14010531-naiin.mp3
10.49M
🎙 سخنرانی آیت الله علیدوست
💥 آستان مقدس امامزاده سلطان سیدعلی علیه السلام
▪️ بزرگداشت محقق نایینی
✅ کانال دروس و دیدگاه های استاد علیدوست
#سخنرانی_مناسبتی
#سخنرانی
#آیت_الله_علیدوست
💢جریاناتی میخواهند میرزای نائینی را مصادره کنند
✔️استاد ابوالقاسم علیدوست:
🔹حدود دو سال پیش در حوزه علمیه قم به فکر افتادند که مرحوم میرزای نایینی را با نگاه روز و جدید در قالب یک کنگره بینالمللی معرفی کنند و در این راستا افرادی از بزرگان حوزه وارد میدان شدند. برنامه این نیست که نشستی در قم، مشهد، نجف و حتی شهرستان نائین برگزار کنیم و تمام شود، نزدیک به ۴۰ اثر از میرزای نائینی با وسواس به واسطه همراهی خوب خانواده وی جمعآوری شده است و تلاش داریم این تألیفات و آثار ماندگار شود.
🔸بیش از ۵۰ نفر از استادان بزرگ حوزه علمیه را دعوت کردیم و کمیتههای متفاوتی همچون فقه و اصول، کلام و تحصیل، اخلاق، زندگینامه و فقه سیاسی با توجه به موضعگیریهای میرزای نائینی تشکیل شد و کسانی که در این کمیتهها حضور دارند از شخصیتهای بزرگ حوزههای علمیه هستند. تاکنون حدود ۲۰۰ مقاله به کنگره ارسال شده است، در این همایش بینالمللی که ایران، عراق و لبنان حضور دارند، تلاش شده است میرزای نائینی همانگونه که هست، معرفی شود.
🔹جریاناتی میخواهند میرزای نائینی را مصادره کنند. گاهی در کلام میرزای نائینی بعضی جریانات، اثرات ولایت فقیه را پاک و تحریف میکنند. شرط امانتداری آن است که اساتید حاضر، تألیفات میرزای نائینی را مطالعه کنند تا شخصیت میرزا همانگونه که هست تبیین شود.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=72845
فقه هنر (1400-1402) - جلسه 28.mp3
14.74M
💠 #فقه_هنر_سال_دوم
جلسه پنجم (28)، سال تحصیلی 1401-1402
💢 استاد علیدوست
💠💠💠💠💠
موضوع : فقه هنر
تاریخ جلسه : 1401/08/08
#استاد_علیدوست
#فقه_هنر
#فقه_هنر_سال_دوم
#صوت_درس
maghsed.mp3
33.76M
✅ نشست فقه مقاصد با قرائت شیعی آن در کشاکش نفی و اثبات
🔹استاد #علیدوست
▫️ارائه شده در مدرسه تابستانه دارالعلم، مرداد ۱۴۰۲
فقه هنر (1400-1402) - جلسه 29.mp3
20.56M
💠 #فقه_هنر_سال_دوم
جلسه ششم (29)، سال تحصیلی 1401-1402
💢 استاد علیدوست
💠💠💠💠💠
موضوع : فقه هنر
تاریخ جلسه : 1401/08/15
#استاد_علیدوست
#فقه_هنر
#فقه_هنر_سال_دوم
#صوت_درس
✅ جمع آوری ۲۵۰۰ اثر فاخر با راه اندازی دبیرخانه گفتمان انقلاب اسلامی
🔻 حجت الاسلام ابوالقاسم مقیمی حاجی، معاون پژوهش حوزه در جمع انجمنها و قطب های علمی حوزه:
🔹 تاکنون ۲۰ هماندیشی با حضور اندیشمندانی از ۲۰ رشته علمی برگزار و نظام واره اولویت های پژوهشی مورد نیاز نظام و جامعه اسلامی احصا شده است.
🔹 با تأسیس دبیرخانه گفتمان انقلاب اسلامی، در ۱۶ رشته علمی، بالغ بر ۲۵۰۰ اثر علمی فاخر جمع آوری شده اند.
🔹 تعریف کلان پروژه های میدانی و بومی سازی طرح های عملیاتی در حوزه از جمله رویکردهایی است که دنبال می شود.
