eitaa logo
سبک زندگی دینی
125 دنبال‌کننده
5.5هزار عکس
1.4هزار ویدیو
22 فایل
آیدی ادمین: @mohammaddostmr
مشاهده در ایتا
دانلود
🔻امام مهدى عليه السلام : 🔹أمّا وَجهُ الانْتِفاعِ بي في غَيبَتي فكالانْتِفاعِ بالشَّمسِ إذا غَيَّبها عَنِ الأبصارِ السَّحابُ ، وإنّي لَأمانٌ لأهلِ الأرضِ كما أنّ النُّجومَ أمانٌ لأهلِ السَّماءِ 🔸امام مهدى عليه السلام : چگونگى بهره مند شدن از من در روزگار غيبتم همچون بهره مند شدن از خورشيد است، آنگاه كه در پس ابر از ديدگان پنهان مى شود. من مايه امان زمينيانم همچنان كه ستارگانْ مايه امان آسمانيان هستند. 📚بحار الأنوار :ج 52 ؛ص 92
💠 غده های سرطانی در عصر ظهور 🔹تمثیلات مهدوی ❇️ برخی می‌گویند در عصر ظهور کشت و کشتار زیاد می شود و جوی خون راه می‌افتد و امام مخالفان را گردن می‌زند. ❇️این در حالی است که (عج) امام مهربانی هاست ❇️ برای هدایت بشر و تکامل عقل‌ها ظهور می‌کند نه برای کشتار مردم. ❇️البته قطعاً در آن زمان افرادی وجود دارند که با امام عصر عجل الله تعالی فرجه سر ناسازگاری دارند. ❇️ چنین افرادی اگر با راهنمایی‌های اصلاح نشوند و حضرت با آنها برخورد قهرآمیز خواهند نمود ❇️ چنین افرادی همانند غده‌های کوچک سرطانی هستند که اگر از بین نروند هم رشد می‌کنند و هم دیگران را نیز آلوده می‌کنند.
✨ در کتاب علل الشرایع از حضرت باقر علیه السلام منقول است که فرمود: هنگامی که جدّم حسین علیه السلام کشته شد، فرشتگان به درگاه خداوند عزّ و جل صدا به گریه و ناله بلند کردند 🔅 و عرضه داشتند: إلها؛ صاحب إختیارا؛ آیا غفلت می‌ورزی از کسی که برگزیده تو و فرزند برگزیده ات و بهترین خلق را به قتل رسانیده است؟ ✨پس خداوند عزّ و جل به آنها وحی فرمود که: ای ملائکه من آرام باشید، به عزت و جلالم سوگند که حتماً از آنها انتقام خواهم گرفت، هر چند پس از مدتها باشد. 🔅 سپس خداوند عزّ و جل برای فرشتگان از روی امامان از فرزندان حسین پرده برداشت ملائکه خوشحال شدند و متوجه شدند که یکی از آنها ایستاده نماز می‌خواند، خداوند فرمود: به این قائم از آنها انتقام می‌گیرم.
💢 یاد مهدی دلها را آرام می کند اَلسّلامُ عَلَیْکَ یا صاحِبَ الزَّمان اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا خَلیفَةَ الرَّحْمان اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآن
✨🌺✨🌺 پیامبر اعظم (صلی علیه و آله و سلم) کَفَى بِالْمَرْءِ کَذِباً أَنْ یُحَدِّثَ بِکُلِّ مَا سَمِعَ؛ برای دروغگویی فرد همین کافی است که آنچه را می‌شنود (بدون تحقیق) برای دیگران بیان کند (میزان الحکمه، ج۱۰، ص۶۶ معانی الاخبار ص ۱۵۹)
🔴امام صادق عليه السلام فرمود: خداى عز وجل مي‏فرمايد: *هر آن كه بنده مؤمن مرا خوار و سبك شمارد با من اعلان جنگ مى کند.*🌹 قال الامام الصادق عليه السلام : قَالَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ: لِيَأْذَنْ بِحَرْبٍ مِنِّي مَنْ أَذَلَّ عَبْدِيَ الْمُؤمِنَ.🌻 📚 «ثواب الأعمال» 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴 🌴
🌾🌾🌾🌾🌾🌾💐💐💐💐💐💐💐 🔴 به شما این را نگفتند ...‼️ 🔰 همیشه وقتی کسی از بیماری خاصی فوت می کند، اطرافیانش و پزشکانش می گویند: 🔻 اجلش رسیده بود. 🔻 خواست خدا بوده. 🔻 عمرش به این دنیا نبود. 🔻 قسمتش همین بوده. 🔻 عمر دست خداست. 🔻 بیماری اش نادر بود. 🔻 از دست ما کاری برنیامد. 🔻 و ... 🔰 اما این را نمی گویند: 🌀 قدر سلامتی را نداست. 🌀 هر نوع غذایی می خورد. 🌀 پرهیز نداشت. 🌀 غذای او طیب و سالم نبود. 🌀 هر نوع سم ومواد مضر وارد بدنش شد. 🌀 ما قدرت و فهم درمان را نداشتیم. 🌀 ما ضعیف بودیم. 🌀 و ... 🔰 قطعا اگر سبک زندگی خودمان را تصحیح کنیم، امراض ما کم تر خواهد بود. ⚠️ بسیاری از بیماری ها، از تغذیه ناسالم و سبک زندگی اشتباه به وجود می آیند.
