اوبونتو
یک پژوهشگران حوضه مردم شناس، که برای تحقیق به آفریقا سفرکرده بود در یکی از قبایل روزی به تعدادی از بچه های بومی یک بازی را پیشنهاد کرد
او سبدی از میوه را در نزدیکی یک درخت گذاشت و گفت هر کسی که زودتر به آن برسد آن میوه های خوشمزه را برنده می شود.
هنگامی که فرمان دویدن داده شد ، آن بچه ها دستان هم را گرفتند و بایکدیگر دویده و در کنار درخت، خوشحال به دور آن سبد میوه نشستند. ...
پژوهشگر که هاج و واج از رفتار بزرگ منشانه بچه ها بود علت این رفتار آن ها را پرسید وگفت درحالی که یک نفراز شما می توانست به تنهایی همه میوه ها را برنده شود،چرا از هم جلو نزدید؟
آنها گفتند:
" اوبونتو"
به این معنا که:
"چگونه یکی از ما می تونه خوشحال باشه، در حالی که دیگران ناراحت اند"؟
کاش یه روز همه ما آدمها اینطوری باشیم
اوبونتو در فرهنگ ژوسا به اين معناست:
"من هستم چون ما هستيم. "
خوبى را براى همه بخواهيد تا كائنات به خودتان سوقش بدهد.
.در دنيا همه چيز مثل يك پژواك عمل میکند.
🔵 ارزش علم و حکمت
💠 حكمت را هر كجا كه باشد فراگير، گاهی حكمت در سينهٔ منافق است و بی تابی كند تا بيرون آمده و با همدمانش در سينهٔ مؤمن آرام گيرد.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۷۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره یاسین برای اموات
اسمش عبدالمطلب اکبری بود.
زمان جنگ توی محل ما مکانیکی میکرد و چون کر و لال بود، خیلیا مسخرهش میکردن.
یه روز رفتیم سر قبر پسر عموی شهیدش ”غلامرضا اکبری“.
عبدالمطلب کنار قبر پسر عموش با انگشت یه چارچوب قبر کشید و توش نوشت ”شهید عبدالمطلب اکبری“!
ما هم خندیدیم ومسخرهش کردیم! هیچی نگفت فقط یه نگاهی به سنگ قبر کرد و با دست، نوشتهش رو پاک کرد و سرش رو انداخت پایین و آروم از کنارمون رفت…
فردای اون روز عازم جبهه شد و دیگه ندیدیمش. ۱۰ روز بعد شهید شد و پیکرش رو آوردن.
جالب اینجا بود که دقیقا جایی دفن شد که برای ما با دست قبر خودش رو کشیده بود و مسخرهش کردیم!
وصیت نامهش خیلی سوزناک بود؛ نوشته بود:
” بسم الله الرحمن الرحیم “
یک عمر هر چی گفتم به من میخندیدن!
یک عمر هر چی میخواستم به مردم محبت کنم، فکر کردن من آدم نیستم و مسخرهم کردن!
یک عمر کسی رو نداشتم باهاش حرف بزنم، خیلی تنها بودم.
اما مردم! ما رفتیم. بدونید هر روز با آقام امام زمان (عج) حرف میزدم.
آقا خودش گفت: تو شهید میشی...
انتظار راستین و پاداش آن
برای انتظار حضرت مهدی ـ علیه السلام ـ آثار گرانبهایی وجود دارد، از جمله امام سجاد ـ علیه السلام ـ فرمود: «اِنتِظارُ الفَرَجِ مِن أَعظَمِ الفرج؛ انتظار فرج از برترین گشایشهاست.
و فرمود: «اهل زمان غیبت او که قائل به امامت او و منتظر ظهور او باشند، برتر از مردمان هر زمان دیگر میباشند، زیرا خدای تبارک و تعالی به آنها آن قدر عقل، فهم و شناخت عطا فرموده است که غیبت امام در پیش آنها چون زمان حضور شده است. خداوند اهل آن زمان را همانند مجاهدانی قرار داده که در محضر رسول اکرم ـ صلی الله علیه و آله ـ شمشیر بزنند، آنها مخلصان حقیقی و شیعیان واقعی و دعوت کنندگان به دین خدا در آشکار و نهان میباشند.»
