😳کدام چاقی؟ کدام رژیم؟
👈افراد چاق به علتهای یکسانی دچار چاقی نمیشوند و راه درمان همه آنها نیز مشابه نیست. بویژه در بانوان، چاقی علتهای جسمی روانی متنوعی دارد که فقط یکی از آنها مشکلات گوارشی است. با این حال در همین حیطه گوارشی و پرهیزهای مربوط به آن سوءتفاهمات زیادی وجود دارد.
🔸بر پایۀ نشانه شناسی مکتب طب ایرانی، کسانی که به سبب سردی و تری معده دچار چاقی میشوند ممکن است از همه یا برخی از این نشانه ها رنج ببرند:
🔻احساس سنگینی پس از غذا خوردن
🔻 زیادی آب دهان، یا آبریزش از دهان بخصوص هنگام خواب
🔻 نفخ شکم و صدای روده
🔻حالت دلآشوبه و شورش در معده
🔻 ترشی مزۀ دهان
🔻آروغ ترش
🔻 پوست نرم، مرطوب، شل و ول، و سرد
🔻کسالت و رخوت بدنی
🔻خواب آلودگی
🔻کاهش تمرکز و حافظه
✅ بنا به آموزههای مکتب طب ایرانی و با تکیه بر تجربیات بالینی، به افراد چاقی که نشانههای بالا را دارند توصیه میشود تا پایان درمان، از نوشیدنیها و خوردنیهایی مانند اینها پرهیز کنند:
🚫 آب سرد، دوغ، ماءالشعیر، ماست، خیار، گوجه، هندوانه، آلو، هلو، مرکبات ترش، کاهو، سرکه، آبغوره، سس مایونز، غذاهای خمیری مانند ماکارونی و الویه، سالاد شیرازی...
این پرهیزها بطور کلّی در مبتلایان کبد چرب نیز مشابه است.❗️
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#کوفته👇
گوشت چرخ کرده ۲۵۰گرم/
برنج خیس شده۱پیمانه/
تخم مرغ۱عدد/
سبزی کوفته ۲۵۰گرم/
نمک فلفل زردچوبه/
آرد۲غذاخوری/
رب گوجه/
پیازسرخ شده۱پیمانه/
آب۲ لیوان
ابتدا گوشت سبزی برنج تخم مرغ نمک فلفل زردچوبه آرد راریخته خوب ورز داده تا چسبندگی ایجاد شود
بعد مقداری رو برداشته در دست گرد کرده
میتوان به دلخواه وسط آن گردو آلو زرشک پیاز داغ یا تخم مرغ آبپز گذاشت بعد در سس درحال جوش گذاشته تا پخته شود .
سس باید اندازه ای باشد تا نیمی از از کوفته را بگیره .
نیم ساعت اول درب قابلمه را نمیگذاریم چون وا میرود
سس:در قابلمه پیاز داغ رب گوجه را ریخته تفت داده بعد نمک فلفل زردچوبه آب ریخته گذاشته جوش بیاید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
#قالب قالبهای کمربندی یا Spring Form Pan اکثر این قالبهابه شکل گرد هستند و ویژگی اصلی این قالبه
#قالب
قالب کیک آنجل فود کیک Angel food
این قالب مخصوص کیک Angel food است که از وسط به صورت استوانهای بالا آمده است و دلیل آن این است که حجم این کیک بالاست و خیلی پف میکندو قالب آنجل فود کمک میکند که گرما به وسط این کیک نیز برسد و روند پخت به طور کامل صورت گیرد.
یک کیک فوقالعاده ابری و خوشمزه مانند کیک اسفنجی بوده با این تفاوت که پف بیشتری دارد و با طعمهای مختلف نیز پخته میشود. توصیه میشود اگر حجم مایه کیک اسفنجی شما بالاست از این قالب استفاده کنید
✍منبع :مجله اینترنتی ستاره
ادامه دارد....
🆔 @sofrebanovanbeheshti
‼️ در تولید #سفره_های_یکبارمصرف کربن و پلیمر را با یکدیگر مخلوط کرده و در نهایت پس از انجام فرآیندی این #سفره_ها تولید میشود(مخصوصاً در سفره های یکبارمصرف ارزان قیمت).
‼️ که کربنات منجر به بروز مشکلاتی در معده شده و عوارض دیگری از قبیل ریزش مو، کوتاهی قد و تبعات منفی دیگری را نیز در پی دارد.
‼️ گذاشتن نان و یا هر ماده غذایی دیگری در این سفرهها و یا تماس آن ها با دست میتواند این ماده مخرب را به بدن وارد کند.
