🤲🕋🤲🕋
رَوَى مُحَمَّدُ بْنُ عِيسَى بِإِسْنَادِهِ عَنِ اَلصَّالِحِينَ عَلَيْهِمُ اَلسَّلاَمُ قَالَ: تُكَرِّرُ فِي لَيْلَةِ ثَلاَثٍ وَ عِشْرِينَ مِنْ شَهْرِ رَمَضَانَ هَذَا اَلدُّعَاءَ سَاجِداً وَ قَائِماً وَ قَاعِداً وَ عَلَى كُلِّ حَالٍ وَ فِي اَلشَّهْرِ كُلِّهِ وَ كَيْفَ مَا أَمْكَنَكَ وَ مَتَى حَضَرَ مِنْ دَهْرِكَ تَقُولُ بَعْدَ تَمْجِيدِ اَللَّهِ تَعَالَى وَ اَلصَّلاَةُ عَلَى اَلنَّبِيِّ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ - اَللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِيِّكَ فُلاَنِ بْنِ فُلاَنٍ فِي هَذِهِ اَلسَّاعَةِ وَ فِي كُلِّ سَاعَةٍ وَلِيّاً وَ حَافِظاً - وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِيلاً وَ عَيْناً حَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ طَوْعاً وَ تُمَتِّعَهُ فِيهَا طَوِيلاً .
📚 تهذیب الاحکام ج٣ص١٠٢
📚 اصول کافی ج۴ص١۶٢
📚مصباح المتهجد ج٢ص۶٣٠
در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان در حال سجده و قیام و نشسته و در هر حالی، بلکه در تمام ایام این ماه و بلکه در هر زمان که امکان دارد و در سایر ایام و طول عمرت، این دعا را بعد از حمد خداوند و صلوات بر رسول خدا صلی الله علیه و آله مکرراً بخوان.
بسم الله الرحمن الرحیم
یک شب ره صد ساله نمیشه رفت اگر اون شب، شب قدر نباشه
یک شب هزار شب نمیشه مگر اینکه اون شب، شب قدر نباشه
سالی که نکوست از شب قدرش پیداست
شب قدر شب خیس شدنه مبادا خیس نشی
شب قدر شب شکار شدنه مبادا شکار نشی
شب قدر شب خرید و فروشه مبادا خریدنی نباشی
22.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
عَنْ حِماكُمْ كَيْفَ اَنْصَرِفُ
وَ هَواكُمْ لى بِهِ شَرَفُ
سَيّدِى لا عِشْتُ يَوْمَ اُرى
فى سِوى اَبْوابِكُمْ اَقِفُ
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
#درسهایی_از_اصول_دین و نهج البلاغه
📍 #شرحی_بر_حکمت_ها_ی_نهج_البلاغة
🔺 #حکمت_هشتم :
🛑 شگفتی های خلقت انسان
📍قسمت اول :
اعْجَبُوا لِهَذَا الاِْنْسَانِ یَنْظُرُ بِشَحْم،
از این انسان تعجب کنید که با یک قطعه پیه مى بیند،
♻️ شرح حکمت
مى دانيم بافت هاى بدن انسان عمدتا از گوشت تشکيل شده; گوشتى که استخوان ها آن را برپا مى دارد; ولى چشم در واقع يک قطعه پيه شفاف است که ساختمان بسيار عجيب و دقيقى دارد; از هفت طبقه که روى هم قرار گرفته اند و سه ماده سيال و شفّاف که در ميان آنها قرار دارند تشکيل شده و يک دنيا نظم و حساب بر آن حاکم است. دقيق ترين وسايل فيلم بردارى هرگز قدرت چشم را ندارد، زيرا بدون اين که نياز به اين داشته باشد که فيلمى در آن بنهند گاه هفتاد يا هشتاد سال کار فيلم بردارى خود را انجام مى دهد و تمام فيلم هاى او سه بعدى است و در آن واحد مى تواند خود را بر دور و نزديک منطبق کند و در جهات چهارگانه با سرعت حرکت مى کند بى آنکه نياز به تنظيم کردن داشته باشد.
🔺از عجايب چشم اين که به طور خودکار خود را براى عکس بردارى از صحنه هاى مختلف آماده مى کند; در جايى که نور زياد باشد مردمک چشم به سرعت تنگ مى شود تا نور کمترى وارد شود نه چشم آسيب ببيند و نه عکس بردارى خراب شود و در جايى که کم باشد مردمک چشم بسيار فراخ مى شود تا نور بيشترى را وارد چشم کند.
