#سبزی_فسنجون
گردوی چرخ شده: برای هر نفر یک قاشق غذاخوری
سبزی :شامل گشنیز و جعفری و نعناع ، گشنیز از دو برابر نعناع کمی هم بیشتر(کاملا سرخ کنید)برای هر نفر ۱۰۰گرم سرخ کرده
مرغ :به میزان دلخواه ( قدیمی تر ها در شمال ایران برای فسنجان و سبزی فسنجان بجای مرغ بیشتر از بوقلمون ، غاز، اردک، مرغابی استفاده می کردند)
نمک، زردچوبه= به مقدار کافی
رب انار یا آب انار به میزان دلخواه – رب انار بهتر است.
سیر : به میزان دلخواه مثلا چند حبه .البته من نزدم
طرز تهیه:
سیر و سبزی را باهم خوب میکس کرده باید حسابی میکس شود. گردو را هم خوب میکس کرده بعد ابتدا گردو را در قابلمه کمی بدون روغن تفت می دهیم فقط تفت نه سرخ اینکار باعث می شود گردو زودتر و بیشترروغن بیندازد. ترشی وزردچوبه راهم با آن مخلوط کرده آب به اندازهای که روی مواد را بگیرد داخل قابلمه می ریزیم ( آب را زیاد نریزید چون چند بار در فواصل پخت بایداز تکه های کوچک یخ استفاده کنید در قابلمه اطراف آن تکه های یخ را بیندازید این شوک باعث روغن انداختن بیشتر گردو می شود چند بار تکرار کنید خیلی بهتر است چون خوب روغن میاندازد ( می توانید کمی با حرات ملایم تاب دهید گردو وپیاز میکس شده را بعد اب اضافه کنید)و با حرارت ملایم روی شعله بگذارید تا گردو کمی جا بیفتد بعد مرغ را اضافه می کنید با حرارت ملایم بپزد تا به روغن بیفتد.بعد سبزی سرخ کرده و به خورشت اضافه میکنیم .می گذاریم تا طعم سبزی را بخودش بگیرد .این خورشت فقط باید باحرارت ملایم آماده شود،تا خوب جا بیفتد و ته نگیرد. گاهی هم حتما هم بزنید وگرنه ته می گیرد.
این غذا مخصوص استان گیلان ومازندران است.- سبزی های این خورشت(سبزی های معطر گیلان ومازندران می باشد )اگر سبزی شمال نداشتید می توانید با همین۳سبزی درست کنید
این خورشت با برنج آبکش شده و زعفران تزیین شده بسیار خوشمزه و لذیذ است .نوش جانتان
@sofrebanovanbeheshti
#جامبو_شلز
به روشهای مختلفی میشه این نوع از ماکارونی(پاستا) رو تهیه کرد
روش اول👇
اینکه مثل من به مدت ۱۵دقیقه کمی بیشتر ماکارونی رو در آبی که نمک و روغن ریختیم میگذارم میپزه این نوع ماکارونی چون سفته و ضخیم بیشتر میگذاریم بپزه
فقط مراقب باشید له نشه داخلشو از سس دلخواه پر میکنیم که میتونه سس ماکارونی باشه
بعد که پر کردید کف ظرف رو چرب کنید و سیب زمینی ورقه شده بچینید به مدت ۴۵دقیقه میگذاریم تو دم بمونه
روش دوم👇
وقتی داخل ماکارونی رو پر کردید روش پنیر پیتزا بریزید کف ظرف سس بشامل بزنید
بعد بچینید که خشک نشه و بگذارید تو فر تا هم ماکارونی بپزه و هم اینکه پنیر آب شه میتونید روی ظرف فویل بکشید و چند سوراخ بزنید
روش سوم
پختن این ماکارونی به صورت لازانیاس یعنی اول کف ظرف یک لایه سس بشامل و یک لایه پنیر پیتزا بریزید و بعد ماکارونی بچینیدو به همین صورت ادامه بدید تا به اتمام برسه
در آخر هم ی لایه فراوون سس و پنیر بریزید بگذارید داخل فر تا پنیر به خورد مواد بره بعداز پخت به روش دلخواه برش بزنید بعد نوش جان
داخل این ماکارونی رو میشه با انواع سالادها شامل سالاد الویه سالاد تن ماهی سالاد ماکارونی و .... پر کرد
که من توی اینارو با الویه پر کردم😋
شمیم مهر
@sofrebanovanbeheshti
#لیمو_عمانی_خانگی👇
🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋🍋
لیمو ترش: ۱ کیلو
سرکه: ۱ فنجان
نمک: به مقدار لازم
لیموترشها را بشویید سپس روی آنها نمک بپاشید و به مدت ۱ روز کناری قرار دهید. پس از ۱ روز لیموها را با آب سرد بشوئید.
