امام صادق سلام الله علیه فرمودند:
«با یاری کردن برادرانتان به خدا نزدیک شوید»
مفاتیح الحیاة ص ۴۹۹
✳ خدمت به خلق خدا خدمت به خداست
🔻 پسرم ما که عاجز از #شکر او و نعمتهای بیمنتهای اوییم، پس چه بهتر که از #خدمت به #بندگان او غفلت نکنیم که خدمت به آنان خدمت به حق است؛ چه که همه از اویند.
🔸 هیچگاه در خدمت به #خلق_الله خود را طلبکار مدان که آنان به حق، منت بر ما دارند که وسیلهی خدمت به جل و علا هستند. و در خدمت به آنان دنبال کسب شهرت و محبوبیت مباش که این خود حیلهی شیطان است که ما را در کام خود فرو برد. و در خدمت به بندگان خدا آنچه برای آنان پر نفعتر است انتخاب کن، نه آنچه برای خود یا دوستان خود؛ که این علامت #صدق به پیشگاه مقدس او جل و علا است.
👤 نامهی #امام_خمینی به فرزندش سیداحمد
📚 مقدمهی کتاب #سر_الصلوة امام خمینی
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
وَ أَصلَحُ النّاس أَصلَحُهُم لِلنّاس
صالحترین مردم آن کسی است که بیش از دیگران به صلاح مردم کار کند. همه میخواهیم از عباد الله الصّالحین باشیم انشاءالله. اگر میخواهید از بندگان صالح باشید تا آن جایی که از دستتان برمیآید به صلاح مردم عمل کنید، کار کنید، اقدام کنید.
وَ خَیرُ النّاس مَن إِنتَفَعَ بِهِ النّاس
این «خیر» هم برای تفضیل است؛ یعنی بهترین مردم کسی است که دیگران از وجود او منتفع بشوند؛ برای رفع گرفتاریهای دنیوی و اخرویشان به او مراجعه کنند و او نفع ببخشد به مردم. این [شخص] را میگویند بهترین مردم است. ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
•┈┈••✾❀🍃♥️🍃❀✾••┈┈•
⚪️ در زندگی اهل مقایسه نباشیم، اهل #چشم_هم_چشمی نباشیم
ببینیم چه چیزی در توان زندگی ماست و از نظر عقلی و شرعی درست است
آیت الله بهجت (ره):
به همدیگر نگاه نکنیم
بلکه نگاه به دفتر شرع نماییم
و عمل و ترک را مطابق با آن نماییم...
✍امیرالمؤمنین علیه السلام :صبور باش كه به راستی صبر سرانجامی شيرين، و عاقبتی فرخنده دارد
📚 غررالحکم، باب صبر
استاد فاطمی نیا:
عزیزان اگر لطیف نباشید هیچ چیز نصیبتان نمیشود؛ خود را معطل نکنید!
هر روز چند مرتبه در خانه یا محل کار عصبانی میشود و پرخاش میکند و دل دیگران را میشکند ، از آنطرف هم میخواهد زبدة العارفین و عمدة المکاشفین شود!
به حضرت زهراء سلام الله علیها قسم ، تا لطیف نشوید چیزی گیرتان نمیآید!
علامه طباطبایی تماما لطافت بود به حدی که در طول عمر خود با کسی دعوا نکرد؛ روزی جوانی با دوچرخه به مرحوم علامه برخورد کرد و ایشان به شدت آسیب دید، اگر ما بودیم حتما با آن جوان دعوا میکردیم! اما علامه بلافاصله به سمت جوان رفت و از او دلجویی کرد و پرسید طوریت شده است یا خیر؟
اگر میخواهید به جایی برسید، لطیف شوید. لطیف بودن را تمرین کنید، از خانه شروع کنید و با خشم و غضب، تن خانواده را نلرزانید.
