@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «نقش و تأثیر فرهنگ و تمدن ایرانی بر فرهنگ و تمدن اسلامی»
👉 https://b2n.ir/q35551
سخن تاریخ
@sokhanetarikh معرفی #کتاب «نقش و تأثیر فرهنگ و تمدن ایرانی بر فرهنگ و تمدن اسلامی» 👉 https://b2n.
@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «نقش و تأثیر فرهنگ و تمدن ایرانی بر فرهنگ و تمدن اسلامی»
با فتح ایران به دست اعراب مسلمان و گسترش آن به سایر نقاط جهان ملل و اقوام گوناگونی در تحت سیطره و قلمرو دولت اسلام قرار گرفتند و دولت بزرگ اسلامی را تشکیل دادند.
ایرانیان گر چه از لحاظ سیاسی شکست خوردند و سرزمینشان زیر سلطه اعراب مسلمان در آمد اما از آنجا که آنان دارای فرهنگ و تمدنی کهن و غنی بودند نه تنها از لحاظ معنوی شکست خوردند بلکه به زودی خود را بازیافته و از شوک ناشی از فروپاشی دولت شان خارج شده و میراث گرانبهای فرهنگی و تمدنی خود را در پرتو آیین جدید با جلوه و غنای بیشتری عرضه کرده و تکامل بخشیدند با روی کار آمدن عباسیان که به یاری ایرانیان بر مسند خلافت نشستند ایرانیان بیش از گذشته با نفوذ در دیوان و دستگاه آنان نقش و تاثیر خود را به اشکال و شیوه های گوناگون در فرهنگ و تمدن اسلامی بر جای گذاشته و باعث رونق فرهنگ و تمدن اسلامی شدند.
کتاب «نقش و تأثیر فرهنگ و تمدن ایرانی بر فرهنگ و تمدن اسلامی» تألیف سید محی الدین خلخالی به بررسی نقش سیاسی ایرانیان در تمدن اسلامی و نقش علمی ایرانیان پرداخته است.
👉 https://b2n.ir/q35551
@sokhanetarikh
#نشست «بررسی اندیشه های تمدن ساز شهید بهشتی» 7 تیر 1401 در اصفهان برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/u10227
@sokhanetarikh
#کارگاه «علم سنجی واستانداردسازی شاخصهای پژوهشی» از ساعت 10 تا 13 در روز یکشنبه مورخ 12 تیرماه 1401 در سالن علامه شهید عارف حسینی(ره) برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/d87155
سخن تاریخ
@sokhanetarikh معرفی #کتاب «تمدن اسلامی در جنوب آسیا» 👉 https://b2n.ir/h62222
@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «تمدن اسلامی در جنوب آسیا»
کتاب «تمدن اسلامی در جنوب آسیا» تألیف برجور آواری و ترجمه افسانه منفرد شرحی جامع از تاریخ اسلام در هند ارائه میدهد که دربرگیرندۀ جنبههای سیاسی، اجتماعی اقتصادی، فرهنگی و اندیشهورزی مسلمانان است.
این کتاب شرحی جامع از تاریخ اسلام در هند ارائه میدهد که دربرگیرندۀ جنبههای سیاسی، اجتماعی اقتصادی، فرهنگی و اندیشهورزی مسلمانان است. نویسنده با استفاده از یک چارچوب کرونولوژیکال (وقایع نامهنگارانه/ ذکر وقایع به ترتیب تاریخی) از نخستین روزهای حضور اسلام تا به امروز (دهۀ نخست هزارۀ دوم) و رخدادهای مهم را بازگو میکند. تمرکز بحث بر نحوۀ تلاش مسلمانان برای دستیابی، حفظ و اعمال اقتدار سیاسی خود، بحران هویت و تزلزل اعتماد به نفس مسلمانان با ورود استعمار غرب به شبهقاره، و سرانجام ترکیب و درهمآمیزی هندوییزم و اسلام در حیات و زندگی روزمرۀ هندیان مسلمان است.
