وقتی وطنفروشان نگران منافع ملی میشوند
🔹شبکههای ماهوارهای فارسی زبان و کاربران ضدانقلاب در فضای مجازی بدون آن که اصلا از مفاد سند راهبردی مطلع باشند شروع به انتشار شایعات و هجمهها در فضای مجازی کردند. آن ها طبق یک جریان سازماندهی شده از واژههایی مانند ترکمانچای دیگر؛ مستعمره شدن ایران و ... استفاده کردند و در ادامه دروغهایی مانند فروش جزایر و یا ورود نظامیان چینی به ایران را مطرح کردند.
🔹واقعیت این است که توافق راهبردی ایران و چین به زعم کارشناسان امور بینالملل، راهبردی مهم برای بیاثر کردن تحریمهای آمریکا علیه کشورمان است و آن را توافقی نگران کننده برای آمریکا میدانند.
🔹جریان ضد انقلاب که در یک دهه گذشته خواهان تحریم ایران توسط آمریکا شده بود، ناگهان نگران منافع مردم شده و تلاش میکند بنا به میل اربابان آمریکایی خود به هر شکل مانع این اقدام راهبردی شود.
🔹بخش تاملبرانگیز دیگر؛ نگرانی خبرنگار و مجریان شبکههای ماهوارهای فارسی زبان از «استقلال ایران» است؛ چهرههای وابستهای که هویتشان را از آلسعود، آمریکا و انگلیس دارند، حالا نگران استقلال ایران شدند و دم از وطن پرستی میزنند!
رابطه موشک دریایی جدید ایران و اقتصاد جهانی
🔸بسته شدن چند روزه کانال سوئز بیش از ۹ میلیارد دلار به اقتصاد جهان خسارت وارد کرد و نگرانی های بسیاری را در خصوص رخداد مشابه آن در آینده برانگیخت .
🔸نکته مهم اینجاست که بدانیم موشکهای نقطه زن دریایی ایران که در سال گذشته توانستند در اقیانوس هند یک هدف را به طور دقیق از فاصله ۱۸۰۰ کیلومتری مورد اصابت قرار دهند ، قابلیت آن را دارند که کانال سوئز را نیز زیر برد آتش خود بگیرند.
🔸در صورتی که یک کشتی کوه پیکر در این کانال غرق شود حداقل ۶ ماه برای بیرون کشیدن آن آنهم در شرایط عادی زمان نیاز است و تبعات اقتصادی آن برای جهان کاملا قابل پیش بینی خواهد بود و شاید یکی از دلایلی که دولت جدید آمریکا دیگر حتی در لفظ هم از روی میز بودن همه گزینه ها صحبت نمی کند ، همین نکته باشد.
🔸لازم به ذکر است کمترین فاصله مرزهای ایران تا کانال سوئزحدود ۱۳۰۰ کیلومتر بوده و سپاه پاسداران و حزب الله لبنان موشک هایی در اختیار دارند که به راحتی می توانند کشتی ها را در این آبراه کم عرض غرق نمایند .
خدایا به تو پناه میبرم از استبداد رای و عجله در تصمیم گیری و تقدم نفع شخصی و گروهی به منافع مردم. همچنین به تو پناه میبرم از بستن دهان منتقدان و رقیبان. (روحانی در مراسم تنفیذ - 12/5/1392)
🔻توقیف #سریال_گاندو ادامه #هشت_سال_خسارت است. خداقوت میگم به عوامل #گاندو؛ در قلب مایید.
هدایت شده از خبرگزاری فارس
معاون سیاسی سپاه: سعید محمد بدلیل تخلف، از قرارگاه خاتم منفک شد
🔹سردار جوانی: سپاه به جدّ با ورود پاسداران به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی تعریف شده مخالف است. منفک کردن سعید محمد از مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از سوی ایشان بوده است.
🔹سپاه نه از سعید محمد و نه از هیچ کاندیدای دیگری در انتخابات حمایت نمیکند و نخواهد کرد.
🔸این در حالی است که سعید محمد با ارسال نامهای به فرمانده سپاه استعفا کرده است. در متن استعفای او آمده: از آنجا که احتمال دارد به دلیل حضور اینجانب در فضای انتخاباتی شائبههایی متوجه سپاه شود در راستای صیانت از سپاه و قرارگاه خاتمالانبیاء، از سمت خود استعفاء میدهم.
@Farsna - Link
سوال
جناب معلمی
راستی برجام اگر بد وضد منافع ملی بود چرا همه امریکا را بدلیل خروج از برجام محکوم میکنیم
چرا رژیم صهیونیستی وهابیت سعودی از برچیده شدن برجام اینقدر خوشحال هستند ونگران از بازگشت به برجام.
