#آش_شله_قلم_کار👇
این آش جز غذاهای اصیل اصفهان هست
البته شنیدم شهرهای دیگه هم با اسمهای دیگه این آش رو تو منوهاشون دارند
برنج نیم دونه یک ونیم پیمانه
گندم کامل یا بلغور نصف مقدار برنج
نخود ؛ لوبیا چیتی ، لوبیا چشم بلبلی ؛ ماش ؛ هر کدام ۱/۴ پیمانه
عدس نصف پیمانه
سبزی اش (گشنیز ، جعفری ، نعنا؛ اسفناج ؛ مرزه یک مقدار کم مرزه ) حدود ۵۰۰ گرم
پیاز داغ فراوان و مقداری نعنا داغ
گوشت گردن گوسفندی ۵۰۰ گرم
فلفل سیاه و زردچوبه و نمک مقداری
اول حبوبات باید قبل پخت خیس بخورند و بعد هر کدام چون زمان پختشون فرق میکنه جداگانه پخته میشوند ،
ولی من لوبیا و نخود وماش رو باهم پختم ، گوشت گوسفند ( ترجیحا گردن بهتره ) رو با پیاز و کمی چوب دارچین و فلفل و زردچوبه میگذاریم بپزه
و بعد ریش میکنیم و آب گوشت رو هم کنار میگذاریم ؛
برنج نیم دونه و بلغور و عدس رو گذاشتم خوب پخت و جا افتاده شد
و بعد اب گوشت رو بهش اضافه کردم و حبوبات پخته شده رو با گوشتکوب کمی نیمکوب میکنیم ( یعنی باید فقط یک سوم این حبوبات به صورت درسته تو آش دیده بشن و بقیه باید به صورت نیم کوب باشند )
و حبوبات رو به همراه نمک به آش اضافه میکنیم و بعد سبزی اش رو اضافه میکنیم
و بعد نیم ساعت گوشت ریش شده رو به همراه پیاز های سرخ شده و کمی نعنا داغ و ادویه جات داخل قابلمه اش میریزیم
و حالا می گذاریم حدود دو تا سه ساعت آش جا بیفته و توی این مدت مدام هم میزنیم تا خوب آش کش دار بشه و ته نگیره
و توی شهر اصفهان کسانی که دیگهای بزرگ برای این آش بار میگذارند و یا نذری دارند اکثرا اب قلم هم اضافه میکنند ؛
این آش واقعا آشیه که خیلی باید براش وقت و حوصله بگذارید تا خوشمزه و کش دار بشه ؛
بعضیها حبوبات رو نیم کوب نمیکنند و توی اش میریزند وانقدر پای گاز آش رو هم میزنند تا حبوبات له بشوند و باعث کش اومدن اش بشه ؛
و تو بعضی دستورها هم گفته شده دوسوم حبوبات نیم کوب بشوند و بعد توی آش بریزیم ؛
و این آش رو با کشک میل نمیکنند و فقط برای تزئین مقدار کمی روش میریزند ،
ویژگی مهم این آش طعم تند این آش هست که فقط با فلفل سیاه باید تند بشه که باعث خوش عطریش میشه ، و بعضیها فقط سبزی آش به جای سبزی مخصوصش استفاده میکنند
امیداورم کسانی که این آش رو تا به حال نپختند ؛ یک بار این آش پر خاصیت و خوشمزه رو بپزند و امتحان کنند
برای تعجیل در ظهور آقا امام زمان عج صلوات
@sofrebanovanbeheshti
#آش_جوشواره👇
موادلازم برای خمیر:🌺
آرد 1/5لیوان،
نمک1ق مرباخوری،
آب به اندازه ای که خمیربه دست نچسبد.
آرد ونمک و آب رامخلوط کنیدتاخمیربدست آیدسفت باشد وبدست نچسبد
بگذاریدنیم ساعت بماند تا آماده
شود.
