⚜️ امام کاظم علیه السلام:
«من أکل البیض و البصل و الزیت ، زاد في جماعه ، و من أکل اللحم بالبیض ، کبر عظم ولده.»
هر کس تخم مرغ و پیاز و روغن زیتون بخورد، بر توان جنسی او افزوده شود و هر کس گوشت و تخم مرغ بخورد، استخوان فرزندش درشت باشد.
📚 منبع : مکارم الأخلاق، ج۱، ص۴۲۵، ح ۱۴۵۲
دانشنامه احادیث پزشکی، ج۱ ، ص۶۳۵
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
❇️ رسول خدا صلی الله علیه و آله:
«من اشتکی فؤاده و کثر غمه ، فلیأکل لحم الدراج»
هر کس قلب درد دارد و اندوهش بسیار است گوشت دراج (کبکنجی) بخورد.
📔 منبع : طب الأئمة علیهم السلام، ص۱۰۷
مکارم الاخلاق، ج۱، ص۳۵۰، ح ۱۱۳۶
بحارالانوار، ج۶۶، ص۷۴، ح۶۹
دانشنامه احادیث پزشکی،ج۲، ص ۴۸۲
#کبکنجی #دراج #اندوه
#اصلاح_سبک_زندگی
#گوشت 🥩 #قلب 🫀
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
سیاهدونه | زندگی ایرانی
آداب غذا خوردن 👇🏻
💐 آداب غذا خوردن در طب اسلامی
🌷 شستن دستها قبل از غذا و بعد از غذا
✅ رسول خداصل الله علیه واله:
کسی که دوست دارد، خیر خانه اش زیاد شود،بایستی هنگام حضور بر سر غذا وضو بگیرد( وضوی لغوی شامل شستن دست هم می شود)و کسی که قبل و بعد از غذا وضو بگیرد،توسعه رزق و روزی می یابد،و جسمش از بلاءها در امان خواهد بود.
🌷گذاردن سبزی در سفره
✅ امام صادق علیه السلام:
برای هر چیزی زینتی است،وزینت سفره، سبزیجات است.
🌷در اوردن کفش ها،سر سفره
✅ رسول خداصل الله علیه واله:
زمانی که غذائی در سفره نهاده می شود؛کفش هایتان را در بیاورید؛زیرا این کار موجب راحتی قدم هایتان خواهد بود.
🌷بسم الله گفتن
✅ رسول خداصل الله علیه واله:
هر غذائی که نام خدا بر آن برده نشود؛همانا موجب بیماری بوده،وبرکتی در ان نیست.
🌷خوردن با دست راست
✅ پیامبرصل الله علیه واله:
بسم الله بگو و با دست راستت غذا بخور و از انچه کنارت هست، میل کن.
🌷اغاز کردن غذا با نمک و پایان بردن ان با نمک یا سرکه
✅ رسول خداصل الله علیه واله:
کسی که غذایش را با نمک شروع کند؛ و با نمک ختم کند؛از هفتاد و دو بیماری در امان خواهد بود.
🌷غذا خوردن به هنگام گرسنگی و اشتهاء
✅ حضرت عیسی علیه السلام در خطاب به بنی اسرائیل فرمود:
غذا مخور؛ مگر انکه گرسنه شده باشی؛و زمانی که گرسنه شدید،بخورید،ولی سعی کنید سیر نشوید؛زیرا زمانی که سیر میشوید،گردن هایتان بزرگ می شود،وپهلوهایتان چاق می شود،و پروردگارتان را فراموش می کنید.
🌷اغاز کردن با سبک ترین غذا
✅ امام رضا علیه السلام:
غذای خود را با سبک ترین غذاها شروع کن.غذاهایی که متناسب با عادتت و به حسب زیست گاه و نشاط و زمانی که در ان به سر می بری،تهیه شده است.
🌷خوردن غذای گرم پیش از سرد شدن
✅ امام صادق علیه السلام:
غذای گرم را پیش از سرد شدن بخورید؛زیرا خوش مزه تر و سالمتر است.
🌷برداشتن لقمه های کوچک
✅ پیامبرصل الله علیه واله:
ادب غذا خوردن به انست که لقمه های کوچکی بر دارید.
🌷خوب جویدن غذا
✅ پیامبرصل الله علیه واله:
ادب غذا،خوب جویدن غذاست.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
🥣 #پریدن_پلک_چشم
💢 ترکیبات
🔹سرکه طبیعی انگور
🔹تخم شربتی
باید تخم شربتی آسیاب شده را با سرکه طبیعی انگور خمیر کرده و روی پلک گذاشت.
✅ کاربرد درمانی در🔸#پریدن_پلک
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
🌽 #ذرت دارای نشاسته بالایی است و می تواند قند خون شما را افزایش دهد، و برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند مصرف ذرت پیشنهاد نمی شود.