🖊 #آیت_الله_بهجت ره:
تنها یک چیز است که آن حدی ندارد؛ آن لاحَد است؛ آنجا دیگر بحث افراط و تفریط نیست؛ آنجا هر چه باشد، مطلوب است چون حدی ندارد. آن چیست؟ آن یاد خداست؛ آن هم نه یاد زبانی؛ چون [در] یاد زبانی هم وقتی شما مثلا هزار مرتبه لا اله الا الله بگویید، خسته میشوید؛ [اگر] بیشترش کردید، نفس شما پس میزند. مراد از آن [یاد]، یاد قلبی است؛ یعنی انسان دائما توجه به حضرت حق داشته باشد؛ هر کاری که میخواهد انجام دهد، توجه به خدا داشته باشد بعد این کار را انجام دهد. توجه به خدا یعنی چه؟ یعنی [وقتی] زمینهی گناه برای او فراهم میشود، توجه به خدا داشته باشد [و] گناه نکند؛ این میشود یاد خدا. این یاد خدا لاحد است. پس یاد قلبی، توجه قلبی، لاحد است، حد ندارد. اما هر چیزی غیر از یاد خدا، حدی دارد.
🖊 #مقام_معظم_رهبری:
✅ قال علی عليه السلام : إنَّ لِلمَرءِ المسلمِ ثلاثةُ أخِلاّءَ : فَخَلِيلٌ يقولُ لَهُ : أنا مَعكَ حيّا و مَيِّتا و هُو عَمَلُهُ ، و خليلٌ يقولُ لَهُ: أنا مَعَكَ حتّى تَموتَ و هُو مالُهُ ، فإذا ماتَ صارَ لِلوَرَثَةِ ، و خليلٌ يقولُ لَهُ : أنا معكَ إلى بابِ قَبرِكَ ثُمّ اُخَلِّيكَ و هُو وَلَدُهُ . ( امالی، ص 170 )
✳️ شما سه رفیق دارید ، بعضی از این رفیقها ، رفیق دائمی اند و بعضی ها نیمه راهند . یک رفیق به شما می گوید که من در حیات و ممات در کنار تو هستم ؛ این رفیق کیست؟ این رفیق عمل شماست. عمل خوب هم در دنیا به درد شما می خورد و هم در آخرت .
⚠️ رفیق دیگر که این رفیق نیمه راه است ، می گوید من تا هنگام مرگ با شما هستم . وقتی مردی از تو جدا می شوم این مال شماست. این مال تا زنده اید اگر تلف نشود با شماست بعد که از دنیا رفتید این اموال مال ورثه شماست، به شما هیچ ربطی ندارد.
⚠️ رفیق دیگر از این قبلی یک قدری بهتر است ، تا هنگام مرگ رفیق نیست ، تا ورودی قبر رفیقِ شماست، از آنجا به بعد از ما جدا می شود؛ این فرزندان و کسان انسانند که اینها هم در دنیا با انسان دوستند ، همراهند ، اما بعد از مرگ فقط تا ورودیِ قبر با ما هستند و از آنجا به بعد ما را تنها می گذارند ، ماییم و عملمان.... آنچه بدرد من و شما می خورد عمل است. که اِنَّ خیرَ الزادَ التَقوی18 /9/ 93
┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄
✍علامه حسن زاده میفرمود:
اعمال شما از شما دور نمیشود،
در جانتان مینشیند !
وقتی مردید و پرده افتاد میفهمید
چه چیز را در خود نهادینه کرده اید !
میفرمود: این لقمه ها که میخورید،
بو دارد، کاش میفهمیدید این لقمه
برخی ها چه بویی دارد !
میفرمود: دهان باب الله است
صادرات و وارداتش را کنترل و
مواظبت کنید !
برخی ها از دهانشان آتش زبانه میکشد !
و برخی دهانشان معطر و منزه است !
┄┅┅┅❅❁❅┅┅┅┄
🖊 #آیت_الله_حق_شناس ره:
هر شب آماده باش. شاید همان جا، همان خواب، در همان رختخواب ملک الموت آمد. گریه کن بر گناهانی که کرده ای، بر بیچارگی های خودت گریه کن. مبادا خصوصیات اطراف؛ تو را مشغول کند.قبل از خوابیدن یک تسبیحات حضرت زهرا( س) بگو. سوره تبارک را بخوان تا ان شاءالله قبرت توسعه پیدا کند. قدری قرآن بخوان که با قرآن بخوابی.