بهتراست رویش راباظرفی ببندیدتاخشک نشود
بعدخمیررا صاف کرده وبرش دهید مثل
مربع 3در3یا2در2 اندازه به میل
خودتان .
داخل خمیرراباموادپرکنیدوببندید.
مواد لازم برای داخل خمیر👇
سبزی آش وسبزی محلی وپیازخردشده
1/2لیوان.
روغن2ق غذاخوری،
نمک،فلفل سیاه،زیره یارازیانه1ق مرباخوری
زردچوبه وفلفل قرمزوسماق 1ق مرباخوری ،
گوشت چرخکرده 2ق غذاخوری.
موادرادرروغن تفت دهیدخیلی
کم که موادآب نیندازد
وقتی سرد شدخمیرهاراباموادپرکنید .
خمیرهای بسته شده آماده رو داخل ظرفی پهن کنیدوروی آنها اردبپاشیدوبگذاریدحداقل6ساعت بماندتاخشک شود
موادلازم برای آش:👇
نخودپخته1/2لیوان
عدس بدلخواه 1/2لیوان
آب به حدود2لیتر
اگردیدید وقتی خمیرهای آماده روداخل
قابلمه ریختین آبش کم هست آب جوشیده شده اضافه کنید.
روش پخت:👇
آب رادرقابلمه بریزید صبرکنیدبجوشد
وقتی جوشیدنخودپخته شده
را اضافه کنیدشعله زیادباشد وقتی جوشیدشعله راکم کنید
صبرکنین تابپزدحدود3ساعت طول میکشد.
درب ظرف رانبندیدویک یادوبارهم درطی پخت بیشترهم نزنیدکه ته نگیردو
سرنرود.
بعدازپخته شدن خمیرها
یاکشک جوشیده شده اضافه کنیدیاماست رقیق شده .
گوشت اگرنریختین هم مهم نیست.
این غذای استان خراسان شمالی است.
مقوی هست و
برای هرکسی که کمبودکلسیم و
ویتامین دی داره مفیدهست
@sofrebanovanbeheshti
توصیه هایی به مادران قبل از ماه مبارک رمضان:
1⃣با یک عزم و ارادۀ جدی منزلتان را به طور کامل تمیز و مرتب کنید تا در ماه مبارک رمضان فراغت بیشتری برای عبادت پیدا کنید و به جز کارهای ضروری روزانه بار دیگری به دوش شما نباشد.
2⃣تمام خریدها و بازار رفتن های خود حتی خرید لباس عید را قبل از ماه مبارک انجام دهید تا لحظات گرانمایۀ این ماه را نخواهید در بازارهای دنیا به هدر دهید.
3⃣ماه مبارک رمضان را شروعی دوباره برای بهتر بودن قرار دهید و با مشکلات و گرفتاری ها و نزاع های داخل منزل خداحافظی کنید .
4⃣برای منزل خود فضای معنوی و روحانی ایجاد کنید و فرزندان خود را گاهی به عبادت و گاهی به استراحت و یا تفریح های سالم تشویق کنید تا معنویت این ماه را با جان و دل احساس کنید.
5⃣حتی کودکان خردسال خود را برای سحر بیدار کنید تا از همان کودکی بیداری در دل شب را تجربه کنند، با آنان چند آیه از قرآن را تلاوت کنید و استغفار کردن را به آنان بیاموزید؛ همچنین کودکان را به خوردن سحری با بزرگسالان تشویق کنید.
6⃣سعی کنید همۀ افراد منزل را در آماده کردن سفره افطار سهیم کنید (حتی به اندازۀ بردن یک ظرف به سفره)، این کار باعث می شود روح کمک و همکاری در آنان تقویت شده و همچنین اهمیت افطاردادن به روزه دار را درک کنند؛ می توانید از آنان بخواهید هر شب برای یکی از همسایگان مقداری غذا ببرند.
