⭐️آداب نماز_۳
🔷طمانینه و آرامش در نماز
از دیگر آداب مهم قلبی در نماز طمأنینه و اطمینان قلب است و آن عبارت است از اینکه شخص، عبادت را از روی آرامش قلب و اطمینان خاطر به جا آورد.
زیرا اگر عبادت را با حال اضطراب قلب و تزلزل بجا آورد، قلب از آن عبادت تاثیر نمیپذیرد و اثری از عبادت در ملکوت قلب ایجاد نمیشود.
و یکی از نکات تکرار عبادتها همین است که در قلب تأثیر گذارد.
زبان ظاهر نمازگزار، باید تابع زبان دل او باشد. یعنی، اول قلب او ذاکر گردد و پس از آن زبانش.
به گونهای که اگر کسی ذکر شریف(لااله الاالله محمد رسول الله) را با آرامش قلب و اطمینان دل بگوید و قلب را به این ذکر شریف تعلیم دهد، کمکم زبان دل و قلب گویا شده، و زبان ظاهر تابع زبان قلب میشود.
اشاره به همین سخن حضرت امام صادق علیهالسلام به حسب روایت مصباح الشریعه فرمودند: ((قلب خود را قبله زبانت قرار بده و جز با اشاره قلب و با موافقت عقل و رضای ایمان زبان مجنبان.))
💥 در اول امر که زبان قلب گویا نشده سالک راه آخرت باید به او تعلیم دهد و با طمانینه و آرامش ذکر را به او القا کند؛ همین که زبان قلب باز شد و قلب قبله زبان و سایر اعضا قرار گرفت با ذکر قلب همه مملکت وجود انسان ذاکر میگردد.
#آداب_نماز
#آداب_الصلاه
#امام_خمینی
📚امام خمینی، آداب نماز
📣کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
🤝 روایت آیت الله مصباح یزدی (رضوان الله علیه) از دیدار با پاپ ژان پل دوم، در سفر به واتیکان
🔹 در اول ملاقات با پاپ سابق، ژان پل دوم، به ایشان گفتم که به نظر بنده بشریت گرفتار دو بلای بزرگ شده است؛ یکی فساد #عقیدتی و فکری و دیگری فساد #اخلاقی و عملی.
🔸 فساد فکریاش «فراموش کردن خدا» و «اینکه ما بنده او هستیم و باید از او اطاعت کنیم» و فساد اخلاقیاش همین هرج و مرج اخلاقی که در دنیا حاکم شده و واضحترین اصول اخلاقی زیر پا گذاشته شده است.
🔹 گفتم: برای مبارزه با این بلای عالمگیر مهمترین نقش را میتواند روحانیت مسیحی و روحانیت اسلام ایفا کنند.
🔸 اگر این دو قطب #دینی و اخلاقی با هم همکاری کنند میتوانند نقش بسیار مهمی در کاهش بلاهای فکری و اخلاقی دنیا داشته باشند.
@sokhanerfan
رسالهای در شرح صلوات بر محمد و آل محمد 20-10-99.pdf
1.93M
📗 کتاب شرح صلوات بر محمد و آل محمد
🔹مباحث استاد واحدجوان
🔹نگارش خانم مهسا شعیبی
🔸با صفحه آرایی زیبا جهت نشر رایگان
♥️هدیه به ارواح پاک همه عارفان و صالحان و شهیدان راه خدا
❇️ کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
چراغ راه.pdf
2.93M
#چراغ_راه
وصیت نامه استاد، آیت الله مصباح یزدی
🔹بخشی از وصیت نامه
🔰 بهترین دستور
▪️«و ان یعلم ان من افضل ما امر الله به تعالی طلب العلم و العمل به و تعلیمه»
✅ بهترین چیزی که خدای تعالی به آن دستور داده، طلب علم و عمل به آن و تعلیم آن است.
@sokhanerfan
🔶 ویژگی خاص آیت الله مصباح
من در طول قریب به ۵۰ سالی که در محضر مرحوم آیت الله مصباح یزدی بودم، هیچگاه جمله ای که نشان از منیت باشد از ایشان نشنیدم.
