♻️ عنایت ویژه امام زمان (عج) به خانمی که به خاطر حفظ حجاب هفت سال از خانه بیرون نیامد
🔸 مرحوم آیت الله سید محمدباقر مجتهد سیستانی (ره) پدر آیت الله سید علی سیستانی تصمیم می گیرد برای تشرّف به محضر امام زمان (علیه السلام) چهل جمعه در مساجد شهر مشهد زیارت عاشورا بخواند.
در یکی از جمعه های آخر، نوری را از خانه ای نزدیک به مسجد مشاهده می کند. به سوی خانه می رود می بیند حضرت ولی عصر امام زمان (علیه السلام) در یکی از اتاق های آن خانه تشریف دارند و در میان اتاق جنازه ای قرار دارد که پارچه ای سفید روی آن کشیده شده است. ایشان می گوید هنگامی که وارد شدم اشک می ریختم سلام کردم، حضرت به من فرمود: «چرا اینگونه به دنبال من می گردی و این رنج ها را متحمّل می شوی؟! مثل این باشید- اشاره به آن جنازه کردند- تا من بدنبال شما بیایم»
بعد فرمودند: «این بانویی است که در دوره کشف حجاب- در زمان رضا خان پهلوی- هفت سال از خانه بیرون نیامد تا چشم نامحرم به او نیفتد.»
📚 شیفتگان حضرت مهدی (عج) ، ج ۳ص ۱۵۸
آیت الله #بهجت قدس سره :
🔸 ما در دریای زندگی در معرض غرق شدن هستیم؛ دستگیری ولی خدا لازم است تا سالم به مقصد برسیم.
🔹 باید به ولی عصر عجلاللهتعالیفرجهالشریف استغاثه کنیم که مسیر را روشن سازد و ما را تا مقصد، همراهِ خود ببرند.
🔶 مرحوم آیت الله حائری شیرازی:
اگر انسان خودش را کوچک نکند، هیچ چیز نمیتواند او را کوچک کند. اگر انسان خودش به خودش ضرر نزند، هیچکس نمیتواند به او ضرر بزند. دیگران میتوانند به کسی «ظلم» کنند، ولی نمیتوانند به او «ضرر» برسانند. از سوی دیگر اگر انسان به خودش کمک نکند، هیچکس نمیتواند به او کمک کند و اگر تمام عالم جمع شوند تا به کسی نفع برسانند، تا خودش به خودش نفع نرساند، از سوی آنها نفعی نمیرسد. اینها جزء قوانین اساسی جایگاه انسان است. در #عاشورا به حسین بن علی (ع) سر سوزنی ضرر نزدند، بلکه به خودشان ضرر زدند. از این جهت، قرآن تعبیر میکند «أُولئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ» (آنانند که زیانکارند). خودشان ورشکست شدند. تمام ظلمهایی که به او کردند، به سودش تمام شد.
🔸 #آئینهتمامنما - صفحه ۱۸
شما مشکل مشخصی دارید...
آیا احساس سردرگمی دارید؟ هر روز به راهی می روید؟ کاری را شروع می کنید و بعد نیمه کاره رهایش می کنید و کاری دیگر؟ آیا در کاری و فعالیتی که همین الان مشغول به آن هستید، احساس عدم رضایت دارید؟ شما مشکل مشخصی دارید: نمی دانید از زندگی چه می خواهید... وقتی ندانید ماموریت شما در این دنیا چیست و برای چه به وجود آمده اید و هدف و مقصد کجاست، طبیعی است که نتوانید به آن برسید.
هرگز سعی کرده اید قطعات مقوایی یک پازل ۱۰۰۰ قطعه ای را که مجموعا تصویر مشخصی را شکل می دهند، بدون آن که تصویر نهایی را قبلا دیده باشید، کنار یکدیگر قرار دهید؟ این کار دقیقا شبیه این است که بخواهید زندگی خود را مرتب کنید و هر روز بابرنامه و انرژی و انگیزه باشید، بی آنکه نقشه و هدف نهایی برای خود در نظر گرفته باشید...
باید بدانید که هدف گذاری را باید بیاموزید و پیش از تعیین اهداف در زندگی لازم است رسالت خود را در این دنیا کشف کنید.
متخصصان میگویند:
«هرکس از حداقل سلامت عقل برخوردار باشد، قادر است کنترل کامل زندگی واقعی خود را به عهده بگیرد.»
در این مسیر فقط کافیست آموزش ببیند و آنچه آموزش میبیند را به کار بندد.
همه ما رویاهایی در سر داریم. همه ما در اعماق روح خود میخواهیم باور کنیم که عطیهای خاص در وجود ماست، که می توانیم تفاوتی ایجاد کنیم و حتی دنیای بهتری بسازیم. اما بسیاری از ما اعتماد به نفسی را که ضامن پیروزی است از دست دادهایم...
