#سرکه_انگور_خانگی:
انگور رسیده و شیرین2 کیلو
سرکه نصف استکان
نمک1 ق مرباخوری
خمیر مایه1 ق مرباخوری
آب نصف استکان
طرز تهیه سرکه انگور خانگی:
برای تهیه سرکه انگور خانگی ابتدا ساقه و چوب انگورها را جدا کنید و آنها را داخل ظرفی ریخته، با وسیلهای مثل گوشتکوب برقی، گوشتکوب دستی یا مخلوط کن له کنید.
انگورهای لهشده را همراه با تفاله داخل یک دبه بریزید.
دقت کنید که یک سوم از سر دبه خالی بماند که اگر سرکه در فرآیند تولید کف کرد؛ از سر دبه سر نرود.
به اندازه یک دهم از مقدار انگور، سرکه حاضری و نمک داخل دبه بریزید. مثلا برای دو کیلو انگور، نصف استکان سرکه و یک قاشق مرباخوری نمک داخل دبه ریخته و هم بزنید.
برای اطمینان از تهیه یک سرکه خوب و عالی میتوانید نصف استکان آب و یک قاشق مرباخوری خمیر مایه را نیز با هم مخلوط کنید و به انگورهای لهشده اضافه کرده و هم بزنید.
حالا درب دبه را طوری روی آن قرار دهید که لای آن باز بماند و هوا درون دبه جریان داشته باشد.
دبه را در جای گرم مثل گوشه آشپزخانه قرار دهید.
حدود یک هفته بعد، سرو کله پشه سرکه پیدا میشود. این حشرات ریز فرآیند تبدیل انگور به سرکه را سریعتر میکنند و وقتی آنها را دیدید مطمئن باشید که کارتان به درستی پیش رفته.
یکبار سرکه را هم بزنید و تا حدود سه هفته بعد دیگر به آن دست نزنید.
در این فاصله مواد تفاله تقریبا ته نشین میشوند و روی مواد زلال و صاف میشود.
میتوانید در این مرحله سرکه را بچشید؛ اگر کاملا ترش شده بود میتوانید تفالهها را جدا کنید و سرکه رو صاف کرده و داخل شیشه نگهداری کنید
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#نکاتی_درباره_تهیه_سرکه_انگور:
برای تهیه سرکه انگور میتوان انگورها را درسته داخل دبه انداخت اما بهتر است که میوهها را له کنید.
اگر اولین بار است که سرکه تهیه میکنید با مقدار کم مثلا با دو کیلو انگور شروع کنید.
در تهیه سرکه خانگی مهمتر از هر چیز، انتخاب انگور شیرین و سالم هست و اگر انگور ترش یا سبز و نارس باشد، اصلا سرکه خوبی نخواهید داشت.
رنگ انگور برای تهیه سرکه خانگی فرقی ندارد.
فراموش نکنید که برای انجام فعل انفعالات تبدیل به سرکه، احتیاج به هوا هست پس در ظرف را کیپ نکنید.
داشتن جایی نسبتا گرم یعنی دمایی بین شانزده تا سی درجه برای تبدیل سرکه کاملا ضروری است. دمای سردتر یا گرمتر باعث خراب شدن سرکه میشود.
بعضی افراد یک تکه نان داخل دبه سرکه میاندازند که حکم همان خمیر مایه را دارد اما از آنجا که در بسیاری از نانواهاییها به جای خمیر مایه، از جوش شیرین استفاده میشود، ممکن است سرکه خراب شود.
امیدواریم از این توضیحات استفاده لازم را برده و در منزل یک سرکه خانگی خوب و باکیفیت تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
میانبر ابتدای کانال و لینک گروه
#مربای_زردک_با_شکر_قهوه_ای👇
یک کیلو زردک
۶لیوان شکر قهوه ای
۵لیوان آب
نصف لیوان گلاب
۲عدد هل
۲قاشق آبلیمو
زردک ها رو رنده کردم با ۳لیوان آب گذاشتم پخت نیم ساعت
بعد شکر ها رو ریختم و کامل هم زدم
بعد که جوش اومد دیگه شعله رو خیلی کم نکردم جوش میزد
ده دقیقه بعد هل و گلاب و آبلیمو رو اضافه کردم.
وقتی به غلظت مناسب رسید خاموش کنید.
نوش جان
@sofrebanovanbeheshti
‼️جلوی #عطسه را نگیرید!
هیچوقت جلو عطسه رونباید گرفت درهرشرایطی کودک وبزرگسال فرقی نمی کند، اگه جلوعطسه گرفته شد اگه بعد مدتی بیماری سخت دچارشدید مثل مثل صرع ویاتشنج مثل سکته ویا… کسی روجز خود ملامت نکنید!!!
🌺 امام علی(ع)
عطسه کننده را سه بار بایـــــد دعا کرد واگر از سه بار بیشتر عطسه زد آن باد است.
و در حدیث دیگر است که اگر از سه بار بیشتر عطسه زد به او باید گفت: « #شفاک الله» خــدا شفایت دهد زیرا که منشأ عطسه ی زیاد مرضی است در مزاج
🌺 امام موسی کاظم(ع)
ازپیامبر(ص)روایت کرده که فرمودند: عطسه کردن برای بیمار دلیل
بر بهبودی یافتنش خواهد بود و باعث #آسودگی بدنش خواهد بود.
