📌نگاهی به انتخابات ۸۴ به بهانه انتخابات ۴۰۳
🔹اخیرا برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند که انتخابات ۱۴۰۳ به انتخابات حدود بیست سال پیش یعنی ۱۳۸۴ شبیه خواهد بود. برای بررسی این موضوع لازم است ابتدا نگاهی به انتخابات سال ۸۴ داشته باشیم تا ببینیم در آن دوره شرایط چگونه بوده و نتیجه آن چه بوده است.
اطلاعات کلی
🔹در این دور از انتخابات ۱۰۱۴ نفر ثبت نام کردند که صلاحیت ۶ نفر، یعنی آقایان احمدی نژاد، هاشمی رفسنجانی، قالیباف، علی لاریجانی، محسن رضایی و مهدی کروبی و بعد از ورود رهبری، محسن علیزاده و مصطفی معین احراز شد.
🔹در دور اول انتخابات، آقای هاشمی رفسنجانی با ۶٫۱۶ میلیون نفر معادل (۲۱ درصد آرا) نفر اول، آقای احمدینژاد با ۵٫۷۱ میلیون نفر (۱۹٫۵ درصد) نفر دوم بوده و پس از او آقای کروبی با ۵٫۰۷ میلیون نفر (۱۷٫۳ درصد)، آقای معین با ۴٫۰۸ میلیون نفر (۱۳٫۹ درصد)، آقای قالیباف با ۴٫۰۷ میلیون نفر (۱۳٫۸ درصد)، آقای لاریجانی با ۱٫۷۴ میلیون نفر (۵٫۹ درصد) و آقای محسن مهرعلیزاده با ۱٫۲۹ میلیون نفر (۴٫۴ درصد) به ترتیب در رتبه بعدی قرار گرفتند. تعداد آرای باطله ۱٫۲ میلیون معادل ۴٫۲ درصد کل آرا بودهاست.
🔹با نتایجی که ذکر شد، هاشمی رفسنجانی و احمدینژاد به دور دوم رفتند و در نهایت احمدینژاد با به دست آوردن ۶۲ درصد آرا ( معادل ۱۷ میلیون و ۲۴۸ هزار و ۷۸۲ رای)، در مقابل هاشمی رفسنجانی با ( ۱۰ میلیون و ۴۶ هزار و ۷۰۱) رای، پیروز این انتخابات شد.
شباهت این انتخابات با شرایط ۴۰۳
🔹کنشگری اصلاحطلبان در انتخابات ۸۴ نشان داد که آنها به پیروزی قطعی "گفتمان" اصلاحات در انتخابات اطمینان داشتند؛ بنابراین با نامزدهای متعدد در این انتخابات حضور پیدا کردند و سعی شد تا تفاوتها بین افراد همین حزب به مردم نشان داده شود تا مردم بهترین را از میان اصلاحاتیها انتخاب کنند.
🔹در انتخابات پیشرو نیز، باتوجه به حادثهای که برای آقای رئیسی رقم خورد و حاکم شدن جو احساسات بر بخشی از جامعه، ممکن است این تحلیل اشتباه در جریان انقلابی شکل بگیرد که "اکثریت" مردم خواهان ادامه دولت شهید رئیسی هستند و این تحلیل اشتباه آنها را به سمت کنشگری اشتباه، یعنی هدف قرار دادن سایر نامزدهای انقلابی در دوران تبلیغات و بعد از آن حضور پر تعداد در "روز انتخابات" بکشاند، در این صورت جامعه رای انقلابیها دچار حیرانی، شکستگی و ریزش خواهد شد.
🔹در انتخابات ۸۴ رایهای مردد زیادی داشتیم؛ به نظر میرسد ۴۰۳ نیز این موضوع تکرار شود. چرا که از یکسو از داخل دولت آقای رئیسی نامزدی حضور ندارد، از سوی دیگر عملکرد اکثر نامزدها مقابل چشم مردم است و این عملکرد بهگونهای نبوده است که بخشی از جامعه را به وجد بیاورد تا حول یک نامزد خاص اجماع کنند. بنابراین شرایط "نسبت به قبل" غیرقابل پیشبینیتر خواهد بود. مناظرهها، موضعگیری افرادی که بین مردم اعتبار دارند و کنشگری خود نامزدها تا روز انتخابات روی تصمیم بخش مردد جامعه بیش از گذشته تاثیر خواهد داشت.
