🔶〖 شام بخوریم یا ناهار؟ 〗🔶
✅ در طب اسلامی وعده های اصلی غذا صبح و شب است و ناهار نداریم، ناهار نخوردن و بجای آن استراحت قیلوله(خوابِ قبل از ظهر) موجب سلامتی و تناسب اندام است و بالعکس شام نخوردن موجب زیان برای بدن است.
✅⇦در قرآن آمده در بهشت مومنان با دو وعده غذای صبح و شب پذیرایی میشوند.
⇦خدا در مهمانی خود در ماه رمضان دو وعده صبح و شب به ما غذا میدهد و ناهار نداریم!
⇦غربی ها خود نیز به این نتیجه رسیده و سعی میکنند صبحانه و عصرانه بخورند و ناهار مصرف نکنند
⇦در صدر اسلام مسلمین ناهار نمیخوردند و ناهار از زمان معاویه شکم پرست باب شد!
❇️⇦آیا میدانید معنای کلمه ناهار چیست؟
📝⇦دهخدا برای ما معنی میکند:
⭕️معنای کلمه ناهار :
❌نا(نه):به معنای منفی و سلب کردن
❌آهار:به معنای خورش و غذا
❌ناهار:به معنای غذا نخوردن
🔶 وقت ناهار است یعنی وقت نخوردن است، یعنی زمانی که نخوردن موجب سلامتی بدن میشود.
🔹در زمان اواخر قاجار( دوران مشروطه) انگلیسی ها برای جا انداختن فرهنگ نهار خوردن و مقاصد شوم دیگر خود در ایران، روزانه ۷۰۰۰۰۰ پرس غذا به مردم تهران در باغ قلهک میدادند. مردم چون عادت به نهار نداشتند میبردند منزل تا عصر یا غروب بخورند، تا اینکه انگلیسی ها شرط کردند مردم همانجا باید غذایشان را میل کنند. یعنی هنگام ظهر بخورند تا برایشان عادت شود.(سخنرانی حکیم حسین روازاده؛ ۱۲ مرداد ۹۷ در مصلی نماز جمعه قم)
🔷 شام وعده غذایی بسیار مهمی است که به هیچ عنوان نباید ترک شود، فقط باید حداقل سه ساعت تا زمان خواب فاصله داشته باشد.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#حلوای_مجلسی
مواد لازم:
آرد گندم یا آرد سنگگ: ۲ لیوان
روغن: ۱ لیوان
مواد لازم برای شهد حلوا:
شکر: ۱.۵ لیوان
زعفران دم شده: نصف لیوان
هل: ۵عدد
گلاب:یک دوم لیوان
آب: ۱.۵ لیوان
برای شروع کار، باید همزمان هم شهد رو آماده کنیم و هم آرد رو تفت بدیم.
شکر رو داخل قابلمه گود ریخته با حرارت ملایم مرتب هم میزنیم تا شکر آب بشه، بعد از آب شدنش همه مواد شهد رو بهش اضافه می کنیم به همراه هل ها کمی زمان میدیم تا شربت قوام بیاد.
دقت کنین که شهد باید غلیظ بشه اما مراقب باشین که نسوزه ، وقتی شربتمون بیش از حد حرارت ببینه سر میره پس کمی بعد از به جوش اومدن و حل شدن کامل شکر در آب شربت آماده ست.
در زمانی که شهد داره آماده میشه، آرد گندم رو بعد از ۲ بار الک کردن در یک قابلمه گود و بزرگ تر از میزان این مواد تفت میدیم ، تا حدی که رنگ آرد کمی تغییر کنه و از حالت خامی در بیاد.
هم میزنیم تا آرد کامل سرخ و طلایی بشه.حالا روغن اضافه کنید وآرد رو خوب با روغن مخلوط کنید وبزارید تا خوب تفت بخوره وبعد
حالا شهد رو که هنوز هم گرم هست از یک صافی ریز رد کرده و بعد به مخلوط آرد و روغن اضافه می کنیم.