🔹 ایجاد دغدغه، تجمیع طرحها و رشد ایدههای حوزوی از جمله رویکردهایی است که در معاونت پژوهش حوزه دنبال میشود.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34706
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#حوزه
#گزارش_خبری
#قم
✅ #روششناسی #فقه_الحکومه: در فقه الحکومه، نصوص مبین مقاصد، کارایی سندی و دلالی دارد
▫️استاد علیدوست در نشست "فقه مقاصد با قرائت شیعی آن در کشاکش نفی و اثبات" از سلسله نشستهای علمی مدرسه تابستانه دارالعلم:
🔹مقاصد متعلق به خدا است، نه به اهل سنت یا به یک گروهی خاص. خداوند هم نصوص مبین احکام دارد و هم نصوص مبیّن مقاصد. آیا فقیه شیعی امامی نباید به این ظرفیت توجه کند؟ برخی از اعاظم بدون اینکه تأمل کنند میگویند فقه مقاصد، فقه سنی است! چرا ما این ظرفیت را به آنها بدهیم!
🔹برخی در بحث مقاصد بهشرط لا هستند، بعضی هم میگویند مقاصد پذیرای تفاسیر مختلف است. آیا سوءاستفاده میتواند منشأ غفلت از یک ظرفیت باشد؟ آیا در طول تاریخ از روایات و قرآن سوء استفاده نشد؟ بلکه باید ورود صورت بگیرد و ضوابط و فرق شیعی و سنی آن گفته شود. باید این نصوص را در نظر گرفت و با تراث در فقه شیعی بومیسازی کرد.
🔹کسی که مقاصدی فکر میکند هیچوقت فتوا به اطلاقگیری منافی با مصالح و مقاصد یا فتوا به «الخراج بالضمان» نمیدهد. لذا معتقدم فقیه در استنباط باید به نصوص مبین احکام در سایۀ نصوص مبین مقاصد نگاه کند و در این صورت بسیاری از نصوص عموم، از عموم میافتد و بسیاری از نصوص خاص، عمومیت مییابد.
▫️گزارش تفصیلی:
http://ijtihadnet.ir/?p=72856
@ijtihad
✅ توافق بین ۱۴ دانشگاه برتر برای شکلگیری دیپلماسی علمی یکپارچه
🔻 دکتر مقیمی در همایش روسا و مسئولان بینالملل دانشگاهها:
🔹 وقتی صحبت از دیپلماسی علمی میشود، یک ارتباط طرفینی و دوطرفه بین دستگاه دیپلماسی خارجی و نهاد علم مورد نیاز است؛ یعنی علم برای سیاست و سیاست برای علم، و در نهایت از تعامل این دو نهاد شاهد تولید قدرت نرمی هستیم که بتوانیم از خود در عرصه بینالملل به نمایش درآوریم. وقتی تجربه کشورهای مختلف و مدلهای دیپلماسی در دنیا را بررسی میکنیم، شاهد تنوعی از روشها برای مبادلات و ارتباطات علمی هستیم؛ از مدل آمریکایی و هندی تا مدل ترکیهای که اسلوبهای مختلفی را برای دیپلماسی علمی خود انتخاب کردهاند.
🔹 در حال حاضر موفقترین دوره را در دیپلماسی خارجی شاهد هستیم. موفقیتهای درخشانی که در عرصههای بینالمللی ایجاد شده است را به وزیر محترم امور خاجه تبریک میگویم. این موفقیتهای درخشان قطعاً بستر بسیار مناسبتری نسبت به گذشته برای دیپلماسی علمی فراهم نموده است.
🔹 اگر بخواهیم در این دنیای رقابتی، به صورت انفرادی حضور داشته باشیم، توفیق چندانی کسب نخواهیم کرد. بنابراین لازم است ظرفیتهایمان را روی هم قرار دهیم که در این زمینه توافقهایی بین ۱۴ دانشگاه برتر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین توافقهایی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است.
📝 متن کامل: http://ihkn.ir/?p=34745
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#دانشگاه
#گزارش_خبری
#تهران
🔔 نشست علمی «بررسی بنیانهای نظری (فلسفی، کلامی و فقهی) لایحه عفاف و حجاب»
👤 با حضور:
استاد معظم دکتر محمود_حکمت_نیا
استاد معظم جعفر نجفی بستان
📆 چهارشنبه ۸ شهریورماه ۱۴٠۲
⏰ ساعت ۱۰
🏢 قم، پژوهشگاه فقه معاصر
🔗 لینک ورود به جلسه:
🔻 bbb01.dte.ir/b/ggp-aag-qln-1ze
#فعالیت_اعضا
#حجاب_عفاف