7⃣دعا کردن را مانند دوا خوردن تلقی نکنید که فقط هنگام بیماری از آن استفاده می کنید، بلکه دعا را مانند اکسیژن بدانید که در همه حال به آن نیاز دارید؛ سعی کنید بیشتر اوقات را با دعا کردن به درگاه خداوند سپری کنید.
👆این پیام را برای همه مادران و بانوان عزیز ارسال کنید🌺
التماس دعا
یاعلی✋
#آش_دوغ_آذری🍵👇
نخود نصف پیمانه
دوغ حدود یک تا یک ونیم کیلو
سبزی گشنیز وتره حدود ۲۵۰ گرم
سیر تازه به میزان دلخواه
تخم مرغ ۱عدد
برنج نیم دانه باشد بهتراست،یک سوم پیمانه
تخم مرغ و برنج شسته شده رو باهم میزنیم تا تخم مرغ کاملا بازبشه
بعد دوغ رو(که ترش باشه بهتره،من دوغ گلپایگان استفاده میکنم ،خیلی خوش خوراکه،)بهش اضافه کرده وروحرارت نسبتا زیاد انقدر هم میزنیم تا بجوشه
نکته:اگه دوغ روهم نزنیم ودستمون نگه داریم،دوغ اصطلاحا میبره،مدام باید بهم زده بشه
بعدازجوشیدن دوغ ،نخود پخته شده وسبزی خوردشده وسیر تازه خرد شده رو میریزیم ومیگذاریم نیمساعت تا ۴۵ دقیقه قشنگ جابیفته
به همین راحتی ولذیذی😋😋
برای افطار ماه مبارک هم عالیه❤️👇
@sofrebanovanbeheshti
#آش_بلغور👇
معروف به
#آش_بی_بی_سه_شنبه.
نخودولوبیاچیتی،لوبیاچشم بلبلی،عدس ازهرکدام 1/4پیمانه.
بلغورگندم یک پیمانه.
نمک،فلفل سیاه یاقرمز،دارچین،پودرزیره
سبز،جوزهندی پودرشده،ازهرکدام1/2ق چایخوری
ولی نمک بیشتر،
عصاره قلم گاو
یاگوسفندیک لیوان،
سبزی آش باپیازچه 3ق غذاخوری خردشده،
گوجه وبادمجان وپیازسرخ
شده یک لیوان.
حبوبات روبجزعدس بگذارید
بپزد
وقتی کاملاپخت عدس وبلغورگندم روکه خیس کرده ایدوگوجه وبادمجان وپیاز سرخ شده وسبزی خردشده رابریزید.
باشعله کم تابپزد ولعاب دهدوقتی جاافتادغذا اماده است
من عجله ای باکشک تزیین کردم
وگرنه اصلاکشک نمیخواد
@sofrebanovanbeheshti
#آش_رشته👇
پیاز تفت داده2کاسه
سیرچرخ شده1کاسه
برنج نیم دونه1کاسه
حبوبات4کاسه
سبزی حدودانیم کیلوبودفکرکنم😅
کشک500گرم
رشته آش یه بسته کوچیک
کمی گوشت واستخوان پخته
میتونین قلم هم بپزین
آلوچه ترش هم1کاسه
فلفل تازه زردچوبه هم فراوون نمک هم آخرکار هرچی لازم بود
اول پیازوتفت میدم تاطلایی بشه زردچوبه رواضافه میکنم
بعدهم سیر رومیریزم وسرخ میکنم سبزی رواضافه کرده خیلی کم تفت میدم
برنج که ازقبل خیس کردم اضافه میکنم وبعدبه اندازه آب میریزم
بعدکه جوش اومدباحرارت ملایم اجازه میدیم تاخوب بپزه
حبوبات که ازقبل خیس کردم وجداگانه پختم ریختم توش همراه باگوشت یاقلم پخته وآلوچه میگذارم تاخوب جابیفته بعدکشک رواضافه کردم
حدودنیمساعت بعدش رشته روریختم وتقریبانیم ساعت زمان تارشته بپزه وبعدشم نوش جان😋😋😋
@sofrebanovanbeheshti
#آش_رشته_مجلسی 👇
7 الی 8 نفر
نخود دوسوم پیمانه
لوبیا چیتی دوسوم پیمانه
