هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
💠 تربیت اسلامی متناسب با جامعۀ امروزی(۱)
زن وقتی میخواهد وارد جامعه شود و با مردم زندگی کند، خود را مجبور به ترک حجاب و دین میبیند؛ چون جامعه بیحجابی را بر او تحمیل میکند…. پس جامعه به این زن این طور تحمیل میکند که یکی از این دو راه را برگزیند: یا باحجاب باشد و گوشهنشینی اختیار کرده و همه میدانهای فعالیت را رها کند و یا - اگر میخواهد که وجود و حیات داشته باشد - حجاب و کرامت و دینش را رها کند و بیحجاب و بیکرامت و بیدین به این میدانها قدم بگذارد.
در چنین وضعیتی ما نباید به موعظه و تهذیب فردی، بیندیشیم؛ چرا؟ چون تهذیب فردی تنها در صورتی میتواند موفق و مؤثر باشد که ظرفیت و توانی در حد ازخودگذشتگی و جانبازی به فرد بدهد...
معلوم نیست که حتی اگر خود ما هم مخاطب حکمی شرعی باشیم که به موجب آن باید تمام زندگی را تعطیل کنیم، به چنین حکمی عمل خواهیم کرد یا نه؟ [آن وقت] توقع داریم که این زن در آن سطح از آگاهی [دینی] به این حکم گردن نهد و از آن اطاعت کند!
پس اسلام چگونه میتواند اینچنین فردی را به سطح ازخودگذشتگیهای بزرگ ارتقا بدهد؟!
📚 حوزه و بایستهها، ص٧٣-٧۶
#شهید_صدر #حجاب
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از واحد فرهنگیان لبیک
🇮🇷دوره تربیت معلم تحول۸🇮🇷
💠 هشتمین دوره کشوری تربیت معلم دبستان
💡با رویکرد کاربردی و عملیاتی
🔻برادران و خواهران
🔺 حضوری و مجازی
🔶 مقام معظم رهبری (دام ظله):
«معلمان پایهریز تمدّن نوین هستند؛ چون نیروی انسانیِ شایسته اگر نباشد، تمدّنی به وجود نخواهد آمد.»
💠 عناوین دوره:
🔹 از تربیت فردی تا تربیت تشکیلاتی
🔸 مدرسه تراز انقلاب اسلامی
🔹 «کشور مدرسه» الگوی مدرسه تحولی
🔸 سبک زندگی معلم در نگاه توحیدی
🔹 معماری بنای مدرسه توحیدی
🔸 محتوای درسی مدرسه تحولی
🔹 تشویق و تنبیه بر محور هویتبخشی
🔸 الگوی نقشآفرینی مادران در تربیت
🔹 هنر شناخت بچهها و درک تمایزها
🔸 روشهای کلاسداری و تدریس
🔹 روش تدریس ریاضی، علوم و فارسی
🌐 لینک ثبتنام دوره تربیت معلم تحول۸:
https://survey.porsline.ir/s/DqEOpto
☎️ شماره تماس: ۰۹۱۵۸۳۵۶۵۹۱
🌐 ارتباط در پیامرسان سروش و ایتا:
@Vahede_Farhangian_Labbayk
⏳ مهلت ثبت نام: ۱۸ اردیبهشت
⏱ شروع دوره: ۲۰ اردیبهشت
🌐 اطلاع بیشتر در کانال فرهنگیان لبیک
@farhangianelabbayk
🌐 کانال طرح نخبگانی لبیک
@tarhelabbayk
هدایت شده از رستا، رسانه تعلیم و تربیت ایران
«دوره آشنایی زدایی از موسیقی در تعلیم و تربیت رسمی و عمومی»
این دوره، برای نگاهی انتقادی و مسئولانه به موسیقی در تعلیم و تربیت رسمی و عمومی جمهوری اسلامی ایران توسط قرارگاه برنامه ریزی آموزشی بسیج فرهنگیان برگزار میشود.
⏳زمان: ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت
📍مکان: تهران
راه ارتباطی جهت ثبت نام: آیدی پیام رسان بله
@monfared80
✔️رستا، رسانه تعلیم و تربیت ایران
Rastakhabar.ir
@rastaa_news
هدایت شده از تربیت و حکمرانی|مرتضی رجائی
🎁 دوره رایگان «معلم تمدنساز»
🔻 هدیه روایت انسان به مناسبت روز معلم
ما روایتانسانیها میدانیم هرگاه پیامبری در گوشهای به تربیت و تعلم انسان میپرداخت، آجری را در ساختمان تمدن ایمانی بنا میکرد.
