🌺حیدر آقا معجزه تهرانی و عنایت امام رضا علیه السلام به ایشان
استاد، آیت الله رمضانی درباره مرحوم «حیدر آقا معجزه تهرانی» مطلبی نقل کرده اند که برای آشنایی با شخصیت ایشان بسیار مفید است.
@sokhanerfan
استاد در کتاب عرفان علامه طباطبایی نقل کرده اند: «روزی حضرت آیت الله جوادی آملی از بنده خواستند تا حیدر آقا معجزه را بیشتر به ایشان معرفی کنم که در پاسخ گفتم:
خاطره ای را نقل می کنم که برای حضرتعالی از این خاطره خیلی از مسائل روشن می شود: خاطره این بود که حیدر آقا معجزه (ره) می فرمود: من با مرحوم آیت الله شاه آبادی (استاد امام خمینی) ارتباط داشتم و از ایشان استفاده می کردم و بهره می بردم.
آرزو داشتم یک سفر به مشهد مقدس داشته باشم که تا آن زمان، به علت مشکلات مالی و فقر، توفیق دست نداده بود. بر اثر عشق به حضرت رضا علیه السلام به میدان خراسان می رفتم که اتوبوس های مشهد مقدس از آنجا حرکت می کردند. به اتوبوس ها نگاه می کردم و گریه می کردم و گاهی گرد و غبار آنها را دست می کشیدم و به سر و صورت خود می مالیدم و تبرک می کردم. تا اینکه مقدمات تشرف ما به مشهد فراهم شد و یک نفر هزینه سفر ما را فراهم کرد.
خدمت آیت الله شاه آبادی رسیدم و با خوشحالی تمام عرض کردم آقا من می خواهم مشهد بروم. فرمایش و سفارشی دارید، بفرمایید.
@sokhanerfan
مرحوم آیت الله شاه آبادی فرموده بود: چون اولین بار است که با این عشق و علاقه به مشهد مشرف می شوید یقیناً برای حضرت رضا علیه السلام عزیزید. لذا هر چه می خواهی بخواه منتها مواظب باش «چیز» بخواهی نه «ناچیز»! (مثلا امور دنیوی نخواه).
حیدر آقا معجزه می گفت: به مشهد مشرف شدم و بالا سر حضرت رضا علیه السلام که رسیدم یاد فرمایش آقای شاه آبادی افتادم. به امام رضا عرض کردم آقا، آقای شاه آبادی فرمودند از شما چیزی بخواهم که ارزش داشته باشد. ناچیز نخواهم. آقا من می خواهم هر کتابی را که باز کردم بفهمم. این را از شما می خواهم.
@sokhanerfan
سپس زیارت را شروع کردم و نماز زیارت را خوانده بودم و سر به سجده بودم که حالت خاصی به من دست داد؛ دیدم آقا تشریف می آورند به طرف من و دو نفر خادم هم حضرت را همراهی می کنند.
جلو آمدند و آن دو خادم یک ظرف بزرگ پاتیل را آوردند و گذاشتند کنار من که صدایش مرا متوجه به خود کرد. نگاه کردم دیدم داخلش پر از کره است. از طرفی هم حضرت ایستادند و مرا نگاه میکنند. من هم اصلا نمی توانستم حرف بزنم.
حضرت دستشان را به جیب کردند و مقداری اسکناس در آوردند و شروع به ورق زدن کردند. وسط آنها یک اسکناس مچاله شده و کهنه یک تومانی در آوردند و به من دادند و رفتند. من هم همانطور مانده بودم که این چه بود و چی شد و ... که از این حالت به حالت طبیعی برگشتم.
سفر ما به انجام رسید و برگشتیم تهران و خدمت آیت الله شاه آبادی رسیدم و واقعه را خدمت ایشان عرض کردم.