درون قابلمه چند لیوان آب بریزید و سرکه را اضافه کنید و اجازه دهید به جوش بیاید. باید لیموها را در ۲ مرحله به آب جوش مخلوط با سرکه اضافه کنید.
در مرحله اول لیموها را داخل مخلوط آب جوش و سرکه بریزید و ۱۰ ثانیه اجازه دهید بجوشند سپس لیموها را با آب سرد آبکشی کنید.
در مرحله دوم لیموهای آبکشی شده را مجدد داخل آب جوش بریزید و این بار ۱ دقیقه اجازه دهید لیموها بجوشند سپس داخل آبکش بریزید، اما آبکشی نکنید.
پس از خنک شدن لیموها با خلال دندان سوراخ ریزی روی هر لیمو ایجاد کنید، پارچهای را در آفتاب پهن کنید و لیموها را به مدت ۱۰ روز روی پارچه قرار دهید، پس از این مدت زمان لیموها را داخل سبد بریزید و در سایه قرار دهید تا کامل خشک شوند.
🍋🍋🍋🍋
@sofrebanovanbeheshti
مواد لازم برای تهیه ی خمیر شیرینی گل محمدی( #دانمارکی ):
آرد : ۳ تا ۳٫۵ پیمانه
روغن مایع : ۱/۲ پیمانه
شیر ولرم : ۱/۲ پیمانه
پودر خمیر مایه : ۱٫۵ قاشق غذاخوری
شکر : ۱/۴ پیمانه یا ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ : ۲ عدد
وانیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
زرده ی تخم مرغ : ۱ عدد برای رومال شیرینی
مواد لازم برای تهیه ی کرم شیرینی دانمارکی :
شیر : ۱/۲ پیمانه
گلاب : ۱/۲ پیمانه
شکر : ۲/۳ پیمانه
وانیل : ۱/۲ قاشق چایخوری
آرد : ۶ قاشق غذاخوری
طرز تهیه ی خمیر شیرینی دانمارکی :
ابتدا خمیر مایه را به همراه ۲ قاشق شکر و کمی شیر ولرم با هم مخلوط کنید و ۱۰ دقیقه قرار بدین تا عمل بیاد.
در این فاصله آرد و وانیل را ۳ بار الک کنید تا در نهایت خمیر پوک تری داشته باشید. در ظرفی باقی مانده ی شیر و شکر , روغن مایع , ۲عدد تخم مرغ را بریزید و با هم مخلوط کنید.
سپس خمیر مایه رو هم به مواد اضافه کنین و هم بزنین.
بعد از اینکه این مواد مخلوط شدن کم کم آرد رو اضافه کنین و با دست هم بزنین. تا جایی آرد اضافه کنین که به دست نچسبه.
اگه احساس کردید که به مقدار بیشتری آرد نیازه حتما اضافه کنید فقط این کار رو کم کم انجام بدین تا خمیر سفت و خشک نشه. بعد از آماده شدن خمیر روی اونو با پارچه بپوشونید و یه جای گرم به مدت ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه قرار بدین تا ۲ برابر حجم اولیش بشه. من ظرف خمیرمو داخل یه پتوی مسافرتی پیچوندم تا گرم بمونه و پف کنه.
حالا که خمیر این شیرینی خوشمزه رو آماده کردید بهتره که برید سراغ تهیه ی کرم. تهیه ی این کرم شاید فقط ۱۰ دقیقه طول بکشه و خیلی هم ساده است.
طرز تهیه ی کرم شیرینی دانمارکی :
گلاب و شیر را روی شعله قرار بدید تا زمانی که به جوش بیاد. در این موقع شکر رو اضافه کنید و هم بزنین تا مخلوط شه. حالا ظرف رو از روی شعله بردارین و آرد رو کم کم اضافه کنید و خوب هم بزنید که گوله گوله نشه و وقتی آرد خوب مخلوط شد دوباره روی حرارت کم قرار بدید و مرتب هم بزنین تا کمی سفت بشه. به همین سادگی کرم هم آماده شد.