و حالا در آستانه سالروز گرامیداشت روز معلم و شهادت معلم شهید آیتالله مطهری، دوره آموزشی معلم تمدنساز به رسم هدیه تقدیم همه معلمان دغدغهمند و همه فعالان عرصه تربیت تقدیم میشود.
🔸این دوره با حضور ۹ تن از اساتید حوزه تربیت تمدنی از جمله حجتالاسلام قنبریان و حجتالاسلام نخعی برگزار میشود.
🔻دوره در کانال شاد روایت انسان برگزار خواهد شد:
🆔https://shad.ir/moaleme_tamadonsaz
🆔https://shad.ir/moaleme_tamadonsaz
#معلم_تمدنساز
| @mabnaschoole |
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
7.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
▪️من این مجالس را دوست میدارم...
#امام_صادق
#آیتالله_خامنهای
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
آدام اسمیت: #بازار مکانیزم جادویی تبدیل نفع شخصی به نفع عمومی است!
اسلام: #خانواده مکانیزم جادویی تبدیل انسان منفعت خواه به انسان خیرخواه است!
#نظریه_اجتماعی_امت
#رویای_ایرانی_اسلامی
#اصل_ده_قانون_اساسی
🆔 @social_theory
تصور من از مظاهر ضروری و واجب دینی همیشه شبیه تصور من از #دماسنج است. مثلا وقتی میگویند که #دمای_مطلوب خانه 20 تا 25 است و ما مدام در روز به دماسنج روی دیوار نگاه می کنیم که از این دما خارج نشود، به این معناست که آن #اندازه_جیوه درون دماسنج #شاخص مرئی بسیاری از اتفاقات نامرئی دیگری است که یا رسیدن شاخص جیوه به آن در اتاق تامین شده و یا نتیجه مفید حفظ شاخص در این دماست. بنابراین فکر می کنم خروج از وضعیت حجاب، نشان دهنده از بین رفتن کلی مقدمات و خراب شدن کلی از محصولات در آخر فصل هاست...
این روزها به نظر من وقت فکر کردن به #طوفان_الاقصی است و اینکه مساله حجاب یک دفعه مهم شد، خودش شاخص یک نوع بیماری اجتماعی است... اما بگذریم...! اما حالا هم اگر قرار است چنین باشد، یکسری کارهای مقدماتی هم هست که باید جدی و پر و پیمان انجام شود.
یکی از آنها، مساله کیفیت #تحریک عاطفی و جنسی زن و مرد است که این 3 فایل، استوری های یک مشاور خوش فکر و خوش بیان در اینستاگرام است. به نظر من خیلی ها این حرفها را اصلا بلد نیستند. من خودم بعد از مطالعه این فایلها واقعا در کلاسهای درس با خانم ها در رفتارم، تجدید نظر کردم...
این فایلها در این چند ماه در ایتا در حال گشتن بوده و چیز جدیدی نیست اما اگر احیانا آنها را نخوانید، از دست ندهید...!
🆔 @social_theory
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
آدام اسمیت: #بازار مکانیزم جادویی تبدیل نفع شخصی به نفع عمومی است! اسلام: #خانواده مکانیزم جادویی
🟢 یک گونه رویت نشده: جامعه ای که واحد بنیادین آن خانواده باشد!
📝حسین مهدیزاده
1️⃣ از 3️⃣
چند سالی است که دارم به این موضوع فکر می کنم که وقتی اساتید و پیشکسوتان انقلاب اسلامی در #اصل_ده_قانون_اساسی نوشتند که «از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است...» واقعا می فهمیدند که چه حرف #ساختارشکنانه ای می گفتند؟!!! واقعا خودشان هم از ساختار جدیدی که آن را #میثاق ملی مردم ایران می کردند #تصوری داشتند؟ یا فقط حدس می زدند که اسلام اینگونه است و مثل خیلی ها، برایشان فقط یک شعار و رتوریک انقلابی و دینی بود؟! البته مثل همه جاها، می دانم که خیلی ها حرف برای گفتن داشتند و بعضی ها هم صرفا شعار بودند و البته در سالهای دهه 50 به طور عجیبی، آدمها، حرفهای سنجیده و پخته می زدند!