🔸 آیت الله فیاضی
@sokhanerfan
✅#روح_علمی در پژوهشگر واقعی
🔻فرق است میان عالم بودن و روح علمی داشتن. ای بسا افرادی كه روح علمی دارند ولی عالم نیستند و ای بسا كسانی كه عالمند و روح علمی ندارند. عالم واقعی آن كسی است كه علمش با روح علمی توأم باشد.
مقصود از #روح_علمی چیست؟ مقصود این است: علم اساسا از غریزه حقیقت جویی سرچشمه می گیرد. خداوند انسان را حقیقت طلب آفریده است؛ یعنی انسان می خواهد حقایق را آنچنان كه هستند بفهمد، می خواهد اشیاء را همان طور كه هستند بشناسد و درك كند، و این فرع بر این است كه انسان خودش را نسبت به #حقایق بی طرف و بی غرض نگاه دارد. اگر انسان خودش را بی غرض نگاه دارد و بخواهد حقیقت را آنچنان كه هست #كشف كند نه اینكه بخواهد حقیقت آن طوری باشد كه او دلش می خواهد، در این صورت او دارای روح علمی است.
📚مجموعه آثار استاد شهید مطهری ج22، ص 713
@sokhanerfan
🏴شهادت حضرت صدیقه طاهره، فاطمه زهرا سلاماللهعلیها تسلیت باد
صلوات خاصه حضرت زهرا سلاماللهعلیها
☑️ اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى الصِّدِّيقَةِ فَاطِمَةَ الزَّكِيَّةِ حَبِيبَةِ حَبِيبِكَ وَ نَبِيِّكَ وَ أُمِّ أَحِبَّائِكَ وَ أَصْفِيَائِكَ الَّتِي انْتَجَبْتَهَا وَ فَضَّلْتَهَا وَ اخْتَرْتَهَا عَلَى نِسَاءِ الْعَالَمِينَ اللَّهُمَّ كُنِ الطَّالِبَ لَهَا مِمَّنْ ظَلَمَهَا وَ اسْتَخَفَّ بِحَقِّهَا وَ كُنِ الثَّائِرَ اللَّهُمَّ بِدَمِ أَوْلَادِهَا اللَّهُمَّ وَ كَمَا جَعَلْتَهَا أُمَّ أَئِمَّةِ الْهُدَى وَ حَلِيلَةَ صَاحِبِ اللِّوَاءِ وَ الْكَرِيمَةَ عِنْدَ الْمَلَإِ الْأَعْلَى فَصَلِّ عَلَيْهَا وَ عَلَى أُمِّهَا خَدِيجَةَ الْكُبْرَى صَلَاةً تُكْرِمُ بِهَا وَجْهَ [أَبِیهَا] مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ تُقِرُّ بِهَا أَعْيُنَ ذُرِّيَّتِهَا وَ أَبْلِغْهُمْ عَنِّي فِي هَذِهِ السَّاعَةِ أَفْضَلَ التَّحِيَّةِ وَ السَّلَام.
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
حضرت فاطمه زهرا.pdf
608.9K
◾️شرح و توضیح فرازهایی از زیارت نامه حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
در گفتگو با آیت الله استاد حسن رمضانی
💢کانال سخن عرفان
@sokhanerfan
⭐️ آداب نماز_۴
🔷محافظت نماز از تصرفهای شیطانی
یکی از آداب قلبی نماز، حفظ آن از تصرفهای شیطانی است. یعنی، باید نمازگزار مواظب باشد که شیطان در ظاهر و باطن نماز و در جسم و فکر و روح او تأثیر نکند و او را منحرف یا غافل نسازد.
و شاید آیه شریفه مؤمنون که در وصف مؤمنان میفرماید:
( الَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ؛ آنان کسانی اند که بر نمازهاشان محافظت دارند.)
اشاره به تمام مراتب حفظ باشد که مهمترین آن مراتب، حفظ نماز از تصرف شیطان است.