پاسخ :
علت محکوم کردن امریکابدلیل خروج ازبرجام، این نیست که برجام به ضررامریکاویابه نفع ایران است،بلکه به این دلیل است که امریکاغیرقابل اعتماد است وبه هیچ تعهدومعاهده بین المللی ویادوجانبه پایبندنیست وبه دنبال امتیازبیشتردربرجام است وبه دنبال برجام ۲و۳ و...برای تعطیل کردن قدرت موشکی و جبهه مقاومت منطقه ومقابله با پیشرفت های علمی ایران است همانگونه که پیشرفت فن آوری هسته ای مارامتوقف کردند. همانطورکه رهبرمعظم انقلاب بدعهدی امریکارابه دولت و وزارت خارجه گوشزدکردندولی متاسفانه دولت وشخص رئیس جمهور به تذکرات رهبری توجه نکردندوبه امریکاعتمادکردند.
سند راهبردی ایران و چین؛ آنچه باید بدانیم و آنچه نمیگویند‼️
🔻 #زمانه| امضای سند نقشه راه ۲۵ ساله همکاریهای جامع راهبردی ایران و چین با موجی از حاشیهسازیهای مبتنی بر تحریف از سوی جریانهای مختلف داخل و خارج کشور مواجه شده است.
🔹این اتفاق مهم بدلایل متعدد که مهمترین آن جلوگیری از برونرفت ایران از زیر فشار تحریمهای حداکثری غرب است، سوژه جبهه رسانهای نظام سلطه شد تا با وارونهنمایی، افکار عمومی داخل را نسبت به آن بدبین کنند.
🔹تولید محتوای رسانهای با استفاده از تکنیک جنگ روانی «حرکت از پله دوم»، ماموریت اصلی این جریان است که متاسفانه با همراهی برخی فعالان داخلی بیشترین سهم را در تحریف واقعیت و ایجاد نگرانی داشته است.
🔻توجه به نکات زیر نشان میدهد که امضای چنین سندی اتفاقا مبتنی بر منطق دیپلماسی فعال و همهجانبه و تامین حداکثری منافع ملی است
🔹گرچه تولید ناخالص داخلی اقتصاد آمریکا از چین بسیار جلوتر است، اما قدرت خرید چین از آمریکا بالاترست، لذا برای ایران که نیازمند ارزآوری و ترغیب سرمایهگذاران خارجی است، چنین سندی کاملا ضروری است.
🔹چین دومین کشور قدرتمند و فعال جهان است و ایران هم با وجود همه دشمنیها به نقطه قابل اتکائی از توانمندی و ثبات داخلی و اثرگذاری بینالمللی رسیده، پس واضح است که در شرایط تحریم، منطق «دیپلماسی هجومی» مبتنی بر «راهبرد مقاومت فعال» حکم میکند که ایران به بدیلهای دیگر بیاندیشد.
🔹این سند در حوزه اقتصادی مانند تحقق سرمایهگذاری سنگین چین در ایران و همکاری ایران در تحقق طرح «یک کمربند یک جاده» که متاسفانه بدلیل برخی نگاههای افراطی معطوف به غرب تاکنون مغفول بوده، شکوفایی ظرفیت ژئوپلیتکی و ژئواکونومیکی کشور را تحقق خواهد بخشید.
🔹کمربند راه ابریشم نوین دربردارنده دالانهایی است که دو دالان آن بدلیل عبور از ایران بر امنیت ملی کشور تاثیر زیادی خواهد داشت و حفظ امنیت ایران را بعنوان کشوری ژئواستراتژیک برای دیگر بازیگران فعال با اهمیت خواهد کرد.
🔹ارزش ایران در ژئوپلیتیک انرژی واجد اهمیت فراوان است. باید به این نکته توجه داشت که ایران همواره یکی از سه صادرکننده مهم نفت به چین تا پیش از اعمال تحریمهای ترامپ بوده است، لذا بازیگری ایران در این کلانپروژه برای امنیت ملی و توسعه همهجانبه کشور سرنوشتساز خواهد بود.
🔹جای شگفتی نیست که ایالاتمتحده روابط راهبردی ایران و چین را هدف قرار دهند، چه، دکترین سیاست خارجی دموکراتها مانند جمهوریخواهان ایجاب میکند اضلاع بلوکهای جدید قدرت در هندسه آینده نظام بینالملل که نظم موجود مبتنی بر تک ابرقدرتی آمریکا را به چالش میکشد زیر فشار قرار بگیرند.
🔻بنابر آنچه گفته شد؛
🔹توافقنامه چین و ایران گامی تعیینکننده در احیای راه ابریشم خواهد بود که قدرت مانور ایران را در روندهای ژئواکونومیک منطقه افزایش داده و دیگر قدرتهای اقتصادی را به سرمایهگذاری در اقتصاد و زیرساختهای ایران، بهویژه بنادر و شبکههای راهها ترغیب خواهد کرد.