بعضی سال‌ها می‌شد که مزرعه‌ی اصلی ما آفت می‌خورد و تمام محـصولمان از بین می‌رفت. یک قطعه زمین کوچک هم جای دیگـری کاشـته بـودیم، بـه اصـطلاح کناره‌کاری، و اصلاًَ آن را به حساب نمی‌آوردیـم؛ اما همـه‌ی خـرج سـالمان را همـان کناره‌کاری تأمین می‌کرد و جبران همه‌ی خسارت مزرعه‌ی اصلی را هم می‌نمود. خوب است مؤمن در کنار عبادات و اعمال واجبش یک عمـل مـستحب، هـر چنـد هـم کـه کوچک باشد، به طور خصوصی برای خودش قرار بگـذارد، مثـل دسـتگیـری از یـک خانواده‌ی فقیر یا سرپرستی یتیم و چه بسا فردای قیامت همین کناره‌کاری باعث نجات انسان شود. 💠 مصباح‌الهدی، ص ۲۳۲
👓 ولخرجی در نور اعمال 💬 آیت الله فاطمی نیا
🌾🌾🌾🌾🌾🌾💐💐💐💐💐💐💐 🔴 مرگ، تنها درد بی درمان ... 💢 پیامبر اکرم صلوات الله علیه و آله: مَا خَلَقَ اللَّهُ کُلَّ دَاءٍ إِلَّا وَ خَلَقَ لَهُ دَوَاءً إِلَّا السَّامَ. خدا دردی خلق نکرده جز آن که دارویی برایش داده جز مرگ. 📚 بحارالانوار، ج ۵، ص ۲۹٠ 🔰 یادمان باشد کرونا درد بی درمان نیست، اگر در انتخاب مسیر درمان اشتباه نکنیم.
🔰 15 عامل عدم موفقیت و ناکامی: 👈نداشتن انگیزه 👈مشکلات جسمانی 👈تنبلی و اهمال کاری 👈احتیاط بیش از حد  👈نداشتن نظم و ترتیب 👈نداشتن برنامه صحیح 👈نداشتن فهرست روزانه 👈اشتباه در اولویت بندی 👈فعالیت های غیر متمرکز 👈به تعویق انداختن برنامه 👈رعایت نکردن حد اعتدال 👈کمال گرایی یا کامل گرایی 👈نداشتن مداومت و پشتکار 👈رویاهای بزرگ و غیر واقعی 👈نداشتن اشتیاق برای پیشرفت
🔸افشای اسرار مردم 📝... أبوبَرْزه گفت: «حضرت رسول با ما نماز خواند و بعد تند برگشت و دست خود را به در مسجد نهاد و بعد به آواز بلندش ندا کرد که ای جماعتی که ایمان با زبان آورده و به دلش ایمان خالص نرسیده! عورات مؤمنین را تتبّع نکنید؛ (یعنی اسراری را که پنهان دارند، جستجو از آن‌ها نکنید) چون هر کسی که عورات مؤمنین را تتبّع کند، خداوند نیز عورت [لغزش و زشتی رفتار] او را تتبّع می‌کند و هر کسی که خدا، عورتش را تتبّع کند، رسوایش می‌کند، ولو در توی خانه‌اش باشد.» محاسن/1/104 مراد از عورات در حدیث شریف، امور پنهانی و اسرار نهانی است که نمی‌خواهند مردم به آن‌ها اطّلاع یابند. خداوند هم ستّار العیوب و سِرّپوش است. رأفتش اقتضا کرده که به پیغمبر امر فرموده که نهی از جستجو کردنِ اسرار نماید. این است که شدیداً نهی فرمود. و در حدیث دیگر فرمود که «هر کس کار زشتی را بشنود و آن را افشاء و پراکنده کند، او مثل همان کسی است که آن کار زشت را مرتکب شده باشد.» الفقیه/4/15 ❖ــــــــــــــ❖ و در حدیث دیگر، از حضرت رسول روایت شده که فرمود: «در مدینه، طایفه‌ای بودند که دارای عیوب بودند. چون از عیوب مردم ساکت شدند، خداوند نیز مردم را از عیوب آنها ساکت گردانید تا اینکه مُردند، در حالتی که نزد مردم عیوب‌دار نبودند و - به عکس این- در مدینه طایفه‌ای بودند که دارای عیوب نبودند. چون از عیوب مردم سخن گفتند، خداوند عیوبی از آنها اظهار کرد که همیشه با آن معروف بودند، تا اینکه مُردند.» أمالی طوسی؛44 پس اگر کسی عیب تو را جستجو کرده، پیش مردم فاش کند، چه‌قدر تو از او بدت می‌آید و تنفّر از او می‌کنی! اکنون تو نیز اگر سرّ کسی را فاش و عیب او را آشکار کنی، از خودت هم بدت آید. پس، پیرامون این کار برنگرد تا خداوند نیز پرده از روی کار تو برندارد.» خداوند ما را از فضاحت و رسوایی دنیا و آخرت حفظ کند. 📚 آیت الله سید احمد زنجانی، أربعینیات، ص302 (اربعین چهارم، ح38)
