#سلوک_شیطانی #شرع_گریزی #عقل_ستیزی #مشترکات_عرفانی #غزالی
❌ گدایی کردن، از مراحل سلوک صوفیانه
📘 السيوف البارقة علی هام المتصوّفین المارقة، شیخ ذبیح الله محلاتی، ص ۴۰
Islamicate_Intellectual_History_3_Ata_Anzali,_S_M_Hadi_Gerami_eds.pdf
7.37M
📚حکمة العارفین
✍️ملا محمدطاهر قمی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️نتایج فاصله گرفتن از عرفان اهل بیت (ع)
🔺محفل ذکر صوفیانه در اندونزی
که ظاهرش بیشتر به ورزش گردن میخوره!
🔹جلسات دعای کمیل، ندبه، عرفات و غیره را قدر بدانیم و بیشتر و با حضور قلب شرکت کنیم.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 نفسِ گرم شهید دستغیب
✏️ رهبر انقلاب: #شیراز مأمن امامزادگان بزرگوار بود؛ در هیچ نقطهای از کشور به قدر فارس، مرقدِ امامزاده وجود ندارد. معنای این حرف این است که از هر کجا امامزادهها و فرزندان معصومین، یا از جور خلفا میگریختند و یا به امیدِ کمک مردم حرکت میکردند، متوجه شهر شیراز یا شهرهای دیگر استان فارس میشدند.
✏️ آن معنویتی که شخصیتی مثل شهید بزرگوار مرحوم آیتالله #دستغیب مظهر آن معنویت بود، از این خانواده و از این مرکز فیاضِ تمام نشدنی اهل بیت (علیهمالسّلام) سرچشمه گرفته است. این عمق انگیزهی دینی را نشان میدهد.
👈 این نورانیت، شخصیتی مثل شهید دستغیب میسازد و میپروراند و نفَس گرم آن شهید عزیز، در این منطقه این همه دل جوان و جوینده را شیدای معنویت میکند؛ دلهای جوانی که از همان روزهای اول به میدانهای جنگ رفتند.
🗓 سالروز شهادت آیت الله حاج سید عبدالحسین دستغیب
🌿🌺سلام بر قطب عالم امڪان🌺🌿
📖 السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِمِ ...
🌱سلام بر آن خورشیدی که همه مردمان تاریخ در انتظارش بوده اند و با طلوعش همگان زیر سایه محبّتش یکدل و یک نوا می شوند.
🔅سلام بر او و بر لحظه های طلوعش.
📚 مفاتیح الجنان، زیارت امام زمان (عجالله) به نقل از سیدبن طاووس.
┄┅┅┅┅┄❅🌺❅┄┅┅┅┅┄
💚مولای من💚
دلهای ما خیمهگاه غمآلودِ
عزای مادر توست
و قلبهایمان سرشار از
حسرت زیارت قبری که
تو تنها زائر آنی...
سرانجام از شرقیترین مرز انتظار،
طلوع میکنی
و انتقام یاس معطر پیامبر را
از دژخیمان سقیفه باز میستانی
و قلبهای داغدار
و شرحه شرحهی غدیریان را
پس از چهارده قرن غربت،
آرام میکنی...🌸🌺🌼🌺
🌱.برقآمت دلربای مهدی صلوات.🌱
💚 الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💚💫
📎 #امام_زمان
📎 #ظهور
📌 چهارشنبه
☀️ ۲۱ آذر ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۹ جمادیالثانی ۱۴۴۶ هجری قمری
🎄 11 دسامبر 2024 میلادی
📎 #تقویم
❌ سید احمد نجفی (#آقاجون) در بخش بعدی فایل صوتی مورد نظر میگوید: «#باباطاهر را زنان چرخ ریس هم قبول دارند، اما برخی نادان و کم عقل میگویند او صوفی بوده یا انحراف داشته است!»