این در حالی است که بسیاری افراد فقط در یک دهه به دستاوردهایی و رشدی رسیدهاند که قبل آن هرگز رسیدن به آن را مقدور و شدنی نمیدانستند. همه را هم به دلیل شرایطی که در آن قرار داشتند تصور می کردند ...
🌿
هیچ کس نمیتواند شادی را به شما
اعطا کند ، اگر خودتان شاد نباشید
و هیچ کس نمیتواند شادی را از شما سلب کند
تا وقتی منتظر و لنگ دیگران هستی ،
از خود بیگانه ای❗
🖼شهید مصطفی نجم افروز
مصطفی! ساعت به ساعت و در هر پیش آمد، خود را موعظه کن، چون کسی عیبهای نفسانی و عیبهای اعمالت را به غیر از خدا نمی داند.
مصطفی! تا نفست (نفس اماره ) به مطمئنه تبدیل نشده، همواره در خطر دام شیطان هستی.
اگر خودت را به حال خودت واگذاری و احاطه نفست نداشته باشی و فرماندهی تن به دست عقلت نباشد، هیچ ارزشی نداری و هوای نفس و آرزوها، تو را به طرف خودش می کشاند. و ان هم پست تر میشوی.
📙 برگرفته از کتاب، به قلم بهشتیان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رفتار ما نشانه ذهنیات ماست
عارف الهی آیت الله حق شناس ره درباره مبارزه با نفس می فرمودند:
باید نفس اماره را با بیداری شب و نماز اول وقت کنترل کنید.
شصت مرتبه هم که در مبارزه نفس شکست خوردی، باید بلند شوی و بگویی من پیروزم!
مهم قاطعیت و تصمیم اول شماست. خداوند متعال در نهایت، شما را یاری می کند، ان شاءالله
امیر مؤمنان علیه السلام میفرمایند:
با هوای نفس تان مبارزه کنید تا
زندگی تان خُرم شود.
آغازی خاص...
همه می دانیم مهم ترین چیزی که مانع حرکت ما یا حال خوب ما در زندگی دنیا می شود قبل از همه چیز افکار ماست. از آنجا که ما سرگذشت افراد زیادی را خوانده ایم که مشکلاتی به مراتب بیشتر از ما در زندگی داشته اند اما افراد موفق و تاثیرگذاری بر خود و زندگی خود و دیگران شده اند، به این نتیجه می رسیم که تفاوت آدمها در حجم سختی ها و موانع موجود در زندگیشان نیست، در تصوراتی است که در مغزشان چرخ می زند.
افراد زیادی هستند که می گویند احساس می کنم زندگی من چیز قابل اهمیتی نیست و به نظرم این تقدیر و وقایع پیرامون من هست که زندگی من را می چرخاند. و ما خروجی زندگیشان را هم می بینیم: مایوس و دلمرده به نظر می رسند، احساس تنهایی می کنند و خود را از اداره زندگی خود ناتوان می بینند...
اما در مقابل کسانی را می بینیم که با سختی ها و موانع مشابه و حتی گاهی بیشتر به تحولات اساسی دست پیدا کرده اند. بسیار از ما پیشی گرفته اند و موفقیت های ارزشمندی در زندگی کسب کرده اند. وقتی پای صحبت این افراد می نشینیم می گویند: از یک نقطه زندگی من دگرگون شد. لحظه ای که سرانجام به خود گفتم: « من می دانم خداوند بیهوده مرا خلق نکرده است! من می دانم که از نظر فکری، احساسی و جسمی بسیار بیش از آن چیزی هستم که تا کنون در زندگی نشان داده ام». و در آن لحظه تصمیمی گرفته اند... تصمیماتی که برای همیشه زندگی شان را دگرگون کرده است. تصمیم گرفته اند که تمام جنبه های زندگی خود را واقعا تغییر دهند. تصمیم گرفتند که هرگز به کمتر از آنچه می توانند باشند، قناعت نکنند و شروع به اقدام کرده اند...
عجیب و جالب نیست؟ همان انسان با همان شرایط... فقط به محض تغییر نوع نگاهش به خودش، به زندگی اش، به توانی که دارد، علیه آن خودی که او را زمین گیر کرده است قیام می کند و تمام... روز به روز تجاربی از رشد و موفقیت و دستیابی و در نهایت تجربه حال خوب و حس رضایت از خود از زندگی و حس قدردانی و سپاسگزاری از خالقش....
به نظر ارزش دارد که ما هم این روش را امتحان کنیم. ارزش بسیار گرانبهایی هم دارد...
#حدیث
📊 هزینه برای خانواده و نزدیکان، بهتر از هزینه فی سبیل الله است...