برای کرمش
روش بهتر👇
من آرد وشکر ووانیل را تو ظرف مورد نظر مخلوط کردم وکامل هم زدم تا همه مواد باهم مخلوط بشن وبعد شیر سرد را اضافه کردم وکامل هم زدم تا هیچ خبری از گوله آرد نباشه...
وبعد از این مراحل ظرف را روی شعله گاز گذاشتم با حرارت ملایم وشروع به هم زدن کردم تا به غلظت برسه..
راستی دو قاشق گلاب هم آخرش ریختم وهم زدم وبرداشتم...
کرم یکدست وفوق العاده خوشمزه ما آمادست...
ان شاالله درست کنید ولذت ببرید🌹
بعد از ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه وقتی سراغ خمیر میرین میبینین که کاملا پف کرده و یه خمیر بسیار نرم و لطیف دارید.
ظرفی رو آرد پاشی کنید و خمیر رو روی اون باز کنید. برای اینکار میتونین از وردنه هم استفاده کنید و اگرهم نداشتین اشکالی نداره چون به کمک دست کاملا باز میشه. سعی کنید که قطر خمیر رو نازکتر بگیرین.
داخلش مقداری کرم قرار بدین و اونو به هر شکلی که دوست داشتین بپیچونین. به کمک قلم مو روی شیرینی هارو زرده ی تخم مرغ بزنید و داخل فر بذارید.
فر رو حتما از قبل روشن کنید تا گرم بشه و برای پخت شیرینی هم ۲۰ دقیقه با دمای ۱۸۰ درجه کافیست.
شمیم مهر 🌷
@sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
ابتدای کانال ☝️
لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی
#_بورک_اسفناج😍🌹👇
مواد لازم:
۳۰۰ گرم اسفناج تازه
۸ ورق خمیر یوفکا مستطیلی
۲ قاشق غذاخوری پر پنیر لبنه یا خامه ای
۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ
۱ قاشق پنیر پارمزان۱/۲
۱/۲ پیمانه شیر
۱/۳ پیمانه روغن مایع
۱ عدد تخم مرغ
نمک و فلفل به مقدار لازم
✍طرزتهیه:🔥
ابتدا باید اسفناجمون رو بپزیم میتونیم قبل از پخت اسفناج اونو به اندازه دلخواهمون خورد کنیم یا اینکه بدون خورد کردن بسته به سلیقه مون داخل قابلمه بریزیمشون. برای پخت اسفناج هم کافیه کف قابلمه فقط کمی حدود ۱/۳ فنجون آب بریزیم (تا از چسبیدن اسفناج به کف قابلمه جلوگیری کنیم) و بعد اسفناج هارو داخل قابلمه بریزیم و در قابلمه هم بذاریم و حرارت رو ملایم کنیم.
خیلی زود و کمتر از ۵ دقیقه اسفناج ها نرم میشن و حجمشون رو از دست میدن و میپزن حالا در قابلمه رو برمیداریم تا آب اضافه اسفناج کشیده بشه.
حالا اسفناج های پخته رو با پیاز داغمون تفت میدیم تا آب اضافی اسفناج ها هم تبخیر بشه و از حالت آبکی بودن در بیاد.
بعد پنیر پارمزان رو اضافه کرده و مخلوط رو هم میزنیم تا پنیر خوب مخلوط شده آب بشه. حالا شعله گاز رو هم خاموش میکنیم. چون پنیر پارمزان نمکیه من دیگه بهشون نمک اضافه نکردم.
اضافه کردن فلفل هم سلیقه ایه که من باز ترجیح دادم فلفل هم نریزیم چون مزه قالب اسفناج و پنیر رو بیشتر میپسندم.
وقتی مخلوطمون کمی سرد شد پنیر خامه ای یا پنیر لبنه رو هم اضافه کرده و مخلوط رو هم میزنیم.
حالا مایه فیلینگ بورک ما حاضره.
در مرحله بعدی باید مخلوطی که باید خمیر های یوفکارو بهش آغشته کنیم آماده کنیم. این مخلوط علاوه بر اینکه از خشک شدن و ترک خوردن خمیر جلوگیری میکنه طعم بورکمون رو هم خیلی بهتر میکنه. پس شیر، تخم مرغ، روغن و کمی نمک رو با هم خوب مخلوط میکنیم
حالا یک لایه ورق خمیر یوفکارو رو یه تخته میذاریم و دو طرفش رو با فرچه به مایه آغشته میکنیم.