صٌبح ایران
📌نگاهی به انتخابات ۸۴ به بهانه انتخابات ۴۰۳ 🔹اخیرا برخی تحلیلگران پیشبینی میکنند که انتخابات ۱۴۰
🔹باتوجه به اینکه اطلاحطلبان از کارت زنان و ورزشگاه رفتنشان، مسئله حصر، مذاکره با آمریکا، حجاب و... در انتخاباتهای گذشته استفاده کردند، بعید نیست اینبار به شکل جدی به سراغ موضوعات قومیتی و مذهبی بروند. تا با این حربه بتوانند بخشی از قشر مردد را به رای به خودشان اقناع کنند. لازم است انقلابیها برای این موضوع چارهاندیشی کنند تا مردم بر اساس تقوا و حق و فارغ از قومیت نامزدها به نامزد اصلح برسند. پر رنگ کردن ملیت و تاکید بر حضور همه ملت در یک کشتی شاید بخشی از چاره باشد. (فارغ از بازیهای سیاسی که همواره با زنان میشود آن هم در مورد مسائل سطحی، اما این بار با اجازه حضور زنان در ورزشگاه، این موضوع از ردهی توجه خود خارج شد. اما مسئله حصر، با وجود فهم جامعه از مظلومنماییهای پوچ و یا حجاب با وجود وضع رهای پوشش در جامعه، هم چنان برای جلب توجه قشری از جامعه پابرجاست)
🔹از دیگر شباهتهای انتخابات ۸۴ به ۴۰۳ این است که رییسجمهوری وقت در آن حضور ندارد؛ بنابراین نامزدها حالت تهاجمی نسبت به وضع موجود خواهند داشت که این موضوع همانطور که به گفتمان اصلاحات در سال ۸۴ ضربه زد، میتواند به بهانه نقد وضع موجود، به شعارها و آرمانهای انقلاب نیز ضربه بزند و نامزدهای انقلابی را زیر سوال ببرد. از آنجایی که نامزدی از دولت برای دفاع حضور ندارد، ممکن است این قضیه به نفع نامزد اصلاحطلبان تمام شود. (لازم به ذکر است آنچه در برنامه تبلیغاتی برخی نامزدها تاکنون شاهد هستیم، بیان و دفاع صادقانه و شفاف از عملکرد دولت سیزدهم است؛ تا جایی که حتی نامزد اصلاحات نیز در صورت پیروزی در انتخابات از ادامه برنامههای رییسجمهور فقید برای دولت چهاردهم میگوید)
🔹حضور شخصیتهای تکراری همچون هاشمی رفسنجانی، کروبی، مهرعلیزاده و معین در سال ۸۴ به نفع احمدینژاد تمام شد؛ بعید نیست در این دوره هم باتوجه به حضور قالیباف، جلیلی، زاکانی و قاضیزاده هاشمی در دورههای قبل انتخابات، این مورد به نفع نامزد لیبرالها تمام شود. (گمانهای که بارها طرح شده است ولی نباید فراموش کرد در انتخابات یازدهم ریاست جمهوری، حسن روحانی چهره جدیدی را که علیرغم تصدی این موقعیت و جلب اعتماد مردم، دوره مدیریت او به تلخترین و سختترین دوران ریاستجمهوری برای مردم تبدیل گشت و این یعنی تجربه مردم از این قبیل انتخابها. نکتهی مهمتر آن که چهره جدید اصلاحات در این دوره، مبتنی بر عملکرد و بیان رویکردهای تبلیغاتی، در واقع همان سلام تلخ به دولت سوم روحانی است)
صٌبح ایران
🔹باتوجه به اینکه اطلاحطلبان از کارت زنان و ورزشگاه رفتنشان، مسئله حصر، مذاکره با آمریکا، حجاب و...
🔹در نهایت باید گفت اگر از تاریخ و شکست اصلاحطلبان در سال ۸۴ درسهای لازم را بگیریم، هیچچیز نگرانکنندهای در این انتخابات وجود ندارد. چرا که عملکرد مدیریتی دهه ۹۰ اصلاحطلبان و نتایج آن مقابل چشمان مردم است.
🔹کافی است عبرت بگیریم، بر اساس حق کنشگری کنیم و نتایج این دهه را برای مردم یادآوری کنیم، البته تاکید بر دستاوردهای دولت شهید رئیسی و مشخص شدن بخشی از نتایج اقدامات او در آینده نیز نباید فراموش شود.
