فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اکنون که ما خوشحال پیروزی پهبادها و موشکها خودمان هستیم، عده ای در خط مقدم، برای این پیروزی ها یتیم میشوند...
قدردان باشیم و دلمان پیش آنها باشد...
@social_theory
هدایت شده از تربیت و حکمرانی
📌روایت چیست و با ما چه میکند؟
👤آزاده جهاناحمدی؛ منتقد ادبی
تعریف دقیق، جامع، مانع و شفافی از روایت در ادبیات فارسی نداریم. آنچه تحت عنوان تعریف روایت مطرح میشود، ترجمه از آثار غیرفارسی است که معادلیابی برای آن گاهی با دشواری همراه است...
گریزی نداریم جز اینکه بصراحت اعلام کنیم ما هنوز نتوانستهایم به نسبت مشخصی بین داستان و روایت برسیم. همان طور که نسبت روشنی میان روایت و خاطره و تجربه زیسته نداریم. گاهی رسمی و گاهی تلویحی به همه اینها میگویم روایت...
آنچه تجربه زیسته ما در لحظه و از هستی میتواند داشته باشد؛ احساسی کاملاً درونی، شخصی و شهودی که غیرقابل انتقال مینماید، اما قرار دادن آن در زنجیره روایی امور دیگر، به ما این امکان را میدهد تا با آنچه در لحظه تجربه کردهایم، فاصله بگیریم و آن را با واژههایی که به شکل بالقوه قابل دسترس برای دیگران هستند، تفسیر کنیم و در اختیار آنها قرار دهیم. درواقع برای فهم آنچه در لحظه به مثابه تجربه زیسته بر ما میگذرد و یا دادن قالب و فرمول به آنچه در لحظه احساس میکنیم، ما آن امر زیسته تجربی را در زنجیره روایی وارد میکنیم، همین عمل ساده روایت کردن، ما را از سیطره آن امر زیسته رها میکند و در بطن امر قابل فهم مستقر میسازد.
آنچه خاطره و تجربه زیسته را تبدیل به روایت میکند، نفوذ نوشتار است به لایههای عمیق زندگی، هستی و انسان و از این مسیر است که روابط انسان با ساحات گوناگون معنادار میشود. «مقوم روایت ایجاد تکانه در مخاطب برای گشودن نظرگاه جدید است». اما آنچه میبینیم روند عادی تجربیات نویسندگان است که تحتعنوان روایت در مسیر خط زمان نوشته و به عنوان روایت منتشر میشود...
🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️🔹️
اگر دوست دارید متن کامل مقاله را مطالعه کنید، به اینجا مراجعه کنید.
✍پ.ن: اگر بخواهیم بر پایه دیدگاه نویسنده نوشته بالا، مقوم روایت را "ایجاد تکانه در مخاطب برای گشودن نظرگاه جدید" بدانیم، وقتی میخواهیم چیزی را روایت کنیم باید دو نکته را فراموش نکنیم:
یکی اینکه ما به دنبال ایجاد یک نظرگاه و زاویه دید جدید در مخاطب هستیم،
دیگری اینکه برای این کار باید نوشته مان قابلیت ایجاد یک تکانه و تلنگر در مخاطب را داشته باشد.
پس طولانی نویسی و گیج و سردرگم کردن مخاطب خسته و پرمشغله امروزی از نوشته مان، با دغدغه بالا تناسبی ندارد و در روند خلق روایت اخلال ایجاد میکند.
#جهاد_روایت
#روایت_نویسی
#چیستی_روایت
https://eitaa.com/joinchat/2345402427C9c718687c3
هدایت شده از احمد اولیایی
هدایت شده از انتفاضه فلسطین، محسن فایضی
🔴کمک بزرگ بایدن به اسرائیل
پس از کنگره، سنای آمریکا هم با رای بالای 79 موافق در مقابل 18 مخالف به لایحه کمک های خارجی دولت بایدن به مبلغ 95 میلیارد دلار رای داد!
اوکراین: 60 میلیارد دلار
🔴اسرائیل: 26 میلیارد دلار!