از مایه فیلینگ بورک روی خمیر میذاریم.
خمیر رو به صورت لوله ای میبندیم.
حالا برای آخرین مرحله گردش میکنیم. حالا بورکمون حاضره. هر ۸ ورق یوفکارو به همین ترتیب میپیچیم.
حالا با روغن سرخ میکنیم🌹
نوش جان 😋
شمیم مهر
@sofrebanovanbeheshti
لازانیا :👇
گوشت چرخ کرده پیاز رنده شده یا ریز خورد شده قارچ فلفل دلمه ای نخود فرنگی ذرت جعفری رب گوجه ادویه ها:نمک و فلفل سیاه و قرمز و آویشن و زرد چوبه
مواد سس:
شیر 2لیوان
آرد 2 ق غ
کره 50 گرم
خامه 2 ق.غ
پیاز رو تفت داده تا طلایی و سبک بشه
گوشت رو اضافه کرده و تفت میدیم تا رنگش برگرده
ادویه میزنیم و کمی تفت میدیم تا بوی ادویه بلند شه.
قارچ های ورقه شده رو اضافه میکنیم.
تا آب قارچ کشیده بشه.
2 قاشق رب گوجه میزنیم و تفت میدیم تا رب سرخ شه و خامیش بره.
فلفل دلمه و ذرت و نخود رو اضافه میکنیم. یکم اب توی ظرف میریزیم و در ظرف را میبندیم تا گوشت پخته بشه.
البته تهش نباید آب داشته باشه مواد.
آخر سر هم جعفری رو اضافه میکنیم.
طرز تهیه ی سس:
آرد رو با شیر سرد حل کرده سر گاز میگذاریم.
وقتی غلیظ شد کره رو اضافه میکنیم و نمک و فلفل سیاه میزنیم.
به غلظت مورد نظر که رسید زیرشو خاموش میکنیم و خامه رو اضافه میکنیم.
فقط دقت کنید نه باید خیلی شل باشه و نه خیلی سفت.
اگر سفت باشه گلوله گلوله میشه تو لازانیا و طعمش یکم ناخوشایند میشه.
در کل تجربه ام میگه که سس اگر زیاد بریزید لای مواد طعمش خیلی خوب نمیشه کلا نباید زیاد زد.
سس به عنوان چسب عمل میکنه.
لازانیا ها رو ابکش کرده و میگذاریم توی ظرفی تو اب باشن تا نچسبن به هم.
کف ظرف مورد نظر رو چرب کرده و یک لایه نازک سس بشامل میریزیم.
یه لایه ورقه لازانیا میگذاریم دقت کنید گوشه های ورقه ها بیاد رو هم.
کمی پنیر پیتزا بعد مواد گوشتی بعد کمی سس و پنیر.
دوباره ورقه ،پنیر،مواد،سس،پنیر ورقه
همینجور ادامه میدیم تا ظرف پرشه.
لایه ی آخر باید ورقه باشه روی ورقه رو با سس پوشونده.
کلا پوشیده بشه حتی کناره ها.
بعد پنیر پیتزا بریزید روش. روش آویشن بزنید و با سس تزئین کنید و بگذارید توی فر.
اول با گرما که پنیر آب بشه و بعد گریل که طلایی بشه.
البته من توی مایکروویو درست کردم.
@sofrebanovanbeheshti
#کیک_میکری 👇
مواد لازم:آرد 5قاشق غذا خوری
شکر 4قاشق غذا خوری
شیر 3قاشق غذاخوری
روغن 2قاشق غذاخوری
تخم مرغ1عدد
وانیل کمی
بکينگ پودر1قاشق چای خوری
همه مواد را با هم مخلوط کرده خوب هم میزنیم،سپس ساندویچ ساز روشن کرده از مواد یک قاشق می ریزیم بعد سه دقیقه کیک ما آماده ست😋
دقت کنید اگر کیک به صفحه میکرتون میچسبه قبل ازینکه صفحه رو جابزنید چرب وبا الک ارد پاشی کنید بعد صفحه رو وارونه کنید تا ارد اضافه بریزه و سپس صفحه رو جابزنید دستگاهو روشن کنید تا داغ بشه بعداز مواد بریزید.
درجه میکر هم متوسط باشه تا خوب پف کنن و پوک بشن.
در صورت تمایل یه مقدار از مواد رو کاکائو بزنید
🆔 @sofrebanovanbeheshti