در این زمان می بینین که آرد و روغن شروع به جوشیدن می کنن،
قابلمه رو از روی گاز بردارین ، مواد رو خوب هم بزنین تا یک دست بشه اگر شل بود دوباره روی گاز بذارین و هم بزنین تا خودش رو بگیره.
بعد از اینکه قوام پیدا کرد و در ظرف جمع شد از روی حرارت بردارین وشروع کنید داخل ظرف این ورواون ور کردن مواد حلوا رو اینقدر به کنارهای ظرف بزنید تا موادحلوا خوب منسجم ویکدست شده باشه وقتی انگشت توش فرو میکنید نباید به دست بچسبه وبعد تا داغ هست داخل ظرف سروتون بریزین و تزیین کنین.
@sofrebanovanbeheshti
#همبرگر_مرغ 👇 🍔🍔🍔
🍃Roy@🍃
گوشت مرغ چرخ شده ... ۵۰۰ گرم
پنیر پیتزا....۱۰۰ گرم
پیازچه خردشده کل ساقه... ۵ تا ساقه
ارد سوخاری.... ۲ ق س
نمک و فلفل و اویشن ... به مقدار لازم
س4
مرغ چرخ شده و نمک و فلفل و پیازچه و ارد سوخاری رو باهم خوب مخلوط می کنیم و بعد پنیر رو اضافه می کنیم .
مواد رو داخل ظرف گذاشته و روی اون رو با کیسه یا سلفون می پوشونیم و ۱ ساعت در یخچال استراحت میدیم
بعد مواد رو تقسیم می کنیم ،برای هر همبرگر حدودا ۱۲۰ گرم لازمه اگر می بخواهید بزرگتر باشه ۱۵۰ گرم در نظر بگیرید. مواد رو بین دو تا کیسه فریزر شکل میدیم و در روغن مایع مخصوص سرخ کردن با حرارت زیاد سرخ می کنیم.
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_کدوحلوایی👇
پوره کدو حلوایی (آب گرفته شده )یک لیوان
۲ لیوان آرد
۲ قاشق بیکینگ پودر
۳ تخم مرغ
نصف لیوان روغن
کمی هل یا گلاب
۵ قاشق ماست
یک لیوان و نیم شکر
روغن و شکر و تخم مرغ و ماست رو باهم مخلوط کرده
کدو حلوایی را بخار پز کرده به صورت پوره درآورده و اضافه کرده
بعد آرد و بیکینگ پودر و داخل فر گزاشته
وقتی پخت کمی شکر آسیاب شده روش ریختم
جاتون خالی😊
@sofrebanovanbeheshti
#نون_خرمایی_با_خمیر_جادویی👇
مواد لازم برای۶ نفر
شکر ۴ قاشق چای خوری
نمک ۱ قاشق چای خوری
روغن ۶ قاشق غذا خوری
شیر یا آب ۱ لیوان
تخم مرغ ۱ عدد
خمیر مایه ۳ قاشق چای خوری
آرد ۳ لیوان
طرز تهیه
۱- خمیر مایه ، شیر ولرم ( شیر گرمی که دست را نسوزاند ) و 1 قاشق چایخوری شکر را داخل کاسه ای بریزید و مخلوط کنید سپس 5 – 10 دقیقه کناری قرار دهید تا خمیر مایه عمل کند ( کف کند ).
۲- تخم مرغ ، باقی مانده شکر ، روغن و نمک را داخل کاسه دیگری بریزید و مخلوط کنید تا یکدست شوند ، خمیر مایه را با چند قاشق آرد را مخلوط کنید و به مواد تخم مرغی اضافه کنید ، کمی هم بزنید تا مواد ترکیب شوند سپس باقی مانده آرد را اضافه کنید.
۳- پس از مخلوط کردن مواد را با دست ترکیب کنید تا خمیر جمع شود ، روی سطح کار ارد بپاشید و خمیر را روی سطح کار قرار دهید ، خمیر را 10 دقیقه ورز دهید ( مکرر روی سطح کار بکوبید و باز کنید ) ، آنقدر ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی بدست بیاید.