🌺 امام صادق(ع) :
بسیارعطسه کردن ایمن می گرداند پنج درد را
اول #خوره ،دوم #لقوه، سوم #درد_چشم، چهارم #صلابت وخشونت پرهای بینی و پنجم بیرون آمدن #مو_در_چشم
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
🌹 #آداب عطسه کردن
❇️ امام صادق صلوات الله علیه
هرکس سوره #حمد را بعد از آن که عطسه بزند یکبار بخواند و صورت خود را با آن مسح کند
از
✔️ ورم ملتحمه
✔️التهاب چشم
✔️ میگرن
✔️آب مروارید
✔️ گَری
✔️سیاه شدن پوست صورت و بدن
✔️و خون دماغ شدن
ایمن میشود.
📚مستدرک الوسائل
🌺 توضیح : یعنی فرد سوره #حمد را در #دستان خود بخواند و صورتش را با دستان خود #مسح کند.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#همه_بخونن
#آشپزی_مادرانه
همسرم خیلی بد غذاست. ولی از همون اول مُهر تأیید زد به آشپزی من. تو این سالها هم کم و بیش همه جا از دستپختم تعریف میکرد. فقط گاهی رو بعضی غذاها پیشنهاد میداد یک کم آبدارتر درستشون کنم. با اونکه اصولا غذای خشک رو ترجیح میداد.
بعداز چندسال که جمعه ها خونه پدرشوهر مهمان میشدیم، امسال که مادرشوهرم کمی کسالت داشت ناهار درست میکردم و میرفتیم خونه شون و دور هم بودیم. یک بار که داشتم ناهار رو آماده میکردم همسرم گفت: "میشه یک کم آبکی تر درست کنی خورشت رو؟ آخه مامان اینطوری درست میکرد برامون."
من هم که برام فرقی نداشت به خواسته ش عمل کردم. وقتی ظهر خونه پدرشوهرم داشتم غذا رو گرم میکردم به مادرشوهرم گفتم: "حسین گفت شما این مدلی دوست دارین."
لبخندی به صورت مهربان مادرشوهرم نشست و گفت: "الآن که دو نفر شدیم، مثل قدیما، دیگه آبکی دوست نداریم. این مدل مال زمانی بود که شکم پنج تا بچه قد و نیم قد رو باید با یک حقوق کارمندی پدرشون سیر میکردم."
لبخندش همچنان رو صورتش نشسته بود و ادامه داد. "مادر بودن سخته... مادر که باشی باید مدیر باشی. جوری امورات خونه رو بچرخونی که کسی بهش برنخوره و همه راضی باشن، کاری کنی که همیشه اوضاع مرتب بنظر برسه."
حرفهاش بدجور به دلم نشست و من داشتم فکر میکردم خورشتهای آبکی دوران مجردی همسرم به قدری لذیذ بوده که الآن هم گاهی هوس میکنه و هنوز نمیدونه دلیل آبکی بودن اونها چیه و بهش به چشم نوعی طبخ نگاه میکنه که من اسمش رو گذاشتم " #آشپزی_مادرانه "
به به جمع بانوان بهشتی بپیوندید 👇👇
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#شیرینی_نخودچی👇
آرد نخودچی۱کیلو/
پودرقند ۴۰۰ تا ۵۰۰گرم/
روغن جامدآشپزخانه ۵۰۰گرم/
زرده تخم مرغ ۱عدد/
هل۱ق سوپخوری/
آردبرنج ۵۰گرم/
زعفران خیلی غلیظ وپسته برای تزیین
روغن پودرقند وهل رابا هم مخلوط کرده باهمزن برقی۴تا۵دقیقه زده
زرده را اضافه باهمزن درحد مخلوط شدن زده وبعد آرد نخودچی را ریخته و ما بین دو دست ورز داده به مدت۲دقیقه.
۱تا۲ساعت درجای خنک استراحت داده وخمیر را به ضخامت ۱سانت پهن وقالب را آغشته به آرد برنج کرده وقالب زده
بعد درسینی که خیلی کم چرب وآرد برنج ریخته با فاصله کم چیده وبا خلال زعفران غلیظ را به حالت نقطه وسط شیرینی گذاشته وخلال پسته میگذاریم
در فر ۱۸۰درجه به مدت۱۵ تا ۲۰دقیقه
بعد از پخت گذاشته تا شیرینی کامل سرد شود
بعد از سینی جدا کرده وگرنه از هم میپاشد.
منم به جای چرب کردن سینی کاغذ گذاشتم.
_یک هفته در جای خنک میتوان نگهداری کرد
_میتوان مواد را نصف مقداریا ۱/۴پیمانه درست کرد.
اگر نصف مقدار یا۱/۴پیمانه درست کردیم باید حتما زرده همان ۱عدد باشد آن را کموزیاد نمیکنیم.
من این مقدارشیرینی رو با نصف مقدار درست کردم
_اگر برایتان ورز دادن زیاد سخت است میتوان آن را یک تا دو بار از چرخ گوشت رد کردتا نرم ویک دست شود
@sofrebanovanbeheshti
#کره_قالبی_برای_دورچین_غذا👇
کره رو گذاشتم تو محیط آشپزخونه تا نرم بشه بعد ریختم تو قالب سیلیکونی و 10 دقیقه گذاشتم تو فریزر .
به راحتی از قالب جدا شد
@sofrebanovanbeheshti