⁉️ چرا از سنت قشنگ و #ایرانی_اسلامی خودمان یعنی گذاشتن نان در پارچه تمیز که مخصوص این کار بود و نام #سفره به آن اطلاق میشد استفاده نمیکنیم.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#خورش_داوود_پاشا👇
گوشت چرخکرده ۳۰۰ گرم
رب انار دو قاشق غذاخوری
پیاز ۳عدد
نمک ، فلفل ، زردچوبه به میزان لازم
نعنا خشک یک قاشق چایخوری
آب جوش یک لیوان
ابتدا یک عدد پیاز رنده شده باگوشت و نمک و فلفل و کمی زردچوبه مخلوط و ورز میدیم و به شکل قلقلی (اندازه گردو) درآورده و با کمی کره تفت داده و کنار میذاریم.
حالا در همون ماهیتابه دو عدد پیاز نگینی کرده سرخ و کمی زردچوبه زده و گوشتهای قلقلی را اضافه وسپس یک لیوان آبجوش با دو قاشق رب انار و یک قاشق نعنا مخلوط به گوشت فلقلی اضافه و میگذاریم ۳۰ تا ۴۵ دقیقه باشعله ملایم بپزه و جابیفته.
روش هم یکم دونه انار و پسته خلالی بپاشید . نوش جان😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
🔴طب اسلامی علت بیشتر احکام 🔴
🔻جالب است بدانید بیشتر احکام الهی بنابر بحث طبی پایه گذاری شده است
💎امام رضا علیه السلام میفرمایند:
🔻إنَّ اللّه تَبارَكَ وَ تَعالى لَم يُبِح أَكلاً وَ لا شُربا إِلاّ ما فيهِ المَنفَعَةُ و َالصَّلاحُ و َلَم يُحَرِّم إِلاّ ما فيهِ الضَّرَرُ و َالتَّلَفُ و َالفَسادُ،فَكُلُّ نافِعٍ مُقَوٍّ لِلجِسمِ فيهِ قُوَّةٌ لِلبَدَنِ فَهُوَ حَلالٌ؛
👈خداوند تبارك و تعالى هيچ خوردنى و نوشيدنى را حلال نكرده است مگر آن كه در آن منفعت و صلاحى بوده و هيچ خوردنى و نوشيدنى را حرام ننموده مگر آن كه در آ ن زيان و مرگ و فسادى بوده است پس هر چيز سودمندى مقوّى براى جسم، كه باعث تقويت بدن است حلال شده است.
📚مستدرك الوسائل و مستنبط المسائل ج16
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
📜رساله ذهبیه امام رضا علیه السلام
🌺 کسیکه میخواهد دچار زردی و #یرقان نشود
👈 در فصل تابستان ناگهان وارد اتاق گرم نشود و در زمستان از اتاق گرم ناگهان خود را در معرض هوای سرد قرار ندهد.
🌺 کسیکه میخواهد دچار #ریح نشود (ریح دردی ست که مثل باد در بدن جابجا میشود)
👈 هفته ای یکبار #سیر بخورد.
🌺 کسیکه میخواهد غذا #گوارای وجودش شود
👈هرگاه میخواهد با شکم سیر بخوابد ابتدا به پهلوی راست دراز بکشد و پس از چندی به پهلوی چپ بلغزد.
🌺 کسیکه میخواهد #سودا او را نسوزاند
👈 میتواند با قی(استفراغ)،فصد و استفاده از نوره به مقصود خود برسد.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
میانبر ابتدای کانال و لینک گروه☝️
⭐️ دلمه بادمجان ⭐️
مـواد لازم :
5 عدد بادمجان دلمه ای متوسط
نیم کیلو سبزی دلمه ای
گوجه فرنگی نگینی خرد شده 2 عدد
نیم کیلو گوشت چرخ کرده
یک فنجان برنج نیم پز
پیاز سرخ شده به مقدار لازم
لپه پخته شده نصف استکان
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
⭐️طرز تهیه ⭐️
برای تهیه دلمه بادمجان ابتدا گوشت چرخکرده را با ۳ قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت دهید تا به روغن بیفتد. سبزی دلمه ای که شامل تره، جعفری، مرزه، ترخون، شوید و پیازچه است را پاک کرده خوب بشوئید و خرد کنید و به گوشت بیافزایید و کمی هم بزنید تا با گوشت کمی سرخ شوند. پیاز سرخ شده، گوجه فرنگی نگینی خرد شده ، برنج نیم پخته، لپه پخته شده و نمک و فلفل را اضافه کنید و آنها را با گوشت و سبزی تفت دهید تا آماده شود.
بادنجان ها را شسته و قسمت کلاهک سر آنها را با برس خوب بشویید. قسمت کلاهک دار را به صورت دایره وار با چاقو ببرید. داخل بادنجان ها را با قاشق کوچک خالی کنید، طوری که دیواره و ته آن به قطر ۲ سانتی متر باقی بماند. داخل بادنجان ها کمی نمک و فلفل و زردچوبه بریزید
سپس داخل آنها را با مایع گوشتی دلمه بادمجان که آماده کرده اید پر کرده و در قابلمه مناسبی ردیف بچینید. سر بادنجان ها را هم در قابلمه قرار دهید تا بپزند. داخل قابلمه چند عدد پیاز حلقه شده و چند عدد گوجه خرد شده و کمی روغن و زردچوبه ونمک با یه لیوان آب بریزید روی حرارت ملایم قرار دهید تا خوب بپزند، ولی له نشوند. و به اندازه یک دوم فنجان سس آن باقی بماند. دلمه های بادمجان را پس از آماده شدن در دیس قرار داده، کلاهک ها را روی دلمه ها قرار دهید و آب باقی مانده را روی آنها بریزید.
