@sokhanetarikh
#نشست های «چیستی و چرایی قیام امام حسین (علیه السلام)» با ارائه حجت الاسلام دکتر حامد منتظری مقدم از 5 تا 10 شهریور 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/t20273
@sokhanetarikh
#نشست «هجوم متفقین به ایران در جنگ جهانی دوم و نقش ارتش ایران» با ارائه دکتر عباش پناهی، دکتر رضا جهانفر و کارن جمال امیدی 7 شهریور 1401 برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/y67000
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله سیر تاریخی ورود شیعیان در بدخشان 👉 https://b2n.ir/r45753
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: سید نورالله موسوی؛
شناسایی و شناخت شیعیان افغانستان به ویژه تاریخ تشیع در بدخشان یک امر مهم برای همه پیروان اهلبیت(ع) به شمار میرود، با شناخت پیروان تشیع در این گوشه ای از سرزمین ما میتوانیم به شناخت بخش مهمی از هویت دینی و مذهبی آنان دست یابیم، نگاه ما در این نوشتار نوع خاصی از تشیع نیست بلکه کلیت و تمامیت تشیع با اقوام مختلف را شامل میشود که در بدخشان زندگی میکنند.
اسناد تاریخی نشان میدهد که تشیع در بدخشان با ورود قبایل عرب به ویژه پیران امام علی(ع)، در نخستین سالهای ظهور اسلام صورت گرفته و در حوزه بلخ و سرزمینهای همجوار آن نفوذ و گسترش یافته و در آن جا تثبیت و ماندگار شده است.
👉 https://b2n.ir/r45753
@sokhanetarikh
#مقاله
اقدامات حضرت زینب (علیها السلام) در تحکیم نهادهای اجتماعی
👉 https://b2n.ir/j05828
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله اقدامات حضرت زینب (علیها السلام) در تحکیم نهادهای اجتماعی 👉 https://b2n.ir/j
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: معصومه صابری؛
زینب کبری(س) پس از مادرشان فاطمه زهرا(س) برترین و فرهیخته ترین بانوی خاندان رسالت و ولایت است. ایشان دارای گرامی ترین نسب، پاک ترین عواطف، بارزترین نمونه عفت و عصمت و بالاترین فصاحت و بلاغت بوده و والاترین الگوی بانوان با فضیلت در جهان آفرینشند و ویژگی های الگویی وجود ایشان در تمامی ابعاد سیاسی، اجتماعی، فکری و فرهنگی تبلور یافته است.
این مقاله بر آن است تا حضور حضرت زینب(س) را در بعد اجتماعی مورد توجه قرار داده و اقدامات ایشان را در عرصه جامعه به دو صورت تثبیت و تحکیم بنیان نهادهای اجتماعی بررسی کند.
👉 https://b2n.ir/j05828
@sokhanetarikh
#پایان_نامه
جلسه دفاع از رساله دکتری با موضوع «تبیین ونقد تمدنی شیخ محمد عبده» با راهنمایی دکتر علی بیات و مشاوره دکتر علیرضا عالمی و داوری دکتر سید ضیاء الدین میرمحمدی، دکتر علی الهی تبار و دکتر سید رضا مهدی نژاد 10 شهریور 1401 در اتاق جلسات مجتمع تاریخ برگزار می گردد.
👉 https://b2n.ir/z06813
@sokhanetarikh
#یادداشت
مالک بن نبی یکی از اندیشمندانی است که پروژه احیای اسلام و بازگشت به خویشتن را روشمندتر و با دقت بیشتری مطرح میکند. اندیشههای مالک بن نبی مانند دارویی برای عمل بیمار گونه عرب در قرن بیستم بود که موجی از شور ایجاد کرد.
👉 https://b2n.ir/z48984
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله داعیان حکومت گر صلیحی در یمن 👉 https://b2n.ir/r53417
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: فاطمه جان احمدی؛
دعوت اسماعیلیه در نیمه دوم قرن سوم هجری در یمن آغاز شد. پس از گذشت دو قرن امیر داعیان صلیحی (439-532 ه) توفیق تشکیل حکومتی اسماعیلی مذهب را در یمن یافتند. در سراسر دوره حکمرانی ایشان روابطی بسیار دوستانه و مستحکم میان دو کانون یمن و مصر حکم فرما بود.
سلاطین صلیحی به عنوان داعیان برجسته فاطمی نقش مهمی در گسترش کیش اسماعیلیه در جنوب شبه جزیره عربستان و هند بر عهده داشتند. مهمترین وظیفه امیر داعیان صلیحی ضمن دعوت به امام فاطمی، حفظ پایگاه های سیاسی فاطمیان در یمن، مکه و مدینه بود.
👉 https://b2n.ir/r534178
سخن تاریخ
@sokhanetarikh #مقاله زید بن علی (ع) رهبر کاریزماتیک زیدیان 👉 https://b2n.ir/u92303
@sokhanetarikh
#مقاله
نویسنده: محبوبه فرخنده زاده؛
زیدیه در سال 122 پس از شهادت زید بن علی بن حسین و شکست قیام او شکل گرفت. زیدیان با تأکید بر جایگاه و شخصیت علمی و مذهبی زید، عقاید و دیدگاهش درباره شروط امامت را ترویج و نفوذ کاریزمایی او را در جامعه تقویت کردند.
مسئله اصلی پژوهش این است که شخصیت زید چگونه بر بقاء این فرقه و انتقال جانشینی کاریزمایی تأثیر گذاشته است. از این رو افزون بر ویژگی های شخصیتی زید بن علی ، بحران یا شرایط اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی که زمینه ساز ظهور رهبری کاریزماتیک در جامعه شده بود، بر مبنای چارچوب جامعه شناختی اقتدار (سیادت) کاریزماتیک ماکس وبر بررسی و تبیین شده است.
👉 https://b2n.ir/u92303