«سماعة بن مهران» که از راویان جلیل القدر است می‌گوید: بر امام صادق(عَلَیْهِ‌السَّلامِ) وارد شدم، امام شروع به سخن کرد و به من فرمود: ای سماعة اين چه دعوایی بود كه ميان تو و شتردارت به وجود آمده؟ مبادا دشنامگو و بدزبان و لعنت‌كننده باشى! عرض كردم: به خدا سوگند چنين بود كه فرمودی؛ ولى او به من ستم كرد؟ حضرت فرمود: اگر به تو ستم كرده تو از او سر افتادى (کاری که تو کردی بدتر است)، هر آينه اين رفتار از رفتارهای من نيست و من به شيعيانم چنين دستورى نمی‌دهم، از پروردگارت آمرزش بخواه و به آن عمل باز مگرد. عرض كردم: از خداوند آمرزش می‌خواهم و ديگر باز نمی‌گردم. يَا سَمَاعَةُ، مَا هذَا الَّذِي كَانَ بَيْنَكَ وَ بَيْنَ جَمَّالِكَ‌؟ إِيَّاكَ أَنْ تَكُونَ فَحَّاشاً، أَوْ صَخَّاباً، أَوْ لَعَّاناً.إِنْ كَانَ ظَلَمَكَ، لَقَدْ أَرْبَيْتَ عَلَيْهِ‌؛ إِنَّ هذَا لَيْسَ‌ مِنْ‌ فِعَالِي‌، وَ لَا آمُرُ بِهِ شِيعَتِي، اسْتَغْفِرْ رَبَّكَ وَ لَا تَعُدْ. . الکافی، شیخ کلینی (۳۲۹ ق): ج۴ ص۱۷ ح۱۴.
درمان در توجه به عیب‌های خودمون 🔸به جای تمرکز بر عیب‌های همسرتون، به عیوب خودتون و رفع اونا توجه داشته باشید. فکرکردن قبل از حرف‌زدن 🔸موقع صحبت با ، اول فکر کنین و بعد نظرتون رو بگید. اگه فکر می‌کنید حرف‌تون اثرات منفی داره، نگید. نقد کارها نه افراد 🔸به جای دیدن عیب همسرتون، نیمه پر لیوان رو ببینین و نقدهاتون رو نسبت به کار و نه شخصیتش، بدون کنایه، با حسن ‌نیت، لحن دوستانه و با محبت بگید. دوری از عیب‌جوها 🔸از افراد و دوستانی که با منفی‌نگری و عیب‌جویی سعی در خراب کردن زندگی خانوادگی‌تون رو دارن، دوری کنید و اونا رو دشمن‌ترین افراد به خود بدونید. تغافل و پنهان‌کاری 🔸ضعف‌های اخلاقی همسرتون رو پنهان کنین، طوری که حتی نزدیک‌ترین دوستان و بستگان هم از اونا با خبر نشن. 👈🏼 این مطالب برگرفته از آیات و روایات است.
عرض کردم آقا! و بی صبرم 😠 ندارم ...... رحیم باش....
چند توصیه در مورد : ✅ وقتی خود را ابراز می کنید از جملاتی استفاده کنید که با «من» شروع می‌شود نه «تو». اگر بجای استفاده از جملاتی مثل: «تو همیشه به پیامک‌های من جواب می‌دادی و حالا هیچ‌وقت این کار را نمی‌کنی»، از جملاتی نظیر این استفاده کنید: «من احساس تنهایی می‌کنم وقتی به پیامک‌های من جواب نمی‌دهی»، اوضاع خیلی بهتر می‌شود. ✅ وقتی همسر شما غمگین است، به او بگویید برایتان مهم است که بدانید او چه احساسی دارد. ✅ وقتی شما منفی‌اش را بروز می دهد، نشان دهید که آنچه او می‌گوید را به دقت شنیده‌اید. به جای اینکه به سادگی بگویید: «متأسفم» می‌توانید بگویید «من متوجه شدم که می گویی ناراحتی چون... ». شیوه دوم بسیار بیشتری را نشان می دهد.