به هنگام عکس بردارى از صحنه هاى دور و نزديک عدسى چشم به وسيله عضلات بسيار ظريفى که در اطراف آن قرار دارد گاه کشيده مى شود تا صحنه هاى دور را کاملاً تصويربردارى کند و گاه رها مى شود تا عدسى قطور گشته براى صحنه هاى نزديک آماده باشد.
بسيار شده است که ناگهان در شب تاريک چراغ ها خاموش مى شود، وقتى به اطراف نگاه مى کنيم هيچ چيز را نمى بينيم; ولى پس از چند لحظه چشم خود را بر آن تطبيق مى کند و کم کم اشياى اطراف خود را مى بينيم و راه رفت و آمد خود را پيدا مى کنيم.
🔺از شگفتى هاى ديگر اين که همه ذرات چشم موجود زنده اى هستند و بايد تغذيه شوند و تغذيه از طريق خون صورت مى گيرد و اگر خون به همان شکلى که وارد اعضا مى شود وارد چشم بشود همه جا در نظر ما تاريک مى گردد ولى آفريدگار جهان پيش از آنکه خون وارد ياخته هاى چشم شود آن را چنان تصفيه و زلال مى سازد که کمترين رنگى از خود نشان نمى دهد.
🔺از ديگر عجايب چشم اين است که دائماً به وسيله چشمه هاى بسيار کوچک اشک و حرکت پلک ها نرم و مرطوب نگهدارى مى شود که اگر نباشد چشم مى خشکد و کارآيى خود را از دست مى دهد چشمه هاى اشک اين آب زلال را تدريجاً روى چشم مى فرستد و از مجراى ديگرى که به منزله فاضلاب است عبور مى کند و به داخل حلق مى ريزد و به هنگام گريه فعاليت اين چشمه ها به صورت خودکار فزونى مى يابد. اشک چشم از بيش از بيست ماده ترکيب شده که براى تغذيه چشم و شست و شو و ضد عفونى کردن آن کاملاً مؤثر است و اگر بشر بتواند ماده اى مانند اشک چشم بسازد به گفته بعضى يک غذاى کامل مقوى خواهد بود و اشک هاى مصنوعى که امروز ساخته اند هيچ کدام به پاى اشک چشم نمى رسند.
🔺شگفتى هاى ساختمان چشم بيش از آن است که در يک کتاب بگنجد و از اينجا به عظمت کلام مولى مى توان پى برد که مى فرمايد: «انسان با يک قطعه چربى کوچک مى تواند اين همه صحنه ها را ببيند».
🔺قرآن مجيد نيز به آفرينش چشم ها در مسئله خداشناسى اشاره کرده و مى فرمايد : أَلَمْ نَجْعَلْ لَهُ عَيْنَيْنِ ; آيا براى انسان دو چشم نيافريديم؟
📜بلد ٨
#حکمت_اول #حکمت_دوم
#حکمت_سوم #حکمت_چهارم
#حکمت_پنجم #حکمت_ششم
#حکمت_هفتم
🕌
@masjedemamhadialaihesalam
🌱بسم الله الرحمن الرحیم🌱
#نکات_تفسیری_آیات_قرآن
🌹سورهٔ بقرة :
آیهٔ {٣} ؛
الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بِالْغَيْبِ وَيُقِيمُونَ الصَّلاةَ وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ يُنفِقُونَ
(متّقين) كسانى هستند كه به غيب ايمان دارند و نماز را به پاى مى دارند و از آنچه به آنان روزى داده ايم، انفاق مى كنند.
📍قسمت اول :
🔺قرآن، هستى را به دو بخش تقسيم مى كند : عالم غيب(١) و عالم شهود. متّقين به كلّ هستى ايمان دارند، ولى ديگران تنها آنچه را قبول مى كنند كه برايشان محسوس باشد. حتّى توقّع دارند كه خدا را با چشم ببينند و چون نمى بينند، به او ايمان نمى آورند. چنانكه برخى به حضرت موسى گفتند: «لن نؤمن لك حتّى نَرى اللّه جهرة»(٢) ما هرگز به تو ايمان نمى آوريم، مگر آنكه خداوند را آشكارا مشاهده كنيم.