✍🏻 ممکن است لازم باشد افرادی که #دیابت دارند مصرف کربوهیدرات نشاسته ای از جمله ذرت را محدود کنند.
تحقیقات به طور خاص نشان می دهد مصرف ذرت به دلیل وجود کربوهیدرات ها ونشاسته زیاد می تواند باعث تحریک و افزایش #قند_خون شود.
اینجا منظور ذرت های تراریخته است که تمام ایران و جهان را فراگرفته است .. وگرنه که ذرت های طبیعی و سالم هیچ مشکلی ندارند.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
سیاهدونه | زندگی ایرانی
🔶 تغییرات فصلی در خانههای سنتی 🔸 الگوی جابجایی فصلی داخلی بر دو گونه است: جابجایی فصلی داخلی زم
🔶 خانه مصورالملکی - اصفهان
🔸 ورودی اصلی خانه از راه دالانی در گوشهی جنوبی حیاط قابل دسترسی است و به این صورت قرار گرفته که درِ ورودی، به روی هشتیِ مشترک با خانههای مجاور باز میشود.
🔸 سمت شمالی خانه شامل تالار پذیراییِ شاه نشین داری، به ارتفاع دو طبقه است که مزین به ارسی پنج دهنه مشبککاری شده و همچنین انواع آرایههای مقرنسکاری، قطاربندی، گره چینی، نقاشی دیواری و آیینه کاری است. در دو سوی تالار، دو اتاق که به آنها "گوشواره" میگویند، قرار گرفته که هر دو از یک طرف رو به حیاط، ارسی دارند و از طرف دیگر با ارسیهای مشبک کاری شدهی ظریفی به درون تالار اشراف دارند.
🔸 در گوشهی ضلع شمالی خانه، حوضخانهای صلیبی شکل به ارتفاع دو طبقه، با حوضی هشت گوشه در میانه و نورگیر زیبایی بر فراز سقف آن قرار دارد که سرتاسر دارای تزئینات گچبُری و مقرنسهای چشم نواز میباشد.
🔸 در سمت جنوب، تالاری سه دری به همراه مهتابی وسیعی در طبقهی دوم آن مشاهده میشود که با وجود دو اتاق در آن و همچنین ایوان کم عمق ستونداری که خود مانند شاه نشینی برای این فضا است، همچون حیاط دومی برای خانه بوده و میتوانسته به عنوان بهار خواب این خانه مورد استفاده قرار گیرد.
🔸 همچنین هر یک از دو ضلع شرقی و غربی خانه هم دارای یک تالار (که با ارسی چوبی رو به حیاط میباشد) و دو اتاق سه دری است.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
🔶 مزایای جابجایی فصلی در خانه های سنتی
🔸 جابجایی فصلی متداولترین شیوهی تطبیق زندگی با تغییرات دمایی فصلی و روزانه است، که روشی برای ایجاد اعتدال و آسایش انتخابی یا غریزی با محیط طبیعی و مصنوعی در حیوانات و انسانها قبل از دستیابی به تجهیزات فعال انرژی در معماری بوده است (پوردیهیمی، ۱۳۹۰؛ معماریان، ۱۳۷۵).
🔸 جابه جایی فصلی لازم است با درجه بندی خاصی، در سلسله مراتبی از فضای باز تا فضای بسته، تدریجی و آرام مطابق با تغییرات طبیعی باشد، مانند کسی که وارد قسمتهای مختلف حمام میشود.
🔸 به تعبیر پوردیهیمی، روش زندگی در داخل خانههای حیاط مرکزی در گذشته بر دو اصل استوار بوده است:
اول؛ تأمین امنیت برای فضاهای زندگی،
دوم؛ فضاهای زندگی در خانههای حیاط مرکزی بر اساس جابجایی فصلی قرار داشته، به همین دلیل نظام استقرار فضاهای بسته در پیرامون حیاط بر اساس زمان استفاده از آنها طی سال بوده است، (پوردیهیمی، ۱۳۹۰، ۱۸۴-۱۸۵).
📚 نقش تدابیر اقلیمی مبتنی بر جابجایی فصلی در طب سنتی بر سلامت انسان، کتایون تقیزاده، مریم ملازاده یزدانی، (۱۳۹۷).
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
📌غذاهاي محلي استان كرمان
🔰 نام غذا: #آش_بلغور_شير
🔰 مواد لازم:
✔️ بلغور گندم: نيم كيلو
✔️ شير: نيم كيلو
✔️ بلغور شير خشك شده: يك ليوان
✔️ سير: سه حبه
✔️ برگ پيازچه خرد شده: دو قاشق غذاخوري
✔️ سياهدانه: يك قاشق چايخوري
✔️ نمك سالم، زردچوبه و ادويه زير خاكي: به مقدار لازم
✔️ آرد گندم سبوس دار: نصف پيمانه
✔️ سيب ترشي: سه عدد
✔️ آب سالم: به مقدار لازم
🔰 روش طبخ:
🥣 ابتدا براي تهيه بلغور شير، بلغور را پاك كرده و در شير داغ مي ريزيم و به مدت نيم ساعت مي گذاريم دم بكشد.