یکی از تکنیک های گوش دادن فعال است. همدلی به این معنا است که دنیای شخصی طرف مقابل را درک کنید به شکلی که انگار که در دنیای او زندگی می کنید. البته قید انگار مهم است. زیرا نباید شما آنقدر درگیر طرف مقابل شوید که قدرت تصمیم‌گیرتان از بین برود. تفاوت همدلی با دقیقا در همین مسئله است. در همدردی نوعی همراهی با حالات خوشایند و ناخوشایند دیگران وجود دارد، برای مثال اگر کسی غمگین است ما هم مثل او غمگین هستیم و یا اگر گریه می‌کند ما هم گریه می‌کنیم و... اما در همدلی حس طرف مقابل را درک می کنیم و در عین حال بر احساسات خود تسلط داشته و به فرد مقابل نیز برای رسیدن به راه‌حل‌های منطقی کمک کنیم. در واقع در همدلی منطق قوی‌تر و در همدردی احساس قوی‌تر است. در یک کلام همدلی یعنی حس کردن خشم، ترس و سردرگمیِ طرف مقابلتان؛ چنان‌که انگار حس خودتان بوده؛ بدون این‌که خشمگین شده، بترسید، یا این‌که سردرگم شوید. 🌹🌹🌹🌹
همدلی کردن! 💠گاهی شما نیاز دارد در مورد و ناراحتی های خود با شما حرف بزند. هدف او این است که طرف مقابل سخنان او را بشنود و او را درک کند. اگر در این شرایط شما نیاز همسرتان (یعنی توجه به احساسش) را براورده نکنید، او احساس سرخوردگی و تنهایی می کند. ❎برخی از افراد بعد از شنیدن مشکل همسرشان، سعی می کنند خود را منجی یا یک دانشمند معرفی کنند؛ بنابراین تلاش می کنند فرد مقابل را کنند و یا حداقل راه حلی برای این مشکل پیدا کنند. در حالی که این کار، یک خطای بزرگ است. ✅همسر شما در این هنگام، نیازش چیز دیگری است؛ او می خواهد شما احساسش را بفهمید و بدانید الان او در چه شرایطی قرار دارد. برخی از عواملی که مانع می شود عبارت است از: 🔻 قضاوت دیگران 🔻 انتقاد، نصیحت و سرزنش 🔻 بی اهمیت جلوه دادن مشکلات دیگران 🔻 نداشتن شفقت با خود و یا دیگران 🔻 ارائه راهکار و راهنمایی ◀️برای همدلی کافی است دنیا را از دید همسرتان ببینید و فکر کنید که اگر من جای او بودم چه احساسی داشتم.
🔴 💠 یکی از اصول مهم این است که رفتار و گفتار ما باعث همسرمان نشود چرا که عامل مهمی در سرد شدن رابطه زن و شوهر است. 💠 از مصادیق تحقیر همسر، شوخی‌های نامناسب مخصوصاً در جمع، او با تغییر صدا و اشاره و یا بی‌احترامی کردن به اوست. 💠 این کارها یقیناً سنگینی به رابطه شما می‌زند و در واقع دارید به دست خودتان به همسرتان اجازه می‌دهید که برای تقابل با شما چنین کاری را انجام دهد. 💠 حتماً برای این رفتار آسیب‌زننده، از همسرتان عذرخواهی کرده و این رفتار را ترک کنید. اگر او حس کند که شما متوجه ضربه خوردن روح او شده‌اید و درصدد اصلاح آن هستید، دلخوری او تبدیل به و سردی مزمن نخواهد شد.
🔴 👨آقای خانه! وقتی به خانه بر می‌گردید از همسرتان بپرسید که آیا روز خوبی را پشت سر گذاشته یا نه؟! به حرف‌هایش توجه کنید، اما در مورد کارهایش قضاوت نکنید. با اوهمدلی و همدردی کنید، بگذارید هر چه می‌خواهد گله و شکایت کند. 👸خانم خانه! حتماً هنگام ورود همسرتان به خانه لبخند به لب داشته باشید، حتی اگر کوهی از مشکلات بر دوشتان سنگینی می‌کند. اصلاً خوب نیست که موقع ورود همسرتان به تلویزیون چسبیده باشید و یا در آشپزخانه یا اتاق پنهان شده باشید!