امام صادق(ع) فرمود:
👈 پیامبر خدا(ص) فرمودند: اگر انسان پنج عدد خرما یا پنج قرص نان یا دینار یا درهم داشته باشد و بخواهد آنها را به مصرف رسانَد، بهترینِ آن، انفاق به #پدر و #مادر، دوم خرج خود و خانوادهاش، سوم خویشاوندان فقیر، چهارم همسایگان نیازمند و پنجم هزینه کردن آن در راه #خدا است؛ و رتبۀ این مورد آخر از نظر پاداش بعد از همه است.
📚 الکافی، ج۵، ص۶۵
D1737271T14975632(Web)-mc.mp3
2.22M
🔹 عاقبت بی حرمتی به والدین
مرحوم آقا جمال گلپایگانی، از مراجع صاحب رساله و رفیق آقای بروجردی بودند؛ الان نوه هاش در تهران زندگی می کنند؛ زمانی که یک جوان را برای دفن به تخت فولاد آوردند؛
🎙 #استاد_عالی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ارزش نگاه به چهره والدین
🎙#استاد_رفیعی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحقیر پدر، مادر و به جان هم انداختن اعضای خانواده در سینمای ایران
اگر دائما به نوجوان چسبیده اید او نیز دائم میخواهد از شما فرار کند، زیرا شما با این کارتان استقلال و حریم خصوصی را از او گرفته اید.
به همین دلیل میخواهد فاصله بگیرد تا نیاز به استقلال خود را پاسخ دهد و حریم خصوصی خود را داشته باشد.
اگر اجازه دهید استقلال و حریم خصوصی خود را داشته باشد خود نوجوان بعد مدتی به سمت شما می آید.
🌿🌷🌺💐🌹🌸🌿
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلید طلایی رفتار با نوجوان
هر وقت در برخورد با نوجوان، «کودک انگاری» میکنیم، او به «کودک انکاری» روی میآورد.
اگر در برخورد با نوجوان، کودک انگاری داشته باشیم، او به دنبال شخصیت کاذب میگردد و اگر از جانب ما کودک انکاری رخ دهد، شخصیت حقیقی پیدا میکند.
نوجوان، در شخصیت کاذب میخواهد ثابت کند که من بچه نیستم، در نتیجه به جلوهگری روی میآورد و میبینیم به دنبال رنگ کردن مو یا سیگار کشیدن و ... میرود. در صورتی که اگر به او شخصیت میدادیم، کیف میکرد.
در یک هیئتی، هرچه خادم میگرفتند کار داشتند و نمیتوانستند درست و به موقع کارها را انجام دهند.
حدود ۶۰ نفر از نوجوانان را برای خادمی هیئت دعوت کردند. سر ساعت حاضر میشدند، صندلیها را میچیدند، بنرها را میزدند.
یک نوجوانی به پدرش گفته بود، من مسئول قند هیئتم! باید سر ساعت آنجا باشم!
این نشان میدهد، مسئولیت دادن به نوجوان بسیار مهم است.
عشق نوجوان این است که بالاتر از سنش با او رفتار شود.
در حالیکه رفتار والدین برعکس است! دائم به نوجوان میگویند «تو دَرسَت را بخوان! برای من آدم شده!» به نظرم عبارت «تو درست را بخوان» توهین است! اصلاً درس چیست؟ درس همین کار هاست دیگر! درس که فقط ریاضی و فیزیک و اینها نیست!
🌿🌷🌺💐🌹🌸🌿
با فریاد زدن نمیتوانیم به فرزندمان بگوییم فریاد نزن! شاید ساکت شود اما خشم او پالایش نمیشود و دیر یا زود به نحوی دیگر بیرون خواهد زد
این یک اصل ساده است که؛
در خانواده، در مدرسه، در انواع اجتماعات و در حکومتداری صدق میکند.
«همهی پدرهای دنیا به من میگویند میخواهند وقت بیشتری را صرف خانوادهشان کنند ... بعد چشم باز میکنند و میبینند که 65 سالشان است و عمرشان به بیهودگی گذشته است!»
راب پارسونز | مادر 60 دقیقهای
بچه آزاد #تربیت کردن واقعاً سخته اما اگر کاری پیش میره، سدّی شکسته میشه، انقلابی به وجود میاد و ... عمدتاً محصول این #انسانهای_آزاد هست وگرنه فکرهای در حصار همیشه در همون چارچوبی که هستند، فکر میکنند ...