🔹منافع اقتصادی این همکاری راهبردی بدلیل رویکرد غیر استعماری چینیها نه تنها به استقلال کشور خدشهای وارد نخواهد کرد که با کمک به تحرک ظرفیتهای داخلی و خنثیسازی تحریمها و در نتیجه بهبود نسبی شرایط اقتصادی کشور، باعث تقویت مجدد موقعیت کشور در مذاکره با اتحادیه اروپا خواهد شد
🔰 چند نکته قابل تامل درباره مصاحبه سردار جوانی
صحبتهای سردار جوانی معاونت سیاسی سپاه که در آن از سعید محمد صحبت کرده بود بازخورد های زیادی داشت که پیرامون آن چند نکته لازم است:
✅ صحبتهای معاون سیاسی سپاه قبل از نشانه گرفتن سردار سعید محمد یک ادعا را نشانه گرفت و آن هم ادعای جریان غرب گرا و پروپاگاندای رسانهای ضد انقلاب بود که می گفتند سپاه با آوردن سعید محمد به دنبال مهندسی کردن انتخابات است.
💠 مصاحبه سردار جوانی یک مقدمه و یک موخره دارد. مقدمه آن تبیین دکترین سیاسی سپاه است که به قول دکتر جوانی به صراحت ورود مصداقی به انتخابات را ممنوع و آن را حرام شرعی میداند و موخره آن تبیین موضع سپاه درباره کاندیداتوری سعید محمد است.
⁉️ اما تخلف سردار محمد چیست؟ محمد تخلف اقتصادی یا امنیتی نداشته است بلکه تخلفش از زبان سردار جوانی به عنوان یک مقام اجرایی و متولی امور سیاسی در سپاه یک عبارت ساده است و آن هم حضور در انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی.
💠 قطعا هر فردی حق دارد خود را به محک رای مردم بگذارد اما یک فرد نظامی در اولین قدم باید مراحل قانونی آن را طی کند تا تهمتی متوجه نهادی مانند سپاه نگردد. این دقیقا همان مر قانونی در دکترین سیاسی سپاه است. این نکته دقیقی است اگر برخوردی لازم است گروهبان و سردار فرقی نمی کند.
🔰اما در صحبتهای سردار جوانی یک نکته مغفول ماند و به آن اشاره نشد و آن هم رفتارهای احساسی جریان انقلابی است که سریعاً تحت تاثیر فضای رسانهای مجذوب این و آن می شوند و بعضا چنان آش شور می شود که برخی کاندیداها حالت قدیسانه یا منجی به خود می گیرند
💠جریان انقلاب باید دیر یا زود به این نکته می رسید و جملات سردار جوانی شاید کاتالیزوری باشد برای فهم این نکته که دوره شخص محوری و منجی محوری گذشته است. راهکار اشخاص نیستند بلکه تفکر است و برنامه و فعالیت جهادی.
چرا وعده اصلاحات مبنی بر گشایش اقتصادی به شرط پیروزی در ۱۴۰۰ دروغ است؟
طرفداران ترامپ از بیلبوردی در انتخابات اخیر آمریکا استفاده کردند مبنی بر "اگر بایدن راه درست کردن آمریکا را میدانست چرا به اوباما نگفت؟!"
قصه ۱۴۰۰ هم در بند همین گزاره است.
ما اتاق فکر دول اصلاحات را چیزی غیر از چند تئوریسین محدود پا به سن گذاشته ندیدهایم.
همان محمد نهاوندیانی که در دولت مرحوم هاشمی مشاور اقتصادی رئیس جمهور و معاون وزارت بازرگانی بود و در دولت خاتمی تئوریسین و معاون برنامه ریزی بازرگانی، حال در دولت روحانی معاون اقتصادی شده است.
همان مسعود نیلی که در دوران موسوی معاون امور اقتصادی سازمان برنامه و بودجه، در دوران هاشمی مدير دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه و در دولت خاتمی معاون امور اقتصادی سازمان مذکور بود، در دولت روحانی هم تئوریسین اقتصادی شده بود.
همان طیب نیایی که از ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۴ دبیر و مشاور کمیسیون اقتصادی دول هاشمی و خاتمی بود. وزیر اقتصاد روحانی شد.
و قس علی هذا..
دولت آینده اصلاحات هم چیزی غیر این اسمهای تکراری نخواهد بود.
اساساً مهرهی دیگری در صفحهی اصلاحات کیش و مات شده نیست.
نقطه تراژدیک قصه آنجاست که میفهمیم
اینها تمام سرمایه تئوری و فکری اصلاحت هستند.
اصلا مگر اصلاحات بزرگتر از نهاوندیان، نیلی و رنانی دارد
مگر بزرگتر از مرحوم پژویان داشت
از این رو هر طیفی مخاطب گزارهی جوانگرایی و نوگرایی در دولت آینده نباشد الحق که این تئوریسین های پیر شکست خورده مصداق آنند!
اگر این افراد راه نجات اقتصاد را میدانستند چرا وضعیت حال این است؟
حال؛ مَثل ما مَثل عاقلی که دوبار از یک سوراخ گزیده نمیشه نیست چون بارها از همین جماعت گزیده شدهایم.
حداقل پینوکیو باشیم و بعد ۵۲ قسمت دیگه بازی نخوریم
یک شایعهای پخش میشد و همه باور میکردند!
🔹نبود #تحلیل_سیاسی در بین مردم، باعث انتشار گسترده شایعه...