بیش از اندازه فلج... واقعیت این است که حجم زیاد اطلاعات در بهره‌وری و کارآمدی ما اثر مثبتی نداشته است. در واقع ما با اطلاعات و اخبار و محتوای بیش از اندازه که دریافت می‌کنیم، فلج شده‌ایم... گفته شده تأثیر منفی فوران اطلاعات روی قدرت تمرکز ما برای انجام کارهایمان، حتی بدتر از تأثیر مصرف مواد مخدر است. بدی داستان اینجاست که تصور می کنیم با عضویت در کانال‌های مختلف و مرور لحظه‌ای و بی‌برنامه محتواها بر دانش و بینش پایدار ما اضافه می‌شود. اما تمرکز و وقتی که، این پرش‌ها در فضای مجازی از ما می‌گیرد اگر حتی آن مطالب حقیقتا مفید هم باشد، هرگز جای یک کتاب ثابت و منسجم را برای یادگیری نظام مند نمی‌گیرد. اگر حضورمان در فضای مجازی طبق برنامه و تعیین زمان شروع و پایان نباشد، آنچه از ما می‌گیرد در برابر آنچه به ما می‌بخشد متأسفانه بسیار بیشتر است. @manebabarname
✨یک نکته خاص و طلایی که رمز موفقیت افراد است! طبق تفکر و برنامه ریزی راهبردی که در جلسات اول عرض شد، یادآور می شوم که برای موفق شدن باید با برنامه بود، برای پایبند بودن به برنامه و رسیدن به نقطه مقصد باید اول نقطه پایان را مشخص کنید بعد شروع کنید. 🔔این طلایی ترین نکته و راز موفقیت افراد است. یعنی مثلا برای مطالعه یک کتاب نباید بگید هر روز یک مقداری از کتاب را می خوانم. باید اول بگید چه زمانی تمایل و شرایط دارید که این کتاب به پایان برسد؟ مثلا پایان یک ماه. بعد نگاه کنید که کتاب چند صفحه هست؟ مثلا ۳۰۰ صفحه. بعد به شکل منطقی محاسبه می کنید که اگر روزی ۱۰ صفحه از این کتاب را مطالعه کنم یک ماه دیگر ( یعنی سی روز) این کتاب به پایان رسیده است. 💡حالا مهم است که ببینید واقعا اهل روزی ۱۰ صفحه خواندن هستید و یا اصلا شرایطش را دارید؟ اگر ندارید یا اهلش نیستید باید بازه زمانی بلندتری برای خود تعریف کنید. و البته باز نقطه پایان را مشخص کنید. یعنی در نظر می گیرید که این کتاب را ۲ ماهه به پایان می رسانید ( ۶۰ روزه) . یعنی روزی ۵ صفحه. روزی ۵ صفحه خواندن برای شما شدنی است. و اینگونه بدون اینکه به شما فشار بیاید و برنامه ای تعریف کرده باشید که شدنی نباشد، هر دو ماه ۳۰۰ صفحه مطالعه انجام داده اید و به این شکل تا پایان سال، چند جلد کتاب مطالعه کرده اید. ✅ این از نکته بسیار مهم اول. نکته دوم که مثل یک کلید طلایی و یک راز موفقیت، فوت و فن کار است را در پست بعدی عرض می کنم. @manebabarname
✨نکته طلایی دوم شاید در کتب، مقالات، یا یادداشت های افراد دیگر این نکته را خوانده باشید. اما آنچه برای من مهم است، تجربه شخصی خودم هست که در میدان عمل به آن رسیده ام. همان طور که در یادداشت قبل عرض شد، تعیین نقطه پایان رمز موفقیت افراد موفق است. نکته طلایی دوم این است که این نقطه پایان توسط کسی یا مجموعه ای تعیین شده باشد. مثلا شما می توانید این نقطه پایان را به کسی بسپارید که از شما مطالبه کند و این فرد کسی باشد که اگر خود را در تاریخ مقرر به آن نقطه نرسانده باشید و او مطالبه کند شما خجالت بکشید. یعنی برایتان مهم باشد که به برنامه خود عمل کنید که به این نقطه خدای نکرده نرسید. همچنین این نقطه پایان می تواند یک آزمون جدی و رسمی باشد. مثلا اگر به خودتان بگویید روزی یکساعت زبان می خوانم. احتمال پایبندی به برنامه خیلی کاهش پیدا می کند. اما اگر در یک آزمون که تاریخ مشخص دارد شرکت کنید مجبور می شوید