از فواید روغن مالی 🤗
🔶روغن مالیدن ،سبب می شود که رگ های خونی باز شود و خون آسانتر ب پوست برسد
👈🏻وقتی خون کافی ب پوست و مو برسد،سبب رشد مو و عدم ریزش مو می شود
👈🏻همچنین با رسیدن خون کافی ب پوست،خشکی پوست از بین می رود و پوست نرم می شود
روغن بنفشه زیتونی مناسب همه ی پوست ها👌🏻
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
✍🏻درمان خانگی چربی خون🧪
🔻1. جهت درمان چربی خون حتما می بایست روغن مصرفی اصلاح گردد، روغن های برتر در طب اسلامی:👇🏻
🌱الف. روغن زیتون
🐄ب-شحم
🐮ج. روغن زرد گاوی (سَمْنُهَا شِفَاءٌ): مصرف روغن زرد برای افراد بالای 50 سال توصیه نمی شود، همچنین روغن زرد در فصل پاییز و زمستان کمتر مصرف شود
🌿د. روغن ارده کنجد (دهن شيرج)
🔻2. بین غذا به هیچ عنوان آب ننوشید، بعد غذا آب بنوشید مگر بعد از غذای چرب یا گوشت که تا یک ساعت آب ننوشید.
🔻3. در شب حتما نشسته آب میل کنید، در روز ایستاده نوشیدن بهتر است
🔻4. مصرف دم کرده شوید توصیه می شود.
🔻5. مصرف شربت اسفرزه توصیه می شود.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
خواص #شیر_بادام
🔸تقویت اعصاب و حافظه
🔸سریع کننده رشد در بچه ها و نوجوانان
🔸تقویت کننده کبد است
🔸تقویت مغز و جلوگیری از آلزایمر
🔸جلوگیری ازپوکی استخوان
🔸تنظیم الکترولیتهای بدن
🔸لطافت و نشاط و شادابی پوست
🔸مفید برای سرفه ،تنگی نفس و ناراحتی های حنجره
🔸حاوی کلسیم، فسفر پتاسیم و ویتامینهای گروه ب و ...
✅طرز تهیه :
🔹۱۴عدد بادام درختی را بشکنید و مغز آنرا در آبجوش ریخته و ۱دقیقه بجوشانید تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس آنها را همراه با یک لیوان آب و یک قاشق عسل در مخلوط کن ریخته و حدود ۱۰ دقیقه مخلوط کنید. مایع سفید به دست آمده حاوی شیره ی بادام است و شیر بادام نامیده می شود
🔸میتوان در کودکان آنرا از توری عبور داد و فقط عصاره ی آنرا به طفل خوراند.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
🔶 رویکرد معمارانه به مزاج بادها
⭕️ مسیح بن حکم میگوید باید در خانه چهار اتاق باشد؛
🔸 زمستان، اتاقی که درِ پشتی دارد، از آن سبب که این اتاق مانع وزیدن باد جنوب نمیشود که بادی گرم و خشک است و سبب تحلیل بلغم میشود.
🔸 بهار، اتاقی که درِ غربی دارد، به خاطر اینکه این اتاق مانع نمیشود که باد دبور بر آن بوزد، بادی که سرد و مرطوب است و سبب نیکویی خون میشود.
🔸 تابستان، اتاق جوفی یا اندرونی، بدین سبب که این اتاق مانع نمیشود که باد شمال بر آن بوزد، بادی که صفرا را تحلیل میکند.
🔸 پاییز، اتاق شرقی، بدین خاطر که این اتاق مانع نمیشود که باد صبا بر آن بوزد که بادی گرم و مرطوب است و سبب تحلیل سودا میشود.
🔸 اگر در خانه، باغ و آب جاری باشد نیکوتر است زیرا به واسطه آن بینایی تقویت میشود و رنگ بدن صفا پیدا میکند (دمشقی، ۱۳۸۸، ج ۱، ص ۱۲۹).
🔸خانههایی که درهای زیادی دارند و برای انواع بادها مکشوف هستند، در زمستان، برودتشان زیاد و در تابستان حرارتشان فراوان است.
🔹 مساکنی که به صورت دهلیز در زیرزمین هستند، در زمستان، گرم هستند و در تابستان، سرد؛ برعکس مساکنی که در بلندی قرار دارند و سبب آن این است که حال باطن و درون زمین در تابستان و زمستان متفاوت است (ابن سینا، ۱۴۱۵، ص ۶۲؛ همان، ۱۴۰۴، ج ۱، ص ۱۰۲).