همانگونه که برای بدن انسان غذایی است که از آن تغذیه میکند و باید غذا مناسب حال آن بدن باشد تا رشد جسمانی به دست آید؛ برای قلب و روح نیز غذایی است که باید مناسب حال روحی و معنوی انسان باشد تا رشد و تربیت معنوی ایجاد گردد.
این غذای مناسب با روح انسان، معارف الهی است که در قرآن و احادیث و کتب مربوط آمده که به وسیله آن رشد و تکامل برای روح صورت می گیرد.
باید دانست که این غذاها نیز از تصرف شیطان خالص باشد، چون معجونی که با دست دیو پلید و تصرف نفس سرکش فراهم آمده باشد، جز خوی شیطانی از آن زاییده نشود.
💥 بنابراین سالک در هر مرتبه از مراتب دینی که باشد، برای دوری از تصرف نفس و شیطان ملزم به رعایت این موارد است:
👈اول اینکه باید با تمام دقت، چون طبیبی از حال خود مواظبت نماید و عیوب سیر و سلوک خویش را بررسی کند.
👈 دوم اینکه در خلال آن از پناه بردن به ذات مقدس حق از دست نفس و شیطان، در خلوت خود به درگاهش زاری و تضرع نموده، و غفلت نورزد.
#آداب_نماز
#آداب_الصلاه
#امام_خمینی
📚امام خمینی، آداب نماز
📣کانال سخن عرفان
🆔 @sokhanerfan
🔷گفت و گو با مرحوم آيتالله محمد صادق نجمي (ره)
🔹علت مخفي بودن قبر حضرت فاطمه زهرا (س) چيست؟
حداقل دو علت براي آن ميتوان بيان كرد: يكي از علل مخفي بودن قبر بانوي دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها، عداوت و دشمني حكام با اهل بيت (ع) بوده است. در سال 236 هجري متوكل دستور داد قبر امام حسين (ع) محو و با خاك يكسان شود. قبل از آن هم در قرن اول هجري به دستور بنياميه، خانه حضرت فاطمه زهرا (س) تخريب شد.
علت ديگر مخفي بودن قبر ايشان، وصيت و تاكيد حضرت فاطمه زهرا (س) بر آن بوده است مبني بر اينكه پيكر پاكش شبانه دفن و قبر مطهرش پنهان و مخفي شود.
به هر حال اين وصيت و اين نوع تدفين موجب شده كه قبر آن حضرت مخفي و اقوال و آراي مختلف در ميان محدثان و مورخان در مورد محل دفن وي پديد آيد.
🔹چند احتمال درباره محل دفن ايشان وجود دارد؟
عدهاي مي گويند قبر حضرت فاطمه (س) در بقيع واقع شده، عدهاي ديگر بر اين عقيدهاند كه در داخل خانهاش قرار گرفته و بعضي ديگر احتمال ميدهند در مسجد رسول خدا (ص) و در ميان بيت و منبر آن حضرت باشد.
🔹 آيا روايتي داريم كه محل دفن حضرت فاطمه زهرا (س) را مشخص كرده باشد؟
بله، روايات مسند و مورد اعتمادي از شش امام معصوم درباره محل دفن حضرت زهرا (س) در منابع شيعه نقل شده است. اين روايات نشانگر آن است كه حضرت، داخل خانه خود كه در كنار مسجد و در جوار خانه رسول خدا (ص) قرار داشت دفن شده است.
@sokhanerfan
🔹 جالب است كه از شش امام در اين مورد روايت داريم!
بله، در اين روايات دو نكته قابل توجه است: يكي اينكه شايد كمتر حادثهاي وجود داشته باشد كه درباره آن از شش امام معصوم بالاتفاق روايت نقل شده باشد. نكته دوم اين است كه متن اين روايات، دفن شدن آن حضرت در بقيع را با صراحت نفي ميكند.