اول نقطه پایان را ببینید و طبق آن برنامه ریزی کنید و حجم مطالعه و محتوای مطالعه را بر اساس آن تعیین کنید و چون نقطه پایان بدون امکان تغییر برقرار هست، حتی روزهایی که حوصله ندارید هم تلاش می کنید که برنامه تعریف شده را انجام دهید. چون جبرانی برای از دست دادن روزها وجود ندارد و شما ممکن است اگر منظم تلاش نکنید در آن آزمون موفق نشوید. امکان موفق نشدن همیشه هست. طبیعیه. نکته مهم این هست که اگر به شکل معمول با این روش برنامه ریزی کنید. غالبا در صورت عمل به برنامه موفق خواهید شد. در مطالعاتی که انجام داده ام، دیده ام که شرکت های بزرگ که دارای پروژه های بزرگ هستند، با تعیین هر فاز کار، و تعیین نقطه پایان آن، و مرتبط بودن هر پایان به آغاز فاز بعدی، باعث شده اند که کار به شکل منظم و دقیق و بابرنامه پیش برود و تاخیری در روند اجرا رخ ندهد. حتی کار به جایی می رسد که رقابت در این باشد که زودتر از زمان مقرر کار تحویل داده شود که افراد تا کار بعدی فرصت استراحت بیشتر، ارزیابی بهتر و ذخیره زمان داشته باشند. و این یک امتیاز و موفقیت برای آن مجموعه و سازمان در نظر گرفته می شود. ✅ ما و زندگی ما مثل یک سازمان و مجموعه است. هیچ دست کمی از آن ندارد و با برنامه بودن باعث جذب و کسب موفقیت های زیادی برایمان می شود. @manebabarname
✨پاتوق بین الطلوعین https://eitaa.com/joinchat/1834549266C7106a1d010 🔸دوره نوجوانی به دلیل اینکه نوجوانان دنبال هویتشون میگردند دوران سختی هست هم برای خودشون هم برای والدین. 🔹ثبات ندارند و سختی دوران نوجوانی همین است که دنبال هویتی میگردند که بهش چنگ بزنند تا تکلیفشون روشن بشود و والدین وقتی این را بدانند دیگه از نوجوان توقع بیش از اندازه ندارند. 🔸یکی از دلایلی که بچه های ما پرخاشگر و عصبی هستند و بی نظمند و خوابشون کم و زیاد میشود تغییرات هورمونی و بیداری جنسی است که تا الان همچین چیزی نداشته اند. پرخاشگری نوجوان در این سن بدلیل تغییرات بیولوژیک هم ممکن است باشد. مثل کاهش قند خون است. انقدر فکر و خیال او زیاد است که، دائم انگار حواسش نیست و در عالم هپروت است این درگیری های درونی باعث میشه فشارش بیاد پایین. خود افت قند و کاهش فشار باعث پرخاشگری میشود. 💠 پرخاشگری، روان شناختی هم دارد. مثلا افسردگی باعث میشود که بچه ها پرخاشگر بشوند. 🔸یکی دیگر از علت های پرخاشگری بچه ها احساس گناه هست. با یکسری از حرف هایی که پدر و مادر ها به بچه میزنند، این بچه پیش خودش فکر میکند که من یک آدم اضافی هستم که به درد بخور نیستم و فقط میخورم و میخوابم و هیچ نکته مثبتی ندارم. 💠اول ریشه هارو باید بشناسید تا بتونید پرخاشگری نوجوانان را مدیریت کنید. و همین دونستن ریشه واکنش شمارا تغییر میدهد و به شما کمک میدهد که روش و رفتار خودتون رو تغییر بدهید. 🔸یکی دیگر از علت های پرخاشگری نوجوان ها الگوهای شخصیتی هست که بچه ها دارند. مثلا پدری که از بچگی داد میزند. 🔸 دلایل اجتماعی هم باعث پرخاشگری میشود. چالش هایی که نوجوان در محیط با آن روبرو میشود. مثلا نگاه میکند دوستانش روابط مختلف دارند،همه گوشی دارند و... او ندارد. 🔹مشکلات اقتصادی خیلی بچه هارو اذیت میکند و شما فکر میکنید که به فکر نیستند در صورتیکه خیلی از همین بچه ها دلشون میخواد سرکار بروند و دستشون تو جیب خودشون باشد تا پدر دیگر اذیت نشود و پدر خسته شده است و دیگر کار نکند. 