✳️ خود را خرج چه کردهای؟
🔻 دقت کنیم که عمر خود را، هستی خود را در این دنیا خرج چه چیزی کردهایم؟! ما مضطرّیم و داریم خودمان را خرج میکنیم. از سرمایههای ما بیبروبرگرد دارد خرج میشود. اینطور نیست که اگر خرج نکنیم، چرخ این عالم متوقف شود؛ که از لحظهها و ایام ما میگذرد. ۳۸، ۳۹، ۴۰ سال از عمر ما گذشته، خیال میکنیم که لحظهای است. جدّاً گذشت، و چیزی ته دستمان باقی نمانده است. بچههای دیروز بودیم و پیرهای امروز شدهایم. فردا هم خاکیم، خاک! و ای کاش خاک بودیم؛ «يَا لَيْتَنِي كُنْتُ تُرَابًا»؛ چون خاک رویشی دارد و از آن چیزی سبز میشود. اما آتش میگیریم؛ ابولهبیم و از نسل ابولهب شدهایم. گویا که با ابوتراب پیوندی نداشتهایم!
👤 #استاد_علی_صفایی_حائری
📚 از کتاب #فوز_سالک
📖 صفحات ۵۹ و ۶۰
✳️ ذرههایی که نباید از آنها غافل شد!
🔻 «پس هرکس به اندازۀ ذرهاى کار نیک کرده باشد، آن را مىبیند» این سخن خداوند است در سورهٔ زلزال. خوبی و نیکی به گفتهٔ حق تعالی اگر به اندازهٔ ذرهای هم باشد، از دایرهٔ حساب و کتاب خدا جا نمیماند و ارزشمند است. حالا شاید هر روز نتوانیم آنطور که باید نیاز فطرتمان را پاسخگو باشیم و یک کار خوب بنشانیم در پروندهٔ اعمالمان. اما همین آیهٔ قرآن نشان میدهد از این ذرهها هم نباید غافل شد. همین امروز لیستی از کارهای خوب که هم حال خودتان را بهتر کند و هم دیگران را آماده کنید. جایی جلوی چشمتان بگذارید و هر بار موقعیتش را داشتید، یکی از این ذرهها بنشانید در پروندهٔ اعمالتان. مثلاً زنگ بزنید و جویای احوال یکی از دوستان شوید؛ یک مشت ارزن برای پرندهها بریزید؛ صندلی مترو و یا اتوبوس را در اختیار خستهترها بگذارید و... .
7.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹 عصبانیت شعله ای از آتش جهنمه...
🔸استاد انصاریان
🔴روش تربیتی تغییر موقعیت
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✔️«تغییر موقعیت» از مهمترین روشهای تربیتی است که در قرآن و روایات اسلامی فراوان بر آن تأکید شده است.
🔶گاهی برای اصلاح حال خود، کافیست اندکی «موقعیت مکانی» یا «زاویه نگاه» خویش را تغییر دهیم.
🔷کسانی که مدیریت تغییرات را به دست نگیرند:
🔻اولاً، همواره در رنجاند؛
🔻و ثانیاً، هر چند دیرهنگام، اما نهایتاً شرایط زمانی و مکانی آنها را منفعلانه تغییر خواهد داد.
🔹دشواری تغییر
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
تغییر (حتی تغییرات کوچک و عادات فردی روزمره)، هرگز کار سادهای نیست؛ بلکه کاری معجزهگون است تا جایی که الگوی شجاعت و غیرت و خدای اراده و همت، امیرمؤمنان علی علیه السلام میفرماید:
«أَفْضَلُ الْعِبَادَةِ غَلَبَةُ الْعَادَة؛ برترین عبادت، چیره شدن بر عادت است.»
به همین نسبت، تغییرات بزرگ و جراحیهای عمده بسیار دشوارتر و جانکاهترند؛ در چنین تغییراتی نه تنها نیازمند شجاعت و دلیری و مجاهدت هستیم که نیازمند توانایی روبه رو شدن با مقاومتهای غیرمنطقی افراد و ذینفعان آشکار و نهانی هستیم که هویت و شخصیت خود را به عدم تغییر گره زدهاند!
گفته شده است تصویر فوق مربوط به سال ۱۹۶۷ و نخستین روزی است که در کشور سوئد قانون جهت رانندگی از سمت چپ به سمت راست تغییر کرد.
احمدحسین شریفی
#تغییر
#عادت
🔆 وقتی خانه «مسجد» میشود!
🔻 ما در روایت میخوانیم: «مسجدِ زن، خانۀ اوست.» یعنی اینکه هر کار و هر اقدامی که در منزل انجام میدهد، هر گامی از آن، «سجده» محسوب میشود. «شببیداری» او برای مراقبت از فرزندش، تهجد و نماز و سجده محسوب میشود. هر کاری که برای کمک به شوهرش انجام میدهد، نماز و سجده است. بنابراین، زن میتواند زندگی خانوادگی خویش را به عبادت و نماز و سجده تبدیل کند. البته، تحقق این امر در صورتی است که زن بخواهد و نیت کند.
👤 #امام_موسی_صدر
📚 از کتاب #دین_در_جهان_امروز