یاران مهدی علیه السلام
حضرت سجاد ـ علیه السلام ـ در تفسیر آیه ]حَتّی اِذا رَأوْا ما یُوعَدُونَ فَسَیَعْلَمونَ مَنْ أضْعَفُ ناصِراً وَ أَقَلُّ عدداً
«هنگامی که ببینند آنچه را که وعده میشوند، پس میفهمند که چه کسی یاورش ضعیفتر و نفراتش کمتر است»،
فتنه های دوران غیبت
🔵 امام سجاد (ع) در رابطه با ظهور و انتظار می فرمایند:
🌕 ای ابوخالد، آنانکه در عصر غیبت زندگی می کنند و به امامت حضرت مهدی عج عقیده دارند و در انتظار ظهور او به سر می برند، از مردم هر عصر و روزگاری برتر و بالاترند؛ چرا که خداوند از عقل و درک و معرفت به اندازه ای به آنها عطا فرموده که عصر غیبت برای آنان مانند عصر حضور امام است. خداوند، آنان را در آن زمان چون مجاهدان صدر اسلام که با شمشیر در رکاب حضرت رسول ص می جنگیدند قرار داده است. آنان در حقیقت برگزیدگان مخلص و شیعیان راستین و دعوت کنندگان مردم به سوی خدا در نهان و آشکارند».
«یا اباخالد لَتأتِیَنَّ فِتَنٌ کَقِطَعِ اللَّیْلِ المُظْلِمِ لایَنْجُو الاّ مَنْ أَخَذَ اللهُ مِیثاقَهُ اوُلئکَ مَصابیحُ الهُدی وَ یَنابِیعُ العِلْم یُنْجِیهِمُ اللهُ مِنْ کُلِّ فِتْنَةٍ مُظْلِمَةٍ؛
📚 کمال الدین، شیخ صدوق، ص ۳۲۰
🔵 امام سجاد علیه السلام فرمودند :
🌕 وقتی که قائم، قیام کند، خداوند آفت را از شیعیان ما دور و قلب آنها را چون قطعات محکم آهن نموده و نیروی آنان را به اندازه چهل نفر می سازد. آنها حکومت و ریاست تمامی مردم جهان را به دست خواهند گرفت.
📚 بحارالانوار، ج ۵۲ ص۳۲۷
زمان خالی از حجت نیست
امام سجاد ـ علیه السلام ـ فرمود: «لاتَخْلُو الاَرْضُ الی اَنْ تَقُومَ السّاعَةُ مِنْ حُجَّة وَ لَوْلا ذلِکَ لَمْ یُعْبَدِ اللهُ؛ زمین تا روز قیامت خالی از حجت نیست، و اگر حجت الهی نبود، خدا پرستیده نمیشد.»
این حدیث به خوبی نشان میدهد که در این زمان نیز حجت الهی وجود دارد. منتهی این امام باید معصوم باشد و معرفی شده ازطرف خدا و امامان قبلی، چنان که آن حضرت فرمود:
✅«الامامُ لایکونُ الّا مَعْصُوماً وَ لَیْسَت العِصْمَةُ فی ظاهِرِ الخِلْقَةِ فَیُعْرَفَ بِها وَ کذلِکَ لایَکُونُ الاّ مَنْصُوصاً؛ جز معصوم احدی شایسته امامت نیست و چون عصمت یک نشان ظاهری در خلقت نیست( که همگان) بشناسند، باید امام از طرف خدا (تعیین) و اعلام شود.»
✅و در خطبه معروف خود در مسجد جامع شام در حضور یزید بن معاویه فرمود: «رسول خدا، و وصی او علی ـ علیه السلام ـ ، سید الشهداء (حمزه)، جعفر طیار، دو سبط این امت و مهدی [این امت] از ماست.»
📍اجر هزار شهید
🏴 حضرت امام سجاد عليه السلام فرمودهاند:
▪️منْ ثَبَتَ عَلَى وَلاَيَتِنَا فِي غَيْبَةِ قَائِمِنَا أَعْطَاهُ اَللَّهُ أَجْرَ أَلْفِ شَهِيدٍ مِثْلِ شُهَدَاءِ بَدْرٍ وَ أُحُدٍ
▪️كسى كه در غيبت قائم ما بر موالات و دوستی ما پايدار باشد، خداى تعالى اجر هزار شهيد از شهداى بدر و اُحد به وى عطا فرمايد.