چند نکته پیرامون برنامه همکاری راهبردی ایران و چین حاصل جمع بندی چند کارشناس این حوزه 👇
🔻1. پیشنویس سند 9 بند دارد، که در آن هرگز از کلمه #قرارداد و یا #توافقنامه استفاده نشده است. الفاظ بهکار رفته عبارتاند از: #تفاهم، #برنامه و #سند. این بیانگر آن است که هر دو طرف ایرانی و چینی میدانند این یک قرارداد و توافقنامه در چارچوب الفاظ معمول حقوق بینالملل نیست.
🔻2. این #سند صرفا یک برنامه و چارچوب (Frame work) است لذا اجرای این #سند شاید نیازمند انعقاد بیش از 20 توافقنامه و دهها قرارداد دو یا چند جانبه میباشد. بدین معنا که هر یک از بندها و ضمایم آن، بهخودی خود قابلیت اجرایی ندارند و هر کدام نیازمند مذاکره و نیل به یک توافقنامه و قرارداد اعم از دولتی و خصوصی جداگانه باشد. البته ذکر این نکته ضروری است که در تنظیم این قراردادها و توافقنامهها در آینده، حسب مورد، طی تشریفات قانون اساسی از جمله تصویب مجلس شورای اسلامی ضروری خواهد بود. قطعا در آن زمان مجلس منافع ملی را در توافقات و قراردادها لحاظ خواهد کرد و شورای نگهبان نیز بر آن نظارت و تایید خواهد نمود.
🔻3. چنانچه به مفاد مقدمه و بندهای 1_3 سند توجه شود، همه چیز بر اساس منافع مشترک و با رعایت اصل حاکمیت و استقلال دو کشور تنظیم شده است. بر این اساس، هیچ نگرانی وجود ندارد.
🔻4. یک بند بسیار مهم در این #سند آورده شد که حکایت از هوشمندی طرفین به ویژه طرف ایرانی دارد و آن بند 8 با عنوان "نفی فشارهای خارجی" میباشد. در این بند به منظور حمایت از اصل چندجانبه گرایی، طرفین در مقابل فشارهای غیرقانونی شخص/کشور ثالث از اجرای مفاد این سند #حفاظت خواهند کرد. دقت شود که در اینجا از لفظ حمایت "support" استفاده نشده بلکه از کلمه حفاظت "Protection" استفاده شده است. حفاظت بار معنایی و اثر حقوقی بالاتر و بیشتری نسبت به حمایت دارد. در حفاظت باید مکانیزمهای اجرایی آن پیشبینی شود و این یک الزام است اما در حمایت شاید بشود و شاید نشود.
🔻5. میتوان گفت بند 8 سند برای آمریکاییها بسیار نگرانکننده است. برای آمریکا همه بندهای این برنامه جامع یک طرف و این بند یک طرف، زیرا محاسبات دولت آمریکا در اعمال سیاست فشار حداکثری علیه ایران را بههم خواهد ریخت.
🔻6. در هیچ کجای این سند واگذاری مالکیت زمینی و یا جزیرهای نیامده یا قراری برای آن گذاشته نشده است. ممکن است که دولت زمینی را به موجب قراردادی برای سرمایهگذاری بلند مدت اما مدتدار به دولت یا بخش خصوصی کشور دیگر واگذار کند که در دنیا بسیار عادی و مرسوم است. اتفاقا کشورهایی که دنبال توسعه هستند، باید قوانین جذب سرمایهگذاری شفاف و آسانی را تصویب و اجرا کنند. فلسفه ایجاد مناطق آزاد تجاری هم جذب سرمایه گذاران خارجی و تسهیل تجارت خارجی است و قطعا سرمایه گذاری که میخواهد میلیاردها دلار هزینه کند، دغدغه تامین و تضمین منافع و سرمایه خود را دارد. دولت میزبان هم منافع خود را خواهد داشت و دنبال تامین آن خواهد بود. به همین خاطر است که باید از سیاست برد _ برد صحبت کرد که در بند ۱ این سند هم به آن تصریح گردید.
نتیجه اینکه ، چنانچه همه بندها و ضمایم این سند بر اساس همان اصول آمده در مقدمه و بندهای اول تا سوم آن و اصل تشریک منافع و احترام به تمامیت ارضی و استقلال کشور اجرایی شود، میتوان انتظار یک تحول بزرگ اقتصادی و توسعه کشور را داشت. در این صورت تحریم های یکجانبه امریکا ولو اینکه با اتحادیه اروپا همراه شود، راه بجایی نخواهد برد.
🔻7. در دنیای امروزی کشورهایی موفق خواهند بود که منافع راهبردی خود را از جنبههای مختلف با کشورهای بزرگ و پیشرفته و صاحب نفوذ و البته محترم و نافی سلطهگری گره بزنند و از طرف دیگر با اتکای به اعتماد به نفس و توان داخلی به جلو حرکت کنند و این دو یعنی تعامل راهبردی با یک دولت مقتدر و بازیگر اصلی در روابط بینالملل و دیگری تکیه بر ظرفیتهای درون کشوری که هرگز در تضاد با هم نیستند، بلکه مکمل خواهند بود.
