💢 ساده زیستی دختر پیامبر
🔷 ساده زیستی دختر پیامبر یک نمونه برای زنان امروز جامعه ماست. ما روحیه مصرف گرایی را کنار بگذاریم و در زندگی به حد لزوم اکتفا کنیم و از افراط بپرهیزیم و آرزوهای حقیر و کوچک را فدای ارزش های بزرگ بکنیم؛ نمونه کامل آن را در زندگی فاطمه زهرا علیهاالسلام می توان در تاریخ مشاهده کرد. جهیزیه دختر پیامبر، فقیرانه ترین جهیزیه ای بود که در آن روز در بین مردم رایج بود.
🎙 مقام معظم رهبری مدظله العالی؛ ۱۳۶۴/۱۱/۴
🔴 آموزش عملی تواضع و انتقادپذیری توسط والدین
در روایت داریم که ««رَحِمَ اللهُ مَنْ اَهْدَی اِلَیَّ عُیُوبی»»؛ خدا رحمت کند کسی را که عیب مرا به من #هدیه کند؛ اگر کسی میخواهد برای من گل بیاورد، گل او این باشد که بگوید: آقا! من این نکته را در زندگی شما دیدهام؛ این عیب را میخواهم بگویم.
اگر شما میخواهید به امام جمعهتان هدیه بدهید، بگویید: این مدت ما آمدیم صحبتهای تو را گوش کردیم و حالا میخواهیم گلی برایت بفرستیم. آقا! این صحبتت این اشکال را دارد یا صحبتهایت برای ما کمی سنگین است یا سطحش پایین است. این بهترین هدیه است. اینکه شعار بدهند: «صل علی محمد...»، هدیه نیست. اینکه انسان را کمک کنند، هدیه است. اینکه عیب کسی را به او بگویند، خدمت است؛ چون فردای قیامت، انسان از چه کسی تشکر میکند؟ از کسی که تعریفش کرده یا از کسی که عیبش را برطرف کرده؟
به بچههایتان بگویید: اگر عیب مرا به من بگویید، من به شما دعا میکنم. این میشود تواضع؛ این میشود دوری از تکبر؛ این میشود دروازۀ بهشت، نه اینکه انسان در خانه بگوید: من بابا هستم؛ من بزرگتر هستم؛ من ارشد هستم؛ هرچه من میگویم، باید بشود؛ بچه غلط میکند به من حرفی بزند!
منبع: آیتالله حائری شیرازی، کتاب راه رشد، جلد چهارم، صفحه ١٣۴
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
طبق تحقیقات، گذراندن زمان مفید به تنهایی با پدر، تاثیر مستقیم روی موفقیت شغلی، تحصیلی و اجتماعی دارد!
پدرها بچهها را بیشتر به چالش میکشند و به سمت استقلال میبرند، اما محافظت بیش از حد مادرانه باعث میشود وقتی کودکان بزرگ شوند، احساس کنند از پس خودشان بر نمیآیند!
نکته: بگذاریم پدرها، خودشان رابطهشان را با فرزندانشان بسازند!
💢 تربيت كودك؛ يعنى شكوفا كردن استعدادها و برآوردن نيازهاى او
🔷 نيازهاى كودك فقط خوراك و پوشاك و محبت و... نيست و استعدادهاى او خواندن و نوشتن و انباشتن حافظه نيست.
🔶او استعداد نتيجهگيرى _فكر _ و اندازهگيرى و سنجش _عقل _ و انتخاب و اراده و وجدان هم دارد و لذا نياز به امنيت و يقين و استقلال و اعتراف هم دارد.
🔷كودك هم مغز دارد و هم قلب، از اين رو، هم روشنفكرى مىخواهد و هم روشندلى.
مربى بايد تمامى استعدادهاى كودك را شكوفا كند و بارور كند.
📚 تربیت_کودک، ص ۳۶
📌کیست مثل صفوان؟
گاهی رابطه دوستی بین برخی #شیعیان چنان بود که منجر به #عقداخوت میان آنان می گردید. چنانکه صفوان بن یحیی، عبدالله بن جندب و علی بن نعمان دوست بودند.