✅ پاسخ:
▪️اولا: مگر ملاک پذیرش یا عدم پذیرش کسی یا مطلبی، زنان چرخ ریس هستند که ایشان به قول آنان استناد میکند؟ زنان چرخ ریس که سوادی ندارند تا بدانند فلان شخص خوب بوده یا بد؟ منحرف بوده یا نبوده؟
▪️ثانیا: از زندگانی باباطاهر اطلاعات دقیق و زیادی در دست نیست. اما آنچه واضح است این است که لقب «بابا» در زمانی و خصوصا عصر شهرت و نفوذِ عُرفا و صوفیه، لقب طریقتی بوده. یعنی شخصی به درجه ای از سلوک میرسیده که چنین لقبی را به وی میدادند. بهتر است در این باره سخنانی را از زبان محققین ادبیات بخوانیم، تا دلچسب همگان باشد که تقاضا دارم با دقت خوانده شود.
👈🏻 در بزرگداشت باباطاهر و رونمایی کتابِ «باباطاهر» که توسط «دکتر پورجوادی» به چاپ رسیده، دکتر «پرویز اذکایی» ضمن قدردانی از مؤلفش نکاتی را بیان کرد که برخیش در مقدمه و متن همان کتاب نیز قابل مشاهده است. ایشان گفت: «کتاب استاد پورجوادی یک کشف است. ما از باباطاهر یک اسم بیشتر نداشتهایم: طاهر. حال این طاهر کیست؟ پدر و مادرش چه کسانی هستند؟ از دوبیتیهای او مشخص میشود که همدانی است، اما پیدا نیست که از کدام فرقه است. از برخی نوشتههای اهل حق در کردستان مثل «سرانجام نامه» و «شاهنامه حقیقت» مشخص میشود که او «اهل حق» یکی از فرقه های صوفیه کردستان است. باید دانست که باباطاهر گیاه خوار و مانوی مسلک بوده و از بزرگان مانویت به شمار میرفته است. زندقه همان ثنویت و مانویت است و باباطاهر «زندیق» بوده است. باباطاهر در یک دوبیتی میگوید: «من آن اسپیده بازم هَمَذّانی» میگوید همه به دست من شکار میگیرند؛ شکار در اینجا به معنای معرفت است. از القاب باباطاهر یکی «صیادالاهی» بوده که در کتب اهل حق آمده. محمد مُکری کتابی به فرانسه نوشته به نام «صیادالاهی» حتی لقب عبدالقادر گیلانی قطب فرقه قادریه «البازالاَشهب» بوده یعنی باز سپید. این که بابا طاهر میگوید من «اسپیده بازم» یعنی سیمرغم، یعنی تجلی خداوندم و خدای بزرگ ایران باستان! در واقع ادعای او نوعی شَطَح است یعنی من زُروانم، من خدایم. این که میگوید به دست من شکار میگیرند یعنی معرفت میگیرند.»
👈🏻 در ادامه دکتر محمد سوری بحث «تصوف همدان، از بابا طاهر تا عینالقضات همدانی» را پیش کشید و گفت: اکنون به برکت پژوهشهای دکتر نصرالله پورجوادی باباطاهر از شخصیتی نیمه افسانهای به شخصیتی تاریخی مبدّل و وضعیت او به عینالقضات همدانی (از اقطاب تصوف) نزدیک شده است. حالا دیگر ما میدانیم که «ابو محمد طاهر بن حسن بن ابراهیم جصّاص همدانی» معروف به باباطاهر در زمان خودش بزرگِ صوفیان همدان محسوب میشده است و در تصوف استادان و شاگردانی داشته و در علم تصوف آثاری تألیف کرده بوده است از جمله «احکام المریدین» که احتمالاً همین کلمات باباطاهر باشد و در سال ۴۱۸ خرقه تهی کرده است و بارگاه او از همان روزگار تا کنون زیارتگاه دوستدارانش بوده و هست.»