📚نقش تدابیر اقلیمی مبتنی بر جابجایی فصلی در طب سنتی بر سلامت انسان، کتایون تقیزاده، مریم ملازاده یزدانی، (۱۳۹۷)
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
#دمی_زردک
🔸مواد لازم
▫️برنج 3 پیمانه
▫️پیاز بزرگ 1 عدد
▫️باقلا زرد 2 پیمانه
▫️زردک(هویج ایرانی که به نام هویج اصفهان هم معروف است) دو عدد خرد شده
▫️نمک دریا به مقدار لازم
▫️زردچوبه به مقدار لازم
▫️روغن 1 قاشق غذاخوری
🍚 مراحل پخت
ابتدا روغن را در قابلمه روی حرارت ملایم داغ کنید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلایی شود.زردچوبه را اضافه کرده و یک چرخ بدهید،سپس باقلا را با ۶ پیمانه آب و کمی نمک دری روی پیاز بریزید و زردک خرد شده را اضافه نمایید سپس حرارت را بالا نگه دارید تا آب به جوش آید. بعد حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.حدود ۲۰ دقیقه فرصت دهید تا باقلا نیم پز شود.برنج را روی باقلا بریزید و حرارت را زیاد کنید تا آب قابلمه به جوش آید.سپس حرارت را کم کنید تا حدی که اب قابلمه از جوش نیفتد.پس از آنکه آب تقریبا همسطح برنج شد، برنج را با کفگیر یک دور زیر و رو کنید تا با باقلا یکنواخت شود.برنج را دم کنید، حرارت را ملایم کرده و در قابلمه را ببندید.پس از ۴۰-۳۵ دقیقه دمپختک آماده است، آن را در ظرف سرو کشیده و میتوانید با نیمرو میل کنید.
@siyahdune
سیاهدونه | زندگی ایرانی
#دمی_زردک 🔸مواد لازم ▫️برنج 3 پیمانه ▫️پیاز بزرگ 1 عدد ▫️باقلا زرد 2 پیمانه ▫️زردک(هویج ایرانی که ب
#دمی_زردک
✅نکات طبی، تغذیه ای این غذا:
خون ساز بوده و رطوبت خوبی به بدن میدهد.بهتراست روغن این غذا یا روغن زرد حیوانی باشد یا روغن زیتون.
📌نوشیدن آب سرد چه زیانهای پنهانی دارد؟
🔘 باعث سفت و منجمد شدن چربیها میشود. تجمع چربی ها را باعث میشود.
🔘 زمینه ساز بروز یبوست است. روده ها را منقبض کرده و مواد دفعی را سخت و سفت و دفع را با مشکل مواجه میکند.
🔘 آب رسانی به بدن را کند کرده و بدن مجبور است اول آب را به دمای بدن برساند.
🔘 چون بدن مجبور است آب سرد را متعادل کرده و به دمای بدن برساند ، انرژی را کاهش میدهد.
🔘 نوشیدن آب سرد در ابتدا لذت بخش و انرژی دهنده است. به مرور زمان کاهنده انرژی است.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
💐 درمان بیماریهای ژنتیکی با #شلغم
🔰 در احادیث هم «سلجم» و هم «شلجم» و نیز «اللفت» هم آمده است .
🔰 امام صادق(عليه السلام) می فرماید:
مَا مِنْ أَحَدٍ إِلَّا وَ فِيهِ عِرْقٌ مِنَ الْجُذَامِ فَكُلُوا الشَّلْجَمَ فِي زَمَانِهِ يَذْهَبْ بِهِ عَنْكُم
هیچ کس نیست مگر این که در او رگی از جذام وجود دارد شلغم را در فصل آن بخورید تا این رگ (ژن) را از شما ببرد .
بحار الانوار ج 66 ص220
🔰 هر بچه اي که به دنيا مي آيد تا 99 عِرق(نسل) قبلش را ارث ميبرد. عرق جذام نیز در آن هست. حالا سوء تعذيه، عدم رعايت بهداشت، يا و موارد ديگر باعث ميشود که اين عرق از حالت نهفتگي اش خارج ميشود و ژن خوابيده اش فعال می شود . شلغم پيشگيري ميکند از فعال سازي عرق جذام و نميگذارد از حالت نهفتگي خودش به جنبشي برسد.
🔺 تا کنون 20 هزار بيماري ژنتيکي شناسايي شده است. فقط شناسايي شده و درمان نیز ندارند.
🔰 شلغم را در زمان خودش که الان فصلش می باشد، میل کنید تا جنبشي شدن عرق جذام را از بین ببرد .
🔰 شلغم چون يک پني سيلين طبيعي است، انواع عفونت ها را نیز از بین می برد .
@siyahdune
💠 #خواب و #سلامتی
🔷🔸زمان هایی که خوابیدن کراهت و ضرر دارد
1.ما بین الطلوعین (بین اذان صبح و طلوع آفتاب)
2.خوابیدن بین نماز مغرب و عشاء
3.خوابیدن بعد از نماز عصر
4.خوابیدن بین نماز شب و نماز صبح
🔶🔹محل خواب
1.تنها خوابیدن به شدت نهی شده است.تا حدی که پیامبر می فرمایند کسی که تنها بخوابد ملعون است.
2.خوابیدن روی بامی که دیوار نداشته باشد نهی شده است.
3.خوابیدن با دست و دهان کثیف و نشسته نهی شده است.
🔷🔸انواع خوابیدن
🔵بهترین نوع خوابیدن:
آن است که در رساله ی ذهبیه آمده به این صورت
که انسان ابتدا کمی روی شانه ی راست دراز بکشد و بعد روی شانه ی چپ بخوابد و زمانی هم که قصد بیدار شدن دارد مدت روی شانه ی راست دراز بکشد.یعنی ابتدا و انتهایش باید سمت راست باشد.
