🔴افزایش ۷۰ درصدی آب توسط شاه
در سال ۱۳۴۷ قیمت آب کشور به طور وحشتناکی ۷۰ درصد گران شد.اسدالله علم که وزیر دربار شاهنشاهی را بر عهده داشت در رابطه با این افزایش قیمت در خاطرات خود مینویسد :
گران شدن قیمت آب را عرض کردم. شاهنشاه فرمودند:آخر مملکت تا کی می تواند دائما سرویس مفت و مجانی بدهد ؟ عرض کردم :به هر حال ۷۰ درصد قیمت آب را بالا بردن صحیح نیست،شاهنشاه به عرایض من توجه نفرمودند و من ناراحت شدم.
📖منبع : خاطرات علم.جلد اول . ص۱۴۶
💠💠💠💠💠💠💠💠💠
ترجمه:
In 1347, water bill increased harshly up to 70 percent. In relation to this issuue, Asadullah Alam who was the Minister of Royal Court, said in his diaries:
I said about increasement of water bill, Shah siad: "Until when the government is able to serve people freely?"
"But hiking up of water to 70 percent is not correct." I replied.
Shah did not notice my speeches, and i got upset.
📖Refrence: The Diaries of Asadullah Alam, 1st volume. P 146.
🔆مشکلات کشور در دوران پهلوی و نبود امکانات و ناراحتی شاه به دلیل خرابی تلفن
.
🔴در دوران پهلوی مشکلات کشور به دلائل مختلف روز به روز در حال افزایش بود،علم در خاطرات خود در رابطه با مشکلات خطوط تلفن مینویسد : .
.
شاهنشاه را گرفتار دیدم.می خواستم جویا شوم.خودشان فرمودند: یک ربع است می خواهم یک شماره تلفن آزاد بگیرم ، ممکن نمی شود! .
.
عرض کردم وضع تلفن هم به علت بی حساب بودن کار ، و هم به سبب توقعات زیاد مردم بد است.اگر حسابی در کار نباشد و طرح جامع نداشته باشیم ،کارها خراب می شود.متاسفانه بعضی از کارهای ما چون مطالعه نمی شود و شاهنشاه هم از مشاوران خوششان نمی آید، قضاوت و مطالعه ی صحیحی در بعضی کارها نیست و اغلب به این روز می افتد.
📖منبع: خاطرات علم. جلداول ص ۲۱۱
🔵In Pahlavi time, problems in country were increasing daily. Alam wrote in his diaries about telephone lines:
I saw Shah distressed, I wanted to know the reason. He said: "I'm trying to dial a number without any success."
I replied that due to high expectation from people and untidy management, the telephone situation is unsuitable. If we do not have a comprehensive plan or scheme in the society, everything will get faulty. Unfortunately, some work is often in the same situation because Shah does not like the advisors, there is no excact study on it, and there is no consideration
📖Reference: The Diaries of Asadullah Alam, 1st volume. P 211.
🔴محمدرضاشاه : زنها نفهم هستند
محمدرضاشاه سابقه بیشماری در توهین و استفاده ابزاری از زنان داشت و زنان را بی عقل توصیف میکرد .در همین رابطه علم در خاطرات خود می گوید :
✳چون شاه را کسل دیدم،قدری از گرفتاری های خودم با زن و بچه در کنار دریا به شاه گفتم و این که افسوس زیادی از دیدن دخترهای خوشگل که به آنها دسترسی نداشتم خوردم.شاه قدری خندیدند
✳سپس فرمودند: این خانم کی دست از سر تو برمیدارد ؟عرض کردم : نمیدانم ولی بهر حال دوستش دارم
✳شاه فرمودند: متاسفانه این زنها نمی فهمند که چه بکنند!
📖منبع:خاطرات علم.جلد اول.ص ۲۳۰
🔵Mohammad Reza Shah numerously was accused of insulting to women and instrumental looking at them.
✳In this regard, Alam says in his diaries: .
✳"Since I found Shah bored, I started talking to him about my issues with my family beside the sea, and I sighed a lot of not having beautiful girls. Shah laughed a little.
✳"When will this woman (your wife) get off your back?", He asked.
✳"I do not know, but I love her.", I replied.
✳"Unluckily women do not understand what to do!", He continued.
📖Reference: The Diaries of Asadullah Alam, 1st volume. P 230.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساخت راه آهن در دوره رضا پهلوی از افتخارات همیشگی پهلوی پرستان بوده!
