✨بسم الله الرحمن الرحیم✨
#تدابیر_روزه
✳️چند نکته درباره #سحری:
💠در روزه غذای انسان دو وعده و فقط در شب میل میشود. دقت کنید "سحر" جزو شب به حساب می آید نه صبح.
💠وقت سحر بعد از نیمه شب شرعی تا اذان صبح است.
💠بهتر است نیم ساعت قبل از اذان صبح سحری تان را تمام کنید و در مدت باقی مانده به عبادت بپردازید و نزدیک اذان دو سه قاشق سویق و چند تا خرما با آب یا مخلوط سویق و شیره خرما با آب بنوشید. خرما به عدد فرد باشد. ۳ یا ۵ یا نهایتا ۷ عدد خرما به طوری که بعد هر خرما مقداری آب مثلا نصف استکان بنوشید.
💠چه در سحر و چه در افطار بیشتر از یک سوم معده را پر نکنید. که در افراد بالغ چیزی حدود ۳۳۰ الی ۵۰۰ گرم میشود. یعنی در هر وعده بیشتر از این مقدار غذا میل نکنید و اگر باز هم میل داشتید دست از غذا بکشید که حدودا بعد از ۲۰ الی ۳۰ دقیقه احساس سیری میکنید. زیرا پیام سیری از معده حدودا ۲۰ دقیقه دیر تر به مغز میرسد.
💠البته دقت شود که مجموع میوه و سبزی و خوراکیها با غذا کلا نباید بیشتر از ۵۰۰ گرم بشود. (پیشنهاد ما ۳۳۰ گرم)
💠در سحری از شیرینی های طبیعی استفاده کنید مثل خرما, کشمش, عسل و...
💠امیرالمومنین علی علیه السلام فرمود: بهترین سحری شما سویق و خرماست. در واقع همین سویق و خرما به مقدار همان یک سوم معده (۳۳۰ الی ۵۰۰ گرم) برای سحری کفایت میکند. اما اگر دوست داشتید غذا بخورید, مجموع غذا با سویق و خرما را به همین اندازه حساب کنید تا بیشتر نشود و به همان شکلی که بالا گفتیم سویق و خرما را پس از اتمام وعده غذایی سحر بخورید.
💠خوردن چای علاوه بر اینکه مضرات بسیار زیادی دارد موجب تشنگی در طول روز نیز میشود.
💠خوردن برنج موجب ایجاد گرسنگی در طول روز میشود. پس بهتر است در سحری از نان هم در کنار برنج استفاده کنید. دقت کنید برنجتان سبوس دار باشد.
💠بین وعده سحر حتما از سبزیجاتی مثل ریحان, کاهو, خرفه, تره و... از هرکدام که خواستید بخورید.
💠به هیچ عنوان لای سحری میوه نخورید فقط بعضی از میوه ها را میتوانید قبل یا بعد از سحری میل کنید مثل سیب, به, گلابی و ...
💠اگر داروی ناشتا ندارید، حتما پس از بیداری برای سحر، سیب با هسته بخورید که ائمه علیهم السلام فرمودند خوردن سیب در سحر عمر را طولانی میکند.
💠نسیم سحری قبل از اذان صبح را حتما استشمام کنید.
💠به هیچ عنوان در بین الطلوعین نخوابید که مضرات بسیاری دارد. و اگر نهایتا نتوانستید خود را از خواب نگه دارید ابتدا پهلو به راست دراز بکشید و سپس هر وقت از خواب رفتنتان مطمئن شدید، پهلو به چپ شده, بخوابید و موقع بیدار شدن پهلو به راست بشوید و سپس از جایتان برخیزید.
💠این تصور غلط که خوردن مواد مختلف غذایی موجب ذخیره آنها تا زمان افطار هست را از ذهنتان پاک کنید. هرچقدر غذا در سحر ساده تر باشد بهتر است. پیشنهاد ما برای کسانی که میتوانند، همان سویق و خرماست. پس هرگز شکمتان را پر نکنید و اگر سعی کنید سحریتان را نیم ساعت قبل از اذان تمام کنید و بیشتر از یک سوم معده را پر نکنید، نزدیک اذان صبح احساس سیری بر شما غالب خواهد شد.
💠طعم خوش روزه داری که یک رژیم محدود کننده غذایی است و فوق العاده در تنظیم اخلاط بدن و اصلاح مزاج کمک کار شماست را با مسواک پلاستیکی و خمیر دندان سرطان زا به کام بدن تلخ نکنید. برای تمیز کردن دهان از خلال دندان و چوب مسواک استفاده کنید.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
"دعای فرج"
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ
اُولِى الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْناطاعَتَهُمْ وعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَريباً
كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ
يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِيانى فَاِنَّكُما كافِيانِ وَانْصُرانى فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلانا يا صاحِب الزَّمانِ
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ
اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى
السّاعَه السّاعَةَ السّاعَةَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرينَ
التماس دعا🙏
4_293413254921716327.mp3
4.12M
💠 #تحدیر (تندخوانی) جزء هشتم قرآن کریم
🎙با صوت استاد معتز آقایی
⏱زمان : فقط۳۰دقیقه
🆔 @sofrebanovanbeheshti
YEKNET.IR - monajat - mohmmad taheri - shabe 6 ramezan 98.mp3
5.97M
⏯ #مناجات_سحر
🍃اومدم یکم باهات حرف بزنم سبک بشم
🍃با زبون مناجات حرف بزنم سبک بشم
🎤 #محمدرضاطاهری
👌بسیار دلنشین
التماس دعا
🆔 @sofrebanovanbeheshti
۱. خمیر به این صورت که شد روشو میپوشونیم میگذاریم استراحت کنه ۱ ساعت
@sofrebanovanbeheshti
۴. یک تا دیگه هم از اون طرف خمیر میزنیم که ۳لا بشه
@sofrebanovanbeheshti
۵. بعد با وردنه میکشیم روی خمیر وبازش میکنیم تادوباره نازک بشه این کار را ۶ بار انجام میدیم
@sofrebanovanbeheshti
۶. بعد دوباره روشو میپوشونیم ونیم ساعت استراحت میدیم
@sofrebanovanbeheshti
۷. بعد از استراحت خمیر رو به قسمتهای مساوی تقسیم میکنیم اندازه یه نارنگی
@sofrebanovanbeheshti
۸. وچونه میکنیم دوباره روشو میپوشونیم ۱۵ دقیقه استراحت میدیم
@sofrebanovanbeheshti
۹. بعد چونه هارو باز میکنیم وبه این صورت تا میزنیم
@sofrebanovanbeheshti
۱۰. ته قالب یا قابلمه نچسب رو حسابی با کره چرب میکنیم
@sofrebanovanbeheshti