن،مدت پختش تقریبا۳۰دقیقهس،بعد از پخت شیرینیهاروبرگردونیدتاروشمطلایی بشه،دمکنی فراموش نشه.
sheenshef
╭┄✵🥯🧇🥛🥞🍫✵┄╮
🆔 @shirini71
✅کیک نارگیلی 😋
✍ مواد لازم:
تخم مرغ ۴ عدد
آرد دو لیوان
شکر یه لیوان سرخالی
شیر یه لیوان
روغن نصف لیوان
پودر نارگیل نصف لیوان
بکینگ پودر یه قاشق غذاخوری
وانیل کمی
🥣 طرز تهیه:
تخم مرغ وشکر ووانیل رو با همزن میزنیم تا حجمش زیاد کرم رنگ بشه بعد بهش شیر وروغن اضافه کرده کمی هم میزنیم آرد بکینگ پودر رو با هم مخلوط کرده الک میکنیم و کم کم به مایه کیک اضافه میکنیم و آخر هم پودر نارگیل میریزیم .
قالب رو کاغذ روغنی میذاریم و مایه کیک در قالب میریزیم ودر فر ۱۸۰ درجه به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه قرار میدیم باز میگم دمای فر ها با هم تفاوت داره بعد از ۳۰ دقیقه حتما با خلال دندون کیک رو چک کنید اگه چیزی به خلال دندون نچسبید کیک آماده ست
برای اینکه روی کیک خوشرنگ بشه میتونید کمی عسل رقیق شده یا شیر عسل ویا شهد با برس بکشید وروش پودر نارگیل بپاشید .
#کیک_نارگیلی
#دسرکاکائو_خرمایی_مقوی
مواد لازم برای ۵ نفر
خرما بدون هسته : یک پیمانه
گردو : یک پیمانه
پودر نارگیل : یک پیمانه
گلاب : ۳ قاشق غذاخوری
شکلات : ۵۰ گرم
بیسکوییت کاکائویی : یک بسته
۱- بیسکوییتها را کاملا پودر کرده و آن را با گردو چرخ کنید، گلاب و خرما را به مواد اضافه و کمی ورز دهید.
۲- شکلات تختهای سفید را رنده و با بقیه مواد مخلوط کنید، خمیر باید حالتی داشته باشد که در دست خوب گلوله شود.
۳- پس از گلوله شدن آن را در پودر نارگیل بغلتانید و در ظرف مورد نظر بچینید و مواظب باشید روی هم قرار نگیرند
نوش جان 💖