تایوان: 8 میلیارد دلار
کمک های بشردوستانه به نوارغزه: 3 میلیارد دلار ( میتواند تا 9 میلیارد دلار! افزایش یابد)
❌گفتنی است پیش از این در هفته اول جنگ بایدن 14میلیارد دلار به اسرائیل کمک کرده بود. کمک سالانه آمریکا به رژیم تنها حدود 4 میلیارد دلار بوده.
برای درک اهمیت این اعداد، به اینفو بالا که اماری از خسارت های مالی اسرائیلی پس از 200 روز جنگ، غزه، تجارت و.. است را میبینید!
❌البته طبق گزارش های اسرائیلی هزینه جنگ تا یک ماه پیش حدود 60 میلیارد دلار بوده است!
✳️ بایدن:
من لایحه تصویب شده توسط سنا را به محض اینکه به میز من برسد امضاء می کنم.
کنگره قوانینی را برای تقویت امنیت ما و ارسال پیامی به جهان مبنی بر اینکه ما برای دموکراسی محکم می ایستیم، تصویب کرده است
@Thirdintifada
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🔴کمک بزرگ بایدن به اسرائیل پس از کنگره، سنای آمریکا هم با رای بالای 79 موافق در مقابل 18 مخالف به
⚠️ درامد نفتی سال 1402 ایران در خوشبینانه ترین حالت 30 میلیارد دلار بود❗️❗️
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
جلسه اول حلقه مطالعاتی خوانش.mp3
44.64M
#حلقهادبی
| خوانش |
صوت اولین محفل مطالعه و گفتگو پیرامون کتاب #سووشون اثر #سیمین_دانشور با حضور #ابراهیم_اکبری_دیزگاه
شامل:
▫️ادبیات و رمان چه فایدهای برای ما دارد؟
▫️ویژگیهای رمان خوب کدام است؟
▫️اصلیترین ویژگیهای نویسندگی سیمین دانشور چیست؟
▫️چه عناصری سووشون را قابل اعتناء میکند؟
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
در چند روز اخیر بار دیگر یادداشت روح الله فقیهی در سایت المانیتور دوباره در ایتا به گردش درامده است.
برای اونهایی که این روزها کلیپ سایت انتخاب را برای بنده میفرستند و نظر میخواهند. تولید کننده آن کلیپ و خبر این اقا و برادرشون هستند که قبلا توضیح دادم و لازم به گفتگوی بیشتری نیست.
✅ یک گوشتون در باشد و دیگری دروازه! فرهنگستان یک پروژه فکری برای «حضور اسلام در میدان های عمل» است، و این جور کارها هم تحقیق و آزمون و تفکر و آرامش میخواهد و با قبای عاریه دیگران راه خود را گم میکند، نه اینکه به مقصد نزدیک شود...! و این را هر فرهنگستانی - از رئیس تا آبدارچی اش میداند...!
🆔 @social_theory
هدایت شده از شیپا - شبکه پیشرفت
🩺 دنبال راهی برای ارتقاء سلامت خودت، خانوادت و جامعه هستی؟ این دوره آموزشی رو از دست نده
🔴 اولین دوره رایگان معرفی "نظام سلامت خانواده بنیان"
💎 الگویی برای حل مشکلات
✔️ درمانمحوری
✔️ هزینههای بالای سلامت
✔️ کاهش مشارکت مردم در نظام سلامت
برای دستیابی به سبک زندگیِ سالم و شادابِ خانوادهبنیان
🗓 زمان برگزاری: ۱۵ اردیبهشت تا ۱۱ خرداد
📱 بصورت مجازی (آفلاین)؛ با امکان شرکت از سراسر کشور
⏱ بصورت فشرده در ۳ ساعت
👨🎓 همراه با اعطای گواهی پایان دوره از طرف اندیشکده اساس
ثبتنام از طریق👇
https://formafzar.com/form/j9ma2
⏳ مهلت ثبتنام: ۱۴ اردیبهشت ماه
🔆 در کانال شیپا عضو شوید👇
https://eitaa.com/joinchat/1847066952Cfcb8fc8ce2
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
🩺 دنبال راهی برای ارتقاء سلامت خودت، خانوادت و جامعه هستی؟ این دوره آموزشی رو از دست نده 🔴 اولین دو
پژوهش دکتر شیرآلی واقعا شنیدنی است. من قبلا شنیده ام و توصیه میکنم به همه کسانی که دغدغه سلامت دارند، این مسیر متفاوت را هم بشنوند
هدایت شده از رضا رمضان نرگسی
🔰 نهضت خرّمدینی در انقلاب اسلامی و رسالت متدينين
✍🏻 #یادداشت_مهمان
محمدتقی رمضان نرگسی
🔻قسمت اول
قسمت دوم
🌷بسم الله الرحمن الرحیم
دو سده از درخشیدن ستارۀ اسلام در شبه جزیرۀ عربستان گذشته بود و مسند خلافت رسول الله در غصب حکّام عباسی، خلیفه به خلیفه منتقل میشد. مردم ایران که با سودای یافتن حق و حقیقت به دین اسلام گرویده بودند، حالا با دیدن سه دورۀ متفاوت از حکومت خلفای اسلامی، دیگر امیدشان از آیین اسلام کم سو گشته بود و اسلام را همانند زرتشت میدیدند. تصوّر تکرار سلسلۀ ظالم و متکبّر ساسانی و استفادۀ ابزاری از دین به نفع جیب پادشاهان، باعث شده بود تا کم کم نجوای شیطانی خرّمدینی در قلوب مردم راه باز کند. نهضتی که هدفش نه اسلام، بلکه ضربه زدن به هرگونه آیین الهی بود.
