نبود وسایل حمل و نقل و شکاف طبقاتی شدید
🚗در دوران پهلوی از هر ده نفر جمعیت تهران ، یک نفر خودروی شخصی داشت، در حالی که این نسبت برای دیگر مناطق ۹۰ به یک بود.(یعنی در دیگر نقاط ایران از هر ۹۰ نفر یک نفر اتومبیل داشت)
📚منابع:
۱.تاریخ ایران مدرن .نوشته یرواند آبراهامیان . ص ۲۵۶
۲. F.kazemi,poverty and revolution in iran(new york: new york university press,1980),p.25.
🔻رتبه ایران در جهان در دوران پهلوی
◾ایران در سال ۱۳۵۰ یکی از بدترین کشورهای دنیا بود .
◾ در دهه ی ۱۳۳۰/۱۹۵۰ ایران یکی از مشکل دارترین کشورهای جهان سوم به لحاظ توزیع نابرابر درآمدها بود؛اما بنا برگزارش سازمان بین المللی کار در دهه ی ۱۹۷۰/۱۳۵۰ به یکی از بدترین کشورهای جهان تبدیل شد.
📚منابع:
۱:تاریخ ایران مدرن.نوشته یرواند آبراهامیان .ص۲۵۲
۲: Internationallabor office,"employment and income policies for iran" unpublished report,geneva ,1972 ,appendix c,p .6.
➖➖➖➖➖➖➖➖
☑️آمار بالای مرگ و میر نوزادان در دوران پهلوی
📍در زمان پهلوی به دلیل بیماری های گسترده و نبود پزشک و متخصص بیشترین آمار بالای مرگ و میر نوزادان را داشتیم، که بسیاری از این نوزادان به دلیل بیماری ها مختلف و عدم تشخیص مناسب از دنیا میرفتند، آبراهامیان در همین رابطه در کتاب خود مینویسد :
◾ایران پس از دو دهه یکی از بدترین کشورها در بخش مرگ و میر کودکان و نسبت پزشک به بیمار بود.
📚منبع:تاریخ ایران مدرن .نوشته یرواند آبراهامیان.ص ۲۵
🔅چی بودیم، چی شدیم
◾از زمانی که شاه برای ساخت ماهواره های غربی ابراز خوشحالی می کرد و پیام تبریک می فرستاد برای روسای این کشور ها و متخصصان آنان، چون توان و اراده ساخت نداشت و به متخصصان ایرانی اعتمادی نداشت
◾تا زمانی که ایران با استفاده از متخصصان ایرانی خود به چند کشور فضایی دنیا پیوست، 💪✌✌🇮🇷
پ.ن:یک درصد فکر کنین اگر ما اون سالها بر متخصصان داخلی خود تکیه میکردیم و از تکنولوژی غرب همزمان استفاده میکردیم چه کشور ابرقدرتی در دنیا میشدیم ولی متاسفانه نوکری مثل پهلوی کارش فقط تعریف تمجید از غرب بود و از پیشرفت فقط برهنگی و ...را فهمیدند !
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
زندگی سگی اسرائیلی
این رو اگه تو ایران انجام میدادن چندتا سلبریتی بی سواد پست تو اینستاگرام درج میکردن ؟!
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فقر در دوران پهلویبه روایت غربی ها و مهمانان خارجی جشنهای ۲۵۰۰ ساله
⛔️ مراسم دست بوسی شاه ⁉️
دست بوسی شاه و خاندان سلطنتی جز تشریفات رسمیدربار بود و اگر کسی با انجام آن مخالفت میکرد توبیخ می شد. به طوریکه درجه داران ارتش با آن همه یال و کوپال و غرور به مانند ارتشبد باید دست ولیعهد دو ساله را به اجبار میبوسیدند!که این دستور با مخالفت ارتشیان مواجه شده بود که به آنان گفته شده بود اگر این کار را انجام ندهند برخورد خواهد شد. دست بوسی نه از روی علاقه بود و نه احترام و ...بالاجبار باید انجام می گرفت . چاپلوسی و تعریف و تمجید توسط نزدیکان و درباریان صورت می پذیرفت و شاه از این رفتار بسیار خرسند می شد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اردشیر زاهدی، داماد شاه
سفیر خارجی با جوراب قرمز رنگی پا روی پا میگذاشت و به #شاه مملکت دستور میداد!