8. در نتیجه به دور از هرگونه احساسات، سند و توافقی بسیار ارزشمند، مهم و راهبردی است که پیشنهاددهنده اصلی آن رهبری معظم است، البته هنوز در آغاز راهیم و آثار بلندمدت مثبتی خواهد داشت.
ترس مقام اطلاعاتی #صهیونیست از قدرت #موشکی ایران:
🔸تا زمان اضافه شدن موشکی به برجام، تحریم نباید برداشته شود
🔹رئیس سابق اطلاعات ارتش رژیم صهیونیستی: اسرائیل میتواند استفاده ایران و دشمنان از تواناییهای سایبری را آهسته کند. در این فضا میتوان بدون آنکه اثری گذاشت به اقدام پرداخت. عملیاتهای پنهانی اسرائیل در همه مکانها باید ادامه یابد.
🔹هرگونه توافق جدید باید شامل موشکهای بالستیک باشد و تا آن موقع نباید تحریم برداشته شود. اگر بُرد موشکهای بالستیک به ۱۰۰۰ کیلومتر کاهش یابد، اسرائیل میتواند آرام بگیرد. درصورتی که ایران مدلِ ایرانی S۳۰۰ را به سوریه بدهد دیگر آنجا آزادی عملِ الان را نخواهیم داشت.
🔹ما نمیتوانیم همانند سوریه و عراق چندبار به آنها حمله کنیم زیرا در صورت هرگونه اقدام اسرائیل، آنها میتوانند از عراق و یمن، ما را هدف حملات گستردهای قراردهند. آنها به زودی ماهوارههایی برای دیدن ما خواهند داشت.
پاشنه های آشیل جبهه انقلاب در #انتخابات۱۴۰۰
🔹آشیل ؛ جنگجویی یونانی با بدنی روئین تن بود که شمشیر و تیر بر بدنش کارگر نبود اما از ناحیه مچ پا ضعیف بود و در یک جنگ از همین نقطه به او ضربه زدند و او را شکست دادند!
🔸حکایت جبهه انقلاب در انتخاباتها همانند حکایت آشیل است که با دارا بودن توانمندی های فراوان به خاطر داشتن پاشنه ای ضعیف و رقیبی فرصت طلب، باعث شکست او میشود.
از مهمترین تفاوتهای کاندیداهای انقلابی با غیرانقلابی آنست که خود را ملزم به دفاع از عملکرد نظام در عرصه های مختلف میدانند و بعکس کاندیداهای غیرانقلابی در حالیکه سالها در مناصب مختلف بوده اند -ناسپاسانه-در نقش اپوزسیون وارد میشوند و بدیهی است دفاع منطقی و عامه پسند، سخت تر از تخریب غیرمسئولانه است!
چه بخواهیم و چه نخواهیم؛ چنین رقیبی بیشتر روی پاشنه های آشیل ما کار میکند چراکه کارنامه یا توانمندی خاصی در حل مشکلات مردم از خود نشان نداده است!
لذا ضروری است همه علاقه مندان و دلباختگان انقلاب ، با یک جامعه شناسی واقع بینانه پاشنه های آشیل جبهه انقلاب را شناسایی و با هوشمندی و درایت طرف مقابل را از گرفتن مچ پای ضعیف برحذر دارد!
البته منظور از پاشنه ضعیف، عدم توانمندی در تقابل با عوامفریبی و دروغگویی رقیب است.
به نظر میرسد که در انتخابات ۱۴۰۰ ممکن است رقیبِ ناجوانمرد روی نقاط مختلفی از جمله نقاط ذیل برنامه ریزی نماید تا کاندیداهای انقلابی را زمین گیر کند.
اول-القای نبود آزادی های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی
دوم-طرح اراده نظام به کمک های مالی و نظامی به محور مقاومت و ترجیح معیشت کشورهای محور مقاومت بر مردم ایران
سوم-القاء رویکرد جنگ طلبی نظام و ترجیح جنگ بر صلح
چهارم-بی اعتقادی مطلق به مذاکره و تعامل با دنیا و علاقه مندی به محدود و محصور بودن در جغرافیای ایران
پنجم-کارشکنی در اجرای توافقنامه برجام با آزمایشات و تهدیدات موشکی
ششم-طرح موضوع حصر مخالفان و یا منتقدان نظام و تعجب آور بودن ردصلاحیت همه روسای جمهور پس از جنگ
هفتم-اعتقاد و اصرار به فیلترینگ و محدودسازی فضای مجازی
هشتم-رقابت برخی سازمانهای غیر وابسته به دولت در عرصه های اقتصادی و اجتماعی با دولت
نهم-برجسته کردن فسادهایی چون بابک زنجانی و هلدینگ یاس و منتسب کردن آنها به جبهه انقلاب
دهم-طرح دخالت نهادهای نظامی در سیاست و هزینه های صنعت دفاعی برای کشور
امید است فعالان و تصمیم سازان عرصه انتخابات با این تصور که بدلیل عملکرد نامطلوب دولت فعلی، مردم تشنه انقلابی ترین گفتمان در انتخابات خواهند بود، از چاره اندیشی نسبت به پاشنه های آشیل مذکور که در صورت هوشمندی و زیرکی، حتی میتوان آنها را بعنوان نقاط قوت به جامعه شناساند، غافل نمانند.
