@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «در آستـانه تمدن؛ ظرفیت های تمدنی اسلام برای احیای تمدن اسلامی در دوران معاصر»
👉 https://b2n.ir/z01565
سخن تاریخ
@sokhanetarikh معرفی #کتاب «در آستـانه تمدن؛ ظرفیت های تمدنی اسلام برای احیای تمدن اسلامی در دوران
@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «در آستـانه تمدن؛ ظرفیت های تمدنی اسلام برای احیای تمدن اسلامی در دوران معاصر»
کتاب «در آستـانه تمدن؛ ظرفیت های تمدنی اسلام برای احیای تمدن اسلامی در دوران معاصر» نوشته محمد بهمنی و با نظارت علمی ابوذر مظاهری توسط مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا و با مشارکت موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) توسط انتشارات آفتاب و توسعه (ناشر اختصاصی مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا) منتشر شده است.
این اثر دارای هفت فصل است که عناوین آن عبارتند از:
فصل اول: پیشنیازهای تمدنسازی،فصل دوم: ویژگیهای دوران معاصر،فصل سوم: ظرفیتهای بنیادین اسلام برای تمدنسازی اسلامی،فصل چهارم: ظرفیتهای فکری ـ معرفتی اسلام برای تمدنسازی،فصل پنجم: ظرفیتهای فرهنگی ـ تربیتی اسلام برای تمدنسازی،فصل ششم: ظرفیتهای سیاسی ـ اجتماعی اسلام برای تمدنسازی،فصل هفتم: چگونگی بهکارگیری ظرفیتها در تمدنسازی اسلامی.
👉 https://b2n.ir/z01565
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله ازدواج حضرت زهرا(ع) الگوی جوانان امروز 👉 https://b2n.ir/f06088
@sokhanetarikh
نویسندگان: آنیتا همایون فرد و سید مهدی سجادی؛
ازدواج، استحکام و قوام شخصیتی زن و مرد و در عین حال، ارتقای روحی، معنوی و آرامش روانی فرد را به دنبال دارد. همچنین موجب بهداشت روحی و روانی یک جامعه و حاکمیت عفاف و حس مسئولیت پذیری می گردد.
امروز، با توجه به حاکمیت زندگی مدرن و ماشینی، بیش از هر زمان دیگری ضرورت آسان کردن این سنت بین جوانان احساس می شود. الگو برداری از سیره حضرت زهرا علیها السّلام، بهترین طریق حصول به این امر می باشد که نوشتار حاضر، آن را مورد بحث قرار داده است.
👉 https://b2n.ir/f06088
@sokhanetarikh
#مقاله
عوامل آرامش خانواده در سبک زندگی امام علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (علیها السلام)
👉 https://b2n.ir/m30229
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله عوامل آرامش خانواده در سبک زندگی امام علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (علیها ا
@sokhanetarikh
نویسندگان: مجید معارف و احمد قماشچی؛
امروزه، یکی از آسیب های جدی فراروی جامعه ناپایداری و تزلزل در خانواده ها و فقدان آرامش و روابط مستحکم است که در صورت غفلت، ضربه های جبران ناپذیری بر پیکره ی جامعه ی اسلامی وارد خواهد کرد. حال آنکه تأسی به نمونه های خانواده ی تراز اسلامی به ویژه زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) می تواند بسیاری از معضلات موجود در خانواده ها را مرتفع سازد.
در این نوشتار، ابتدا با مروری اجمالی به چیستی «آرامش خانواده» از منظر قرآن کریم، با نگاهی اجتماعی و تکیه بر روش داده کاوی متون و تحلیل اسناد موجود در خصوص سبک زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، مؤلفه های آرامش خانوادگی احصاء و تبیین می شود. از نگاه قرآن دو مؤلفه ی کلان «آرامش» و «مودت و رحمت» ارکان اساسی یک خانواده مستحکم هستند و بر همین مبنا مصادیق و زیرمؤلفه های مربوط به آرامش در زندگی خانوادگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) استخراج و تشریح شده است.
👉 https://b2n.ir/m30229
سخن تاریخ
@sokhanetarikh معرفی #کتاب «اسلام، علم، مسلمانان و فناوری» 👉 https://b2n.ir/x52907
@sokhanetarikh
معرفی #کتاب «اسلام، علم، مسلمانان و فناوری»
کتاب «اسلام، علم، مسلمانان و فناوری» تالیف سید حسین نصر به شرح گفتگوی سید حسین نصر با مظفر اقبال پرداخته است. مظفر اقبال با قلمی جسور زمینه را برای این گفتگو ها طراحی می کند و آن ها را در بافت بزرگتری از گفتمان اسلامی و علم قرار می دهد.
نصرمعتقد است که مسلمانان بایستی با حس عمیقی از عقلانیت و مسئولیت و امانت اخلاقی در پرتو سنت عقلانی اسلامی با علم و تکنولوژی مدرن مواجه شوند. او میخواهد که مسلمانان بر علوم مدرن تسلط یابند نه اینکه از آن اجتناب ورزند. اما درعین حال مسلمانان را ترغیب میکند که با نقد مثبت و اسلاممحور با علوم غربی مواجه شوند، نقدی که بر اساس سنت عقلانی اسلامی است.
👉 https://b2n.ir/x52907
@sokhanetarikh
#کارگاه «اهمیت، ضرورت و دسته بندی اسناد آرشیوی در بریتانیا چگونگی استفاده از آنها» با ارائه دکتر مجید تفرشی 22 تیر 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/f56487
@sokhanetarikh
#مقاله
انعکاس و مقایسة مؤلفههای هویّت شیعی در محتوای سیرهها و رسالههای تاریخی ـ اسماعیلی دوران فاطمیان
👉 https://b2n.ir/e27415
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله انعکاس و مقایسة مؤلفههای هویّت شیعی در محتوای سیرهها و رسالههای تاریخی ـ
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسندگان: فرهاد پروانه، مجتبی گراوند، داریوش نظری و سید علاءالدین شاهرخی؛
فاطمیان، ازدولتهای بزرگ شیعیاست که در اواخر قرن سوم هجری در شمال آفریقا شکلگرفت، ایندولت در گسترش فرهنگ و تمدناسلامی، تعالیم شیعی، آشکارکردن مظاهر و مؤلفههای هویّت شیعه در مغرب ومصر، نقش غیرقابل انکاری ایفا کرد. یکی از راههای، پیبردن به میزان توجه به مؤلفههای هویّت شیعی این دولت، بررسی محتوایی منابع اصلی تاریخی است که در آن زمان به نگارش درآمده است.
درمیان منابع تاریخی اسماعیلی فاطمیان، سیرهها و رسالهها دارای اهمّیّت زیادی است و از منابع اصلی به شمار میروند.مسئلة اصلی پژوهش پاسخ به این سؤال بوده است: در محتوای سیرههاورسالههای نگاشته شده در دولت فاطمیان به چه میزان مؤلفههای هویّت شیعه انعکاس داشتهاست؟
👉 https://b2n.ir/e27415