رندان تشنهلب را آبی نمیدهد کس
گویی ولی شناسان رفتند از این ولایت
در زلف چون کمندش ای دل مپیچ کانجا
سرها بریده بینی بی جرم و بی جنایت
#حافظ
@sooyesama
شیشه عطر تو بشکست و جهان مست شدست
نور، در پیکر رنجور تو پابست شدست
باد در زلف تو پیچید و دل عالم رفت
عشق، از خون تو بر خاک بلا هست شدست
#ر_س
@sooyesama
هدایت شده از به سوی سماء
همه مقاطع زندگی انسانهای کامل، الهی و قابل زیارت است. اما برخی مقاطع گنجایش بیشتری برای ظهور توحید داشته است.
اکنون حضرت سیدالشهدا ع را در سه مقطع مورد توجه قرار دهید: روز عرفه، روز عاشورا و روز اربعین.
در عرفه، حضرتْ یک تقاضای توحیدی والایی را مطرح مینماید و در فقرات دعای عرفه به نمایش میگذارد. این فعلا دعا و درخواست است. اما دعایی برخواسته از جان مبارک حضرت، که اقتضای وجودی اوست.
در عاشورا این دعا استجابت میشود و حوادثی پیش میآید که حضرت سیدالشهدا ع را به اوج تجلی توحیدی میرساند. در اینجا، آنچه پیشتر دعا بود، ظهور نموده و حضرت مظهر آن واقع شده است.
در اربعین این تجلی توحیدی به مقام ختمیت میرسد؛ زیرا پس از عاشورا حوادث و بلایای تلختری رخ داد که همان اسارت آل الله بود. و سر مبارک حضرت که همراه این قافله بود، ناظر این قضایا بود. لذا این ابتلائات جدید، یک تجلیات عمیقتری میآورد که همان ختم تجلی توحیدی است.
لذا زیارت ایشان در روز اربعین اهمیت ویژهای دارد و از نشانههای مومن شناخته میشود. چراکه یوم اربعین روزی است که اوج توحید در حضرت نمودار شده است. لذا زیارت حضرت در این حال، آثار ویژهای خواهد داشت.
اینکه بیش از بیست میلیون نفر در چنین روزی، جذب این ساحت مقدس میشوند بخاطر همین ختم در تجلی است که دلها را شیدا نموده است.
#استاد_محمود_امامی
#دعای_روز_عرفه
#زیارت_روز_عاشورا
#زیارت_روز_اربعین
@sooyesama
و عشق...
افسانهای نایاب است که گاه پارهای از او در گوشهای از زندگی رخ مینماید.
و تو نگران، میکوشی که این تجربه شیرین را به پارههای دیگر زندگی بکشانی.
اما این نفحه تنها برای همان پاره است و نتیجه کوشش بیهودهات تنها اندوهی است که از رفتن آن تجربه نیکو برجای میماند.
پس میآموزی
هر نفحهای را در همان جایگاه خودش دریابی و چون عزم رفتن کرد با شکیبایی همراهیاش نمایی.
جز مهر بیکران هستی، هیچچیز و هیچکس همیشه همراه تو نیست و تو باید تنها به قرارگاه جاویدان خویش باز گردی.
هر موهبتی که در این راه مییابی همدم بخشی از سیر توست. تو همانگونه که از تنهایی و یکتایی سربرآوردهای، به یگانگی و تنهایی سر مینهی.
آری...
پایان همان آغاز است و این تنها نگاه توست که ژرف و متعمّق شده است.
#ر_س
@sooyesama
به پیر میکده گفتم که چیست راه نجات
بخواست جام می و گفت عیب پوشیدن
مراد دل ز تماشای باغ عالم چیست
به دست مردم چشم از رخ تو گل چیدن
#حافظ
@sooyesama
هدایت شده از به سوی سماء
مرحوم حاج میرزا جواد آقاى تبریزى معروف (که از بزرگان اولیا و عرفا و مردان صاحبدلِ زمان خودش بوده است)، اوایلى که براى تحصیل وارد نجف شد، با اینکه طلبه بود ولى به شیوه اعیان و اشراف حرکت مىکرد.