📗كمال الدين ج1 ص323
◾️ شهادت جانسوز حضرت امام سجاد علیه السلام بر امام عصر عجل الله تعالی فرجه و عموم شیعیان جهان تسلیت باد.
#حدیث
🔸مشکلم را به که بگویم؟
#حقوق #برادر_دینی
حسن بن راشد گفت: امام صادق علیهالسلام فرمود:
ای حسن! هر گاه به گرفتارى و پیشآمد ناگواری دچار شدى، نزد هيچکس از مخالفین (مخالف مذهب) شكوه مكن؛ ولی با برخى از برادران ایمانی خود در ميان بگذار كه يكى از اين چهار نتيجه را دارد:
يا با مال و دارایی خود، تو را بینیاز میکند؛ يا (اگر خود نتواند) با آبرو و مقامی که دارد به تو كمك كند (و از ديگران استمداد نمايد)؛ يا دعایی کند و مستجاب شود؛ يا با فکر و نظر خويش، مشورتی به تو بدهد (که سودمند باشد).
#شیعه #امام_صادق ع
[عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ خَالِدٍ عَنِ اَلْقَاسِمِ بْنِ يَحْيَى عَنْ جَدِّهِ اَلْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : يَا حَسَنُ إِذَا نَزَلَتْ بِكَ نَازِلَةٌ فَلاَ تَشْكُهَا إِلَى أَحَدٍ مِنْ أَهْلِ اَلْخِلاَفِ وَ لَكِنِ اُذْكُرْهَا لِبَعْضِ إِخْوَانِكَ فَإِنَّكَ لَنْ تُعْدَمَ خَصْلَةً مِنْ أَرْبَعِ خِصَالٍ إِمَّا كِفَايَةً بِمَالٍ وَ إِمَّا مَعُونَةً بِجَاهٍ أَوْ دَعْوَةً فَتُسْتَجَابُ أَوْ مَشُورَةً بِرَأْيٍ]
📚کافی، ج 8، ص170
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فرزندآوری به سبک انگلیسی!!آنها به دستورات دینی ما عمل می کنند و ما به تجربه های بشری آنها...واقعا جای تفکر و تامل و تجدید نظر دارد...لطفا تا آخر فیلم را ببینید...
خبرنگار از زن ۴۴ساله انگلیسی، که در ۲۲سالگی #ازدواج کرده و حالا پس از گذشت ۲۲سال ۲۲ فرزند داره، میپرسه: بازم بچه دار میشی؟
میگه: من و شوهرم خیلی وقت پیش تصمیم گرفتیم اجازه بدیم خدا برای ما تصمیم بگیره!
ایشان با اینکه از اوج جوانی تا الآن در سن میانسالی، هر سال باردار بوده، هیچگونه آسیب جسمی و روحی ندیده،
همه زایمانهاش #زایمان_طبیعی و بدون هیچ دارویی بوده،
و ۱۴تا زایمانش در منزل و با حضور یک قابله خانگی بوده است؛
همان چیزهایی که در طول این سالها #وزارت_بهداشت ایران به پیروی از #سازمان_بهداشت_جهانی طوری تبلیغ کرد و به خوردِ زنان ما داد که باورشان شود برای زن ضرر دارند.
#فرزندآوری
🔵 ارزش علم و حکمت
💠 حكمت را هر كجا كه باشد فراگير، گاهی حكمت در سينهٔ منافق است و بی تابی كند تا بيرون آمده و با همدمانش در سينهٔ مؤمن آرام گيرد.
📒 #نهج_البلاغه ، حکمت ۷۹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢غش و نیرنگ از نگاه پیامبر صلی الله علیه و آله💢
📌 "مَن غَشَّ مُسلِماً فِی شِراءٍ اَو بَیعٍ فَلَیسَ مِنَّا،وَ یُحشَرُ یَوم القِیامةِ مَعَ الیَهُودِ لِاَنَّهُم أَغَشُّ الخَلقِ لِلمُسلِمِینَ." (امالی صدوق ص 257)
هرکه مسلمانی را در خرید و یا فروشی خیانت کند از ما نیست، و روز قیامت با یهودان محشور می شود زیرا آنان خائن ترین مردمند نسبت به مسلمانان هستند.