🔹امام کاظم علیه السلام به بالین یکی از یاران خود که غرق در سکرات موت و لحظه احتضار بود و قدرت جواب دادن نداشت رفتند . در حالی که عده ای از دوستان و مومنان هم حاضر بودند . از حضرت خواستند این وضعیت را برای انها درس معاد شناسی قرار دهد که مرگ اساسا چگونه اتفاق میافتد و حال این شخص در لحظه مرگ چگونه است
🔹حضرت فرمودند : مرگ صافی و تصفیه کننده و تطهیر کننده از گناهان است و اخرین درد و المی است که مومنان میبینند و کفاره گناهان باقی مانده بر انان است و همچنین تصفیه کننده و صافی کافران است از حسنات و نیکی هایی که داشتند و به همین جهت اخرین خوشی و راحتی انهاست که در قبال اعمال خوبی که ممکن بوده از انها سر زده باشد و با راحت جان دادن ، تصفیه و تسویه میشود تا طلبی از خدای سبحان نداشته باشند
🔹کافر در دنیا حساب حسناتش تصفیه شده و طلبکار نمی ماند و مومن در دنیا تا لحظه مرگ ، اغلب اعمال سیئة و گناهانش پاک میشود و غالبا با طهارت وارد اخرت میشوند . لذا برای هر دو دسته صافی است
تطهیر جان ، حجة الاسلام و المسلمین عابدینی
✳️ زندگی آخرتی
🔻 اولیای الهی که #آخرت را باور کردهاند، در این #دنیا آخرتی زندگی میکنند. در دنیا، آخرتی زندگی کردن معنایش این نیست که انسان از ترس آخرت دست به سیاه و سفید نزند، تفریح نکند و نخندد بلکه معنایش این است که زندگیاش را انجام بدهد ولی به دو چیز توجه داشته باشد: یکی اینکه دنیا #مقصد نیست که برای آن همه چیزش را فدا بکند و به دنیا دل ببندد. و دیگر اینکه برای کارهایی که در زندگی انجام میدهد، یک #دلیل و #حجت برای خدا داشته باشد.
👤 #استاد_مسعود_عالی
📌 #سمت_خدا | ۱۳۹۰/۰۵/۳۰
🔴 سنگ قبری از آینه!
✍ یه بنده خدایی وصیت کرده سنگ قبرش رو از آینه درست کنن.وقتی میری بالای سرش تا فاتحه بخونی خودتو می بینی!
ای که در کوچه معشوقه ما میگذری
بر حذر باش که سر میشکند دیوارش
پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله:
ایها النّاسُ هذِهِ دارُ تَرَحٍ لا دارُ فَرَحٍ، دارُ التِواءٍ لا دارُ اسْتِواءٍ، فَمَن عَرَفَها لَم یفرَح لِرَجاءٍ وَ لَم یحزَن لِشَقاءٍ. الا وَ انَّ اللّهَ خَلَقَ الدُّنیا دارَ بَلوی وَالآخِرَةَ دارَ عُقبی
ای مردم، دنیا خانه غم و اندوه است نه خانه شادی و خنده، منزلی است که با پیچیدگی و سختی آمیخته است. پس کسی که ماهیت آن را شناخت نه با کامیابی ها و پیروزی هایش خوشحال می شود و نه با شکست هایش ناراحت و غمگین. بدانید خداوند دنیا را جای بلا و آزمایش و آخرت را جای پایان کار آفریده است.
(بحارالانوار، ج 77، ص 187)
(شاعر:حافظ)
🔴 هر کس در عصر پنج شنبه برود بر سر قبر مادرش و پدرش و طلب مغفرت کند ، خداوند عزوجل طبقه هایی از نور به قلب آنان افاضه می کند و آنها را خشنود می گرداند و حاجات این کس را بر می آورد. أرحام انسان در عصر پنجشنبه منتظر هدیه ای هستند.
📚 معاد شناسی
علامه طهرانی ، ج ۱ ، ص ۱۹۰
🔵 چشم انتظاری والدین پس از مرگ
✍ آیت الله سیدعبدالله جعفری (ره)، از شاگردان علامه طباطبایی (ره)، با وجود کهولت سنی که داشتند برنامه شان این بود که هر هفته یک روز را کنار قبر مادرشان می روند و روز دیگر را در کنار قبر پدرشان حاضر می شدند.