نوکرى دنبال سرش بود و پوستینى قیمتى روى دوشش مىانداخت و لباسهاى فاخرى مىپوشید؛ چون از خانواده اعیان و اشراف بود و پدرش در تبریز ملکالتجار بوده یا از خانواده ملکالتجار بودند.
ایشان طلبه و اهل فضل و اهل معنا بود و بعد از آنکه توفیق شامل حال این جوان صالح و مؤمن شد، به درِ خانه عارف معروف آن روزگار، استاد علم اخلاق و معرفت و توحید، مرحوم آخوند ملاحسینقلى همدانى (که در زمان خودش در نجف، مرجع و ملجأ و قبله اهل معنا و اهل دل بوده است و حتّى بزرگان مىرفتند در محضر ایشان مىنشستند و استفاده مىکردند) راهنمایى شد.
روز اولى که مرحوم حاج میرزا جوادآقا، با آن هیئتِ یک طلبه اعیان و اشراف متعین به درس آخوند ملاحسینقلى همدانى مىرود، وقتىکه مىخواهد وارد مجلس درس بشود، آخوند ملاحسینقلى همدانى، از آن جا صدا مىزند که همانجا (یعنى همان دمِ در، روى کفشها) بنشین. حاج میرزا جواد آقا هم همانجا مىنشیند.
البته به او بر مىخورد و احساس اهانت مىکند، اما خودِ این تحمل، تربیت و ریاضت الهى او را پیش مىبرد. جلسات درس را ادامه مىدهد. استاد را (آنچنانکه حق آن استاد بوده) گرامى مىدارد و به مجلس درس او مىرود.
این، شکستن آن منِ متعرضِ فضولِ موجب شرکِ انسانى، در وجود انسان است. این، آن منیت و خودبزرگبینى و خودشیفتگى و براى خود ارزش و مقامى در مقابل حق قایل شدن را از بین مىبرد و او را وارد جادهاى مىکند و به مدارج کمالى مىرساند که مرحوم میرزا جواد آقاى ملکى تبریزى به آن مقامات رسید.
او در زمان حیات خود، قبله اهل معنا بود و امروز قبر آن بزرگوار، محل توجه اهل باطن و اهل معناست.
بنابراین قدم اول، شکستن منِ درونى هر انسانى است که اگر انسان، دائم او را با توجه و تذکر و موعظه و ریاضت (همینطور ریاضتها) پَست و زبون و حقیر نکند، در وجود او رشد خواهد کرد و فرعونى خواهد شد.
#آیتالله_خامنهای
(مقام معظم رهبری؛ ۱۳۶۹/۰۱/۳۰)
#خود_شکنی
#میرزا_جواد_ملکی_تبریزی
@sooyesama
بهنام خدا
برخی دوستان از گوشه و کنار پیام داده و میخواهند که بنده نیز چند سطری بهسود یا زیان آقای شجریان بنگارم.
بنده با شگفتی میپرسم که آیا ایشان جزء اصول یا فروع دین هستند که لازم است همه افراد موضع خود را درباره او اعلام کنند؟!
او استاد آوازی بود که در رشته خود نوآوریهایی داشت. اکنون چه ضرورتی در میان است که همه آحاد جامعه باید به داوری او بنشینند؟!
عقل سلیم میگوید: این همه موضعگیریهای ضد و نقیض و تلاطم اجتماع، آنهم در شرایط اقتصادی و کرونایی امروز، زهر سهمگینی است که ازسوی بیگانگان به بدنه جامعه تزریق میشود.
درگذشت یک استاد آواز، چنان موضوع پرضرورتی نیست که نیاز باشد امثال بنده در آن ورود کنیم. بنابراین اصرار و تحریک نزدیکان، نباید ما را به ورود به چنین بازی زهرناکی که بیگمان طراحان بیگانهای دارد، وارد نماید.