آنان در خانه خدا عقد اخوت بسته و با هم قرار گذاشتند که هر یک از دنیا رفت، آن دو نفر دیگر به جای او هم #نماز بخوانند و هم #روزه بگیرند و هم #زکات بدهند. پس از وفات عبدالله و علی، #صفوان روزی 153 رکعت نماز می خواند، 3 ماه در سال روزه می گرفت و 3 برابر زکات می پرداخت و اگر #تبرّعات می پرداخت، به جای آن دو هم می پرداخت.
📚نجاشی، الرجال، ص197.
┄┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄┄
توی هركدوم از اين خونه ها
يه #مقایسه در کار هست،
همشون تدهم دارند که
بدبختترین مردم هستند
و همسایشون خوشبختترین...
در حالی که خیلی در حسرت زندگی آنها هستند.
🔆نتيجه تواضع در مقابل بى خردان
روزى امام سجّاد، حضرت زين العابدين عليه السّلام در جمع عدّه اى از دوستان و ياران خود نشسته بود، كه يكى از خويشان آن حضرت ، به نام حسن بن حسن وارد شد.
و چون نزديك حضرت قرار گرفت ، زبان به دشنام و بدگويى به آن حضرت باز كرد؛ و امام عليه السّلام سكوت نمود و هيچ عكس العملى در مقابل آن مرد بى خرد نشان نداد تا آن كه آن مرد بد زبان آنچه خواست به حضرت گفت و سپس از مجلس بيرون رفت .
آن گاه ، امام سجّاد عليه السّلام به حاضرين در جلسه خطاب نمود و فرمود: دوست دارم هر كه مايل باشد با يكديگر نزد آن مرد برويم تا پاسخ مرا در مقابل بد رفتارى او بشنود.
افراد گفتند: يابن رسول اللّه ! ما همگى دوست داريم كه همراه شما باشيم و آنچه لازم باشد به او بگوييم و از شما حمايت كنيم .
سپس حضرت كفش هاى خود را پوشيد و به همراه دوستان خود حركت كرد و آن ها را با اين آيه شريفه قرآن نصيحت نمود: ((والكاظمين الغيظ والعافين عن النّاس واللّه يحبّ المحسنين )) (1).
و با اين سخن دلنشين ، همراهان فهميدند كه حضرت با آن مرد برخورد خوبى خواهد داشت .
وقتى به منزل آن مرد رسيدند، حضرت يكى از همراهان را صدا كرد و فرمود: به او بگوئيد كه علىّ بن الحسين آمده است .
چون مرد بد زبان شنيد كه آن حضرت درب منزل او آمده است ، با خود گفت : او آمده است تا تلافى كند و جسارت هاى مرا پاسخ گويد.
پس هنگامى كه آن مرد درب خانه را گشود و از خانه خارج گشت ، حضرت به او فرمود: اى برادر! تو نزد من آمدى و به من نسبت هائى دادى و چنين و چنان گفتى ، اگر آنچه را كه به من نسبت دادى در من وجود دارد، پس از خداوند متعال مى خواهم كه مرا بيامرزد.
و اگر آنچه را كه گفتى ، در من نيست و تهمت بوده باشد از خداوند مى خواهم كه تو را بيامرزد.
چون آن مرد چنين اخلاق حسنه اى را از امام زين العابدين عليه السّلام مشاهده كرد، حضرت را در آغوش گرفته و بوسيد و ضمن عذرخواهى ، گفت : اى سرورم ! آنچه را كه به شما گفتم ، تهمت بود ومن خود سزاوار آن حرف ها هستم ، مرا ببخش .(2)
📚 1-سوره آل عمران : آيه 134.
📚 2- ارشاد شيخ مفيد: ص 145، اعيان الشّيعة : ج 1، ص 433.
📌از #گناه بدتر چیه؟
رسول خدا(ص) فرمود:
چهار چیز در گناه وجود دارد که از خود گناه بدتر است:
1️⃣ کوچک شمردن گناه،
2️⃣ افتخار کردن به گناه،
3️⃣ خوشحال شدن از گناه،
4️⃣ اصرار بر گناه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌺 داننده تویی....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرى
آيا او نمىداند كه خداوند مىبيند
✳ اگر خدا را فراموش کنی...