📌 «مَن کانَ مُسلِماً فَلایَمکُرُ وَ لایَخدَعُ، فَاِنّی سَمِعتُ جَبرَئیل (ع)یقُولُ: اِنَّ المَکرَ وَ الخَدیعَةَ فِی النَّارَ...لَیسَ مِّنَا مَن غَشَّ مُسلِماً وَلَیسَ مِنَّا مَن خَانَ مُسلِما."(عیون اخبارالرضاج2 ص50)
هرکه مسلمان است نیرنگ نمی کند و خدعه نمی ورزد؛ و همانا من از جبرئیل شنیدم که گفت: مکر و خدعه در آتش است... از ما نیست کسی که به مسلمانی غش روا دارد و از ما نیست کسی که به مسلمانی خیانت کند.
📌 "مَن غَشَّ اَخَاهُ المُسلِمُ نَزَعَ اللهُ عَنهُ بَرَکَةَ رِزقِهِ، وَاَفسَدَ عَلَیهِ مَعیِشَتَهُ، وَ وَکَلَهُ اِلی نَفسِهِ."(بحار ج 76ص265)
هر که به برادرمسلمانش خیانت کند، خداوند برکت از روزی او بردارد و زندگی را بر او تباه کند و او را به خود واگذار نماید.
امیرالمومنین علی (علیه السلام):
خوش بینی، مایه آسایش دل و سلامت دین است.
📚 غررالحکم، حدیث ۴۸۱۶
#شادی
#آسایش
#روانشناختی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
مولا علی (علیه السلام):
هر که به اندازه کفاف بسنده کند، آسایش یابد و در منزلگاه آسودگی فرود آید.
📚 نهج البلاغه، حکمت ۳۷۱
#حدیث
#قناعت
#ازدواج_آسان
#جهیزیه_ساده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
امام رضا (علیه السلام):
به کودک دستور ده که با دست خودش صدقه بدهد، اگر چه به اندازه تکه نانی یا یک مشت چیز اندک باشد؛ زیرا هرچیزی که در راه خدا داده می شود هر چند کم ، اگر با نیت پاک باشد زیاد است.
📚 میزان الحکمه، جلد ۱، صفحه ۱۰۸
#حدیث
#کودک
#صدقه
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🎙 فرزند علامه جعفری(ره) درباره معرفت مادرشان چنین می گویند:
علی رغم این که مادرم، سواد چندانی نداشت؛ ولی از معرفت بالایی برخوردار بود و این را فهمیده بود که کارهای فکری و خدمات علمی و اجتماعی ایشان[علامه جعفری] برای مردم مفید است و او به عنوان یک زن باید بستر زندگی را چنان فراهم کند که دغدغه خاطری نداشته باشد؛ بنابراین فشار ما بچه ها و رتق و فتق امور خانه بر دوش مادرم بود. وقتی علامه این فداکاری ها را می دیدند، مجذوب او می شدند.
📚برشی از کتاب "همسران همراه"
#سیره_همسران_علما
#خانواده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
✍ آیت الله بهاء الدینی(ره) میفرمودند :
من سیزده ساله بودم، سیدی در کوه خضر می نشست که به او می گفتند: سید سکوت.
بیست سال بود که حرف نمی زد.
من با بعضی بچه ها رفته بودیم کوه خضر و او را دیدیم.
شخصی از روستائی آمد گفت: مریض داریم او را دعا کنید! سید با حرکات دست و اشاره به او تفهیم کرد که مریض خوب شد، بعد معلوم شد که مریض خوب شده است!
همچنین مثل اینکه فهمیده بود ما بچه ها گرسنه هستیم ، با اشاره دست به ما بچه ها فهماند که در فلان منطقه پائین کوه دارند اطعام می کنند، بروید بخورید، ما رفتیم پائین به همان مکانی که آدرس داده بود، دیدیم در یک باغی آش پخته اند و به مردم می دهند.