اما بادریغ اینگونه نشد و اصرار مریدانِ نادان، برخی بزرگان را به این معرکه وارد نمود.
اکنون چند سطری نه برای موضوع کم اهمیتی مانند درگذشت شجریان، بلکه برای تبیین سخن بزرگان مینگارم.
استاد ریاضیای را فرض کنید که شاگردهای گوناگونی دارد. یکی از شاگردهای او توانایی شگرفی در تبیین مسائل ریاضی به زبان موسیقی دارد؛ یعنی قواعد پیچیده ریاضی را به زبان شعر و لحن خوش، برای عموم مردم میسراید و ذهن مردم را به عالم والای ریاضی میبرد.
اکنون استاد یادشده درباره این شاگرد خود میگوید: «هرگاه او را دیدم در عالم والای ریاضی بود و مردم را به آن دیار رهنمون میساخت».
این سخن تنها نشاندهنده نیکویی خدمتی است که شاگرد برای دانش ریاضی انجام داده است. اما همه شئونات شاگرد را تایید نمیکند. شاید این شاگرد نقاط ضعف زیادی در شئون دیگر زندگی داشته باشد که سخن استاد ریاضی ناظر به آنها نیست.
استاد ریاضی تنها شأن ریاضی شاگرد را تایید کرده است و درباره شئون دیگر او سخن نمیگوید.
مانند این نکته در فضای احادیث نیز دیده میشود. برای نمونه برخی روایات میگویند اگر برای امام حسین (ع) اشکی ریخته شود بهشت واجب میشود. اما این بهشت واجب شده، ممکن است با یک گناه، نابود شود.
بنابراین اینگونه روایات تنها شأن اشک بر امام حسین (ع) را روشن میکنند و نه شأن شخص اشکریزنده را. بله این شأن (گریه بر امام حسین) بسیار ملکوتی است اما شخص اشکریزنده شئون دیگری نیز دارد که اکنون موضوع سخن نیستند.
بههر روی اگر شنیدیم بزرگی از خوانندهای تعریف کرد، تنها همان شأن خوانندگی، متعلق تعریف است و شئون دیگر مورد تایید نیست.
در پایان، بار دیگر دریغ و افسوس خود را از سادگی و زودباوری مردم ابراز کرده و دوباره با شگفتی میپرسم: آیا درگذشت یک استاد آواز جزء اصول یا فروع دین است که همگان باید موضعی برایش اتخاذ کنند؟! آیا این همه تشنج جامعه گواه هدایت این نزاع نافرجام ازسوی بیگانگان نیست؟! آیا مریدان نادان و خودکامه حتما باید بزرگان خود را به این بازیهای آلوده سیاسی وارد کنند؟! و هزاران آیای دیگر...
هزاران آفرین بر جان حافظ
همه غرقیم در احسان حافظ
پیمبر نیست لیکن نسخ کرده
اساطیر همه، دیوان حافظ
#ملاهادی_سبزواری
@sooyesama
کرد شاگردی سؤال از اوستاد
کز بهشت آدم چرا بیرون فتاد؟
گفت: بود آدم همی عالی گهر
چون به فردوسی فرو آورد سر
هاتفی برداشت آوازی بلند
کی بهشتت کرده از صدگونه بند
هرکه در هر دو جهان بیرون ما
سر فرو آرد به چیزی دون ما
ما زوال آریم بر وی هرچه هست
زانکه نتوان زد به غیر دوست دست
#عطار_نیشابوری
#کمال_انقطاع
@sooyesama
نام اثر: ضامن آهو
#استاد_محمود_فرشچیان
ماجرای دیدن چهره امام هشتم (ع) در خواب و تصویرگری آن ازسوی استاد فرشچیان
http://fna.ir/f05qky
@sooyesama