در یکی از روزهای سرد زمستانی به ایشان عرض کردم: هوا خیلی سرد است و ممکن است بیماریتان تشدید شود، اگر صلاح می دانید امروز از رفتن به قبرستان منصرف شوید.
فرمودند: « ... این را بدانید که انتظار پدر و مادر از فرزندانشان پس از فوتشان بیشتر از حال حیاتشان می باشد که آن ها به زیارت و دیدارشان بروند».
📚 سلوک با همسر، ص ۵۷
🔴 آرزوهای بر باد رفته
✍ امام علی علیه السلام:
آن چه را که از عمر تو باقی مانده است، دریاب و مگو فردا و پس فردا؛ زیرا پیشینیان تو به آن سبب هلاک شدند که تکیه بر آروزها کردند و امروز و فردا نمودند، تا آن که فرمان خدا [مرگ] ناگهان فرا رسید، در حالی که غافل بودند.
فَتَدارَکْ ما بَقِیَ مِنْ عُمُرِکَ وَ لا تَقُلْ غَدا اَوْ بَعْدَ غَدٍ فَإِنَّما هَلَکَ مَنْ کانَ قَبَلَکَ بِاِقامَتِهِم عَلَی الأَمانیِّ وَ التَّسْویفِ حَتّی اَتاهُمْ اَمرُاللّه بَغْتَةً وَ هُمْ غافِلُونَ؛
📚 کتاب چهل حدیث نظم و دینداری
🔴 زيارت قبور
🌺 امام على عليه السلام :
✍ اموات خود را زيارت كنيد؛ زيرا آنان از ديدار شما خوشحال مى شوند ؛ انسان بايد بعد از آن كه بر سر قبر پدر و مادر خود برايشان دعا كرد حاجت خود را [از خدا] بخواهد .
📚 ميزان الحكمه ج5 ص129
✍ رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمودند:
زُرِ القُبُورَ تُذَكِّرُ بِهَا الاخرِةَ
🔹 به قبرستان زيارت اهل قبور برويد تا ياد آخرت در شما زنده شود.
🔸 كسى كه در هر جمعه به زيارت قبر پدر ومادرش يا يكى از آنان برود، هم گناهش بخشيده مى شود و هم نزد خداوند فرزند نيكوكار به حساب مى آيد. همچنين مى خوانيم: دعا نزد قبر والدين مستجاب است.
و در روايات آمده است كه مردگان از زيارت شما مطلّع شده و شاد مى شوند و به شما علاقمند و ماءنوس مى شوند.
🌷 امام هادی به عیادت یکی از اصحابشان رفته بودند در حالی که ان فرد از ترس مرگ داد و هوار راه انداخته بود و گریه و زاری میکرد ، امام علیه السلام به او فرمودند : چون مرگ را نشناخته ای ترس داری ! اگر کثافت ها و چرک ها و الودگی ها بدن تورا فرا گرفته باشد و بدانی با رفتن به حمام تمام اینها زائل میشوند ، ایا این کار را نمی کنی ؟
🌷 آن شخص گفت : قطعا دوست دارم وارد حمام شوم . چه کسی ست که دوست نداشته باشد تا این آلودگی ها از او دور شوند ؟!