🔸 #نهضت_خرمدینی به رهبری #بابک_خرمدین، اواخر قرن دوم و اوایل قرن سوم هجری جریان داشت. آرمان اصلی این نهضت، همانطور که از اسمش پیداست، مخالفت با هر گونه آیین و دین الهی بود.
سلسلۀ ساسانی، با آنکه داعیهدار آیین #زرتشت بود امّا مملوّ از فساد و تبعیض و تکبّر بود و همین مسئله، باعث شد تا مردم ایران سلسلۀ ساسانی را عاری از #فره_ایزدی (چیزی شبیه مقام ولایت که از طرف خدا عطا شده است) بدانند.
🔹 با نزول شریعت اسلام در عربستان و رسیدن ندای آن به گوش مردم فارس، اولین چیزی که مردم ایران را به خود جذب کرد، مفاهیم عمیق و حقانیّت اسلام بود. گویی اکنون فهمیدهاند فرّه ایزدی نه در سلسلۀ ساسانی، بلکه در ذرّیۀ شخصی به نام «محمّد» است. همین مسئله باعث شد تا فوج فوج ایرانیانی که تشنۀ حق و حقیقت بودند، به دین اسلام گرویدند.
❌ امّا با گذشت زمان و روی کار آمدن سلسلههایی که هیچ رنگ و بویی از اسلام نداشتند و فقط نام خلیفة الله و خلیفة الرسول را یدک میکشیدند، گروه زیادی از مردم احساس کردند اسلام هم چیزی بیشتر از آیین زرتشت ندارد و صرفاً ملعبهای است برای به قدرت رسیدن خلفاء. بخاطر همین نهضتی تحت عنوان «نهضت خرّمدینی» در میان تودۀ مردم رواج یافت.
دقیقاً در همین برهۀ حسّاس، اتّفاقی حیاتی رقم خورد که تاریخ کشور و مردم #ایران را برای مدّتها از شرّ شیاطین ایمن گرداند؛ سفر امام هشتم به #خراسان. #امام_رضا علیه السلام به بهانۀ ولیعهدی توسّط خلیفه #مأمون عباسی به ایران فراخوانده شد و همزمان به دستور امام، گروه زیادی از برادران و خواهرانشان نیز برای پیوستن به این امام بزرگوار به ایران مهاجرت کردند.
اتّفاقی که افتاد این بود؛ چون حضور فرزندان امام کاظم باعث میشد مردم نسبت به تشیّع متمایل بشوند، مأمون به افرادش دستور داد هرجا اینها را یافتند شهید یا دستگیر کنند.
❗️وقتی مردم ایران دیدند فرزندان رسول الله، برادران و خواهران ولیعهد، توسّط حکومت وقت قلع و قمع میشوند، اولین جرقّهای که در ذهنشان زده شد این بود که اسلام حقیقی با آنچه خلفاء نشان میدهند متفاوت است.