۴- داخل کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل کاسه قرار دهید ، روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی 1 ساعت استراحت دهید تا حجم خمیر 2 برابر شود ، پس از آماده شدن پف خمیر را با فشار دست بگیرید.
۵- این خمیر بسیار خوش دست بوده و کار با آن بسیار راحت است ، بافت و ماندگاری خوبی دارد و میتوانید تا چند روز در یخچال و داخل کیسه فریزر بسته بندی و نگهداری اش کنید.
۶- نکته :این خمیر بسیار ترد و سبک است و مناسب برای انواع غذاها ، پیراشکی ، کلوچه ،نان صبحانه ، نان شکم پر ، پیتزا و … است ، حتی میتوانید آن را در روغن سرخ کنید ، این خمیر جادویی
#نون_خامه_ای
برای تعداد ۱۵ تا ۲۰ عدد بستگی به اندازه نان دارد
آب ۲۰۰ میلی لیتر(یک پیمانه)
شکر دو ق سوپخوری
وانیل ۱/۴ق چایخوری
نمك نوك ق چایخوری
بکینگ پودر ۱/۳ق چایخوری
کره ۵۰گرم
تخم مرغ ۴ عدد
آرد ۱۵۰ گرم(یک پیمانه)
ابتدا آب و کره و شکر را توی یک قابلمه روی گاز با شعله ملایم بزارید تا هم کره آب شود و هم آب جوش بیاید (آب فقط در حد جوش ریز خوررن باید جوش بیاید نه بیشتر)
در این مرحله آرد و نمک و بيكينگ پودر را که قبلا سه بار الک کردید به یکباره توی آب در حال جوش بریزید و سریع شروع به همزدن کنید
آرد جذب آب میشود و مانند حلوا جمع میشود و تمام آب اضافی آن گرفته میشود (۵ دقیقه داخل قابلمه ،پهن و جمع كنيد)
خمیر را از روی حرارت بردارید و بگذاريد کاملا خنک شود
در ظرفی چهار تا تخم مرغ و وانیل را بزنید تا از لختگی دربیاید و وقتی خمیرتون کاملا سرد شد کم کم تخم مرغها راطی چند مرحله اضافه کنید و با همزن هم بزنيد.
خمیر نه باید خیلی رقیق باشد نه سفت و حالت چسبنده و براق داشته باشد.
خمیرلطیفی بدست میاید نکته مهم اینه که فرتون باید کاملا داغ باشه از قبل جوری که به شیرینی شوک بده
پس فر را از نیم ساعت قبل با دمای ۲۰۰ درجه کاملا گرم کنید
سینی فر را کاغذ روغنی بیندازید و خمیر آماده را داخل قیف و ماسوره دلخواه بریزید (ماسوره درشت باشه حالا شکلش کمی متفاوت باشه مهم نیست) (ساده یا شکوفه)
و با فاصله ۵ سانتیمترماسوره بزنید داخل سینی فر،طبقه چهارم از پايين،يعني بعد از طبقه وسط قرار بديد.
در فر را تو این مدت اصلا باز و بسته نکنید حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آماده ست.
اگر دوست داشتید روی نان ها کمی تیره تر شود چند دقیقه آخر گریل را بزنید فقط مواظب باشید و بالای سرش بایستید که نسوزد.
بزارید کمی سرد شود .