🥣 سپس بلغور شير را روي پارچه تميز ريخته و خشك مي كنيم.
🥣 براي تهيه آش، يك ليوان بلغور شير را در قابلمه ريخته و مقداري آب به آن افزوده و پس از اينكه جوش آمد، برگ پيازچه و سير خرد شده، زردچوبه، ادويه و سياهدانه را اضافه مي كنيم و مي گذاريم بپزد.
🥣 سپس سيب ترشي خرد شده را افزوده و بعد آرد حل شده در كمي آب را مخلوط كرده و مرتب هم مي زنيم تا بوي خامي آرد گرفته شده و گلوله نشود.
🥣 در انتها نمك را نيز افزوده و در ظرف مورد نظر ريخته و روي آن را با پيازچه خرد شده يا نعناع داغ تزيين مي كنيم.
🔰 نظر متخصصين تغذيه:
🟢 سبزي و سير در پيشگيري از يبوست و سرطان مفيد هستند.
🟢 شير منبع خوبي از كلسيم مي باشد كه نقش مهمي در استحكام استخوان ها و دندان ها دارد.
✍️ منبع: كتاب خوراك هاي بومي ايران
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
🍔 #ادویه_همبرگر
🧂مواد لازم :
▫️فلفل سیاه ۱/۴ قاشق مرباخوری
▫️جوز هندی ۱/۸ قاشق مرباخوری
▫️پودر سیر ۱/۸ قاشق مرباخوری
▫️تخم گشنیز ۱/۴ قاشق مرباخوری
▫️میخک ۱ پر
▫️خردل ۱/۴ قاشق مرباخوری
▫️زنجبیل ۱/۴ قاشق مرباخوری
▫️کاری ۱/۴ قاشق مرباخوری
▫️آویشن نصف قاشق مرباخوری
🧂🧂مراحل تهیه:
قبل از هر چیز بهتر است بدانید که اگر تمام مواد بالا را به شکل تازه از عطاری خریداری کنید و خودتان در منزل آن ها را آسیاب کنید، عطر آن ها بیشتر و تأثیر آن ها بسیار بالاتر است.ابتدا تخم گشنیز و دانه خردل را درون یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید و کمی آن ها را تفت دهید تا عطرشان آزاد شود. حالا تمامی مواد را درون آسیاب برقی بریزید و آن ها را به شکل پودر درآورید.توجه کنید که ادویه بدست آمده باید به شکل کاملا یکنواخت باشند. حالا آن ها را درون یک ظرف دردار بریزید و درب آن را محکم ببندید. این ادویه را برای تهیه سوسیس و کالباس های خانگی نیز می توانید استفاده کنید.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune
سیاهدونه | زندگی ایرانی
🍔 #ادویه_همبرگر 🧂مواد لازم : ▫️فلفل سیاه ۱/۴ قاشق مرباخوری ▫️جوز هندی ۱/۸ قاشق مرباخوری ▫️پودر سیر
ادویه همبرگر
✅نکات طبی، تغذیه ای این ادویه:
ادویه مورد نظر گرم و خشک میباشد به شدت برای کبد گرم و حار مضر است. در استفاده از ادویه محتاط باشید.
#حریره_شلغم_برای_نوزادان
🔸مواد لازم
▫️آب گوشت یا بوقلمون ۱ لیتر
▫️بلغور گندم یک قاشق غذاخوری
▫️خامه طبیعی ۲ قاشق غذاخوری
▫️شلغم ۴ عدد بزرگ
▫️کره حیوانی ۲ قاشق غذاخوری
▫️جعفری ۱ قاشق غذاخوری
▫️تره ۳ قاشق غذاخوری
▫️پیاز خرد شده ۱ عدد
▫️نمک دریا به میزان لازم
🫕دستور تهیه:
اول کره را در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا کره آب شود.پیاز، تره فرنگی، جعفری و شلغم پوست گرفته و خرد شده را به مدت ۷ – ۸ دقیقه درون آن تفت دهید تا خوب نرم شود.سپس آب بوقلمون را اضافه کنید و درب آن را ببیندید و اجازه دهید تا روی حرارت ملایم به مدت ۴۵ دقیقه پخته شود.مواد درون قابلمه را در غذاساز پوره کنید و روی حرارت ملایم بگذارید تا جوش بزند.در انتها خامه و نمک را به آن اضافه کرده و در ظرف سرو بریزید.
🆔🍏احیای سبک زندگی ایرانی ،در کانال ِ سیاهدونه / لینک👇🏻
https://eitaa.com/joinchat/2544959632C431da444a7
🩺 @siyahdune