دلمه بادمجان را با سس ماست سرو کنید.
🔴🔵🔴🔵
من همیشه داخل بادمجان دلمه ای را که خالی میکنم از انها کشک بادمجان درست میکنم به این صورت که انها را در قابلمه میریزم و با مقداری پیاز داغ و کمی زردچوبه و نمک میپزم و بعد از پخت کاملا میکوبم تا له شود بعد سیر داغ ، نعنا داغ بهش میزنم و کشک میریزم
🔴🔵🔴🔵
یا اینکه داخل بادمجانها را میپزم با آب و کمی سرکه بعد خوب میکوبم و بهش نعنا خشک و سیر رنده شده و کنی فلفل و گلپر میزنم و ترشی لیته بادمجان درست میکنم ☺️
@sofrebanovanbeheshti
ترخینه
⭐️ مواد لازم ترخینه⭐️
بلغور گندم ۵۰۰ گرم
ماست ترش ۱٫۵ کیلوگرم
زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
فلفل سیاه ½ قاشق چایخوری
زعفران ½ قاشق چایخوری
پونه خشک ۱ قاشق غذاخوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
⭐️ طرز تهیه ترخینه ⭐️
ابتدا بلغور گندم را در آب قرار می دهیم تا خیس بخورد. حدود ۶ ساعت زمان برای خیس خوردن بلغور گندم نیاز است. پس از گذشت این زمان بلغور گندم را آبکشی می کنیم. ماست را خوب می زنیم تا یکدست شود سپس به بلغور اضافه می کنیم.
مخلوط بلغور گندم و ماست را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم تا مواد کاملا بپزند. حدود یک ساعت زمان نیاز است تا مواد بپزند ، در این مدت باید مواد را هر چند دقیقه یکبار هم بزنیم تا ته نگیرد. در پایان پخت زردچوبه ، نمک ، فلفل سیاه ، زعفران و پونه خشک را اضافه می کنیم.
زمانی که مواد به شکل خمیر در آمد حرارت زیر قابلمه را خاموش می کنیم و صبر می کنیم تا مایه ترخینه کمی سرد شود. سپس به اندازه یک پرتقال از مایه بر می داریم و به آن شکل می دهیم سپس آن را فشار می دهیم تا کمی تخت شود.
به همین ترتیب تمام ترخینه را آماده می کنیم. پس از اینکه ترخینه ها آماده شد آنها را در یک سینی بزرگ می چینیم و در یک جای خشک قرار می دهیم تا آب موجود در مواد ترخینه ها گرفته شود و کاملا خشک و اماده مصرف شوند.
⭐️ مواد لازم برای تهیه ترخینه دوغ ⭐️
ترخینه چند عدد
دوغ ترش پُرچرب: 3 کیلو
نمک: 2 قاشق غذاخوری
زردچوبه، فلفل سیاه: یک قاشق غذاخوری
سیر یک با دو بوته
پیاز داغ فراوان هم برای داخل آش هم برای تزیین
پونه خشک یا نعنا خشک : 50 گرم
⭐️ طرز تهیه ⭐️
ترخینه ها را نیز باید ۲ ساعت قبل از شروع آشپزی در مقداری آب بخیسانیم تا نرم شوند.
در یک قابلمه ترخینه های خیس خورده را می ریزیم و ۱ تا ۲ لیتر آب اضافه می کنیم تا کاملا بپزند. باید دیگر آب نداشته باشد بعد دوغ را اضافه کرده و تا جوش آمدنش مدام هم بزنید.
سیرها و پیاز ها را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه در روغن تفت می دهیم تا طلایی شوند. نعناع خشک را هم به صورت جداگانه با مقداری روغن تفت می دهیم تا تغییر رنگ دهد سپس از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
پس از چند دقیقه نیمی از مخلوط سیر داغ و پیاز داغ را به قابلمه آش اضافه می کنیم. در این مرحله نمک آش را اندازه می گیریم و در صورت نیاز مقداری نمک اضافه می کنیم.
. پس از اینکه آش جا افتاد آن را در ظرف می کشیم و با نعناع داغ ، پیاز داغ ، سیر داغ تزیین می کنیم.
🔴🔵🔴🔵
🔴 در این آش از حبوبات هم میتوانید استفاده کنید
🔵 همینطور از سبزی آش هم میتوانید استفاده کنید
🔴 ترخینه های آماده را میتوانید خشک نکنید و در فریزر نگهداری کنید
🔵 میتوانید به جای دوغ از کشک استفاده کنید
@sofrebanovanbeheshti