پس از بیان این مطلب آیت الله بهاءالدینی فرمودند:
بزرگان هم به او سر می زدند.
استاد فاطمی نیا می فرمودند:
خدمت آیت الله بهاءالدینی رسیدم.
گفتم آقا راز مقام و رتبه سید سکوت چه بود؟
آقا دستشان را بردند به طرف لبشان و فرمودند:
«درِ آتش را بسته بود»
دوستان در حرف زدنمان باید خیلی زیاد دقت داشته باشیم
شاید یکی از حکمت هایی که خدا دو گوش و یک زبان برای ما گذاشته این باشد که باید دو برابر آنچه میگوییم گوش دهیم!
روزی حضرت استاد علامه حسن زاده آملی در محفل درس فرمودند:
یکی از دوستان میگفت، در مراقبتی که داشتم، مکاشفهای روی داد به حضور حضرت رسول الله الاعظم(صلی الله علیه و آله) شرفیاب شدم از آن حضرت ذکر خواستم، فرمودند:
«من به شما ذکر سکوت میدهم»
👌 یک تکنیک ساده و مهم برای مهار زبان بی حساب :
«قاعده مکث»
این را تمرین کنید و بر زندگی خود ««ملکه»» کنید که قبل از هر سخنی؛ مثلا ده ثانیه مکث کنید و خوب فکر کنید که این حرفی که میزنم رضایت خدا در آن است یا رضایت شیطان؟!
آیا این حرفی که میزنم مشکلی را حل میکند و امید می بخشد یا نه؟!
اینکه این حرفی که میزنم آیا واجب است یا حرام؟!
اگر واجب نیست «نگویم»؛ به همین سادگی!
این را ملکه کنید و تمرین کنید...
بعد از یک مدت خود به خود کم حرف خواهید شد.
نکته پایانی و مهم:
به قول معروف؛ کلمات بیشتر از گلوله ها آدم کشتند!
حال انسان یا خودش را میکشد و اهل النار میشود، یا شخص دیگری را
یه روز مردی دید فردی توی باتلاق داره غرق میشه فورا جون خودشو به خطر انداخت پرید توی باتلاق و نجاتش داد.
وقتی از باتلاق در اومدن هر دو نفرشون از نفس افتادن ، اون مرده که داشت غرق میشد برگشت و گفت: احمق چرا منو از تو باتلاق درآوردی؟ من اونجا زندگی میکنم ...
#دیالوگ (فیلم نوستالژیا)
کارگردان: آندری تارکفسکی
محصول ۱۹۸۳
📚 #یک_تیکه_کتاب
وقتی به مشکلی برمیخوریم، آسانترین راه را انتخاب میکنیم. وقتی سر دو راهی ناگزیری قرار میگیریم راه سومی میسازیم که نه آن است و نه این! راهی که بعداً اشکالات زیادی برایمان به بار خواهد آورد؛ زیرا این راه آسان را با زیر پا گذاشتن "اصول" پیدا کردهایم.
آنچه ما "زرنگی" مینامیم در حقیقت بیانضباطی مطلق است، نادیده گرفتن اصول است!
مثلاً: میان ماندن و توضیح دادن، رفتن را انتخاب میکنیم تا نمانده باشیم و توضیح دهیم! میان عشق و نفرت بیتفاوتی را انتخاب میکنیم تا مجبور نباشیم با اصول احساسیمان وارد جنگ شویم.
📕 یادداشتهای شهر شلوغ
✍🏽 #فریدون_تنکابنی
هر آن که جانب اهل خدا نگه دارد
خداش در همه حال از بلا نگه دارد
امیرالمؤمنین علیه السلام:
اگر مردم به هنگامى كه بلاها بر آنان فرود مى آيد و نعمت ها از ايشان زوال مى پذيرد، با نيّت هاى درست و دل هاى مشتاق، به پروردگارشان پناه برند، بى گمان هر گريخته اى را به آنان باز گرداند و هر فسادى را برايشان به اصلاح آورد.
و لَو أنّ النّاسَ حِينَ تَنزِلُ بِهِمُ النِّقَمُ و تَزولُ عَنهُمُ النِّعَمُ ، فَزِعوا إلى ربِّهِم بِصِدقٍ مِن نِيّاتِهِم و وَلَهٍ مِن قُلوبِهِم ، لَرَدَّ علَيهِم كُلَّ شارِدٍ ، و أصلَحَ لَهُم كُلَّ فاسِدٍ.