🔸ولی خانواده میگویند این بچه سرخود و ول شده و خوشی زده زیر دلش و... ببینید چقدر دنیای فکر ما با دنیای فکر نوجوان ها فاصله دارد! این فکر نزدیک بشه خیلی از مشکلات شما برطرف میشود. ✅هر چه شناخت ما به عنوان والدین نسبت به افکار نوجوان بیشتر بشود روابط بهتری با آنها برقرار میکنیم. 💠حالا چیکار کنیم در مقابل نوجوانی که پرخاش میکند؟ والدین به اشتباه، با نوجوانان بیشتر حرف میزنند تا گوش شنوا باشند برای حرف هاشون. و این اشتباه هست. ما دو گوش داریم یک زبان یعنی بیشتر گوش بدیم کمتر حرف بزنیم. 🔹۱-وقت گذراندن با نوجوان وقتی که در آن نصیحت نباشد و صرفا خوش گذرونی باشد. وقتی اهل خوش گذرونی باشی نوجوان ها دورت جمع میشوند. زمانی که نخواهید تربیت کنید، بلکه فقط خوش بگذرونید. یک عمر هست که دارید حرف میزنید و بچه اصلا شمارا به عنوان رفیقی که میتواند با او حرف بزند نمیشناسد. 🔸وقتی شما در منزل ناراحتی و دعوا دارید نمیدونید چه بلایی سر ذهن این نوجوان ها می آید 🔹۲-تشویق کنید. تشویق کردن بچه ها باعث میشه احساس تعلق و انگیزه پیدا کنند. بجای تمرکز روی کار های منفی نوجوان روی کارهای مثبت او متمرکز بشوید. چرا نکات مثبت را میبینیم ولی تشویق نمیکنیم و فقط نکات منفی رو بیان میکنید و میبینید. پس خوبی هارا ببینید خدا هم برای بهشت ۸ تا در گذاشته ولی برای جهنم ۷ تا در.. یعنی به خوبی ها بیشتر اهمیت میدهد تا بدی ها. ✅بچه خودتون پر از نیکی هست ولی شما مقایسه میکنید با بچه های دیگر و ناراحت هستید. رفتار مثبت بچه هارو ببینید و به زبان بیارید. انقدر ما کم گذاشتیم از مهر و محبت برای آدم های اطرافمون که پررو نمیشوند. 🔹۳-تهدید نکنیم. در دعوا و جر و بحث هایی که دارید تهدید نکنید. تهدید ترس میاره و ترس برادر مرگه. مخصوصا تهدیدی که عملی نمیشه. وقتی تهدید میکنید و عملی نمیکنید جایگاه خودتون رو تخریب کردید. جایگاه خودتون رو خراب کردید، نوجوان میگوید مادر من همیشه حرف میزند و عمل نمیکند! ⛔️❌ نباید های تربیتی بسیار مهمتر از باید های تربیتی هست! تهدید، توهین، مقایسه و ... نباید های تربیتی هستند⛔️❌ 🔹۴-کنترل زیادی یعنی پدر،مادر رو کنترل میکند مادر بچه رو کنترل میکند و به تمام خانه سرایت میکند. بهتر این هست که نوجوان بیاید به شما گوشی را بدهد و بگوید وقتش تمام شده یا شما با داد و بیداد گوشی را از او بگیرید؟ 🔸 زمانی که شما وقت نمیگذارید و صحبت نمیکنید و زیادی کنترل میکنید نوجوان نمی آید با شما صحبت کند. با نوجوان رفاقت کنید خودش می آید با شما مشورت میکند و با شما درددل میکند. عقب بایستید و اورا درک کنید نباید هارا حذف کنید، خودش به طرف شما جذب میشود و در چاله نمی افتد و یا اگر افتاد با شما مطرح میکند.
‍ امام خمینی قدس سره : ممکن است انسان را ، یک نظر به نا محرمان یا یک لغزش کوچک لسانی ، مدتها از سرایر و حقایق توحید باز دارد و از حصول جلوات محبوب و خلوات مطلوب که قره العین اهل معرفت است ، باز دارد.
پیامبر خدا: 🍃مردمى كه گناهكارند و نه نيكوكار، با صله رحم، اموالشان زياد و عمرشان طولانى مى شود. حال اگر نيك و نيكوكار باشند، چه خواهد شد!؟ 🍃 🌸قال رسول خدا صلي الله عليه و آله: اِنَّ الْقَوْمَ لَيَكونونَ فَجَرَةً وَ لا يَكونونَ بَرَرَةً فَيَصِلونَ اَرْحامَهُمْ فَتَنْمىاَمْوالُهُمْ وَ تَطولُ اَعْمارُهُمْ فَكَيْفَ اِذا كانوا اَبرارا بَرَرَةً!؟ 🌸 📚كافى، ج ۲، ص ۱۵۵، ح ۲۱.
