آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#نان_خشک_یزد
نان خشک شویدی نازک
مواد لازم :
آرد ۲۵۰ گرم
آب ۱۴۰ گرم
کره ۲۰ گرم
مخمر خشک ۲ گرم
نمک ۳ گرم
سبزی خشک مثل شوید و کنجدبه مقدار لازم
طرز تهیه :
مرحله اول: مخلوط کردن مواد
ابتدا تمام مواد را اندازه کنید سپس آرد و مخمر و نمک را با هم داخل یک کاسه ریخته و هم بزنید سپس آب را کم کم اضافه کنید دقت کنید از آب شیر استفاده کنید و آب گرم یا سرد نیازی نیست حالا مواد را شروع به ورز دادن کنید تا کم کم خمیر شکل بگیرید و منسجم و نرم شود.
مرحله دوم: استراحت خمیر
در ادامه وقتی خمیر شکل گرفت کره را بین خمیر قرار دهید و مجدد خمیر را ورز دهید تا کره به خورد خمیر برود شما می توانید برای ورز دادن از استند میکسر نیز استفاده کنید خمیر شما در نهایت باید نرم و لطیف باشد و شکل منسجم داشته باشد حالا خمیر را داخل یک کاسه قرار دهید و روی کاسه را پوشانده و به مدت ۲۰ دقیقه استراحت دهید.
مرحله سوم: وردنه کشی خمیر
حالا خمیر استراحت کرده را داخل یک سیل پد یا همان پد سیلیکونی و یا کاغذ روغنی نسوز قرار دهید دقت کنید کاغذ روغنی معمولی مناسب پخت این نان نمی باشد زیرا به آن می چسبد حالا با وردنه خوب خمیر را به قطر ۱ میل داخل کاغذ باز کنید و بعد اطراف پرت آن را برش بزنید و به دلخواه کمی سبزی خشک مانند شوید و کنجد روی نان بپاشید.
مرحله چهارم: پخت نان خشک
حالا با وردنه مجدد روی خمیر را بکشید تا مغزها و سبزی کاملا به خمیر بچسبد شما می توانید خمیر را قبل از قرار دادن در فر برش بزنید و به سایز های دلخواه دربیاورید حالا سیل پد را داخل سینی فر قرار دهید و در فر از قبل گرم شده به مدت ۲۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ قرار دهید تا نان پخته و خشک شود نوش جان.
فوت و فن های دستور پخت نان خشک سنتی
می توانید از مغز آفتاب گردان و سبزی دلخواه استفاده کنید.
با توجه به آب خور آردهای مختلف ممکن است کمی بیشتر یا کمتر آب بخواهد پس آب را کم کم اضافه کنید.
خمیر را می توانید تا ۴۰ دقیقه نیز در دمای محیط استراحت دهید.
نان باید کاملا نازک وردنه کشی شود.
@shirini71
#حلوای_سه_آرد 🧇
▫️آرد سفید...1لیوان
▫️آرد برنج...1لیوان
▫️آرد نخود...1/2 لیوان
▫️شکر۲/۵لیوان
▫️آب وگلاب۳ لیوان(من نصف لیوان از این سه لیوان رو گلاب ریختم بقیش آب بود)
▫️کره ...۵۰گرم
▫️روغن مایع...1 و 1/4 لیوان
▫️روغن جامد۱/۴ لیوان
▫️زعفران وهل به مقدار لازم
🔸شکر وآب را روی حرارت میزاریم تا شکر باز بشه ولی خیلی نجوشه و بعدهل وگلاب وزعفران رو اضافه میکنیم واز روی حرارت بر میداریم...آرد را تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد.وبعد آرد برنج را اضافه میکنیم..ودر نهایت ارد نخود را میریزیم در این مرحله روغن وکره رو هم اضافه میکنیم وتفت میدهیم واز روی حرارت بر می داریم وشربت را کم کم اضافه میکنیم.وخوب هم زده ودوباره روی حرارت گذاشته تا آماده شود واز قابلمه جدا شودوبه صورت گهواره دربیادوحلوا را در ظرف کشیده وتزیین ميكنيم. و دورش رو با قیف و ماسوره گل میزنیم