عدس نصف پیمانه
ماش نصف پیمانه برای لعاب وخوشمزه شدن آش
سبزی تازه آش شامل( تره جعفری گشنیز اسفناج ویا برگ چغندر) یک ونیم کیلو پاک نکرده
(مقدار تره وجعفری واسفناج دوبرابر گشنیز در نظر گرفته شود)
(من 820گرم سبزی آش داخل فریزرداشتم همونو استفاده کردم)
نعنا خشک 2 ق سوپخوری
آویشن خشک 1 ق سوپخوری
پیاز نگینی ریز وعسلی یک ونیم الی 2 پیمانه برای داخل اش
رشته آشی مرغوب بین 200 الی 250 گرم(من 220استفاده کردم)
کشک به میزان لازم
سیر رنده شده 6 حبه برای داخل آش
نمک وفلفل سیاه وقرمز وزردچوبه به میزان لازم
ارد سفید 1. الی 1.5 ق سوپخوری
اب استخوان قلم 2 لیتر در صورت دلخواه(نداشتم😊)
کره 100 گرم(نریختم)
سیر داغ ونعنا داغ وپیاز داغ به میزان لازم جهت تزئین
آماده کردن مواد آش
نخود لوبیا را از شب قبل در آب سرد خیس کرده و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید.
خیس کردن ماش وعدس, حدود 3 الی 4 ساعت کافیه
سپس سبزی اش رو درشت خردکنید و کنار بگذارید.
لوبیا ونخود رو گذاشتم نیم پز بشن در این فاصله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به همراه زردچوبه داخل روغن داغ تفت دهید.
به اندازه ای که حالت نرم وعسلی پیدا کند ولی مواظب باشید که کاملا سرخ نشود.
سیر را رنده ی ریز کرده با مقداری زردچوبه یه لحظه تو روغن داغ بریزید و آن را بهم بزنید و سریع از روی گاز بردارید.
سپس 1 پیمانه پیازعسلی, سیر و دو قاشق سوپخوری نعنا خشک به همراه آرد را با هم مخلوط کرده روی گاز قرار دهید.
کره را هم اضافه نموده مقدار کمی تفت دهید وسپس با آب استخوان قلم که از قبل پخته اید مخلوط کنید و آن را کنار بگذارید.
نصف قابلمه ای با حجم نسبتا بزرگ را آب بریزید و در قابلمه را گذاشته و صبر کنید تا بجوش آید.
سپس نخود و لوبیای نیم پز شده را در آن ریخته و اجازه دهید (کمی نرم شود).
عدس و ماش را هم اضافه کنید.
با اضافه کردن عدس و ماش باز صبر کنید که آب حبوبات بجوش آید.
سپس سبزی را به همراه مخلوط پیاز عسلی و مقداری نمک و ادویه و آویشن خشک به مخلوط حبوبات اضافه کرده و اجازه دهید که مواد بپزند.
نکته : در قابلمه را نگذارید تا سبزی ها بد رنگ نشوند.
در اواسط پخت بقیه پیاز عسلی شده را هم اضافه نموده و زمان بدهید تا آش لعاب بیندازد و به اصطلاح جا بیفتد.
وقتی آش با حرارت متوسط, جا افتاد میتوانید رشته ها را اضافه کنید. حرارت را کمی از حالت ملایم بیشتر کنید تا رشته ها خمیر نشوند.
حدودا 15 الی 20 دقیقه برای پختن رشته کافی است. 5دقیقه قبل از خاموش کردن آش می توانید مجددا نمک و فلفل آن را اندازه کنید.
بعد از آنکه آش رشته کاملا پخت و جا افتاد اجازه دهید کمی از دما بیفتد.