🔻 در حدیث معروفی داریم که «مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ»؛ هر کس خودش را درست بشناسد، خدا را میشناسد. در قرآن نیز آیهای داریم که عکس نقیض این حدیث است: «وَ لا تَکُونُوا کَالَّذِینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ»؛ یعنی اگر کسی خدا را نشناخت، خودش را نمیشناسد. خدا این انتقام را گرفته است! کسی که به فکر خداشناسی نیست، خدا او را به این عذاب گرفتار میکند: او را از یاد خود او فراموش میدهد که درنتیجه او به فکر همه چیز هست، مگر به فکر خودش! به فکر خانه و اتومبیل و رفتوآمد هست، اما اینکه من کی هستم، چه میشوم، برزخ چیست، چه باید ببرم و... به فکر اینها نیست.
👤 #آیت_الله_جوادی_آملی
🎙 #درس_اخلاق ۲۳ آبان ۱۴۰۳
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 آدابِ قَلبیهِ مناجات
📚 برگرفته از کتاب صوتی گزیده آداب الصلاه امام خمینی (ره(
624-سخن آخر عمرو عاص-استاد رفیعی.mp3
1.48M
✅ سخن آخر عمروعاص !
🌼استاد رفیعی
⏰ ۱دقیقه و ۳۲ثانیه
✳️ ما واقعا منتظریم؟!
🔻 ما یک جوری زندگی میکنیم که انگار اصلا امام زمان (عج) تشریفاتی است! کجا انتظار؟ انتظاری در کار نیست! این یک بلای عظیم است! اگر به کسی بگویند یک کوه نور، یک جواهری که مثلا هزار میلیارد دلار پولش است در خانهتان هست، چقدر میگردد تا آن را پیدا کند؟ با یک دور سرسری نگاه کردن که رها نمیکند! خاک بر فرق من و تمثیل من. امام زمان نقطهٔ امید انبیاست! من کجا انتظار دارم؟ کجا گشتهام؟ کجا پیاش را گرفتهام؟ کجا با او ارتباط گرفتم؟ کجا از او خبر گرفتم؟
👤 #حجتالاسلام_حامد_کاشانی
✳️ اگر امام زمان (عج) تو را ببیند لذت میبرد؟
🔻 یک روز در حرم امام رضا علیه السلام یکی از علما را دیدم. گفت: «آقای قرائتی، چند سال است طلبهای؟» گفتم از ۱۵ سالگی طلبه بودم. ۶۰، ۷۰ سالی میشود. گفت: «حضرت امیر علیه السلام وقتی سلمان و ابوذر و مقداد و میثم را میدید لذت میبرد. اگر امام زمان (عج) تو را ببیند لذت میبرد؟» این را گفت و رفت. خیلی منقلب شدم. حرف آن عالم یک پیام بود. این خیلی مهم است که حرکات و نیتهایمان طوری باشد که امام زمان (عج) از ما لذت ببرد.
📚 از کتاب #درس_معلم | مروری بر پنجاه سال تبلیغ و فعالیتهای معلم و مفسر قرآن #استاد_محسن_قرائتی
📖 ص ۱۱۱
وقتی تلفن همراهم را با خودمون به اتاق خواب نمیبریم، زودتر و بهتر می خوابیم.
وقتی با خودمون سر سجاده نمیبریم، راحت تر نماز میخونیم.
وقتی در جلسات نمیبریم، تمرکزمون بیشتره
و وقتی موقع گفتگو با خانوادمون و یا دیگران، سرمون تو گوشی نیست، بیشتر احترامشان حفظ میشه.
لازم داریم که بعضی ساعت ها گوشی از ما دور باشه.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🖊 #استاد_فاطمی_نیا:
این همه در اینترنت و کتابها میگردی دنبال اینکه آقای قاضی چی گفته آقای بهجت چی گفته، این همه این در و آن در میزنی، چی شد آخر؟
تو هنوز جواب مادرت رو تلخ میدی!!
میخوای بشی «سالک» بنده خدا؟!
به مادر و پدر جواب تلخ بدی نورت خاموش میشه
درسته گاهی اوقات حق با تو هستش ولی...