آیت الله شاه آبادی فرمود: آن پول یک تومانی مچاله شده، حظّ تو از علم رسمی است. از علم رسمی قیل و قال، بهره ات همان اندازه است. و اما آن کره که داخل ظرف بود لبّ علم است. لبّ علم توحید را به تو دادند».
آیت الله رمضانی می فرمود: مسائل علمی عمیق توحیدی را که از ایشان می پرسیدیم چنان عالمانه حل می کرد و توضیح می داد که تعجب می کردیم.
💢کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 عنایت ویژه حضرت امام رضا علیه السلام به علامه حسن زاده آملی (ره) در باب علم
🆔 @sokhanerfan
☘خاطرهای از شاعری مرحوم الهی قمشهای به روایت آیتالله جوادی آملی
🌺شعر و عشق
چندی پیش از حضرت آیتالله علامه جوادی آملی، مرجع عالیقدر تقلید، درباره تاثیر اشعار عرفانی در سلوک الی الله پرسش شد؛ ایشان توضیحاتی درباره بینش و گرایش انسان به خیر و شر ارائه کرد و در پایان خاطرهای را از مرحوم الهی قمشهای نقل فرمود. این خاطره دارای نکته جالبی برای شاعران است و از این نظر به طور مجزا در اینجا بازنشر داده میشود:
حضرت آیتالله جوادی آملی اظهار کرد که مرحوم الهی قمشهای میفرمود: زمانی به خراسان رفته بودم و در آنجا با انجمن ادبی خراسان ملاقاتی داشتم. در آن دیدار دو غزل از خود به آن ها تقدیم کردم تا در اینباره (که کدام غزل در دوره جوانی و کدام یک در دوره پیری سروده شده است) داوری کنند و آن ها کاملا وارونه داوری کردند.
آیتالله جوادی آملی ادامه میدهد: آنها - از مرحوم الهی قمشهای - پرسیدند: پس چرا شور و عشق در سروده ایام پیری شما بیشتر است؟ من (مرحوم قمشهای) گفتم: باید به همین صورت باشد. شاعر هر چه پیرتر شود، عاشقتر میشود. انسان در جوانی، شور و عشقی خام دارد و در پیری میفهمد که معشوق حقیقی کیست.
آیتالله جوادی آملی در پایان تاکید میکند: انسان هرچه بالاتر میرود، سخنانش عاشقانهتر و شورانگیزتر میشود.
💢کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
🌾🌾🌾🌾🌾🌾
🌾🌾🌾🌾
🌾🌾
🌾
✳️ به مناسبت سالگرد ارتحال استاد مهندسی (قدس سره)
✅ آشنایی با استاد مهندسی (ره)
@Sokhanerfan
استاد محمد مهدی مهندسی، از استادان گرانقدر و برجسته فلسفه و عرفان حوزه علمیه قم در تاریخ 1332 در شهر آباده، چشم به جهان گشود.
🔷 استادان برجسته ایشان
- حکیم و عارف الهی، حضرت آیت الله شیخ یحیی انصاری شیرازی (قدس سره)
- علامه حسن حسن زاده آملی (دامت برکاته)
- آیت الله العظمی شیخ جواد تبریزی (رضوان الله علیه)
استاد معظم آیت الله مهندسی شاگرد برجسته و ویژه حضرت آیت الله انصاری شیرازی بود و با ایشان بسیار مانوس بود.
کتابهای فلسفی مانند شرح منظومه، اسفار اربعه و کتابهای عرفانی مثل تمهید القواعد، شرح فصوص الحکم و مصباح الانس را خدمت ایشان تتلمذ کرد.
@Sokhanerfan
🔷 تدریس های استاد
- حضرت استاد مهندسی (ره) همه دروس حوزوی از ادبیات عرب تا منطق، اصول و فقه مانند مکاسب و رسائل و کفایة را یک تا چند دوره تدریس کردند.
- در کلام و فلسفه، کتابهای باب حادی عشر، کشف المراد شرح تجرید الاعتقاد، بدایة الحکمه، نهایة الحکمة، شرح منظومه، شرح اشارات، اسفار اربعه را تدریس کردند.