🔴بدترین نوع خواب:
خواب روی شکم. این خواب شومی است و بسیار مذمت شده است.روایت داریم که اگر دیدید کسی روی شکم خوابیده او را بیدار کنید چون این خواب ابلیس است.
🔶🔹توصیه هایی در روایات در مورد خواب:
1. زمان خواب پاها به سمت قبله باشد.
2.دست را زیر گونه بگذارید
3.خود را عادت دهید که هنگام خواب لب ها را باز کنید تا بخارات از دهان خارج شود.
4.پنبه گذاشتن در گوش
5.رفتن به دستشویی قبل از خواب
6.وضو گرفتن قبل از خواب
7.مسواک زدن قبل از خواب
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
🔶 تغییرات فصلی در خانههای سنتی
🔸 الگوی جابجایی فصلی داخلی بر دو گونه است:
جابجایی فصلی داخلی زمستانی تابستانی در یک جبهه؛
جابجایی فصلی داخلی زمستانی تابستانی در دو جبههی رو به روی هم.
در همهی گونهها، صُفه نقش اساسی را بازی میکند.
🔸 در نوع اول با قرارگیری صُفه در بخش رو به آفتاب و طنبی پشت آن، اتاقهای زمستانی قرار گرفته است. در این حالت، صُفه رو به آفتاب در زمستان و صُفه پشت به آفتاب در ساعاتی از روزهای تابستان قابل استفاده است.
🔸 راه دوم برای جابجایی فصلی داخلی در یک جبهه، استفاده از فضایی به نام شکم دریده با دو صفه در دو طرف شمالی و جنوبی آن است و در کنار این شکم دریده اتاقهای زمستانی قرار گرفته است. در این حالت، صفه رو به آفتاب در زمستان و صفه پشت به آفتاب در ساعاتی از روزهای تابستان قابل استفاده است.
خانههای با دو جبههی تابستانی و زمستانی در دو طرف حیاط، فضاهای ترکیبی تقریباً مشابه با فضاهای خانههای یزد دارد، (معماریان، ۱۳۷۵، ص ۲۵۶).
🔸 برومبرژه در کتاب مسکن و معماری در جامعهی روستایی گیلان، درباره جابجایی فصلی در خانههای گیلان چنین نوشته است؛ از اتاقهای اصلی خانه به ندرت برای انجام کارهای خاص استفاده میشود. اتاقها با تغییرهای نقشی از قبیل آشپزخانه، ناهارخوری و ... نامگذاری نمیشوند، بلکه میگویند «پایین اتاق»، «بالااتاق»، «تالار اتاق». در واقع هر یک از آنها به نوبت و مطابق با آهنگ تغییرات فصلی، مرکز حیات خانوادگی میگردد. از بالااتاق در فصل تابستان و از پایین اتاق در فصل زمستان استفاده میشده است. (برومبرژه، ۱۳۷۰، ص ۱۰۹).
📚 نقش تدابیر اقلیمی مبتنی بر جابجایی فصلی در طب سنتی بر سلامت انسان، کتایون تقیزاده، مریم ملازاده یزدانی، (۱۳۹۷).
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
📌غذاهاي محلي استان بوشهر
نام غذا: #آلو_دو_پیازه
🔰مواد لازم:
✔️ پیاز متوسط: دو عدد
✔️ سیر: ده حبه
✔️ سیب ترشی متوسط: چهار عدد
✔️ روغن زرد محلی: پنج قاشق غذاخوری
✔️ رب میوه نسترن: یک قاشق غذاخوری
✔️ نمك سالم، زردچوبه و ادويه زيرخاكي: به مقدار لازم
✔️ آب سالم: به مقدار لازم
🔰 روش طبخ:
🍳 ابتدا پیاز را خرد کرده و با روغن زرد تفت می دهیم.
🍳 سیرها را کوبیده و به آن اضافه می کنیم. سیب ترشی را پخته، پوست گرفته و له می کنیم و همراه با رب نسترن، زردچوبه، ادویه و نمک به پیاز اضافه نموده و می گذاریم تا کاملاً بپزد. اين غذا با نان مصرف مي شود.
🔰 نظر متخصصين تغذيه:
🟨 اين غذا حاوي ٥٠٧ كالري انرژي، ١٤ گرم پروتئين، ١/١ ميلي گرم روي، ٧/١ ميلي گرم ويتامين A، ٢/٧ ميلي گرم آهن، ١٥٢/٧ ميلي گرم كلسيم و ٤٩/٥ ميلي گرم اسيد فوليك مي باشد.
✍ منبع: كتاب خوراك هاي بومي ايران
@siyahdune
#مویز
پيامبر (ص):
هر كس بر خوردن مويز در حالت ناشتا مداومت داشته باشد، فهم و حافظه و ذهن قوى، روزىاش مىگردد و از بلغمش كاسته مىشود.
📚منابع: بحارالانوار، ج 62، ص 271.
@siyahdune