اين افراد درباره ى قيامت نيز مى گويند: «ما هى الاّ حياتنا الدنيا نموت و نحيا و ما يهلكنا الاّ الدّهر»(٣) جز اين دنيا كه ما در آن زندگى مى كنيم، جهان ديگرى نيست، مى ميريم و زنده مى شويم و اين روزگار است كه ما را از بين مى برد.
چنين افرادى هنوز از مدار حيوانات نگذشته اند و راه شناخت را منحصر به محسوسات مى دانند و مى خواهند همه چيز را از طريق حواسّ درك كنند.
متّقين نسبت به جهان غيب ايمان دارند، كه برتر از علم و فراتر از آن است. در درونِ ايمان، عشق، علاقه، تعظيم، تقديس و ارتباط نهفته است، ولى در علم، اين مسائل نيست.
---------------
(١) غيب به خداوند متعال، فرشتگان، معاد و حضرت مهدى عليه السلام اطلاق شده است.
(٢) بقره، 55.
(٣) جاثيه، 24.
🦋مسجد امام هادی علیهالسلام🦋
🌱 بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
#درسهایی_از_اصول_دین و نهج البلاغه
📍 #شرحی_بر_حکمت_ها_ی_نهج_البلاغة
🔺 #حکمت_هشتم :
🛑 شگفتی های خلقت انسان
📍قسمت دوم :
اعْجَبُوا لِهَذَا الاِْنْسَانِ....وَیَتَکَلَّمُ بِلَحْم،
از این انسان تعجب کنید که....با قطعه گوشتى سخن مى گوید
♻️ شرح حکمت
با این که سخن گفتن براى ما کار بسیار ساده اى به نظر مى رسد که حتى از کودکى با آن آشنا بوده ایم ولى اگر درست بیندیشیم کار بسیار پیچیده اى است.
به هنگام اداى یک جمله زبان باید با سرعت روى مخارج متعدد حروف بچرخد و مخرج لازم را مثلا براى حرف «ز» انتخاب کند و بلافاصله به سراغ حرف «ب» برود و آنگاه آرام بگیرد و اجازه دهد حرف «الف» از فضاى دهان پخش شود بلافاصله روى مخرج «نون» قرار گیرد تا واژه زبان تلفظ شود.
حال فکر کنید وراى خواندن یک مقاله یا بیان سخنرانى این زبان چه جوالانى باید در درون دهان داشته باشد که مسلسلوار جاى خود را تغییر دهد که اگر دیر بجنبد کلمه غلطى بر زبان جارى مى شود و جالب این است که چنان این جابجایى عادت انسان مى شود که گویى به صورت خودکار در آمده است و انسان مى تواند همه حوادث عالم هستى را با همین قطعه گوشت بسیار ساده ادا کند و این نکته نیز قابل توجه است که صدها یا هزاران زبان براى تکلم در دنیا وجود دارد و همگى با حرکات زبانشان مى توانند مقاصد خود را بیان کنند.
از آنجا که اگر این زبان دائماً تر و تازه نباشد نمى تواند چنین حرکات سریعى از خود نشان بدهد خداوند چشمه هایى جوشان در زیر زبان و دهان انسان قرار داده است که مرتباً بزاق از آن تراوش مى کند و زبان را نرم و فعال نگه مى دارد و دیده ایم به هنگام تشنگى شدید و کم شدن آب دهان انسان بسیار به زحمت سخن مى گوید.
نکته مهم در مسئله سخن گفتن این است که مطالبى را که انسان مى خواهد براى دیگران بیان کند نخست به صورت کلى در روح و مغزش حاضر مى شود و بعد کلمات را براى اداى آن انتخاب مى کند سپس به زبان فرمان مى دهد که با استفاده از مخارج حروف، کلمات را تنظیم کند و سپس جمله ها را آماده سازد تا دیگران از مقاصد دورنى او آگاه شوند.
حال فکر کنید یک کودک پنج ساله شیرین زبان هنگامى که مى خواهد سخن بگوید تمام این مراحل پیچیده و بسیار حساس را طى مى کند تا مقصود خود را به دیگران برساند.
بزرگ است خدایى که چنین قدرتى به انسان و مخصوصاً به یک قطعه گوشت ساده در دهان او داده است.
#حکمت_اول #حکمت_دوم
#حکمت_سوم #حکمت_چهارم
#حکمت_پنجم #حکمت_ششم
#حکمت_هفتم
🕌
@masjedemamhadialaihesalam
🌱بسم الله الرحمن الرحیم 🌱
❤️🌱دلایل اهمیت شب-۲۷-ماه خدا🌱❤️
🌐 دلایل شرعی عمومی:
1⃣این شب در دههٔ آخر رمضان است که نسبت به دو دههٔ قبل دارای اهمیت بیشتری است.