مجادله لفظی حسن روحانی با علی عسگری در جلسه هیات دولت درباره گاندو
🔹چهارشنبه صبح در جلسه هیات دولت، حسن روحانی شروع به اعتراض به رئیس صدا و سیما درباره سریال گاندو۲ میکند که علی عسگری هم جواب تندی به او میدهد.
🔹 علی عسگری وقتی با اعتراض تند حسن روحانی مواجه می شود به رئیس جمهور می گوید: در آمریکا و انگلیس چنین سریال هایی که اقتدار دستگاه امنیتی را نشان می دهد زیاد تولید می شود و گاندو هم دارد این اقتدار و امنیت را که فرزندان این مردم با رشادت بوجود آوردند را به تصویر می کشد و من این حجم از ناراحتی را نمی فهمم.
🔹بحث دو طرف بالا می گیرد و با وساطت برخی اعضای دولت پایان می یابد.
🔻این چندمین مجادله لفظی علی عسگری با روحانی در دو ماه گذشته است. پیش از نوروز هم روحانی به علی عسگری اعتراض می کند چرا این همه گرانی ها را نشان می دهید و باعث نگرانی مردم می شوید، بروید انبارهای پر از کالا را نشان دهید که علی عسگری هم بلافاصله جواب می دهد: "ما به اندازه کافی نشان داده ایم کالا هست باید درد مردم را که در عدم نظارت دستگاه های اجرایی بوجود آمده نشان دهیم تا مردم بدانند ما درد و دل آنها را می گوییم، نمی توانیم فقط یک طرفه از دولت تعریف کنیم و ضعف ها را بپوشانیم."
🔹در همین جلسه روحانی با اشاره به تحلیل های معاونت سیاسی صداوسیما درباره بایدن و یکی دانستن آن با ترامپ میگوید: معلوم نیست چه آدم های بی عقلی در صدا و سیما نشسته اند که میگویند بایدن مثل ترامپ است تا همین الان تیم بایدن از طریق چند کشور به ما پیغام داده است و مشخص است وضع با قبل فرق کرده است.
🔹علی عسگری در پاسخ به این حرف می گوید: آقای دکتر روحانی اولا خود شما هم گفتید بایدن فرقی با ترامپ ندارد بعدش هم هر وقت پیغام هایی که شفاهی به شما دادند عملیاتی شد و راستی آزمایی هم شد آن وقت ما هم در صدا و سیما می گوییم بایدن با ترامپ فرق دارد تا آن زمان موضع صدا و سیما موضع صریح رهبر انقلاب است، یعنی تحریم ها را بردارید و عملیاتی و راستی آزایی بشود بعد موضع جمهوری اسلامی نسبت به ترامپ متفاوت خواهد شد.
🔹در دو هفته اخیر هم اعضای مختلف دولت برای توقف پخش گاندو۲ تلاش کردند اما ایستادگیها باعث شد ۱۴ قسمت آماده شده سریال کامل پخش شود.
جنجال استعفا
🔺مصاحبه دیروز سردار جوانی معاون سیاسی سپاه و مشخصا آن بخشی که گفته بود منفک شدن سعید محمد از قرارگاه خاتم الانبیاء به خاطر تخلف بوده است، بازتاب گستردهای در روزنامههای امروز داشت. اغلب روزنامهها به این موضوع پرداخته و سعی کردند که تاثیر این ماجرا بر آینده سعید محمد در انتخابات را بررسی کنند.
🔺روزنامه اصلاحطلب در گزارشی این قضیه را « افول زودهنگام یک پدیده» تعبیر کرد و نوشت: « احتمالا چالشهای سعید محمد همچنان ادامه خواهد داشت، اما سرنوشت کاندیداتوری او در انتخابات ریاستجمهوری را شورای نگهبان تعیین میکند و بعید نیست آنچه امروز میان او و سپاه گذشت در تصمیم این شورا بیتاثیر نباشد.»در بخشی از این گزارش تاکید شده که «احتمال دارد که موفق به عبور از فیلتر شورای نگهبان نشود؛ چراکه حالا علاوه بر تایید تخلف او در سپاه، او به خلافگویی در این رابطه نیز متهم است. هرچند واکنش دیروز سعید محمد نشان داد که او بنای عقبنشینی ندارد.»
🔺منصور حقیقتپور نیز به «نامهنیوز» گفته بود: «پرونده نامزدی سعید محمد در انتخابات ریاستجمهوری بسته شد. حالا سعید محمد باید سر جایش بنشیند و اجازه دهد آنها که در قواره ریاستجمهوری نظام هستند وارد صحنه انتخابات شوند.»