- در عرفان، کتابهای تمهید القواعد ابن ترکه، شرح فصوص الحکم، و مصباح الهدایه را تدریس کردند.
- در تفسیر، بیش از 18 سال در منزلشان برای جمعی خصوصی تفسیر قرآن تدریس کردند.
- در هیئت و ریاضی، دروس هیئت و ریاضی استاد علامه حسن زاده آملی را تدریس کردند.
@Sokhanerfan
🔷 تبلیغ و فعالیت های دیگر استاد
حضرت استاد مهندسی یکی از پرکارترین، فعالترین و دلسوزترین روحانیون بود که در طول زندگی بابرکت خود، فعالیتهای مختلفی انجام داد.
1. به مناطق مختلف از شهرستان های ساده کشور گرفته تا شهرهای اروپا جهت تبلیغ دین و سخنرانی سفر می کرد.
2. مدیر گروه اخلاق دانشگاه معارف اسلامی قم بودند.
3. عضو هیئت علمی دائرة المعارف عرفانی موسسه پژوهشی امام خمینی (ره) بودند.
4. کارشناس برجسته صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بودند.
5. عضو هیأت مدیره مجمع عالی حکمت اسلامی بودند.
@Sokhanerfan
🔷 نظر حکیم و عارف الهی حضرت آیت الله انصاری شیرازی (قدس سره) درباره این استاد فرهیخته و دانشمند
حضرت آیت الله العظمی انصاری شیرازی با توجه به شناخت کاملی که از حضرت استاد مهندسی داشت، به استاد مهندسی فرموده بود شما آیت الله هستید و لقب آیت الله برازنده شماست.
بعد از ارتحال استاد، مرحوم آیت الله انصاری شیرازی به آقازاده استاد مهندسی فرموده بودند: پدر شما مرغ ملکوتی بود که پرواز کرد و من هم بزودی به ایشان وصل می شوم.
🔷 وفات حضرت استاد
این استاد فداکار و مبلغ خستگی ناپذیر و عارف دلسوخته بر اثر عارضه قلبی چند روز در بیمارستان بستری شد و سرانجام بعد از ظهر 27 تیرماه 1390 دعوت حق را لبیک گفت و به معشوقش پیوست.
@Sokhanerfan
🔷 شهید مهندسی (قدس سره)
برخی از اساتید برجسته عرفان (یعنی استاد یزدان پناه) درباره استاد مهندسی گفتهاند: ایشان شهید راه تبلیغ دین است.
بدن شریفش در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه علیها السلام، دفن شد.
🔶 سلام الله علیه و رحمة الله و برکاته
💢 کانال سخن عرفان
@Sokhanerfan
🔻نماز اول وقت حتی بعد از سکته
فرزند استاد مهندسی رحمت الله علیه نقل می کنند: پدرم به نماز اول وقت خیلی اهمیت می دادند. تحت هر شرایطی که بودند، در مسافرت و یا برنامه زنده تلویزیونی، به نمازشان اهمیت بسیار می دادند.
روزی که ایشان سکته کردند، سکته خیلی وسیع بود و قسمتهای زیادی از بافت قلب از کار افتاده بود.
ایشان به بیمارستان منتقل شدند، وقتی من رسیدم یکی از پرسنل سی سی یو گفت برای ما خیلی جالب بود ایشان با آن حالی که داشتند، اولین چیزی که گفتند این بود که الآن وقت نماز است و تخت مرا رو به قبله کنید که نماز بخوانم !
💢 کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✳️ عارف واصل مرحوم استاد مهندسی(ره) بازوی پر توان عرفان و فلسفه در حوزه علمیه قم بودند.
✅ کمتر کسی مثل ایشان بود.