پس از آنکه منش و سبک زندگی امام زادگان را دیدند، کم کم این جرقّه در ذهنشان محکمتر شد و خود به خود، نهضت خطرناکی که میتوانست برای همیشه مردم ایران را از دین جدا کند، از بین رفت.
@DrRamazan
هدایت شده از رویای امت
📌قصه آینده
🔰از وقتی که بچگیم داشت تموم میشد و لای حرف های جدی بزرگ تر ها سرک میکشیدم یادمه که میگفتن ما تو خیلی از چیزها تولیدات خوبی داریم اما خوب بلد نیستیم براش بازاریابی کنیم چون بلد نیستیم بسته بندی زیبا و شکیل داشته باشیم که ذائقه پسند بشه مثل #زعفران که یِکِ دنیاییم اما اسمی از ما نیست و به نام دیگران و البته کام انها به فروش میره
🔺امروز که دوباره همونطور مثل یک بچه کنجکاو توی بحث های بزرگان علوم انسانی سرک میکشم تا شاید چیزی بفهمم به همان اِشکال رسیده ام ما حرف های خوبی تولید کرده ایم اما نمیدانیم چطور این ها را با ذائقه مخاطب همگام کنیم یا ذائقه سازی کنیم تا در درون زندگی مصرف شوند .
✨#ادبیات و #هنر همان بسته بندی کردن کالا یا محصولات فکری ماست که میتواند ذائقه سازی کند در خدمت مخاطب قرار بگیرد و مصرف شود ... غافلیم ... غافل
🔺همه میخواهیم استدلال تولید کنیم
چِ قَ دَر استدلال ...
گاهی از استدلال بوی استبداد فکری هم میاد اگر نیاد هم چندان قدرت تولید همدلی و همراهی نداره ...
#قصه و #رمان نمیگیم چون خودمان هم نمیدانیم چطور باید آن محصولات را وارد زندگی کنیم نهایتا چیز جالبیه که وقتی به کسی بفروشیم هم خریدار نمیدونه باید کجای زندگیش بزاره و ازش استفاده کنه
این از وضعیت فکر کردن به زندگی امروز ماست ... حالا منه دیوونه رو ببین دنبال قصههای آینده میگردم ... از آیت الله گوگل فارسی میپرسم رمان های آینده ؟؟
میگه چی رمان ... آینده ، ببین این چه ترکیبیه من یا اینده میفهمم که پر از شهرهای ماشینیه اگه میخوای بیا کلی سایت بهت بدم راستی از هوش مصنوعی هم کلی حرف دارم ... رمان هم خیلی دارم ، رمان ، رمان نویس ، داستان نویسی ، نویسنده ، خواننده ... عاشقانه ، جنایی معمایی ، اجتماعی ، همه چی هست فقط نمیفهمم این ترکیب چیه ساختی نکنه سرکاریم رمان آینده باز چیه ؟!! اصلأ چیه خوردنیه ، بویی دنییه ... نه ترجمه نه تالیف هیچی .
🔸از گوگل ترنس میپرسم میگه 2030، 2040،2050 تا 10 هزار کدوم دهه کدوم هزاره؟ پِدِشو بدم قوطی شو بدم 😊 هر کدوم رو میزنم کلی رمان ردیف میکنه
رومانهای سوسیال ها ، آنارشیست ها ، لیبرال ها ، قصه های فردی ، آخرالزمانی و و و
از خودم متاسف میشوم که جرات اندیشیدن به #آینده را نداریم چطور اینده بسازیم و چطور بقیه برامون نسازن ...
ماهی رو هروقت از آب بگیری تازه است ...
🤲خدایا ماهیگیری بیاموز
✍️ مهدی اخلاقی
https://eitaa.com/ommat_Dream
هدایت شده از شهید سید محمدباقر صدر
💠 تربیت اسلامی متناسب با جامعۀ امروزی(۱)
زن وقتی میخواهد وارد جامعه شود و با مردم زندگی کند، خود را مجبور به ترک حجاب و دین میبیند؛ چون جامعه بیحجابی را بر او تحمیل میکند…. پس جامعه به این زن این طور تحمیل میکند که یکی از این دو راه را برگزیند: یا باحجاب باشد و گوشهنشینی اختیار کرده و همه میدانهای فعالیت را رها کند و یا - اگر میخواهد که وجود و حیات داشته باشد - حجاب و کرامت و دینش را رها کند و بیحجاب و بیکرامت و بیدین به این میدانها قدم بگذارد.