👈🏻 در ادامه مؤلف کتابِ باباطاهر، دکتر پورجوادی گفت: «باباطاهر در همدان شخصیتی ویژه بود. همدان از نظر دینی و فرهنگی با باباطاهر شناخته میشد و در واقع همدانی ها از وجود چنین شخصیتی کسب فیض و برکت معنوی میکردند. این شخص باید مقبرهای داشته باشد که داشت و از قدیم حمدالله مستوفی و یا عین القضات حدود یک قرن بعد از او به زیارت قبر شیخ میرفتند. عین القضات همدانی در آنجا نامه می نوشت و حتی سعی میکرد ارتباط برقرار کند. میگوید من شفیع کردم طاهر را که بین تو و فلان کس هیچ کدورتی نباشد. یعنی از لحاظ معنوی سعی می کرد خودش را با شخصیت طاهر مرتبط کند. مسئله عریانی که به او نسبت می دهند یکی از چیزهایی است که من نفهمیدم از کِی شروع کردند و به او گفتند عریان ؟! و چرا ؟! چون من در زمان حیاتش چیزی پیدا نکردم که نشان دهد در آن زمان هم به او عریان میگفتند. باباطاهر گیاهخوار بوده، ما تعداد محدودی از مشایخ صوفیه را میشناسیم که گیاه خوار بودند، چون معمولاً میگفتند سنت است که یک مقدار گوشت بخورند و میخوردند. ولی طاهر رسماً جزء گیاه خوارها بود.»
💥دکتر زرین کوب که در حوزه ادبیات و تصوف صاحب نظر است، ضمن اینکه بر بسیاری از سخنان فوق صحه میگذارد، طبق اشعار باباطاهر و مطالبی که در نامه های عین القضاة همدانی و کتاب راحة الصدور آمده، بابا طاهر را صوفی مشرب و ارتباطِ او با مکاتب زروانی و مانوی را قوی میداند.
📚جستجو در تصوف ایران، ج ۱، ص ۱۸۹-۱۹۲
✅ خلاصه که مؤیدات انتساب باباطاهر
به تصوف زیاد است که برخیش را خواندید و برخیش را جهت عدم اطاله کلام نمی آورم. حال روشن است که چرا جناب سید احمد نجفی از وی و ملاصدرا دفاع میکند. زیرا مشرب او صوفیانه است.
💐 لیْتَ شِعْرى أَیْنَ اسْتَقَرَّتْ بِکَ النَّوى،
🌺کاش مى دانستم کجا دلها به ظهور تو قرار و آرام خواهد یافت؟
🌸🌺🌼🌺
🌱.برقآمت دلربای مهدی صلوات.🌱
💚 الّلهُمَّ عَجِّلْ لِوَلِیِّکَ الْفَرَج💚💫
📎 #امام_زمان
📎 #ظهور
📌 پنجشنبه
☀️ ۲۲ آذر ۱۴۰۳ هجری شمسی
🌙 ۱۰ جمادیالثانی ۱۴۴۶ هجری قمری
🎄 12 دسامبر 2024 میلادی
📎 #تقویم
🔺 تاثیر منفی موسیقی بر رشد انسان و سیر وسلوک او
موسیقی نوعی از «مشغولیت» است که عاملِ غفلت می¬باشد؛ قرآن کریم از «مشغول شدن هاى این چنینى» به «لَهْو» تعبیر مى کند.
لهو چیست؟
این واژه، از واژگانِ فرهنگِ قرآن و از زبانِ عرب مى باشد و فرهنگ نویسان درباره اش این چنین توضیح داده اند: لهو، آن است که چیزى آن چنان انسان را به خودش جذب و مشغول نماید که باعثِ غفلت و بازماندن از کارهاى مهم تر شود. قرآن که مى فرماید: «لاتلهِکُم اَموالُکم و لاولادکم »(آیه 6 سوره لقمان) اموال و اولادتان شما را از یاد خدا مشغول و غافل نکند.
اینک ببینید که چگونه قرآن کریم، ضمن آنکه ما را از موسیقى باز مى دارد، علّتِ مذمّت را هم بیان مى فرماید: «و من الناسِ من یشْتَرى لَهو الحدیث لِیُضِلّ عنْ سبیل الله » عده اى از مردم از آن چه لهو است استقبال کرده و نسبت به آن گرایش دارند اینان ندانسته خود و دیگران را به بى راهه، گمراهى و اشتباه مى اندازند؛ این نوعى بازى گرفتنِ دین است و بدانید که سرنوشتى عذاب آور و خوارکننده در انتظارشان است.