امام فرمودند : موت در اصل همان حمام و مطهر است که تورا تطهیر میکند . دیگر صریح تر و زیباتر از این بیان که موت ، جزء مطهرات است بیانی نداریم
🌷 البته اگر کسی بگوید چون موت مطهر است ، پس مرگ چیز خوبی است و باید تقاضای مرگ کنیم؛
این حتما غلط است. موت برای انسان مانند چیدن میوه در وقت رسیدن آن است که کمال
است ، اما تقاضای مرگ ، چیدن میوه در غیر وقت آن است ، چیدن میوه نارسیده و کال است
که ضایع کردن آن است . البته اینکه این میوه چه موقع آماده چیدن میشود و میرسد، برای خود قواعدی در نظام الهی دارد و از اسرار زندگی دنیایی است که باید پنهان باشد ولی آمادگی از طرف شخص باید همیشگی باشد
تطهير جان 📚
حجة الاسلام و المسلمين عابديني
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💡راه عاقبت به خیری 💡
💠 مرحوم استاد فاطمی نیا (ره)
🔻امام باقر سلام الله علیه فرمود:
🔸إِنَّ اَلْقَائِمَ يَمْلِكُ ثَلاَثَمِائَةٍ وَ تِسْعَ سِنِينَ كَمَا لَبِثَ أَهْلُ اَلْكَهْفِ فِي كَهْفِهِمْ يَمْلَأُ اَلْأَرْضَ عَدْلاً وَ قِسْطاً كَمَا مُلِئَتْ ظُلْماً وَ جَوْراً وَ يَفْتَحُ اَللَّهُ لَهُ شَرْقَ اَلْأَرْضِ وَ غَرْبَهَا وَ يَقْتُلُ اَلنَّاسَ حَتَّى لاَ يَبْقَى إِلاَّ دِينُ مُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَسِيرُ بِسِيرَةِ سُلَيْمَانَ بْنِ دَاوُدَ
🔹قائم سلام الله علیه به مدّت ۳۰۹ سال مالك و حاكم بر زمين خواهد بود، به همان اندازهاى كه اصحاب كهف در غارشان خوابيدند. ايشان زمين را مملو از عدل و داد مىكند،همچنانكه از ظلم و جور پر خواهد شد.
خداوند شرق و غرب زمين را به روى او باز مىكند، و با مردمان زيادى [كه دعوت حضرت را به هدايت نمىپذيرند] خواهد جنگيد تا اينكه در عالم فقط دين محمّد صلّى اللّه عليه واله وسلم باقى بماند، او به سيرۀ سليمان بن داوود علیهما السلام عمل مىكند.
📚الغيبة (للطوسی) ج ۱، ص ۴۷۴
#امام_زمان
https://eitaa.com/mouodyavaran
🔻 امام صادق عليه السلام :
🔹 توَقَّع أمرَ صاحِبِكَ لَيلَكَ و نَهارَكَ
🔸در شب و روزت منتظر فرج مولايت باش
📚 بحارالأنوار: ج98 ، ص 159
https://eitaa.com/mouodyavaran
💠برای امام زمان یا برای خودمان
🔻کلام بزرگان
▫️شیخ رجبعلی خیاط :
🔹اغلب مردم اظهار میکنند که امام زمان ﴿عجل الله تعالی فرجه الشریف﴾ را از خودشان بیشتر دوست دارند اما این طور نیست زیرا اگر او را بیشتر از خود دوست داشته باشیم باید برای او کار کنیم، نه برای خود!
📚 در مسیر بندگی، ص ۳۶.
#_امام_زمان
#امام_رضا
https://eitaa.com/mouodyavaran
💠بضاعت مزجات
❇️منتظران امام عصر همواره از فراق امام زمانشان شکوه دارند و به اندازه بضاعتشان در راه امام زمانشان تلاش می کنند و از روی محبت چنین زمزمه می کنند که :
❇️ « يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الضُّرُّ وَجِئْنَا بِبِضَاعَةٍ مُزْجَاةٍ فَأَوْفِ لَنَا الْكَيْلَ وَتَصَدَّقْ عَلَيْنَا إِنَّ اللَّهَ يَجْزِي الْمُتَصَدِّقِينَ»
❇️اي عزيز مملكت جان! اي يوسف فاطمه(عج) ! ما را ياري كن تا در اين راه كه قدم گذاشتهايم، فقط تو را بخوانيم و به سوي تو باشيم!
💠 چرا برای امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) دعا می کنیم⁉️
✍سید بن طاووس به فرزندش محمد مینویسد؛
▫️مبادا فکر کنی امام زمان (علیه السلام) به دعای تو محتاج است، هرگز چنین نیست و هرکس چنین فکری کند بیمار است.
▫️این که میگویم برای او دعا کن، فقط برای این است که او حق بزرگی بر تو دارد و بسیار در حق تو احسان نموده است.