در چنین وضعیتی ما نباید به موعظه و تهذیب فردی، بیندیشیم؛ چرا؟ چون تهذیب فردی تنها در صورتی میتواند موفق و مؤثر باشد که ظرفیت و توانی در حد ازخودگذشتگی و جانبازی به فرد بدهد...
معلوم نیست که حتی اگر خود ما هم مخاطب حکمی شرعی باشیم که به موجب آن باید تمام زندگی را تعطیل کنیم، به چنین حکمی عمل خواهیم کرد یا نه؟ [آن وقت] توقع داریم که این زن در آن سطح از آگاهی [دینی] به این حکم گردن نهد و از آن اطاعت کند!
پس اسلام چگونه میتواند اینچنین فردی را به سطح ازخودگذشتگیهای بزرگ ارتقا بدهد؟!
📚 حوزه و بایستهها، ص٧٣-٧۶
#شهید_صدر #حجاب
🔗 پژوهشگاه شهید صدر را در تلگرام و اینستاگرام دنبال کنید
🆔 @shahidsadr
هدایت شده از واحد فرهنگیان لبیک
🇮🇷دوره تربیت معلم تحول۸🇮🇷
💠 هشتمین دوره کشوری تربیت معلم دبستان
💡با رویکرد کاربردی و عملیاتی
🔻برادران و خواهران
🔺 حضوری و مجازی
🔶 مقام معظم رهبری (دام ظله):
«معلمان پایهریز تمدّن نوین هستند؛ چون نیروی انسانیِ شایسته اگر نباشد، تمدّنی به وجود نخواهد آمد.»
💠 عناوین دوره:
🔹 از تربیت فردی تا تربیت تشکیلاتی
🔸 مدرسه تراز انقلاب اسلامی
🔹 «کشور مدرسه» الگوی مدرسه تحولی
🔸 سبک زندگی معلم در نگاه توحیدی
🔹 معماری بنای مدرسه توحیدی
🔸 محتوای درسی مدرسه تحولی
🔹 تشویق و تنبیه بر محور هویتبخشی
🔸 الگوی نقشآفرینی مادران در تربیت
🔹 هنر شناخت بچهها و درک تمایزها
🔸 روشهای کلاسداری و تدریس
🔹 روش تدریس ریاضی، علوم و فارسی
🌐 لینک ثبتنام دوره تربیت معلم تحول۸:
https://survey.porsline.ir/s/DqEOpto
☎️ شماره تماس: ۰۹۱۵۸۳۵۶۵۹۱
🌐 ارتباط در پیامرسان سروش و ایتا:
@Vahede_Farhangian_Labbayk
⏳ مهلت ثبت نام: ۱۸ اردیبهشت
⏱ شروع دوره: ۲۰ اردیبهشت
🌐 اطلاع بیشتر در کانال فرهنگیان لبیک
@farhangianelabbayk
🌐 کانال طرح نخبگانی لبیک
@tarhelabbayk
هدایت شده از رستا، رسانه تعلیم و تربیت ایران
«دوره آشنایی زدایی از موسیقی در تعلیم و تربیت رسمی و عمومی»
این دوره، برای نگاهی انتقادی و مسئولانه به موسیقی در تعلیم و تربیت رسمی و عمومی جمهوری اسلامی ایران توسط قرارگاه برنامه ریزی آموزشی بسیج فرهنگیان برگزار میشود.
⏳زمان: ۲۰ و ۲۱ اردیبهشت
📍مکان: تهران
راه ارتباطی جهت ثبت نام: آیدی پیام رسان بله
@monfared80
✔️رستا، رسانه تعلیم و تربیت ایران
Rastakhabar.ir
@rastaa_news
هدایت شده از تربیت و حکمرانی
🎁 دوره رایگان «معلم تمدنساز»
🔻 هدیه روایت انسان به مناسبت روز معلم
ما روایتانسانیها میدانیم هرگاه پیامبری در گوشهای به تربیت و تعلم انسان میپرداخت، آجری را در ساختمان تمدن ایمانی بنا میکرد.