🔷 توضیحات از استاد معظم سید یدالله یزدان پناه
🆔 @sokhanerfan
ameli.mohandesi.mp3
980.4K
وصف عارف واصل مرحوم #استاد_مهندسی در بیان آیت الله #سید_حسن_عاملی در برنامه #سمت_خدا
اول ماه مبارک رمضان 1440
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
32631.pdf
357.9K
📜 مقاله وجود یا عدم بودن مظهر عرفانی
🔹 آیا مظهر و نمود عرفانی، وجود است یا عدم؟
از منظر متکلمان و فلاسفه اسلامي، خداوند متعال همه ما سويالله را خلق و ايجاد کرده است و مخلوقات، حقيقتاً موجودند و انکار کثرات و موجوديت مخلوقات، انکار بديهيات است.
از سوي ديگر، عارفان اسلامي با توجه به نظريه وحدت شخصي وجود، معتقدند مخلوقات، وجود حقيقي ندارند. آنها به مخلوقات، عنوان مظهر و نمود دادهاند. در برخي از آثار عرفانی، از مخلوقات به عدم تعبير شده و برخي از عارفان، واژههاي خيال، وهم و اعتبار را براي کثرات و مخلوقات به کار بردهاند.
پژوهش حاضر ميکوشد به تحليل عارفان و حکمای متأله درباره وجود يا عدم بودن مخلوقات و موجودات بپردازد و به اين سؤال يا اشکال پاسخ دهد که 👈 اگر مظهر و نمود عرفانی، وجود يا عدم نباشد، ارتفاع نقيضان رخ می دهد که امر باطلی است؛ اگر وجود باشد، با سخن عارفان نمی سازد که ميگويند نمود، وجود نيست؛ و اگر عدم باشد، انکار بديهی رخ می دهد و مستلزم عدم خالقيت خداوند و نفی مخلوقات است.
نوشته:
آیت الله استاد حسن رمضانی
استاد وحید واحدجوان
@sokhanerfan
5.75M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✳️ سفارش مهم استاد مهندسی(ره) برای بعد از وفاتشان
🔷توضیح از دکتر واحدجوان
📹 بخشی از مستند زیبای «مرغ ملکوتی»
💢سخن عرفان در تلگرام و ایتا
🆔 @sokhanerfan
#انتقال_به_عالم_دیگر/ 2
مرگ در فرهنگ قرآن
در فرهنگ قرآن کریم، مرگ به معناي «وفات» است، نه «فوت»؛ زيرا فوت به معناي زوال و نابودي است، ولي وفات به معناي اخذ تامّ و در اختيار گرفتن تمام و كمال يك حقيقت و انتقال آن به سراي ديگر است.
(قل يتوفّاكم ملك الموت الّذي وُكّل بكم ثمّ إلي ربّكم تُرجعون)
كافران مي گفتند: آيا وقتي مرديم و در روي زمين پراكنده و گم شديم آيا
دوباره زنده ميشويم. پيامبرا در جواب آنان بگو: فرشته مرگ كه بر اين كارتان گمارده شده همه وجود شما را ميگيرد و چيزي از حقيقت شما روي زمين پراكنده و گم نخواهد شد؛
يعني مرگ به معناي فنا و نابودي نيست و شما نابود نخواهيد شد و چون تمام حقيقت شما با مردن نزد فرشته مأمور الهي محفوظ است رجوع شما با ارجاع مأمور خدا به سوي پروردگارتان خواهد بود: (ثمّ إلي ربّكم ترجعون)؛ و به جانب او برخواهيد گشت. پس مرگ وفات است، نه فوت و انسان، «متوفّي» است، نه «ضالّ» و مرگ توفّي است، نه ضلالت و گم شدن در زمين.
بنابراين، انسان با انتقال به سراي ديگر سفر جديدي را آغاز مي كند و به مقصد نهايي خود مي رسد: (إلي ربّك يومئذ المساق)؛
📙 معاد در قرآن جلد 4 - صفحه 182
🆔 @sokhanerfan