آن گاه حضرت امام صاد ق (علیه السلام) فرمودند: «غنا مصداقى است از آن چه موجب مشغولیت و بازماندن از یاد خدا مى شود.»
در بخش تأثیر موسیقی این است که موسیقی چگونه روحیه¬ها را فلج می¬کند و اراده¬ها را می¬گیرد و افراد را سست و بی¬اراده و تنبل بار می¬آورد و انسان، که در مسیر «انسان شدنش» و رسیدن به فراز ابرهاى «عرفان» به «شتاب» نیاز دارد در جوانی و در اوج پرواز، این گونه زمین¬گیر موسیقی می¬شود و نه بال پرواز که حتی پای رفتن را نیز از دست می¬ دهد وفلج می گردد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
▪️ توسّل شب جمعه | حضرت زینب و حضرت رقیه سلام الله علیهما
⚠️ لطفاً با حال معنوی مناسب ببینید.
🎥استاد حامد کاشانی
🔰🔰اذکار مخصوص روز جمعه در کانال اذکار مأثوره
1️⃣محبوبترین عبادت در روز جمعه
2️⃣ذکر استثنائی برای روز جمعه:صلوات بعد از نماز عصر
#اذکار_مأثور
#صلوات
#جمعه
#آثار_دنیایی
#آثار_آخرتی
🔰کانال اذکار مأثوره(اذکار وارد شده در روایات)
❇️@Mention110
🌼امروز برای تعجیل در فرج و سلامتی مولایمان
💚حضرت بقیه الله الاعظم ارواحنا فداه
🌼 #صلوات ختم کنیم
🌼اللّهُمَّصَلِّعَلي
💚مُحَمَّدوَآلِمُحَمَّد
🌼وَعَجِّلفَرَجَهُــم
#صلوات
#جمعه
#آثار_دنیایی
#آثار_آخرتی
🔰کانال اذکار مأثوره(اذکار وارد شده در روایات)
❇️@Mention110
🔴تصوف و دوری از سیاست!
یکی از جنبه های مهم و حیاتی و ارزشمند اسلام توجه به مسائل اجتماع و سیاست و عدم بی تفاوتی به استکبار و ظلم در هر کجای عالم است.این مساله بارها از سوی پیامبر اسلام«صلی الله علیه و آله» و اهل «بیت علیهم السلام» مورد اشاره قرار گرفته است.
اما متاسفانه برخی از فرقه های مختلف از جمله بزرگان صوفیه گنابادی همه دراویش را از دخالت در سیاست بر حذر می کنند. گویا آنان بر خلاف پیامبر «ص» و اهل بیت علیهم السلام سیاست را با حال و هوای عرفانی خود در تضاد می بینند و سیاست را عامل دوری خود از مقامات عرفانی می دانند.
این روزها نیز شاهد سکوت معناداری از سوی گروههای صوفیه در قبال جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و لبنان هستیم.
اینک باید از آنان پرسید شما که خود را پیرو مکتب اهل بیت (علیهم السلام) میدانید و ادعای تبعیت ازآن بزرگواران را میکنید، چرا دراین امور از ایشان تبعیت نمیکنید ؟!
✍️ سید رضا موسوی
جمعه شب شد و باز هم ظهور رو ندیدیم، فکر کنم اگه واقعا امام زمان میخوایم باید توی استراتژیهامون تجدید نظر کنیم!
مزاحالدین
السَّلامُ عَلَيْكَ أَيُّهَا الْوَلِيُّ النَّاصِحُ...
سلام بر تو ای مولایی که یک لحظه ما را فراموش نمیکنی و دستان مهربانت همیشه پشت و پناه ماست...
#سلام_امام_زمانم❣
#صبحت_بخیر_آقای_من🌤