و حالا در آستانه سالروز گرامیداشت روز معلم و شهادت معلم شهید آیتالله مطهری، دوره آموزشی معلم تمدنساز به رسم هدیه تقدیم همه معلمان دغدغهمند و همه فعالان عرصه تربیت تقدیم میشود.
🔸این دوره با حضور ۹ تن از اساتید حوزه تربیت تمدنی از جمله حجتالاسلام قنبریان و حجتالاسلام نخعی برگزار میشود.
🔻دوره در کانال شاد روایت انسان برگزار خواهد شد:
🆔https://shad.ir/moaleme_tamadonsaz
🆔https://shad.ir/moaleme_tamadonsaz
#معلم_تمدنساز
| @mabnaschoole |
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️من این مجالس را دوست میدارم...
#امام_صادق
#آیتالله_خامنهای
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah
آدام اسمیت: #بازار مکانیزم جادویی تبدیل نفع شخصی به نفع عمومی است!
اسلام: #خانواده مکانیزم جادویی تبدیل انسان منفعت خواه به انسان خیرخواه است!
#نظریه_اجتماعی_امت
#رویای_ایرانی_اسلامی
#اصل_ده_قانون_اساسی
🆔 @social_theory
افعال محرک.pdf
8.72M
تصور من از مظاهر ضروری و واجب دینی همیشه شبیه تصور من از #دماسنج است. مثلا وقتی میگویند که #دمای_مطلوب خانه 20 تا 25 است و ما مدام در روز به دماسنج روی دیوار نگاه می کنیم که از این دما خارج نشود، به این معناست که آن #اندازه_جیوه درون دماسنج #شاخص مرئی بسیاری از اتفاقات نامرئی دیگری است که یا رسیدن شاخص جیوه به آن در اتاق تامین شده و یا نتیجه مفید حفظ شاخص در این دماست. بنابراین فکر می کنم خروج از وضعیت حجاب، نشان دهنده از بین رفتن کلی مقدمات و خراب شدن کلی از محصولات در آخر فصل هاست...
این روزها به نظر من وقت فکر کردن به #طوفان_الاقصی است و اینکه مساله حجاب یک دفعه مهم شد، خودش شاخص یک نوع بیماری اجتماعی است... اما بگذریم...! اما حالا هم اگر قرار است چنین باشد، یکسری کارهای مقدماتی هم هست که باید جدی و پر و پیمان انجام شود.
یکی از آنها، مساله کیفیت #تحریک عاطفی و جنسی زن و مرد است که این 3 فایل، استوری های یک مشاور خوش فکر و خوش بیان در اینستاگرام است. به نظر من خیلی ها این حرفها را اصلا بلد نیستند. من خودم بعد از مطالعه این فایلها واقعا در کلاسهای درس با خانم ها در رفتارم، تجدید نظر کردم...
این فایلها در این چند ماه در ایتا در حال گشتن بوده و چیز جدیدی نیست اما اگر احیانا آنها را نخوانید، از دست ندهید...!
🆔 @social_theory
ساخت ایران|حسین مهدیزاده
آدام اسمیت: #بازار مکانیزم جادویی تبدیل نفع شخصی به نفع عمومی است! اسلام: #خانواده مکانیزم جادویی
🟢 یک گونه رویت نشده: جامعه ای که واحد بنیادین آن خانواده باشد!
📝حسین مهدیزاده
1️⃣ از 3️⃣
چند سالی است که دارم به این موضوع فکر می کنم که وقتی اساتید و پیشکسوتان انقلاب اسلامی در #اصل_ده_قانون_اساسی نوشتند که «از آنجا که خانواده واحد بنیادی جامعه اسلامی است...» واقعا می فهمیدند که چه حرف #ساختارشکنانه ای می گفتند؟!!! واقعا خودشان هم از ساختار جدیدی که آن را #میثاق ملی مردم ایران می کردند #تصوری داشتند؟ یا فقط حدس می زدند که اسلام اینگونه است و مثل خیلی ها، برایشان فقط یک شعار و رتوریک انقلابی و دینی بود؟! البته مثل همه جاها، می دانم که خیلی ها حرف برای گفتن داشتند و بعضی ها هم صرفا شعار بودند و البته در سالهای دهه 50 به طور عجیبی، آدمها، حرفهای سنجیده و پخته می زدند!