▫️اگر قبل از دعا برای خودت برای او دعا کنی، ابواب اجابت زودتر به رویت گشوده میشود، زیرا تو با گناهت باب دعا را بر روی خود بستهای.
▫️هنگامی که برای آن مولایی دعا کنی که از خواص درگاه خداست، به احترام او باب اجابت به رویت گشوده میشود و آنگاه خود و همهی کسانی که در حقشان دعا میکنی بر خوان احسان او مینشیند و مشمول رحمت، کرم و عنایت الهی میشوید، چون خود را به او مرتبط کردهاید!
📚 فلاح السائل، سید بن طاووس
✅ کورههای آزمایش
🔰 قبل از دوران مهدی موعود، آسایش و راحتطلبی و عافیت نیست. در روایات، «واللَّه لتمحّصنّ» و «واللَّه لتغربلنّ» است؛ #بشدت_امتحان_میشوید؛ فشار داده میشوید. امتحان در کجا و چه زمانی است؟ آن وقتی که میدان مجاهدتی هست. قبل از ظهور مهدی موعود، در میدانهای مجاهدت، انسانهای پاک امتحان میشوند؛ در #کورههای_آزمایش وارد میشوند و سربلند بیرون میآیند و جهان به دوران آرمانی و هدفیِ مهدی موعود(ارواحنافداه) روزبهروز نزدیکتر میشود.
۱۳۷۰/۱۱/۳۰
🔸بیانات مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم
◀️ مراقب غربالهای آخرالزمانی باشیم؛ بسیاری از شخصیتها و بزرگان ریزش میکنند، چه رسد به امثال ما!!!
◀️ در غربالهای آخرالزمانی، تنها راه نجات، چنگ زدن به دامان ولایت است، پس مراقب باشیم، نگاهمان، افکارمان، اعمالمان و ... با ولایت دچار انحراف و زاویه نشود.
✅چه زمانی فرج می رسد⁉️
🔸جَاءَتِ اِمْرَأَةٌ إِلَى اَلصَّادِقِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ فَقَالَتْ يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ إِنَّ اِبْنِي سَافَرَ عَنِّي وَ قَدْ طَالَتْ غَيْبَتُهُ وَ قَدِ اِشْتَدَّ شَوْقِي إِلَيْهِ فَادْعُ اَللَّهَ لِي فَقَالَ لَهَا عَلَيْكِ بِالصَّبْرِ فَمَضَتْ وَ أَخَذَتْ صَبْراً وَ اِسْتَعْمَلَتْهُ ثُمَّ جَاءَتْ بَعْدَ ذَلِكَ فَشَكَتْ إِلَيْهِ فَقَالَ لَهَا عَلَيْكِ بِالصَّبْرِ فَاسْتَعْمَلَتْهُ ثُمَّ جَاءَتْ بَعْدَ ذَلِكَ فَشَكَتْ إِلَيْهِ طُولَ غَيْبَةِ اِبْنِهَا فَقَالَ أَ لَمْ أَقُلْ لَكِ عَلَيْكِ بِالصَّبْرِ فَقَالَتْ يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ كَمِ اَلصَّبْرُ فَوَ اَللَّهِ لَقَدْ فَنِيَ اَلصَّبْرُ فَقَالَ اِرْجِعِي إِلَى مَنْزِلِكِ تَجِدِي وَلَدَكِ قَدْ قَدِمَ مِنْ سَفَرِهِ فَمَضَتْ فَوَجَدَتْهُ قَدْ قَدِمَ مِنْ سَفَرِهِ فَأَتَتْ إِلَيْهِ فَقَالَتْ يَا اِبْنَ رَسُولِ اَللَّهِ أَ وَحْيٌ بَعْدَ رَسُولِ اَللَّهِ قَالَ لاَ وَ لَكِنَّهُ قَدْ قَالَ عِنْدَ فَنَاءِ اَلصَّبْرِ يَأْتِي اَلْفَرَجُ فَلَمَّا قُلْتِ قَدْ فَنِي اَلصَّبْرُ عَرَفْتُ أَنَّ اَللَّهَ قَدْ فَرَّجَ عَنْكِ بِقُدُومِ وَلَدِكِ .