*مرنج و مرنجان* ملاعلی همدانی رفت مشهد خدمت اقای نخودکی و به ایشان گفت مرا نصیحت کن. ایشان گفت؛ *مرنج و مرنجان* 🍃 ملا علی گفت: خب مرنجانش راحت است, کسی را نمیرنجانم ولی مرنج را چه کنم⁉️ ✅ایشان جواب داد: *خودت را کسی ندان* 👌🏼عیب کار ما این است که ما خودمان را کسی میدانیم تا کسی به ما میگوید بالای چشمت ابروست عصبانی میشویم. *وقتی خودمان را کسی بدانیم, از همه می رنجیم...*
انسان بی شباهت به «آب» نیست؛ اگر بخواهد زنده باشد و زندگی ببخشد، باید "جریان" داشته باشد؛ باید آمادگی ِ برخورد با سنگ ها و سختی ها را داشته باشد ؛ باید شجاعت چشیدن گرم و سرد روزگار را داشته باشد؛ تا باران شود و بر جهان ببارد… وگرنه کسی که تحمل سختی ها را نداشته باشد، همچون آب ساکنی است که صدایش به کسی آرامش نمی دهد؛ با دیگران که کنار نمی آید هیچ، خودش را هم نمی تواند نجات دهد...! مرداب می شود و می گندد …
هدایت شده از تاریخ تفکر تمدن
سید روح‌الله مصطفوی ملقب به امام خمینی (1281- 1368 ه.ش.) فقیه، عارف، فیلسوف، مرجع تقلید، رهبر انقلاب اسلامی ایران و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران بودند. ایشان به اصل ولایت فقیه در جامعه اسلامی و در زمان غیبت امام معصوم(ع) اعتقاد داشتند و بنا بر این اصل مبارزه با ظلم و تلاش برای برپایی نظام جمهوری اسلامی با حاکمیت ولی فقیه را از تکالیف مهم مسلمانان می دانستند. بنابراین نظام شاهنشاهی را نظام استبدادی دانسته و مبارزه علیه رژیم محمد رضا پهلوی شاه ایران  را آغاز کردند. از سال 1340 ه. ش. به بعد با تصویب لایحه انجمن های ایالتی و ولایتی این مبارزه جدی شد و در سال 1342 ه. ش. با دستگیری امام خمینی به قیام پانزده خرداد 1342ه.ش. منجر شد. مواضع سرسختانه امام خمینی علیه لایحه کاپیتولاسیون در سال 1343ه. ش. سبب شد که رژیم شاه ایشان را به ترکیه و پس از آن به نجف تبعید کند. تبعید امام خمینی نه تنها حرکت انقلاب اسلامی را متوقف نکرد بلکه امام خمینی در تبعید نیز به روشنگری مردم نسبت به جنایت های رژیم پرداخت و با اوج گیری اعتراضات در سال های 1356 الی 1357ه. ش. سرانجام در 22 بهمن 1357 انقلاب اسلامی ایران به پیروزی رسید. بعد از پیروزی، امام خمینی مردم را دعوت به شرکت در انتخابات نظام جمهوری اسلامی ایران کرد و و با رای 98 درصدی مردم این نظام را بنیان گذارد. از ایشان بیش از چهل عنوان کتاب و هزاران سند مکتوب و غیر مکتوب (تالیفات - تقریرات) در زمینه‌های مختلف فقهی، اخلاقی، عرفانی، سیاسی و ... ، مجموعه اشعار و تقریرات درس های ایشان که توسط شاگردانش گردآوری شده‌اند، به یادگار باقی مانده است. سیر بیماری امام خمینی از روز اول خرداد ماه سال 1368 ه. ش. به طور جدی آغاز شد و تیم پزشکان تصمیم به جراحی دستگاه گوارش ایشان گرفتند. پس از عمل جراحی بیماری درمان نشد و سرانجام امام خمینی در ساعت 20/22 روز شنبه سیزدهم خرداد ماه سال 1368 به ملکوت اعلا پیوست. روز چهاردهم خرداد 1368، مجلس خبرگان رهبری، تشکیل گردید و پس از قرائت وصیتنامه امام خمینی توسط حضرت آیت ‏الله خامنه‏ ای که دو ساعت و نیم طول کشید، بحث و تبادل نظر برای تعیین جانشین امام خمینی و رهبر انقلاب اسلامی آغاز شد و پس از چندین ساعت، سرانجام حضرت آیت ‏الله‏ خامنه ‏ای (رئیس جمهور وقت) به اتفاق آرا برای این رسالت خطیر برگزیده شد. وداع مردم با امام خمینی در روز و شب پانزدهم خرداد 1368، با حضور میلیون ها نفر از مردم تهران و سوگوارانی که از شهرها و روستاها آمده بودند، در محل مصلای امام خمینی برگزار شد. هیچ اثری از تشریفات بی‏ روح مرسوم در مراسم رسمی نبود. همه چیز بسیجی و مردمی و عاشقانه بود. در نخستین ساعت بامدادِ شانزده خرداد، میلیونها تن به امامت آیت‏ الله‏ العظمی گلپایگانی (ره) با چشمانی اشکبار بر پیکر امام نماز گزاردند. مراسم تشییع امام خمینی از مصلی تا مرقد امام خمینی در جنب بهشت زهرا ـ مزار شهیدان انقلاب اسلامی ـ که به حرم امام خمینی مشهور است، با احساسات غیر قابل کنترل مردم برگزار شد و پیکر مطهر امام خمینی به خاک سپرده شد.