نهج البلاغة : الخطبة 178
اگر نميخواهيد كه مردم كلاه سرتان بگذارند، شما هم بر سر آنها كلاه نگذاريد.
آيت الله ناصري (حفظه الله):
امام صادق عليه السلام: تَرْکُ لُقْمَةٍ مِنَ الْحَرام أحَبُّ اِلَي الله مِن صَلَوة ألْفَيْ رَکْعَة. اگر کسي يک لقمه حرام را ترک کند، آثار و ثوابش بهتر از دو هزار رکعت نماز مستحبي است با شكمي كه پر از غذاي حرام است
⚠️ هيچ ارزش ندارد. كسي كه شكمش پر از حرام است، نمازش قبول نميشود، نه نماز واجبش و نه مستحبش. در روايات متعددي داريم که اگر کسي يک لقمه حرام بخورد، تا چهل روز عباداتش مقبول نيست. زن و فرزندي كه به آنان غذاي حرام ميدهم، در روز قيامت از من شکايت ميکنند و عبادات من هم هيچ اثري ندارد
⚠️ انساني كه ميخواهد متقي باشد، ابتدا بايد حقالناس را بپردازد و چيزي از حقوق مردم بر گردنش نباشد. و اگر نميتوانم فعلاً حق آنها را بپردازم، بايد تصميم بگيرم که بعد بپردازم و آن موقع ميتوانم لباس تقوا را بپوشم و روح تقوي در وجود من جلوهگر بشود. حضرت فرمودند که ردكردن يک درهم از حق الناس، در نزد خدا بهتر از هفتاد حج مقبول است
⚠️ اگر نميخواهيد كه مردم كلاه سرتان بگذارند، شما هم بر سر آنها كلاه نگذاريد. اگر دوست نداريد كه مالتان را بخورند، شما هم مال مردم را نخور. اگر نميخواهيد پشت سرتان حرف بزنند، شما هم پشت سر آنان حرفي نزنيد
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
فکر آن روز هم باشید !
در روایت داریم که : “ رفیقت را به اندازه ای دوست داشته باش و آن قدر با او رفاقت کن که اگر بین شما دشمنی افتاد ، تمام پته تان را روی آب نریزد ؛ یعنی همه اسرارتان را به دوستتان نگویید ، زیرا ممکن است یک روز با تو دشمن بشود و علیه تو قیام کند و پرده آبرویت را پاره کند و آبرویت را بریزد. ”
بعد در ادامه حدیث آمده : “ با دشمنت هم زیاد دشمنی نکن ؛ زیرا ممکن است یک روز با او آشتی کنی، آن وقت دیگر خجالت بکشی که با او رفت و آمد نمـایی .
❇️ من شـخصی را می شنـاسـم . دخـتر این شخـص با شـوهرش دعـوا کرده بود، او هم هرجا که می رفت ، پشت سر دامادش بد گویی می کرد . حالا که دخترش با دامادش آشتی کرده و رفت و آمد می کنند ، پدر زن ، رویِ نگاه کردن به دامادش را ندارد. به خاطر حرف هایی که زده شده خجالت می کشد .
🔴👈 چرا وقتی عصبانی و خشمگین می شوید هرچه از دهانت خارج می شود می گویید؟! خُب شاید یک روز با هم آشتی کنید. فکر آن روز هم باشید.
[ در محضر مجتهدی ، ج2 ، ص 220 ، نشر لاهوت ،1389 ]
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
🔴👈 آثار بد رفتاری با اهل خانه
ادب در زندگي را زينت هر عملي قرار دهيد ... از همسرتان تشكر كنيد هر چند غذايي كه پخته ، شور يا بد شده باشد. وقتي از غذا ابراز رضايت مي كنيد همسرتان خوشحال مي شود و اين باعث رشد و پيشرفت معنوي شما مي شود. “ يك بار من در جواني در خانه با خانواده بد اخلاقي كردم در عالم معنا به من گفتند: بيست سال ناله هاي تو بي اثر شد. ”
(توصیه اخلاقی حضرت آیت الله سعادت پرور (ره) ،کتاب ناگفته های عارفان)
#احترام
#خانواده
#خوش_اخلاق
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
کار من خوب نبود، ولی به واسطهی همان نماز وحشتها، خدا مرا آمرزید !