🔺وی همچنین گفت: «حتی من شنیده بودم شورای نگهبان هم بارها به او اعلام کرده بود که «شما رجل سیاسی نیستید».
قالیباف: قرن آینده قرن آسیاست
🔹از سند همکاری ایران و چین استقبال میکنیم. امضای این سند اگر به معنای اعلام باور به این امر باشد که جهان در غرب خلاصه نمیشود و قرن آینده قرن آسیاست یک گام راهبردی محسوب خواهد شد.
🔹این سند میتوانست بسیار زودتر امضا شود و زمان مهمی را برای شکل دادن به همکاری های واقعی اقتصادی از دست دادیم. هر وقت توافقنامه با چین به قرارداد تبدیل شد، مجلس به آن نظارت خواهد کرد و مردم در جریان همه ابعاد خواهند گرفت.
🔹آمریکا در جایگاهی نیست که بتواند توافق نامهای را به طور یکجانبه به سایر کشورها تحمیل کند. آمریکا بداند، ایران راهبرد اصلی خود را بر بی اثر کردن تحریمها قرار داده است
یک مصاحبه و چند نکته!
🔹مصاحبه دیروز (14/01/1400) معاون سیاسی سپاه با خبرگزاری فارس که با عنوان و هدف «تشریح سیاستهای انتخاباتی سپاه» انجام شد، بازتابهای سیاسی و رسانهای زیادی در داخل و خارج پیدا کرد. بخش دوم تیتر فارس با عنوان «سعید محمد به دلیل تخلف، از فرماندهی قرارگاه خاتم منفک شد»، کانون اصلی بازخوردهای سیاسی و رسانهای بهویژه در فضای مجازی بوده است. نظر به اهمیت مسئله، توجه به چند نکته لازم است.
🔹نکات تحلیلی:
۱_ قانون اساسی و سایر قوانین کشور ازجمله اسناد بالادستی خود سپاه همانند اساسنامه و دکترین رفتار سیاسی، برای عمل و رفتار سیاسی سپاه همانند یک حزب و جریان سیاسی وجهی قائل نیست اما همواره در طول این چهل سال، جریان غربگرا با طرح موضوع «مداخله سپاه در انتخابات»، قصد ضربه زدن به حیثیت سپاه را داشته است؛ بنابراین مسئول سیاسی سپاه بهترین کسی است که لازم هست دراینباره موضع سازمان را اعلام و روشنگری نماید.
۲_سردار جوانی در این مصاحبه ضمن تبیین درست نسبت سپاه و انتخابات، در پاسخ به سؤال مصداقی خبرنگار به بخشی از تخلفها از مراحل و فرایندهای قانونی در داخل سپاه برای ورود به انتخابات پرداخته است. این مصاحبه سند افتخار و نشان درستی عملکرد مجموعه خدومی مثل سپاه است که در عمل به قوانین و صیانت از آبرو و حیثیت سازمانی، بهدوراز محافظهکاری و داشتن هوای همکار سابق، تخلفات انتخاباتی را گوشزد میکند تا شائبه سیاسی دامن سپاه را نیالاید.
۳_سخنان معاون سیاسی سپاه قبل از نشانه گرفتن سردار سعید محمد، این ادعای برساخته و دروغ همیشگی جریان متمایل به غرب و پروپاگاندای رسانهای ضدانقلاب در خصوص مداخله سپاه در انتخابات را هدف گرفته است و به همین دلیل مشاهده میکنیم که طیفی ناسازوار از اصلاحطلب و فتنهگر داخلی تا اپوزیسیون ضدانقلاب خارجنشین و فرسودههای جریان نفاق همصدا با هم مشغول لجنپراکنی مجازی و عقدهگشایی علیه سپاه هستند؛ چراکه بهانه تخریب همیشگی سپاه از کفشان خارج شده است. در این میان گله از دوستانی است که این صحنه تزئین شده از سوی دشمن را نمیبینند!
🔹نکته راهبردی:
از خطوط قرمز ممنوعه سیاست در سپاه، مصداقگرایی و ورود مصداقی به انتخابات است. در این رابطه با هرگونه تخلفی در راستای مصونسازی سپاه از شبهات و اتهامات برخورد میشود. هم بهرهبرداری از کسوت و عنوان و سرمایه سپاه تخلف است و هم حضور در انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی که موجبات اتهامزنی به سپاه را فراهم میکند. البته حق طبیعی هر فردی است که خود را به محک رأی مردم بگذارد، اما یک فرد نظامی در اولین قدم باید مراحل قانونی آن را طی کند تا تهمتی متوجه نهادی مانند سپاه نگردد. این دقیقاً همان مر قانونی در دکترین رفتار سیاسی سپاه است.
پیوستن دوباره آمریکا به مذاکرات هستهای، نقشه فریب است
«حاجی دلیگانی»،نماینده مردم شاهینشهر و میمه و برخواردرمجلس :
🔹پیوستن آمریکا به مذاکرات چهار بهعلاوه یک (1+4)، درواقع شروع طرح فریب دیگری باهدف محدودسازی غنیسازی صلحآمیز هستهای کشورمان است.