🔹 ممكن است نمونهاي از اين روايات را نقل بفرماييد؟
در يكي از آن روايات، مرحوم شيخ صدوق از ابينصر بزنطي نقل ميكند كه از امام عليبن موسي الرضا (ع) از محل قبر حضرت فاطمه (ع)سوال نمودم، حضرت فرمود: «دفنت في بيتها فلما زادت بنو اميه في مسجد صارت في مسجد » يعني امام رضا جواب داد: حضرت در داخل خانهاش دفن شده و بعد كه بنياميه خواستند مسجد را توسعه دهند خانه را تخريب كردند و قبر حضرت در مسجد، قرار گرفت. اين روايت را مرحوم كليني، ابن شهرآشوب و علامه مجلسي نيز نقل كردهاند.
روايت ديگري را هم عرض كنم؛ سيدبن طاووس در كتاب «المسائل واجوبتها من الائمه» نقل ميكند: محمد همداني ميگويد: به آن حضرت نوشتم: اگر صلاح ميدانيد مرا از محل دفن مادرتان فاطمه زهرا (س) آگاه سازيد كه آيا در مدينه است يا همانگونه كه مردم ميگويند در بقيع قرار دارد؟ آن حضرت در جواب نوشت: «هي مع جدي صلوات الله عليه» يعني حضرت زهرا (س) در جوار جدم رسول الله (ص) دفن شده است.
@sokhanerfan
🔹نظر علماي معروف شيعه در اين باره چيست؟
مرحوم شيخ صدوق پس از نقل اختلاف در محل دفن آن حضرت ميگويد عدهاي از محدثين رواياتي را نقل كردهاند كه دلالت دارد بر اينكه آن حضرت داخل خانهاش به خاك سپرده شده است، سپس مي گويد: «و هذا هو الصحيح عندي» يعني به نظر من هم اين قول صحيح است.
شيخ طوسي هم اين نظر را دارد. وي ميگويد بهترين قولها اين است كه حضرت زهرا (س) داخل خانهاش يا در روضه دفن شده است.
مرحوم طبرسي نيز معتقد است كه قول كساني كه ميگويند مدفن حضرت، در بقيع است، قول بعيدي است و دو قول ديگر كه داخل خانهاش و يا در روضه دفن شده است صحيح به نظر ميرسد. علامه مجلسي هم ميفرمايد: همانگونه كه در كتاب مزار بيان كردهايم، اصح اقوال اين است كه آن حضرت داخل خانهاش دفن شده است.
همچنين علامه حسن زاده آملي، كه خود از صاحبدلان است، مي نويسد: بعضي از صاحبدلان به طريق خاصي از علم جفر، سؤال طرح كردهاند كه «يا عليم، قبر فاطمه زهرا (س) در كجاي مدينه است؟» جواب گرفتهاند كه: «جاي قبر، خانه شفيع جميع امت است.»
🔹آيا حضرتعالي، همين نظر را داريد؟
بله، يك خاطرهاي از شيخ محمد علي عمري (ره) رهبر شيعيان حجاز كه اخيراً از دنيا رفت برايتان بگويم. در ماه رمضان سال 1426 قمري در مدينه منوره با ايشان ملاقات داشتم، ضمن مطالب سودمند درباره قبر شريف حضرت زهرا فرمودند: قبر آن حضرت مسلماً داخل بيت خودش است و زماني كه ما كودك بوديم، قبر آن حضرت مشخص بود و ارتفاع آن به يك متر ميرسيد، ايشان اشاره كرد به عصايي كه در دست من بود و گفت: تقريبا به ارتفاع عصاي شما بود.
🔹آيا شواهد و قرائن ديگري مبني بر دفن شدن حضرت فاطمه زهرا (س) در خانه خود وجود دارد؟
@sokhanerfan
ترديدي نيست كه دفن شدن در كنار قبر پيامبر اكرم (ص) براي هر مسلماني بزرگترين افتخار دنيوي و عالي ترين مقام معنوي است. شما ببينيد طبق همين اصل، سران سقيفه با بهرهگيري از شرايط موجود و بدون اذن، توانستند كنار حضرت رسول (ص) دفن شوند.
👇👇