اما مطمئن هستم که اگر کمی به این موضوع بیشتر دقت کنید، وحشت و مخالفت، ذهن خیلی از شما را خواهد گرفت! و بر علیه چیزهایی که در پایین نوشته ام، حتما چیزی خواهید نوشت تا زهر برداشت بنده از این اصل قانون اساسی را بگیرد!
#جامعه یک ساختار متشکل از انسانها و امکانات و محیط است که بر محور روابط جمعی انسان (که یک موجود مختار و دارای عقل و احساس و عمل است) تشکیل شده. حالا می دانید الان به جای خانواده، چه چیزی سلول بنیادین جامعه است؟ الان بصورت علمی، شرکت ها و واحدهای #تولید جمعی محصول، در یک نظام بازار شده که به آن #firm می گویند سلول جامعه است! حالا می دانید در نظامی که firmها سلول جامعه هستند، خانواده ها، اساسا یک واحد اجتماعی #مصرف هستند و به همین دلیل هم نظام اجتماعی مدرن نمی تواند بگوید که خانواده یک واحد بنیادین برای ساخت جامعه است؟! کدام نظام اجتماعی، خرج کردن و مصرف کردن را کانون جامعه پردازی می گیرد؟ واحد بنیادین جامعه باید #مولدِ_ارزش_افزوده باشد!
در جامعه مدرن، سخن از این است که اگر شرکت ها و واحدهای موثر تولیدی در بازار رقابتی، سلول اصلی جامعه هستند، حالا علم باید توضیح دهد که ما در بنیادی ترین حالت با چند نوع ساختار اجتماعی در این مدل جوامع طرف هستیم و این یکی از سوالات بسیار مهمی است که علم باید جواب آن را بدهد تا حکومت و نهاد توسعه بر اساس آن جامعه را هدایت کنترل کند. اما خب در نهاد علم امروز ما درباره آن کم حرف زده می شود.
جامعه از واحدهایی تشکیل شده است که آنها هم باید از جنس جامعه باشند نه فرد! یعنی چی؟ یعنی یک فرد، با فردیتش، نمی تواند بنیاد یک جامعه باشد. بنیان جامعه هم باید از کوچکترین واحدهای معنادار اجتماعی تشکیل شده باشد. نکته دیگر این است که اگر یک گله کوچک یا بزرگ انسان را در کف خیابان و از بالا تماشا کنید، این یک جامعه نیست! هر وقت شما واحدهای درون آن جامعه را اسم بردید، مثلا گفتید که اینها انتظامات هستند، اینها شعار می دهند، اینها تراکت توزیع می کنند، اینها بلندگوها را مراقبت می کنند و حرکت می دهند، اینها شب قبل شعار ها را سروده اند، اینها رهبرانی هستند که به اعتبار آنها، این عده در این فضا تجمع کرده اند و... دست آخر می توانید بگویید، این یک تجمع و گله نیست و زیرپوست این پدیده ناآشنا که داری از توی هلکوپتر می بینید، یک راهپیمایی با تعداد زیادی جزئیات قرار دارد!
حالا سوال این است که وقتی می گوییم یک کشور، واحدهایش فقط استان و شهر و خیابان و محله و خانه نیست! اینها اساسا توضیح واحدهای سیاسی و کالبدی است! تا نتوانید بگویید انسانها چطور به هم خط و ربط پیدا کرده اند، هنوز اطلاعاتی که می دهید با اطلاعاتی که از یک ماشین مکانیکی می دهید تفاوت چندانی ندارد!
همانطور که در بالا گفتم، پاسخ به این سوال برای نهادهای حکمرانی و دیوانی بسیار مهم است. مثلا سازمان برنامه که پول را از طریق برنامه های توسعه و آینده نگرانه در کشور خرج تقسیم می کند، به پاسخ بالا واقعا احتیاج دارد که #جامعه_ایرانی از چه واحدهایی بنیادینی تشکیل شده است؟ اولا هم لیست واحدها را نمی خواهند، بلکه کلان ترین دسته بندی ها را احتیاج دارد که بتواند خط دهنده و مدیریت کننده مسیر حرکت باشد.
📌قسمت دوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2393
📌قسمت سوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2394
🆔 @social_theory