🔹آمریکا پساز آن که از طریق ایادی خود در داخل نتوانست جلوی اجرای قانون راهبردی لغو تحریمها را بگیرد طرح اجرای گامبهگام پیوستن به مذاکرات هستهای را مطرح کرد.
معاون سیاسی سپاه: منظور از تخلف سردار محمد، صرفا رفتارهای انتخاباتی مغایر با مقررات سپاه بود
🔹سردار جوانی: نظر به برداشتهای نادرست و بعضا سواستفاده رسانههای داخلی و خارجی از پاسخ اینجانب به سوال خبرنگار فارس در خصوص فعالیتهای انتخاباتی سعید محمد، فرمانده سابق قرارگاه خاتم که در مسئولیتهای گذشته زحمات ارزشمندی کشیدهاند، به آگاهی میرسانم همچنان که از متن مصاحبه بر میآید، تخلف مورد اشاره صرفا بروز رفتارهای انتخاباتی بوده که مغایر با مقررات جاری سپاه میباشد.
هدایت شده از رصد اخباراقتدار ایران🍃🇮🇷🍃
728.3K
🔴 ۱۴۰۰/۱/۱۴ ؛ تحلیلی کوتاه دربارهی :
صحبتهای سردارجوانی ؛ ورود سعید محمد به انتخابات و نوع تخلف ایشان ...
🎙دکتر سید جلال حسینی
دکترای علوم سیاسی و مدرس دانشگاه
#دومینوی_حقیقت
@rasadeakhbarentekhabat
پیشنهاد محمد خاتمی: ظریف معاون اول دولت آینده شود!
🔺ادعا شده است ظریف پیشنهاد محمد خاتمی را مبنی بر معاون اولی سید حسن خمینی شنیده و قابل تأمل دانسته هرچند که گفته میشود ظریف در انتخابات ثبتنام خواهد کرد (علی رغم تکذیب چندباره) اما گفته شده است او تمایل دارد به عنوان معاون اول در دولت سیزدهم فعالیت کند.
🔺باید دید آیا علی لاریجانی به نفع حسن خمینی (احتمال تایید صلاحیت پایین) کنار خواهد رفت و یا به پروژه انتخاباتی خود ادامه می دهد.
400 میلیارد دلار تجارت همسایگان ما با چین؛
🔻 سهم ایران تنها 3 درصد/ ایران در رتبه 47 شرکای تجاری با چین در جهان
🔹 حجم تجارت 8 کشور همسایه؛ روسیه، عربستان، امارات، عراق، ترکیه، قزاقستان، عمان و پاکستان با چین از رابطه تهران_پکن در سال 2020 بیشتر بوده است.
🔹 این در حالی است که کل ارزش تجارت چین و ایران در پایان سال2020 در حدود14 میلیارد دلار بوده که در رتبهبندی شراکت با چین در مقایسه با 15 کشور همسایه در جایگاه نهم قرار دارد. به عبارت دیگر از مجموع تجارت 386میلیارد دلاری چینیها با 15 کشور همسایه ما و ایران تنها 3.5درصد سهم تجارت با ایران بوده است.
🔹 چین با بیش از 220 کشور جهان تجارت میکند و آمریکا، ژاپن، کرهشمالی، هنگهنگ، تایوان، ویتنام، آلمان، آفریقا، استرالیا، مالزی، برزیل، روسیه، تایلند، انگلیس و هلند 15 شریک بزرگ تجاری چین هستند.
🔹 در دورانی که تحریمهای آمریکا و اروپا بر ایران اعمال میشد چین مهمترین شریک تجاری ایران بود اما در مقابل ایران در رتبه 47 شرکای تجاری این کشور قرار دارد
صادق خرازی: رویکرد روحانی، یک رویکرد امنیتی محض بود
🔻 فعال سیاسی اصلاحطلب در گفتوگو با ایلنا:
🔹 رویکرد آقای روحانی یک رویکرد امنیتی محض بود و به مسائل داخلی امنیتی نگاه میکرد.
🔹 روحانی و دوستانش، جهانگیری را در انتخابات سال ۹۶ را از درب جلو سوار کردند و بدون اینکه متوجه شود از درب عقب پیاده(!)
🔹 اگر در دولت قبل همین پالایشگاه ها ساخته نمیشد و ما تولید بنزین نمیداشتیم اولین جایی که آمریکا تحریم میکرد همین بنزین بود، چرا تحریم نکردند؟ این ها یک اتفاقات مهم است که در کشور رخ داده است؛ یک جاهایی کارهای خوبی انجام گرفت. چرا مسکن مهر را متوقف کردند؟ خب ایرادات را برطرف می کردند. وقتی ۱۱ درصد از مردم جامعه شما مسکن ندارد و حلبیآبادها در حاشیه شهرها یک بحران جدی است. نمیشود که همینطور بنشینیم قبلیها را نقد کنیم و هیچکاری هم نکنیم و دست روی دست بگذاریم.