❗️اما این فیلم به شما ثابت میکنه که ساخت این راه آهن برای خیانت به ایران وهموار کردن راه شوروی وانگلیس بوده!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جشن های 2500 ساله پهلوی!👆
و دردناکتر این است که حالا عده ای پیدا شدند تا در راستای تطهیر #پهلوی، همه این ولخرجی های از جیب مردم را شکوه و عظمت نداشته ی پهلوی معرفی میکنند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⛔️پیشکش آب هیرمند به افغانستان توسط رضاشاه و نابودی و خشک شدن سیستان و بلوچستان
افغانستان در 1289قمری از ایران مستقل میشود. «مساله هیرمند» و بهره برداری از آب آن،اتفاقی بود که تا همین امروز روابط دو کشور را تحت الشعاع قرار داده است. بخشی از مذاکرات دو دولت،در دوره فرمانسالاری #رضاشاه صورت پذیرفت.مذاکرات بر سر #هیرمند و آب آن از 1310 شمسی به مدت 7 سال ادامه یافت.قرارداد 1317 ماحصل تلاشهای دو طرف بود.با این همه،روند حوادث به گونه ای پیش رفت که در عمل،نتیجه به سود افغان ها خورد.
.
🔴۱.اهدای چند منطقه از کشور برای «اعتمادسازی»
از بدو حکمیت ماکماهون و تجزیه بخشهایی از سیستان تا رویکارآمدن محمدظاهرشاه در افغانستان،مساله هیرمند با بالا و پایینهای متععدی تداوم یافت.ارفع روایت میکند: «بهترین وسیله برای برقرار ساختن مناسبات دوستانه بین ایران و افغانستان، در آن زمان به نظر اعلیحضرت رضاشاه کبیر رجوع به #آتاتورک بود.»(مکی/ص154)
بنابراین، آتاتورک فخرالدین آلتای را برای حکمیت مامور کرد و به #افغانستان و #ایران فرستاد.مذاکرات در 1313 باحکمیت ترکیه انجام شد که با رای ترکها، «160 فرسخ از خاک ایران به افغانستان منظم شد.(مکی/ص 50)
«سیاست حسن همجواری» #پهلوی اول،برای جلب اعتماد افغانها به حضور در پیمان سعدآباد، رای حَکَم را میپذیرد. منطقه چکاب، منطقه دیگری بود که برای اعتمادسازی به افغانها داده شد. رضاشاه در توجیه این واگذاری به شوکتالملک حاکم سنتی چکاب،معتقد است «ارزش چکاب چه از لحاظ سوقالجیشی و چه از نظر وجود مراتع برای دامها بدان پایه نیست که همسایه خود ناراضی باشد و روابط دو دولت ایجاد سوءتفاهم کند.» (مکی/ص52)
با این همه در 1315، فرصت انعقاد قرارداد موقتی میان دو کشور فراهم می آید.اما اقدامات ماموران افغان در احداث نهرهای جدید وبستن سد در بند لخشک مذاکرات را به وقفه انداخت.
🔴۲.اهدای رود هیرمند به افغانها
برای پیوستن افغانستان به #پیمان_سعدآباد،فیصله دادن به مساله آب هیرمند لازم بود.«مذاکراتی که درباره روابط ایران و افغانستان صورت گرفت مقدمه ورود در پیمانی بود که به پیمان سعدآباد معروف گشت ولی در آن موقع مطلقا درباره پیمان مزبور در خارج صحبتی به جراید داده نمی شد واین مذاکرات محرمانه بود، فقط بین رضاشاه و صدراعظم افغانستان جریان داشت.»(مکی/ ص 343)
در همین راستا، ابتدا در 1315 قرارداد موقتی میان دو کشور امضا شد و در ششم بهمن 1317،قرارداد #آب به همراه اعلامیه منضم به آن در کابل به امضا رسید. .
🔮آری خیانتی دیگر از این خاندان منحوس در تاریخ ثبت شد و آن جدایی سرزمین واز دست رفتن منابع آب این کشور بود.چرا این وقایع برای مردم بازگو نمی شود ؟ چرا رسانه های دروغ پراکنی مثل منوتو آن را بازگو نمیکند ؟
تاریخ را نمی توان تطهیر کرد
🔴پروین غفاری دختر ۱۵ ساله ای که از شاه حامله شد و با تهدید شاه مجبور به سقط جنین شد !
.
