#خورش_نازخاتون_گیلانی_با_مرغ👇
سینه مرغ 300 گرم
بادمجان قلمی 4 عدد
گشنیز و جعفری 300 گرم
پیاز داغ 6 قاشق غذاخوری
رب انار ملس 2 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
بادمجانها را پوست گرفته و درسته سرخ کنید.
در یک قابلمه کمی روغن ریخته، نیمی از پیاز داغ را به آن اضافه کنید.
سینه مرغ را خرد کرده، به پیاز داغ اضافه کرده و با هم تفت دهید.
وقتی رنگ مرغ تغییر کرد، زردچوبه، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و خوب تفت دهید.
2 پیمانه آب جوش به خورش اضافه کرده، حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا مرغ بپزد.
گشنیز و جعفری را خرد کرده و در روغن، کمی تفت دهید
20 دقیقه به پایان پخت، سبزیهای معطر را به مرغ اضافه کنید.
وقتی مرغ کاملا پخت، بادمجان سرخ شده را به همراه نیم دیگر پیاز داغ، به خورش اضافه کنید.
15دقیقه آخر رب انار را اضافه کنید
پس از 15 دقیقه خورش آماده است و شما می توانید بسته به ذائقه خود کمی آبغوره یا آب نارنج به عنوان چاشنی به خورش اضافه کنید.
نکات مهم و اصولی در تهیه خورش نازخاتون
مقدار مرغ و سبزی مورد استفاده در این خورش یکسان است.
سبزی را خیلی تفت ندهید، زیرا تفت دادن زیاد باعث تلخی سبزی و از بین رفتن خواص آن میشود.
در صورت تمایل می توانید چند عدد آلو بخارا به خورش اضافه کنید تا طعم ترش و شیرین پیدا کند.
@sofrebanovanbeheshti
#خورش_بامیه 👇
با تمر هندی
برای سه نفر
( اندازه ها تقریبی هست )
پیاز یکی نسبتا بزرگ
بامیه حدودا 300 گرم
گوشت گوسفندی یا بوقلمون هر انداره که دوست دارید
تمبر هندی من حدودا نصف قاشق غذاخوری می زنم اما دیگه میزان ترشی خورش به ذائقه خودتون بستگی داره
پیاز رو تفت میدیم بعد هم گوشت و ادویه جات رو تفت میدیم( من زردچوبه ، دارچین ، فلفل سیاه و پودر سیر می زنم) بعد هم یه قاشق رب گوجه رو توش تفت میدیم
بعد بامیه رو بهش اضافه کنید (بعضیا بامیه رو هم تفت میدن اما من همینجوری می ریزم)و آب به خورشتون اضافه کنید تا سه چهار ساعتی که گوشتش بپزه ،
یه نکته اگه بامیه شما فریزری نبود ( توی فصل بامیه)یکی دو ساعت آخر پخت به خورش اضافه کنید که بامیه ها باز نشه ،
در آخر نمک و تمر هندی رو اضافه می کنیم ،
من تمر هندی رو توی آب خورشم حل می کنم بعد از صافی رد می کنم و داخل خورش می ریزم
بعد بگذارید آب خورش غلیظ بشه و نوش جان کنید، من که عاشق این خورش هستم😊
@sofrebanovanbeheshti
#سوهان_کنجدی👇
#بشتزیک👇
1پیمانه شکر
یک ونیم پیمانه کنجد
1قاشق روغن مایع
اول کنجدروبوداده کنارمیگذاریم تا خنک بشه بعدشکر رابا حرارت خیلی کم میگذاریم تاخوب اب بشه
وقتی خوب حل شدروغن را اضافه میکنیم
بعد کنجدرواضافه میکنیم
یه سینی استیل ازقبل چرب کرده را آماده میکنیم
همراه باوردنه توی سینی پهن میکنیم وباوردنه سعی میکنیم خیلی نازک بشه تا ترد تربشه
بعدازخنک شدن خوردش میکنیم 👍
@sofrebanovanbeheshti
#سمنو👇
گندم درسته وکامل برا ۶۰ کیلو آرد ۴تا۶ کیلو جهت جوانه زدن
آرد ۴۰ تا ۸۰کیلوگرم
آب سرد به اندازه ای که آردِمون رو مخلوط ورقیق کنه.
