سخن تاریخ
@sokhanetarikh معرفی #کتاب «اسلام: مذهب، تاریخ و تمدن» 👉 https://b2n.ir/m75978
@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «اسلام: مذهب، تاریخ و تمدن»
کتاب «اسلام: مذهب، تاریخ و تمدن» تالیف سید حسین نصر ضمن معرفی اسلام، به پراکندگی جهانی مسلمانان و مناطق تمدن اسلامی اشاره میکند، سپس جنبههای خصوصی و عمومی مذهب و بنیانهای اسلام را معرفی کرده آنگاه تعلیم و اعتقادات اسلام را تشریح مینماید.
بحث دربارهی شریعت و طریقتالهی، بررسی رسوم و اصول اخلاقی و نهادهای اسلامی، بررسی اجمالی تاریخ اسلام، معرفی مکاتب فکری اسلامی و تاریخ آنها، و وضعیت اسلام در جهان معاصر مباحث بعدی کتاب هستند.
👉 https://b2n.ir/m75978
@sokhanetarikh
#مقاله
بررسی و تحلیل اندیشه تمدنی خیرالدین تونسی بر اساس کتاب اقوم المسالک فی معرفه احوال الممالک
👉 https://b2n.ir/p42898
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله بررسی و تحلیل اندیشه تمدنی خیرالدین تونسی بر اساس کتاب اقوم المسالک فی معرفه
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: علی جمعه فکوری و سید رضا مهدی نژاد؛
عقبماندگی و انحطاط جوامع اسلامی از موضوعات مهمی است که بسیاری از اندیشمندان مسلمان به آن پرداخته و راهکارهایی برای برونرفت از آن ارائه نمودهاند. خیرالدین تونسی از اندیشمندان سیاستمداری است که با مد نظر قرار دادن پیشرفت مسلمانان و انحطاط اروپائیان در گذشته از یکسو، مشاهده وضعیت انحطاط جوامع اسلامی و پیشرفت اروپائیان در عصر خویش از سوی دیگر، دیدگاههایی نسبتا متفاوتی در این زمینه ارائه نموده که عمدتا در کتاب «اقوم المسالک فی معرفه احوال الممالک» بازتاب یافته اما تاکنون این دیدگاه ها آن گونه که باید بررسی نشده است.
سئوال این است که راه برون رفت جوامع اسلامی از وضعیت انحطاط تمدنی در اندیشه خیرالدین تونسی چیست؟ نوشتار حاضر برای بدست آوردن راهکار تونسی با روش توصیفی، تحلیلی براساس کتاب فوق سامان یافته است. یافتههای تحقیق نشان می دهد که وی راه برونرفت جوامع اسلامی از عقبماندگی را بازگشت به میراث تمدن اسلامی، عمل به قاعده تعامل و اقتباس تمدنی، تاسیس نظام سیاسی مبتنی بر عدالت، آزادی و شوری می داند.
👉 https://b2n.ir/p42898
@sokhanetarikh
#نشست_علمی «جایگاه ایرانیان در قرآن و روایات معصومین» با ارائه حجتالاسلام دکتر محمد دشتی 18 خرداد 1401 در سالن جلسات مجتمع جامع برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/n02098
@sokhanetarikh
#مقاله
منغول و مغول ؛ بررسی تاریخی ضبط یک نام در تاریخ سیستان
👉 https://b2n.ir/e50179
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله منغول و مغول ؛ بررسی تاریخی ضبط یک نام در تاریخ سیستان 👉 https://b2n.ir/e5017
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: عبدالرسول خیراندیش؛
در کتاب تاریخ سیستان برای نامیدن مهاجمان تورانی به سیستان دو نام »منغول« و »مغول« به کار رفته است. مرحوم ملک الشعرای بهار، مصحح کتاب، در حاشیه آوردهاند که واژۀ «منغول» را منابع اروپایی نقل می کنند، اما توضیح دیگری در این باره نمی دهند.