✅#پری_غفاری معروف به #پروین_غفاری مأمور سرگرم کردن #محمدرضاشاه در روزهای جدایی شاه و فوزیه بود.خانهی پری غفاری در «نظامیه» حوالی میدان بهارستان بود. پری در آن سالها پانزده سال بیش نداشت
💠پری پس از آشنایی با شاه توسط فردوست و وعده ازدواج شاه به او در خصوص اولین دیدار با شاه گفت : «... احساس کردم که بروی ابرها گام بر میدارم، از اینکه در کنار شاه قدم میزنم خود را خوشبخت احساس کردم و غافل از اینکه همچون صیدی دست و پا بسته اسیر یک سفاک شدهام». اما پس از چندی رابطه شاه با پری منجر به #حامله شدن پری شد که با تهدید شاه برای سقط بچه روبه رو شد
💠شاه به پری میگوید: «میخواهم زیبا و خوش اندام بمانی ... تو نبایستی حامله شوی ... آشفته به سویش برگشتم و فریاد زدم، تو سه ماه است؛ هر چه خواستهای ... حال میگویی نباید حامله شوی ... اعلیحضرت عزیز من حاملهام ... حامله ... تو نمی توانی با خریدن یک خانه خرابه مرا گول بزنی ... بایستی با من ازدواج کنی ... شاه برگشت و گامی به سوی من برداشت، در چشمانم نگریست ... احمق دیوانه چرا گذاشتی حامله شوی؟
گفتم تو این طفل را در شکم من کاشتی ... حال میگویی چرا حامله شدهام ... شاه دستانش را روی شانه من گذاشت... گفت : ببین پروین تو بایستی این جنین را سقط کنی». .
💠شاه برای راضیکردن پری یک هدیه ای برای او فرستاد که کلید و سند یک خانه در خیابان کاخ بود ... به هر حال پری مغلوب شاه شد، سعی کرد او را برای خودش حفظ کند .و سرانجام با وعده ازدواج شاه و دادن هدایای فراوان پری بچه را سقط کرد و روابط شاه وپری به تیرگی رفت و شاه پس از مدتی او را رها کرد و با ثریا ازدواج کرد
💠سرانجام داستان پری و شاه با ازدواج ثریا به پایان رسید و پری روزهای پس از جدایی را با افرادی چون غلامرضا برادر شاه ، ایادی پزشک مخصوص شاه و خاتم خلبان مخصوص شاه سپری نمود و بعد وارد عرصه سینما شد و به بازیگری پرداخت.
📖منبع:خاطرات ارتشبد فردوست و خاطرات پروین غفاری
❌پ.ن: بعد به دروغ میان میگن از وقتی پهلوی اومد حرمسراها رو از بین بردند! یا داستان تخیلی هم بستر نشدن رضاشاه با یک دختر در ترکیه را نشر میدهند ! ساده نباشیم .
حالا به دل خودتون بخونید من مطالب رو برای استفاده خودم حتما بارگزاری میکنم با دونفری که به من گفتند دنبال می کنند.
✳️ گزارش هایی که شاه آن ها را نخواند!
بی شک گزارش های نهادهای اطلاعاتی و امنیتی برای سران یک کشور نقش حیاتی دارد، اگر این اطلاعات از راه درست تهیه نشود و یا بعد از تهیه به سران کشور تحویل نشده و بر اساس این اطلاعات دست اول تصمیم گیری ها مدیریت نگردد همان اتفاق خواهد افتاد که شاه در سال های پایانی حکومت خود دید و در نهایت ساقط شد.
در روز عاشورای سال 1342 امام خمینی سخنرانی طوفانی و آتشین خود را در قم علیه شاه و سیاست های دولت اسدالله علم ایراد کرد، شبانگاه روز بعد از این سخنرانی بود که مرجع تقلید مردم بازداشت و به دنبال آن قیام خونین 15 خرداد 1342 آغاز و شدت یافت.
حکومت با مشت آهنین و به شدیدترین شکل ممکن مردم را در خیابان ها مثل برگ خزان بر زمین ریخته و صدها نفر کشته و هزاران نفر نیز مجروح شدند، تیتر و گزارش های یک و دو روزنامه ها در روزهای بعد از قیام خود موید اوضاع بحرانی کشور در آن روزها بود.