۵ تا ۱۰ نفر آدم معتقد و متعهِّد و ترجیحاًجوانُ تازه نفس😉😂
گندم رو خیس کرده ودر پارچه تمیز میریزیم و روزی ۲تا۳بار مرطوب ونمدار میکنیم «حدود ۴۸ تا ۷۲ ساعت در دمای اتاق که معتدل باشه»تا جوانه بزنه
گندم جوانه زده رو در سبد های پلاستیکی مثل آبکش میریزیم و حدود یک هفته در دمای معتدل نزدیک به سرد کاملا مراقبت میکنیم هر صبح و شب زیر آب گرفته آبیاری میکنیم
زیر سبد ها باید هوا در جریان باشد مثلا با گذاشتن چند تا چوب یا آهن به صورت نردبان موازی هم چوبها رو قرار میدیم وسبدها رو روی اونها میگذاریم تا هوا جریان داشته باشه و گندمها بد بو و خراب نشن و جوانه ها ریشه های بلند و خوبی به وجود بیارن
بعد از گذشت تقریبا یک هفته جوانه ها رو از سبد خارج کرده و کاملا از هم جدا میکنیم
وبعد از شستشوی تمیز با آب سرد
سبزه هارو داخل سبزی خورد کن یا خورد کن غذا ساز یا چرخ گوشت ریخته وکاملا نرم و ریز خورد میکنیم
حالا جوانه های له شده ی گندم رو «البته با همون گندمها وریشه و سبزه ی حدود ۵ سانتش له میکنیم» توی قابلمه بزرگی ریخته وبا آب سرد فراوان مخلوط کرده واز سبد یا آبکش رد کرده و با توری یا پارچه مثل روسریهای کرپ رد میکنیم ،تا آب کاملا صاف بماند
بعد از مرحله آب گیریِ جوانه ها
آب را چند ساعت کنار گذاشته «شب تا صبح،در مکان سرد»تا ته نشین شده ونشاستَش ازش جدا بشه.
آب صاف شده رو آرام در قابلمه ای که مخصوص پخت سمنو هست «ترجیحا مسی »میریزیم طوری که نشاسته های کف قابلمه با آب مخلوط نشود که ظاهرا اگر مخلوط بشه سمنو کم رنگ وروشن میشه،
وقتی آب رو در ظرف ریختیم آرد رو کم کم ریخته وهم میزنیم« ترجیحا با کفگیر بلند و چوبی »
🔴🔴اینجا نکته ای که مهمِ اینه که موقع آبگیریِ جوانه ها حتما با آب فراوان مخلوط کنیم و اگر آب اضافه بیاد
بعدِ هر جوشیدن که آب کم میشه روش بریزیم وبه هیچ وجه آبِ لوله کشی داخل مواد سمنو که در حال جوشیدنِ نباید بریزیم
حتما آبی که از جوانه ها گرفتیم باشه🔴🔴
مخلوطِ آب و آرد باید بسیار رقیق باشه که با جوشیدن وپخته شدن سفت و خوش رنگ بشه
حالا کارِ مهم که هم زدن پی در پی ومرتبِ شروع میشه که حتی یک لحظه غفلت باعث میشه خدای نکرده تهِ دیگتون بگیره وبسوزه 😱😨ودرد سرای خالی کردنُ دوباره گذاشتنُ....
خب پس مرتب هم میزنیم «حدود ۲۰ تا۲۴ ساعت»تا به رنگ وغلظت دلخواهمون برسه.
✳️✳️✳️نکته ی بسیار مهمممممم✳️✳️✳️‼️‼️‼️
حتممممما از اولِ شروع خیس کردن گندم ودر طول مراحل آبیاری و رشد جوانه ها و .... کل مراحل آب گیری وپخت باید با وضو وطاهر باشید
«بهتره که زن حایض و افراد بی نماز و کسانی که غسل لازمن🙊🙈طی مراحل نباشند
و اینکه اعتقاداتی وجود داره که حضرت زهرا سلام الله علیها به این خوراکیِ با برکت نَظَر دارند،
کسانی که سمنو رو با این عقیده وبعضاً به صورت نذری میپزن از برکاتش با خبرن☺️☺️
موقع پخت هم از مدیحه سُرایی و توسُّلات به ائمه ی اطهار علیهمُ السلام غفلت نکنید....
نوش جون همه ی شیعیان علی ابن ابی طالب علیه السلام☺️☺️
التماس دعا
تشنه ظهور....
@sofrebanovanbeheshti