🔸زنى خدمت امام صادق عليه السّلام آمد و عرض كرد: اى پسر رسول خدا! پسرم به سفر رفته و مسافرت او طولانى شده، خيلى مشتاق ديدار او هستم، شما برای من از خدا بخواهید [ که باز گردد ] حضرت به آن زن فرمودند: صبر پیشه کن! زن برگشت و چند روزى صبر كرد بعد از آن دوباره خدمت حضرت آمد و [ از طولانى شدن سفر پسرش ] شکایت کرد، حضرت فرمودند: شکیبایی پیشه کن! آن زن چند روز دیگر صبر کرد و [ برای مرتبه سوم ] خدمت حضرت رسید و از دوری پسرش شکایت کرد. حضرت فرمودند: مگر به تو نگفتم صبر کن؟ عرض كرد: اى پسر رسول خدا! چقدر بايد صبر كنم؟ بخدا سوگند ديگر صبر من تمام شده! حضرت فرمودند: به خانهات برگرد پسرت از سفر برگشته است، زن به خانه باز گشت ديد پسرش از سفر آمده، باز خدمت حضرت آمد و عرض كرد: ای پسر رسول خدا بعد از پیامبر به شما وحى نازل مىشود؟ حضرت فرمودند :[ آنچنان که تو گمان می کنی ] نه! ولى رسول خدا فرمودند: هر گاه صبر تمام شد فرج ميرسد! چون تو گفتى صبرم تمام شده، فهميدم كه خدا با آمدن پسرت فرج و گشايش در کار تو نموده است .
▫️حضرت صاحب الزمان امام عصر عج علیه السلام فرمودند :
ولَو أنَّ أشياعَنا- وَفَّقَهُمُ اللَّهُ لِطاعَتِهِ- عَلَى اجتِماعٍ مِنَ القُلوبِ فِي الوَفاءِ بِالعَهدِ عَلَيهِم، لَما تَأَخَّرَ عَنهُمُ اليُمنُ بِلِقائِنا، ولَتَعَجَّلَت لَهُمُ السَّعادَةُ بِمُشاهَدَتِنا عَلى حَقِّ المَعرِفَةِ وصِدقِها مِنهُم بِنا، فَما يَحبِسُنا عَنهُم إلّاما يَتَّصِلُ بِنا مِمّا نَكرَهُهُ ولا نُؤثِرُه
✋ اگر شیعیان ما - كه خداوند، آنان را به اطاعتش موفّق بدارد - در وفا به عهدشان يكدل بودند، ميمنت ملاقات ما برايشان به تأخير نمىافتاد و سعادت دیدار ما برايشان زودتر حاصل مىشد. آن هم دیداری از روی معرفت حقیقی نسبت به ما. تنها چیزی كه ما را از ايشان بازداشته کارهایی است که از آنها به ما مىرسد و ما آن کارها را نمیپسندیم و شایسته نمیدانیم!
📚 احتجاج ج۲ ص۳۲۵.
🌷قالَ الرِّضا عليه السلام :
🌸..عَلامَتُهُ اَن یَکونَ شَیخَ السِّنِّ شابَّ المَنظَرِحَتّی اِنَّ النّاظِرَ اِلَیهِ لَیَحسَبُهُ ابنَ اَربَعینَ سَنَهً اَو دُونَهَا وَ اِنَّ مِن عَلامَتِهِ اَن لا یَهرَمَ بِمُرُورِ الاَیَّامِ وَ اللَّیَالِی عَلَیهِ حَتّی یَاتِیَ اَجَلُهُ.🌸
🍃.. نشانه او ( امام مهدی علیه السلام ) این است که [ هنگام ظهور ] با وجود کهولت سن ،چهره ای جوان دارد که هرکه آن حضرت را ببیند، او را فردی چهل ساله یا کمتر تصور می کند و نشانه دیگر اینکه [ بعد از ظهور نیز ] گذشتِ زمان او را پیر نمی کند و تا پایان عمر خود، همانگونه جوان دیده می شود.🍃
📚بحارالانوار،ج۵۲،ص۲۸۵