بعد از یک هفته شاه گمان می کرد که بحران تمام شده و مردم فراموش کرده اند، بعضی گزارش های ساواک نیز این گمان را تقویت می کرد، از جمله در یک گزارش به تاریخ 10 مرداد 1342 می خوانیم : « در جریان اخیر همه مردم فهمیدند که روحانیون منظور و هدف خاصی نداشته به علاوه آن قدرت روحانی که متصور بود دارا باشند فاقد می باشند.»
این سند تصریح داشت که روحانیون و سران آن فاقد قدرت کافی برای تاثیر گذاری بر مردم هستند و در جریانات اخیر یعنی 15 خرداد و حوادث بعد از آن این واقعیت بر همگان عیان شده است، معلوم نبود گزارشگر ساواک بر اساس کدام ادله این ناتوانی را استنباط نموده بود ولی از تحلیل مندرج در سند ساواک می گذریم و به یک خبر در یک گزارش دیگر می رسیم.
بر اساس یک سند ساواک به تاریخ 15 مرداد 1342 « در ساعت 14:30 روز جمعه 11 /5 /1342 آقایان خمینی و محلاتی و قمی به خانه شماره 8 در خیابان شمیران ایستگاه مینا کوچه دفتری متعلق به آقای نجاتی انتقال داده شدند و از ساعت 16 الی 21:30 متجاوز از سه هزار نفر از طبقات مختلف از نامبردگان دیدن کردند و هر یک دست آقای خمینی را می بوسیدند.»
در بخش دیگری از این سند که به رویدادهای روز بعد یعنی صبح 12 مرداد 1342 می پردازد می خوانیم: ««در ساعت 7 مردم شروع به رفتن به داخل منزل نامبرده نموده در ساعت 8 از طرف شهربانی کل کشور به مأمورین انتظامی دستور داده شد که دیگر ملاقاتی از آقای خمینی به عمل نیاید نتیجتا در ساعت 9 وضع محل سکونت مشارالیه بدین شرح بود؛ در داخل منزل آن عده از مردم که صبح داخل شده بودند کماکان نشسته و خارج نمی شدند و در پیاده رو خیابان شمیران نیز در حدود هزار نفر جمعیت که مانع از رفتن آنان به داخل منزل گردیده بودند ایستاده بودند. در همین ساعت ریاست پلیس تهران جهت بازدید به محل وارد شد. طلاب خارج از منزل مرتبا اصرار می نمودند که ما بایستی آقا را زیارت کنیم والا نخواهیم رفت. رئیس پلیس به مردم اخطار نمود فعلاً ملاقاتی صورت نخواهد گرفت مردم متفرق شوند و منتظر پخش اعلامیه ای در این باره باشند.»
رک : قیام 15 خرداد به روایت اسناد ساواک، جلد 4، صص 11-10
در یک سند دیگر به تاریخ 12 مرداد 1342 آمده است: «عصر دیروز به مناسبت آزاد شدن آیت الله روح الله خمینی از زندان ... دسته دسته از مردم به منزل داخل و در حالی که در صف ایستاده بودند به نوبت سینه و دست و پای خمینی را می بوسیدند و عموما هم متاثر شده و گریه می کردند و ... تا ساعت 9 جمعیت مثل سیل می آمد و از یک در وارد می شدند و دست و پای خمینی را می بوسیدند و از در دیگر خارج می شدند.»
رک همان، صفحه 12
سند نخست که به آن اشاره شد حاوی تحلیل یک گزارشگر ساواک بود که تاکید داشت حوادث بعد از 15 خرداد نشان داد که علما و روحانیون فاقد قدرت هستند و گزارش های بعدی نشان می داد که آیت الله خمینی بعد از حدود دو ماه زندان و بعد از یک آزادی مختصر که بدل به حصر شد چگونه با موجی از هجوم مردم و طرفداران خود روبرو می شود که چون سیل وارد و دست و پای او را می بوسند و از در دیگر خارج می شوند!
شاه همیشه گزارش هایی از نوع اول را که حاوی تحلیل های گزارش نویسان متملق بود را می خواند و یا می دید ولی تمایلی برای شنیدن خبر و آن چه در واقع و حقیقت امر رخ داده است نداشت، زمانی که تمایلی برای شنیدن آن چه در #کف_خیابان رخ می دهد نداشته باشی ناچار زمانی از خواب بیدار می شوی که وقت بسیار اندکی برای پر کردن کیف و خروج از کشور و پیدا کردن جان پناه داری و دوستان دیروزت امروز از تو با عنوان #یهودی_سرگردان یاد می کنند!