نقل مى كنند مرحوم آخوند ملا فتح على سلطان آبادی در سامرا براى اموات ، نماز ليله الدفن (نماز وحشت ) خواند، يكى از بستگان ميتى ، او را در خواب مى بيند، ميت به او مى گويد: نماز آخوند ملا فتح على مرا نجات داد! وى از خواب بيدار مى شود و سراغ آخوند را مى گيرد و به خدمتش مى رسد و عرض مى كند: شما براى فلان ميت در فلان شب ، نماز وحشت خوانده ايد؟ ايشان مى فرمايد: بله . پرسيد: آيا ايشان را مى شناسى ؟
❇️ فرمود: شناختن لازم نيست .گفتن اللهم اغفر للمؤمنين و المؤمنات .؛ (خدايا مردان و زنان مؤمن را بيامرز.) محض احسان به آن هاست . ... بعد از فوت مرحوم آخوند ملا فتح علی ، شخصی او را در خواب میبیند و از حال او میپرسد. آخوند-رحمه الله- می فرماید: کار من خوب نبود، ولی به واسطهی همان نماز وحشتها، خدا مرا آمرزید. سپس از او میپرسد، ما چه کار کنیم؟
میفرماید: 1.حقوق مالی خود را نگذارید تا سر سال بماند، بلکه در همان ماه کارش را تمام کنید و بپردازید. 2.نماز را در اول وقت آن بخوانید. 3.به گمانم فرمود: با مردم به انصاف رفتار نمایید.
[در محضر آیت الله العظمی بهجت، ج2، ص96.]
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
❇️ موافقت اخلاقی بین مرد و زن در محیط خانواده
💐 حضرت آیتالله بهجت قدسسره:
📝 موافقت اخلاقی بین مرد و زن در محیط خانواده بهصورت صددرصد برای غیر انبیا و اولیا علیهمالسلام غیرممکن است.
🔴👈 لذا ما اگر بخواهیم #محیط_خانه، گرم و #باصفا و #صمیمی باشد، فقط باید #صبر، #استقامت، #گذشت و #رأفت را پیشه خود کنیم تا محیط خانه گرم و نورانی باشد. اگر اینها نباشد اصطکاک و برخورد پیش خواهد آمد و همه اختلافات خانوادگی از همینجا ناشی میشود.
📚 نکتههای ناب، ص۶١
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃
حضرت رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
بهترين شما كسى است كه براى خانواده اش بهتر باشد، و من از همه شما براى خانواده ام بهترم، زنان را گرامى نمى دارد، مگر انسان بزرگوار و به آنان اهانت نمى كند مگر شخص پَست و بى مقدار.
خَيرُكُم خَيرُكُم لأَهلِهِ و َأَنَا خَيرُكُم لأَهلى ما أَكرَمَ النِّساءَ إلاّ كَريمٌ و َلا أَهانَهُنَّ إلاّ لَئيمٌ.
نهج الفصاحه ص472 ح 1520
🍃🍃🍃
حضرت رسول اكرم صلى الله عليه و آله :
هرگاه خداوند براى خانواده اى خير بخواهد آنان را در دين دانا مى كند، كوچك ترها بزرگ ترهايشان را احترام مى نمايند، مدارا در زندگى و ميانه روى در خرج روزيشان مى نمايد و به عيوبشان آگاهشان مى سازد تا آنها را برطرف كنند.
إذا أرادَ اللّه بِأهلِ بَيتٍ خَيرا فَقَّهَهُم فِى الدّينِ و َوَقَّرَ صَغيرُهُم كَبيرَهُم و َرَزَقَهُمُ الرِّفقَ فى مَعيشَتِهِم و َالقَصدَ فى نَفَقاتِهِم وَ بَصَّرَهُم عُيُوبَهُم فَيَتُوبُوا مِنها.
نهج الفصاحه ص181 ، ح 147
🍃🍃🍃✨✨✨🍃🍃🍃