تحقیقات دربارۀ تاریخ و زبان مغولی نشان میدهد که »منغول« اصیلتر از »مغول« است و با ساده شدن آن یا منشأیی غیر از زبان مغولی صورت تلفظ »مغول« به وجود آمده است. در متن تاریخ سیستان نیز انطباق دو نام منغول و مغول با سالشمار وقایعی که در هنگام کاربرد آنها رخ داده است، نشان میدهد نویسنده یا نویسندگان تاریخ سیستان در ضبط هر یک از این نامها در جای خود با دقت نظر عمل کرده اند.
👉 https://b2n.ir/e50179
@sokhanetarikh
#پایان_نامه
جلسه دفاع از رساله دکتری با عنوان «تحلیل و نقد دیدگاه سید علی شرف الدین موسوی درباره خلافت و امامت ائمه (ع)» با راهنمایی استاد ناصر باقری بیدهندی و مشاوره دکتر اسدالله رحیمی و داوری دکتر ناصر رفیعی محمدی، دکتر محمد دشتی و دکتر عبدالمجید ناصری 22 خرداد 1401 در اتاق جلسات مدرسه عالی تاریخ و سیره برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/n59318
@sokhanetarikh
#نشست «بررسی ریشه های تاریخی قیام 15 خرداد و حوادث آن دوره» با ارائه دکتر رضا آزاد 18 خرداد 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/f63920
سخن تاریخ
@sokhanetarikh معرفی #کتاب «بینش تمدنی» 👉 https://b2n.ir/u14115
@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «بینش تمدنی»
کتاب «بینش تمدنی» تالیف سید محمدمهدی میرباقری به مباحث کلامی مانند الوهیت، ربوبیت، رسالت و امامت با نگاهی متفاوت می پردازد.
پدیدآورنده اثر تلاش کرده است تا بخشی از آموزه های کلامی استاد میرباقری را در رابطه با نسبت کلام و زندگی اجتماعی انسان و به تبع آن، تاریخ و تمدن به رشته تحریر درآورد.
استاد میرباقری به نحوی بدیع به مسئله الوهیت و ربوبیت خداوند متعال پرداخته و تصویری متفاوت از ارسال پیامبران به عنوان واسطه های فیض الهی ارائه میکنند. در این تحلیل، تاریخ ظرف و بستر درگیری و تقابل انبیا و اولیا الهی در جبهه حق با اولیای طاغوت در جبهه باطل عنوان شده و این درگیری تاریخی، در شکل گیری جوامع و سیر تطورات تمدنی آنها نقش اساسی دارد. مولف در ادامه این مسیر را تا بررسی وضعیت اجتماعی جهان اسلام در دنیای معاصر دنبال نموده است و نقشه ای از تقابل تاریخی حق و باطل در دنیای کنونی ترسیم کرده است.
👉 https://b2n.ir/u14115
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله هندوشاه و تجارب السلف 👉 https://b2n.ir/q45328
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: محمد دشتی
تاریخ به معنى حوادث و تحولات گذشته بشر، یکى از کهنترین موضوعات مورد توجهو علاقه بشر بوده است. تمایل بشر به دانستن احوال گذشتگان بر اساس هر انگیزهاى کهتوجیه شود ـ کسب تجربه و عبرت، حس کنجکاوى و یا هر امر دیگر ـ امرى بدیهى وبىنیاز از استدلال است.
اما دست یافتن به این هدف، یعنى شناخت احوال گذشتگان،در وهله نخست نیازمند داشتن منابع کافى و موثق است؛ این در حالى است کهجمعآورى منابع و شناخت صحیح و سقیم آنها کار آسانى نیست. افزون بر این، ایجادنظم و انسجام طبیعى ـ از حیث زمان و مکان و تقدم و تأخر ـ میان موضوعات پراکندهبرگرفته از منابع مختلف و تحلیل دادههاى منابع و ایجاد نظم منطقى میان وقایع گوناگونو کشف علل حوادث و بررسى پیامدهاى آنها، سعى و تلاشى وافر و ذوق و استعدادىدر خور را مىطلبد. اینجا است که پیدایش یک رشته از علوم انسانى، یعنى علم تاریخرقم مىخورد و مجموعه اقدامات مورد اشاره، وظیفه و رسالت مورخ را ترسیم مىکند.
👉 https://b2n.ir/q45328