👉 https://b2n.ir/h62222
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله بررسی و تحلیل هستیشناسی در فرهنگ و تمدن نوین اسلامی 👉 https://b2n.ir/q96152
@sokhanetarikh
نویسندگان: روح اله پورآسیاب دیزج، سید حسین واعظی و محمد رضا شمشیری؛
فرهنگ و تمدن اسلامی به دلیل اتصال به عالم وحیانی و قرآنی و روایی، دارای غنای محتوایی بیبدیلی است که میتواند تمامی انسانها را در هر زمان و هر مکان و با هر شرایطی تا قیامت هدایت نموده و سعادت دنیا و آخرت ایشان را تضمین نماید. از سوی دیگر نقش بینظیر فلسفه اسلامی به عنوان پشتوانه عقلانی و معرفتی فرهنگ و تمدن اسلامی دارای اهمیت فوقالعادهای است.
حال بایستی توجه نمود که در آینده، نقش هستیشناسی فلسفه اسلامی در طراحی مبانی نظری فرهنگ و تمدن نوین اسلامی که بارها مورد تأکید رهبر معظم انقلاب اسلامی است، چگونه است؟ فلسفه اسلامی با رویکرد هستیشناسانه خود به مبانی نظری فرهنگ و تمدن نوین اسلامی ورود نموده و بصورت کامل و دقیق تبیین مینماید و بر این اساس، شاکله حیات طیبه بشری را طرحریزی میکند.
👉 https://b2n.ir/q96152
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله آثار هویت ساز در جامعه شیعه نخستین 👉 https://b2n.ir/j78639
@sokhanetarikh
نویسندگان: فاطمه سادات میررضی و رسول جعفریان؛
از ابتدای قرن سوم و با آغاز غیبت امام دوازدهم، عالمان مذهبِ شیعه اثنی عشری، نیاز به ایجاد و نگارش آثار حدیثی، فقهی، کلامی و جز آن را احساس کردند. شکل گیری چنین آثاری، با اهداف گوناگونی همچون: گردآوری احادیث امامان شیعه، پاسخ گویی به دانشمندان دیگر فرقه ها و مذاهب و آگاه سازی جامعه شیعه شکل گرفت.
تمرکز مقاله حاضر، بر معرفی بخشی از این آثار است که در راستای هویت بخشی به جامعه شیعه نگاشته شده اند. برای این منظور، با واکاوی پنج متن نگاشته شده در سده های سوم و چهارم هجری، یعنی: المؤمن، التمحیص، صفات الشیعه، فضائل الشیعه و مصادقه الاخوان و تحلیل الگوی نگارش این آثار و چگونگی انتخاب احادیث در آنها، به این نتیجه دست یافته است که هدف نگارش این متون، نه یک گردآوری ساده، بلکه ایجاد یک هویت دینی منسجم برای شیعیان امامیه بعد از غیبت امام دوازدهم و ایجاد تمایز میان آنها به مثابه یک گروه مستقل و متفاوت با دیگر فرقه های مذهبی است. این هویت فرقه ای، سه جنبه مهمّ: هویت اخلاقی، هویت اجتماعی و هویت فقهی احکامی داشت.
👉 https://b2n.ir/j78639
@sokhanetarikh
#مقاله
جایگاه اصحاب ایرانی امام جواد (ع) در علم حدیث؛ با تأکید بر کتب اربعه شیعه
👉 https://b2n.ir/h39925
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله جایگاه اصحاب ایرانی امام جواد (ع) در علم حدیث؛ با تأکید بر کتب اربعه شیعه 👉 h
@sokhanetarikh
نویسندگان: اصغر منتظرالقائم،محمدعلی چلونگر و فرشته بوسعیدی؛
امامان شیعه بر اثر اوضاع اجتماعی حاکم بر جامعه شان، برنامه ای برای ارشاد و هدایت مردم روزگار خود و تمدن سازی پیش گرفتند و به فرهنگ سازی و تربیت شاگردان بسیار، همّت گماردند تا مدنیّت اسلامی ماندگار شود.
امام جواد (ع) نیز در این میان برای دست یابی به چنین هدف هایی، شاگردانی تربیت کرد که برخی از آنان ایرانی تبار بودند. این گروه بیش تر، راوی حدیث و ناقل اندیشه های ناب تشیع به شمار می رفتند که آثار و روایات بسیاری در این زمینه از آنان بر جای مانده است. بسیاری از این روایات، فقهی اند و آنها را در کتاب های چهارگانه شیعیان می توان یافت.
👉 https://b2n.ir/h39925