نانها باید داخلش پوک و ترد باشه کاملا و اصلا خمیر نباشد
حالا با خامه قنادی که با همزن کاملا فرم دادید داخلشو از زیر سوراخ کنید با ماسوره و قیف پر کنید (من خامه قنادی کولاک میگیرم هم طعمش عالیه هم خوب فرم میگیره بعد از باز شدن یخش ،البته نه كاملا،يه خرده بايد انسجام داشته باشه،حدود ۱۰ دقیقه با همزن بزنید تا فرم بگیرد و داخل نانها را پرکنید)
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_کنجدی👇
آرد ۲پیمانه ،
شیر نصف پیمانه
روغن ۲/۳ پیمانه،
تخم مرغ ۳ عدد
شکر یک لیوان سر خالی
بکینگ پودر ۱ ق چایخوری
کنجد۲/۳ پیمانه
وانیل نوک کارد
تخم مرغ و وانیل رو باهمزن میزنیم تا صاف ویکدست بشه شکر را اضافه کرده دوباره یا همزن میزنیم تا مخلوط بشه وشیر وبعد روغن رو اضافه میکنیم
چند دقیقه میزنیم وارد وبکینگ الک شده را کم کم اضافه میکنیم تا مایع یکدست بشه
بعد قالب رو چرب میکنیم وکنجد رو میپاشیم توی قالب طوری که دیوارهای قالب هم با کنجد پوشیده بشه
بعد مایه کیک رو اروم میریزیم تو قالب در فر ۱۸۰ درجه به مدت ۴۵ دقیقه
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_هویج_و_گردو_و_دارچین 👇
تخم مرغ 4 عدد
آرد قنادی2پیمانه
شکر 2پیمانه
هویج رنده شده یک ونیم پیمانه
روغن مایع ½ پیمانه
اب 4 قس
گردو ریز خرد شده 50 گرم
بیکینگ پودر1 ق.چ
دارچین به مقدار لازم
قالب مورد نظرتان را چرب و آرد پاشی کنید و کاغذ روغنی بیندازید.
فر را روی170 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم شود.
آرد را همراه بیکینگ پودر و دارچین سه بار الک کنید
تخم مرغ ها را همراه شکر میزنیم تا رنگ آن روشن شده غلیظ و کشدار شود.
روغن و آب را اضافه کرده در حد مخلوط شدن بزنید. آرد را کم کم داخل مواد الک کنید و با لیسک به صورت دورانی مخلوط کنیدو هویج و گردو را اضافه کنید.
مواد کیک را داخل قالب ریخته وداخل فر از قبل گرم شده بگذارید بعداز یکساعت خلال دندون را داخل کیک فرو کنید اگر به خلال کیک نچسبید کیک اماده هست
(من مواد رو یک ونیم برابر کردم که بهم 18 تا کاپ کیک داد)
نوش جاااااان🌹🌹🌹
اللهُم صل علی محمد و آل محمد
@sofrebanovanbeheshti
#ماکارونی_با_مرغ👇
ماکارونی آبکش شده/مرغ خام خردشده/فلفل دلمه خردشده/سیر خردشده/پیازخردشده/کرفس خام خردشده/نمک،فلفل،زردچوبه/رب گوجه/نان بربری برای ته دیگ
مرغ وپیاز رو باهم خوب تفت داده به آن سیرونمک وزردچوبه اضافه تفت میدهیم بعد کرفس وفلفل دلمه را ریخته خیلی کم تفت داده وبعد در آخر رب گوجه راریخته تفت میدهیم.
در آخر چند قاشق آب ماکارونی که آبکش کردیم را ریخته هم زده ،بعد ته قابلمه نان بربری گذاشته وماکارونی آبکش شده و موادی را که درست کردیم لابه لای ماکارونی ریخته وآن را دم میکنیم.
سیر ترشی که کنار غذام هست فکر کنم بیست ساله یا شاید هم بیشتر باشه که مامان گلم درست کرده دیگه آبش مثل رب انار غلیظ شده جای همگیتون خالی😋😋😁
@sofrebanovanbeheshti
#کنتاکی👇
#قارچ_سوخاری👇
مرغها رو میپزیم
البته خیلی زیاد پخته نشه .
با نمک و ادویه و زردچوبه و فلفل دلمه ای و پیاز بعد در آرد معمولی زده و بعد در تخم مرغ و زعفرونی که کمی همزدیم
و سپس در آرد سوخاری (آرد سوخاری هم با نان باگتی که خشک کردیم و پودر کردیم با نمک و فلفل و زردچوبه و پودر سیر و پودر پیاز مخلوط کردیم و کمی تفت دادیم) و قارچ رو هم به ترتیب در ارد بعد تخم مرغ و درنهایت ارد سوخاری
و حالا در روغن داغ و فراوان قرارمیدیم تا کامل برشته بشن
قارچها هم به همین روش آماده میشوند
@sofrebanovanbeheshti