اما مطمئن هستم که اگر کمی به این موضوع بیشتر دقت کنید، وحشت و مخالفت، ذهن خیلی از شما را خواهد گرفت! و بر علیه چیزهایی که در پایین نوشته ام، حتما چیزی خواهید نوشت تا زهر برداشت بنده از این اصل قانون اساسی را بگیرد!
#جامعه یک ساختار متشکل از انسانها و امکانات و محیط است که بر محور روابط جمعی انسان (که یک موجود مختار و دارای عقل و احساس و عمل است) تشکیل شده. حالا می دانید الان به جای خانواده، چه چیزی سلول بنیادین جامعه است؟ الان بصورت علمی، شرکت ها و واحدهای #تولید جمعی محصول، در یک نظام بازار شده که به آن #firm می گویند سلول جامعه است! حالا می دانید در نظامی که firmها سلول جامعه هستند، خانواده ها، اساسا یک واحد اجتماعی #مصرف هستند و به همین دلیل هم نظام اجتماعی مدرن نمی تواند بگوید که خانواده یک واحد بنیادین برای ساخت جامعه است؟! کدام نظام اجتماعی، خرج کردن و مصرف کردن را کانون جامعه پردازی می گیرد؟ واحد بنیادین جامعه باید #مولدِ_ارزش_افزوده باشد!
در جامعه مدرن، سخن از این است که اگر شرکت ها و واحدهای موثر تولیدی در بازار رقابتی، سلول اصلی جامعه هستند، حالا علم باید توضیح دهد که ما در بنیادی ترین حالت با چند نوع ساختار اجتماعی در این مدل جوامع طرف هستیم و این یکی از سوالات بسیار مهمی است که علم باید جواب آن را بدهد تا حکومت و نهاد توسعه بر اساس آن جامعه را هدایت کنترل کند. اما خب در نهاد علم امروز ما درباره آن کم حرف زده می شود.
جامعه از واحدهایی تشکیل شده است که آنها هم باید از جنس جامعه باشند نه فرد! یعنی چی؟ یعنی یک فرد، با فردیتش، نمی تواند بنیاد یک جامعه باشد. بنیان جامعه هم باید از کوچکترین واحدهای معنادار اجتماعی تشکیل شده باشد. نکته دیگر این است که اگر یک گله کوچک یا بزرگ انسان را در کف خیابان و از بالا تماشا کنید، این یک جامعه نیست! هر وقت شما واحدهای درون آن جامعه را اسم بردید، مثلا گفتید که اینها انتظامات هستند، اینها شعار می دهند، اینها تراکت توزیع می کنند، اینها بلندگوها را مراقبت می کنند و حرکت می دهند، اینها شب قبل شعار ها را سروده اند، اینها رهبرانی هستند که به اعتبار آنها، این عده در این فضا تجمع کرده اند و... دست آخر می توانید بگویید، این یک تجمع و گله نیست و زیرپوست این پدیده ناآشنا که داری از توی هلکوپتر می بینید، یک راهپیمایی با تعداد زیادی جزئیات قرار دارد!
حالا سوال این است که وقتی می گوییم یک کشور، واحدهایش فقط استان و شهر و خیابان و محله و خانه نیست! اینها اساسا توضیح واحدهای سیاسی و کالبدی است! تا نتوانید بگویید انسانها چطور به هم خط و ربط پیدا کرده اند، هنوز اطلاعاتی که می دهید با اطلاعاتی که از یک ماشین مکانیکی می دهید تفاوت چندانی ندارد!
همانطور که در بالا گفتم، پاسخ به این سوال برای نهادهای حکمرانی و دیوانی بسیار مهم است. مثلا سازمان برنامه که پول را از طریق برنامه های توسعه و آینده نگرانه در کشور خرج تقسیم می کند، به پاسخ بالا واقعا احتیاج دارد که #جامعه_ایرانی از چه واحدهایی بنیادینی تشکیل شده است؟ اولا هم لیست واحدها را نمی خواهند، بلکه کلان ترین دسته بندی ها را احتیاج دارد که بتواند خط دهنده و مدیریت کننده مسیر حرکت باشد.
📌قسمت دوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2393
📌قسمت سوم یادداشت:
https://eitaa.com/social_theory/2394
🆔 @social_theory