✍️سوسن حسینی
👈#یادداشت
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌بررسی کاندیداهای ریاستجمهوری ۱۴۰۳ (قسمت یازدهم)
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_ریاست_جمهوری_۱۴۰۳
👈#اصلح_کیست
👈#تبیین_براساس_شاخصها
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌بررسی کاندیداهای ریاستجمهوری ۱۴۰۳ (قسمت دوازدهم)
👈#ویژه_برنامه_انتخابات_ریاست_جمهوری_۱۴۰۳
👈#اصلح_کیست
👈#تبیین_براساس_شاخصها
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
صٌبح ایران
سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی.pdf
305.8K
📌سید امیرحسین قاضیزاده
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran
📌پیرو پیامهای شما
🔹این روزها سوالات متعددی مبنی بر حمایت حزب صبح ایران از یکی از نامزدهای محترم انتخابات ریاستجمهوری میشود. سوالاتی که غالباً پیرو رویههای مستمر این ایام حول محور ذکر نام فرد قرار دارد تا ضمن اینکه با آرامش خاطر به یکی از نامزدها رای میدهیم، دچار کمترین زحمتی برای بررسی و تحقیق در مورد نامزد اصلح و ... نشویم و نیز در آخر هم جریان یا فردی باشد که مسئولیت انتخاب را برعهده گیرد. به بیانی هم پاسخگوی عملکرد مسئول باشد و در واقع همان ماجرای قدیمی کاسه و کوزه و ... .
🔹نکته قابل تامل آن که اساساً مشیسیاسی موسسه و امروز در ماهیت جدید خود در قالب حزب، همواره به تاکید و تبیین در چارچوب شاخصهای اصلح در موقعیتهای ریاستجمهوری و حتی مجلس بوده است. روندی که اصطلاحاً ماهیگیری را یاد دهیم نه آن که صرفاً با ذکر نام فرد یا افرادی، تنها به دادن ماهی اکتفا نماییم. در این میان اما با وجود رویکرد تبیینی که نه تنها در این دوره که در سه سال پیش نیز چنین رویهای بود، اما همچنان پیامهایی برپایهی اسم بردن از فرد ارسال میشود!! فارغ از اینکه به هر صورت دیر یا زود حمایت از فردی مشخص خواهد شد یا نه ... اما آیا بهتر نیست با کمی تحقیق و شناخت شاخصها و بررسی عملکرد نامزدها و نیز بیان مواضع و برنامههایشان، خودمان به انتخاب اصلح برسیم!؟ اگر قرار به ذکر اسم باشد پس تبیین شاخصها و ملاک و میزان مسئول تراز چه ضرورتی دارد!!! این در حالی است که روش امامین انقلاب را نیز به همین صورت میبینیم. وقتی انتخاب براساس شاخص و اصول نباشد، بزرگترین آسیب، آن که چندی پیش از سر گذراندیم دور دوم ریاستجمهوری دولت تدبیر خواهد بود که پر واضح بود شاخصها با آنچه که انتخاب شد فاصلهی غریبی داشتند و ضربهی سنگینی که کشور متحمل شد...
اما اصلح کیست؟
🔹قطعا اصلح آن کسی است که هم چون امام بزرگوار فارغ از مسئولیت رسمی در تحقق و عینیتبخشی حدیث نبوی کلکمْ راعٍ، وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ تلاش میکند. اصلح همان کسی است که برای پیگیری درد و مشکلات مردم نیازی به ریاست ارگان و یا دستگاهی ندارد و این یعنی اینکه او خود را محدود به امکانات نه قرار میدهد و نه میبینید. مثلا نمیگوید من چون با برنامه هفتم توسعه زندگی کردهام لذا من آمدهام رییسجمهور شوم تا آن را اجرا کنم!!!!!!!
🔹اصلح خوب میداند برای عبور از مسائل و مشکلات نیاز به برنامه است و برای کمک به کشور در موقعیت رییسجمهور، رویکرد شب امتحانی پاسخگوی مسائل و مشکلات کشور نخواهد بود. اصلح در مسائل فرهنگی نه با تخریب حجاب به جلب نظر قشری از مردم پل میزند و نه قانون را که فصلالخطاب است بیعزت و ناکارآمد جلوه میدهد. اصلح همان کسی است که پیشرفت و حرکت روبه جلوی کشور را در ما میتوانیم امام بزرگوار فهم کرده و منافع کشور را نه تنها در شرق و غرب که در سراسر جهان پیگیری میکند. اصلح همان کسی است که ...
✍️نجوا
👈#یادداشت
🇮🇷منتظران صبح ایران فردا
💠@sobh_iran