شهید بهشتی
👨🎤تربیت_فرزند
اگه برای فرزندت کتاب داستان میخونی این دوتا نکته رو یادت باشه 1⃣بچه ها دوست دارن یک قصه را بارها بشنون تا همه ی جزییاتش رو بشناسن و احساس کنن که باهاش آشنا هستن
2⃣بعضی وقتها هنگام خوندن قصه کلام خودتون رو قطع کنین و از فرزندتون درباره قصه چیزایی بپرسین
برای مثال سوال کنید:
فکر می کنی حالا چه اتفاقی بیوفته؟
تو کدوم یکی از حیوانات این قصه رو دوست داری؟
اگه کودک نتونست پاسخ درستی بده،
اشکالی نداره
مهم اینه که با این پرسش اونو به فکر کردن و یافتن راه حل تشویق کنیم
🌿🌷🌺💐🌹🌸🌿
اگر مادر احساس #خود_ارزشمندی نداشته باشد، اگر حالش نسبت به خودش خوب نباشد، عمده تلاشهایش برای انتقال احساس ارزشمندی به فرزندش موثر نخواهد بود، بلکه اثر عکس هم دارد!
این یعنی ما تلاش میکنیم فرزند ما احساس ارزشمندی و در پی آن #عزت_نفس داشته باشد، اما ناخواسته تلاشهای ما در جهت عکس خواهد بود!
🌿
وقتی بدون اطلاع قبلی ،کودکتان را
تنها میگذارید ، بدترین اتفاقات را
در ذهن خود مرور خواهد کرد و
همیشه این احتمال را در سر میپروراند
که شاید مادر هرگز برنگردد.
به شدت اضطراب خواهد گرفت و اعتمادش را به شما و بودنتان از دست خواهد داد.
تا چهار سال اول زندگی کودک،مادر باید حتماً در کنار کودک حضور داشته باشد.
در بدترین حالت ، اگر مادری ناچار به کار کردن هست باید با جلسات مشاوره بتواند این موضوع را برای کودک خود به بهترین نحو جا بیندازد
✅برگ برنده تربیت فرزند
همه ما در رابطه با تربیت فرزندانمان
اشتباهات فراوانی را مرتکب میشویم
❓اما یک برگ برنده ای وجود داره
که میتونه آدمهای پر اشتباه رو موفق کنه
و آدمهای کم اشتباه رو شکست بده:
نان حلال
هر چه درآمد خانواده پاک تر
باشد ، تاثیر عجیبی در تربیت همه ی
اعضای آن خانواده خواهد داشت.
مردی که با زحمت ،برای تامین هزینه های زندگی ،مجبوره دو شیفت کار کنه و نمیرسه تا با بچه هاش بازی کنه یا گفت و گو کنه.
قدر این آقایون رو بدونید و هی بهشون سرکوفت نزنید که «تو که هیچ وقت نیستی پیش بچه ها»
البته کسب درآمد حلال ، بسیار بسیار سخت است
🔸خانمی که سر مسائل مالی ، به همسرش سرکوفت بزنه ، اونو با باجناقش مقایسه کنه ،😂
مقاومت مردش در برابر وسوسه های حرام بسیار کمتر خواهد بود
🌿
«امام جعفرصادق(علیهالسلام)»:
كَسْبُ الحَرامِ یَبینُ فی الذُّرِّیَّةِ.
درآمد حرام و نامشروع،
اثرش در نسل و اولاد ظاهر میشود.
(وسائل، ج ١٢، ص ٥٣)
👨🎤فرزندپروری
كودك سالم و كنجكاو دوست داره آزاد باشه بدوه و كشف كنه
پس طبيعيه اگر تو خيابون دست والدينش رو رها كنه يا بدون اجازه درو باز كنه و بره بيرون
كودكان چون فرقي بين تخيل و واقعيت نميدونند
ترسوندن يا اگاهي دادن به كودكان در مورد بچه دزد يا آزار جنسي تنها باعث وحشت و ترس شديد و اضطراب و عدم اطمينان كودك ميشه.
🌿🌷🌺💐🌹🌸🌿
الإمام الكاظم عليه السلام :إذا وَعَدتُم الصِّبيانَ فَفوا لَهُم ؛ فَإِنَّهُم يَرَونَ أنَّكُم الّذينَ تَرزُقونَهُم ، إنَّ اللّهَ عز و جل لَيسَ يَغضَبُ لِشَيءٍ كَغَضَبِهِ لِلنِّساءِ وَالصِّبيانِ .
امام كاظم عليه السلام :
هرگاه به كودكان وعده داديد ، بدان وفا كنيد ؛ چرا كه آنان بر اين باورند كه شما روزى شان را مى دهيد . بى گمان ، خداوند عز و جل آن گونه كه به خاطر زنان و كودكان خشمگين مى شود ، براى چيز ديگرى خشم نمى گيرد .
الكافي : ج 6 ص 50 ح 8
🌿
به جای قضاوت کردن و تحلیل کردن،
سعی کنیم اطرافیانمان را درک کنیم
ببینیم چه نیازی دارند؟
چه خواسته ای دارند؟
از چه چیزی رنجیده اند؟
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حکایت زندگیِ خیلی آدماست، وقتی که خرشون از پل میگذره