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
_کیک_خیس_ترکیه
🔻مواد لازم : 📝
▫️شیر ۱ ونیم لیوان
▫️شکر ۱ ونیم لیوان
▫️روغن مایع ۱ ونیم لیوان
▫️آرد ۲ لیوان
▫️تخم مرغ ۳ عدد
▫️بکینگ پودر ۱ ق چ
▫️وانیل کمی
▫️پودر کاکائو ۴ ق غ سر پر
✍ابتدا فر رو از قبل با دمای ۱۸۰ گرم کنید . بعد شکر ، روغن مایع ، شیر ، پودر کاکائو رو در یک ظرفی خوب هم بزنین و یه لیوان از مواد رو کنار بزارین تا بعدا به عنوان سس روی کیک استفاده میشه . آرد و بیکینگ پودر الک شده و وانیل رو به باقی مانده مواد اضافه کنید و تخم مرغ ها رو یه دونه یه دونه اضافه کنید و خوب با همزن بزنید . مواد رو داخل یه ظرف از قبل چرب شده بریزید و داخل فر بزارید تا ۴۵ دقیقه بپزد . بعد گریل رو روشن کنید تا کمی روش سرخ شه .کیک رو داغ داغ بیرون بیارید و برش بزنید سس از قبل آماده شده رو روی کیک داغ بریزید ومنتظر شوید تا کیک سرد شود و سس کاملا جذب کیک شود . بعد کیک و تزئین و سرو کنید .
@shirini71
هدایت شده از مجله علمی و پزشکی
#حدیـث_سلامتی
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
مسواک زدن، نور چشم را زياد می كند، مو را پر پشت می نمايد و آبريزش چشم را بر طرف می سازد.
📚مکارم الاخلاق ص۵۰
📚 بحارالانوار(ط-بیروت) ج۷۳، ص ۱۳۷
@MajalePezeshki71
.
.
#شیربرنج #میوه_ای بدون #شیر
.
مواد لازم:
سیب ................... 3 عدد
برنج خُرد ..............1 لیوان
نشاسته ................1 فنجان قهوهخوری
شکر .................... 2 لیوان
آب پرتقال تازه ....... 3 پرتقال
قیصی .................. 50 گرم
کشمش ................. 50 گرم
آب ....................... 10 لیوان
پودر دارچین .......... به مقدار لازم
مغز فندق .............. به مقدار دلخواه(خرد شده)
.
طرز تهیه:
#سیب ها را شسته، پوست میکنیم و در #ظرف مناسبی رنده میکنیم. سیبهای رنده شده را به همراه #برنج ِخُردِ شسته شده در قابلمهای ریخته، #آب را اضافه میکنیم و قابلمه را روی #شعله ی متوسط #اجاق قرار میدهیم تا برنج نرم شود سپس #کشمش و #قیصی خرد شده را به آن اضافه میکنیم و اجازه میدهیم همهی مواد با هم بپزد تا برنج کاملا نرم شود. #نشاسته را در مقدار کمی آب سرد حل کرده و به مخلوط اضافه کرده و خوب هم میزنیم سپس #شکر و آبِ 3 عدد #پرتقال #تازه را اضافه کرده و همهی مواد را به خوبی هم میزنیم و اجازه میدهیم همهی مواد به آرامی با هم بپزد و غلیظ شود سپس آن را در ظرفهای مورد نظر کشیده و روی آن را با #پودر #دارچین و مغز #فندق خرد شده #تزیین کرده و بعد از این که کاملا #خنک شد، #سرو میکنیم.
.
شیرینانهی 1: میتوانیم از مقدار کمتری شکر استفاده کنیم.
شیرینانهی 2: برای گرفتن طعم #ترشی نشاسته، آن را از قبل در آب سرد خیس میکنیم و اجازه میدهیم تهنشین شود سپس به آرامی آب روی نشاسته را خالی میکنیم.
.
.
تنتون سالم، دلتون شاد و #سفره تون پُر برکت.
.@shirini71