2⃣این شب از شبهای فَرد و وِتر است نه زوج که در تمام ماه اهمیت دیگری دارند.
🌐 دلایل شرعی اختصاصی:
1⃣ بعد از سه شب إحیاء ،در نظر بعضی از روایات احتمال لیلةالقدر بودن آن از سایر لیالیِ ماه ،بیشتر است:
رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: شب قدر، شب ۲۷ماه رمضان است.
عَنِ النَّبِيِّ صلّی الله علیه و آله قال: أَنَّهَا لَيْلَةُ سَبْعٍ وَ عِشْرِينَ.
📚إقبال ص۶۶
2⃣ ﻏﺴﻞ امشب از طریق روایات ﻭﺍﺭﺩ ﺷﺪﻩ است.
3⃣ﺣﻀﺮﺕ ﺍﻣﺎﻡ ﺯﻳﻦ ﺍﻟﻌﺎﺑﺪﻳﻦ ﻋﻠﻴﻪ ﺍﻟﺴﻠﺎﻡ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﺷﺐ ﺍﻳﻦ ﺩﻋﺎﺭﺍﻣﻜﺮﺭ از آغاز آن تا انتهاء ﻣﻲﺧﻮﺍندند:
ﺍﻟﻠﻬُﻢّ ﺍﺭْﺯُﻗْﻨِﻲ ﺍﻟﺘﺠَﺎﻓِﻲَ ﻋَﻦْ ﺩَﺍﺭِ ﺍﻟْﻐُﺮُﻭﺭِ ﻭَ ﺍﻟْﺈِﻧَﺎﺑَﺔَ ﺇِﻟَﻲ ﺩَﺍﺭِ ﺍﻟْﺨُﻠُﻮﺩِ ﻭَ ﺍﻟﺎﺳْﺘِﻌْﺪَﺍﺩَ ﻟِﻠْﻤَﻮْﺕِ ﻗَﺒْﻞَ ﺣُﻠُﻮﻝِ ﺍﻟْﻔَﻮْﺕِ
4⃣شب نزول اولین کتاب آسمانی است که بر آدم ابوالبشر نازل شد:
🌳🌲🌳🌲(((توجه)))🌲🌳🌲🌳
تمام کُتُب سماوی و آسمانی در ماه رمضان نازل شده است:
۱-(سوم ماه)صُحُف حضرت ابراهیم
۲-(ششم ماه)تورات حضرت موسی
۳-(سیزدهم ماه)انجیل حضرت عیسی
۴-(هیجدهم ماه) زبور حضرت داوود
۵-(بیست و سوم ماه)قرآن حضرت محمد
۶-(بیست و هفتم ماه) صحف حضرت آدم
«علیهم السلام»
📚انوار نعمانیه ج۲ص۱۴۲
📚کافی ج۲ص۶۲۷
📚حیوةالقلوب ج۱ص۲۱۳
البته طبق بعضی نقلها صحف ابراهیم در شب اول و انجیل در شب دوازدهم و قرآن در شب قدر نازل شده است.
5⃣دعایی که مخصوص امشب وارد شده در کنار سایر ادعیهٔ هر شب از دهه آخر
6⃣نماز مخصوص و منقول در(بحارج ۹۷ ۳۸۴)و (مستدرك الوسائل ج۷ص۴۸۴)
🌐 دلیل عرفی اختصاصی:
1⃣مردم در قدیم تا هفت روز بعد از شهادت امام امیرالمومنین عزاداری میکردند و شب بیست و هفتم شب ختم مجالس علوی بوده است(افواهی و طبق گفته ها)
2⃣ مردم کوفه، تا هفت روز بعد از به جهنم واصل شدن ابن ملجم ،قبر او را به آتش و خاکستر میبستند(الان هم در تهران به میمنت قتل ابن ملجم سحر یا افطار شب بیست و هفتم بعضی به خوردن کله پاچه مشغول میشوند.«پس شایعه مرگ او در امروز صحت ندارد بلکه به حکم الهی روز بیست و یکم به ناچیزی از سزای اعمالش رسید»
📚تقویم شیعه ص۱۷۸
🦋مسجد امام هادی علیهالسلام🦋