(مگه نمیگن شاهنشاه ما مقتدر بود؟)
🔻ورزشگاهی که خار چشم سلطنت طلب ها شد
همیشه بهترین راه برای تخریب و ناامیدی در جامعه بولد کردن کاستی ها و نداشته ها میباشد ، حتی اگر در برابر کارهای صورت گرفته در کشور مسئله ای کوچکی به نام ورزشگاه باشد ، آن را در رسانه ها بزرگ میکنند تا تیتر یک شود، سلطنت طلب ها سال ها بود برای تخریب دستاوردهای بعد از انقلاب بارها و بارها از نام ورزشگاه آریامهر یا همان آزادی استفاده میکردند ولی با ساخت ورزشگاههای مدرن و زیبایی به مانند امام رضا ع که جز ۵ ورزشگاه مدرن خاورمیانه و نامزد زیباترین ورزشگاه سال ۲۰۱۷ میباشد و همچنین دیگر ورزشگاههای استانهای دیگر مانند اصفهان و ... مهر سکوتی بر دهان این یاوه گویان شد
این فهرست مختصری از ورزشگاه هایی است که بعد از انقلاب ساخته است:
🏟 ورزشگاه نقش جهان اصفهان، 75هزار نفری
🏟 ورزشگاه یادگار امام تبریز، 66هزار نفری
🏟 ورزشگاه پارس شیراز، 50هزار نفری
🏟 ورزشگاه غدیر اهواز 38 هزار نفری
🏟 ورزشگاه ثامن الائمه 30 هزار نفری
🏟 ورزشگاه امام رضا (ع) 25 هزار نفری
✳️مهاجرت مردم از روستا به شهر برای اولین بار در دوره پهلوی
🔅آیا میدانید در زمان محمدرضاشاه به دلیل نبود امکانات رفاهی و اجتماعی و زندگی سخت در روستاها برای اولین بار مهاجرت از روستا به شهر در زمان پهلوی اتفاق افتاد ؟ که به موجب این مهاجرت های بی رویه کشور با مشکلات عدیده ای مواجه شد ؛ آبراهامیان در کتاب خود می نویسد :
"تهران بالاترین جریان مهاجرت روستایی را به خود جذب کرد.جمعیت این شهر از ۱.۵ میلیون نفر در سال ۱۳۳۲/۱۹۵۳ به ۵/۵میلیون نفر در سال ۱۳۵۷/۱۹۷۹ افزایش یافت . به هنگام وقوع انقلاب در سال۵۷ ،۴۶ درصد از جمعیت کشور در مراکز شهری زندگی می کردند."
📚منبع : کتاب تاریخ ایران مدرن.نوشته یرواند آبراهامیان.ص۲
✳️نبود وسائل حمل و نقل و شکاف طبقاتی شدید بین مردم
🔅در زمان محمدرضاشاه پهلوی به دلیل نبود امکانات و وسائل نقلیه مردم با مشکلات زیادی مواجه بودند و این امکانات در دست قشر مرفه جامعه قرار داشت و شکاف طبقاتی در بیشترین حد ممکن بود،در همین رابطه آبراهامیان در کتاب خود مینویسد :
"از هر ده نفر جمعیت تهران ، یک نفر خودروی شخصی داشت، در حالی که این نسبت برای دیگر مناطق ۹۰ به یک بود."
📚منابع:
۱.تاریخ ایران مدرن .نوشته یرواند آبراهامیان . ص ۲۵۶
۲. F.kazemi,poverty and revolution in iran(new york: new york university