سپس داخل ظرف مورد نظر ریخته وتزیین کنید
نکات :
مقدار حبوبات رو بنا به سلیقه خود, میتوانید کم یا زیاد کنید.
اگر از آب قلم استفاده میکنید مقدار کره را به نصف برسانید.
توجه داشته باشید که رشته و کشک شور هستند پس به هنگام افزودن نمک مراقب باشید که آش شور نشود.
@sofrebanovanbeheshti
مواد لازم برای۷ نفر
#آش_رشته
رشته آش ۲۵۰ گرم
سبزی آش(تره،جعفری،گشنیز،اسفناج،شویدو ترخون) ۷۰۰ گرم
پیاز داغ ۳۰۰ گرم
سیر داغ ۱/۲ پیمانه
نخود ۱ پیمانه
لوبیا چیتی ۱ پیمانه
عدس ۱/۲ پیمانه
ماش ۱/۲ پیمانه
نمک و فلفل و زرد چوبه به مقدار لازم
آرد ۲ قاشق غذا خوری
نعنا خشک ۲-۳ قاشق غذا خوری
روغن ۲-۳ قاشق غذا خوری
۱- نخودولوبیا را باهم 12-24 ساعت خیس کرده 2تا3 بار آب رو عوض کرده و پخته و ماش و عدس را 1-2 ساعت باهم خیس کرده و با هم میپزیم.
۲- نصف یک قابلمه آب ریخته روی حرارت گذاشته تا آب بجوش بیاد
بعد حبوبات پخته شده رو به قابلمه اضافه کرده درب قابلمه رو گذاشته تا آب دوباره به جوش بیاد.
۳- داخل یک تابه 2تا3 ق غذاخوری روغن ریخته بعد بیشتر پیاز داغ روبهش اضافه کرده و یک سوم اون رو کنار میگذاریم برای تزئین، کمی سیر داغ هم اضافه کرده وحدود 1 ق مرباخوری زردچوبه اضافه کرده و کمی فلفل قرمز و 2 ق غذاخوری آرد اضافه کرده روی حرارت گذاشته بهم زده خوب مخلوط بشه و بوی خامی آرد و زردچوبه از بین بره حدود 2-3 دقیقه زمان کافیه.
۴- سبزی خرد شده زمانی اضافه که آب داخل حبوبات قل قل بزنه و بجوشه قبل از اضافه کردن سبزی 1 ق مرباخوری نمک ریخته ،باعث میشه رنگ سبزی به آش پس نده بعد سبزی رو اضافه کرده درب قابلمه رو باز میگذاریم
بعد پیاز داغی که آماده کردیم رو اضافه کرد فقط مقدارکمی رو کنار میگذاریم که در مرحله آخر اضافه میکنیم حدود 20تا30 دقیقه با حرارت بالا بجوشه تا لعاب بده.
۵- بعداز این مدت رشته آشی رو نصف کرده و به آش اضافه کرده و باقی پیاز داغ رو اضافه کرده وحدود 15 دقیقه دیگه زمان میدیم تا آماده بشه و آش جا بیفته.
کشک رو میتوانم در مرحله آخر اضافه کنیم یا برای تزئین استفاده کنیم که بستگی به سلیقه و ذائقه شما دارد.
۶- بعداز جا افتادن آش از روی حرات برداشته و داخل ظرف سرو اضافه کرده با پیاز داغ،سیرداغ،نعنا داغ وکشک تزئین میکنیم
نوش جان
سایر نکات
زمانی که رشته رو به آش اضافه می کنید، آش یه کمی سفت می شه. به این منظور بهتره مقداری آب جوش دم دست داشته باشید تا اگه آش خیلی سفت شد، آب جوش بهش اضافه کنید .
برای تهیه نعناع داغ ابتدا روغن را داغ کنید سپس چند قاشق نعناع خشک داخل روغن بریزید و کمی تفت دهید و سریع بردارید تانعنا سیاه نشه.
@sofrebanovanbeheshti
🔺از آنجایی که بازار و مایکت، ایتا را (به دلیل کم بودن رتبه) در دسته پیام رسان های محبوب ایرانی قرار نمی دهند! از تمامی اعضای کانال تقاضا داریم اگر مایکت دارید به مایکت و اگر بازار دارید به بازار بروید و ۵ ستاره به ایتا بدهید تا در دسته محبوب ها قرار بگیرد.
✅ رتبه ایتا در پرطرفدار های بازار از ۴۹ به ۳۹ ارتقا پیدا کرد پس همه با هم یا علی بگید و محبوبیت ایتا را به رخ پیام رسان ها بکشید.
🔗 ایتا در مایکت:
yon.ir/DuSO7
🔗 ایتا در بازار:
yon.ir/SyVUf
#ارتقا_رتبه_ایتا
💪 نشر دهید
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#تزئينات_سوپر_لاكچری
4_5843521963640750298.mp3
5.63M
✅تدابیر ماه مبارک رمضان در طب اسلامی
☑️آیت الله تبریزیان
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
✍فواید #روزه_گرفتن از نظر علم #پزشکی👇👇
🔹در شش روز نخست ماه مبارک رمضان حرارت بدن 5/1 درجه پایین می آید که افرادی که دارای عفونت هستند، #عفونت بدن #کاهش پیدا می کند.
🔹از روز ششم ماه مبارک رمضان تا دهم عفونت های بدن دفع پیدا می کنند و همچنین #کلسیم مازاد از بدن خارج می شود، #معده شروع به #پاکسازی می کند و مواد زائد را خارج می کند.
🔹از روز دهم تا چهاردهم ماه مبارک رمضان پاکسازی #سیستم_عصبی و تقویت سیستم عصبی انجام می گیرد. از روز چهاردهم تا بیست و یکم ماه مبارک رمضان #پاکسازی_عروق_و_قلب انجام می گیرد. #غلظت_خون در این روز ها پاکسازی و تخلیه می شود.
🔹بیست و یکم تا سی ام ماه مبارک رمضان تمامی عفونتها و مواد زائد از بدن بیرون می رود.
👈در پایان ماه مبارک رمضان با بدنی سالم و تصفیه شده از مواد زائد روبرو هستیم.😳🤔🤔
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
"دعای فرج"
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
اِلهى عَظُمَ الْبَلاَّءُ وَبَرِحَ الْخَفاَّءُ وَانْكَشَفَ الْغِطاَّءُ وَانْقَطَعَ الرَّجاَّءُ
وَضاقَتِ الاْرْضُ وَمُنِعَتِ السَّماَّءُ
واَنْتَ الْمُسْتَعانُ وَاِلَيْكَ الْمُشْتَكى
وَعَلَيْكَ الْمُعَوَّلُ فِى الشِّدَّةِ وَالرَّخاَّءِ
اَللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّدٍ وَ الِ مُحَمَّدٍ
اُولِى الاْمْرِ الَّذينَ فَرَضْتَ عَلَيْناطاعَتَهُمْ وعَرَّفْتَنا بِذلِكَ مَنْزِلَتَهُمْ
فَفَرِّجْ عَنا بِحَقِّهِمْ فَرَجاً عاجِلا قَريباً
كَلَمْحِ الْبَصَرِ اَوْ هُوَ اَقْرَبُ
يا مُحَمَّدُ يا عَلِىُّ يا عَلِىُّ يا مُحَمَّدُ
اِكْفِيانى فَاِنَّكُما كافِيانِ وَانْصُرانى فَاِنَّكُما ناصِرانِ
يا مَوْلانا يا صاحِب الزَّمانِ
الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ
اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى اَدْرِكْنى
السّاعَه السّاعَةَ السّاعَةَ
الْعَجَلَ الْعَجَلَ الْعَجَلَ
يا اَرْحَمَ الرّاحِمينَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِهِ الطّاهِرينَ
التماس دعا🙏