🖊اجرای توصیههای FATF چگونه همکاریهای بانکی قبل از برجام را نابود کرد؟
🔹اخیرا ادعایی مطرح شده که بانکهای روسی و چینی به دلیل تصویب نشدن الحاق به کنوانسیونهای تکلیفی FATF با ایران کار نمیکنند و حتی اگر این مسئله حل نشود، توافق راهبردی با چین نیز اجرایی نخواهد شد!
🔹مطرح کنندگان این ادعاها، یا قصد عملیات روانی برای پیشبرد پروژه فشار حداکثری آمریکا را دارند، یا مشکلشان فقر اطلاعاتی و علمی است. اگر قصد عملیات روانی و کمک به آمریکا را دارند، مخاطب این نوشته کوتاه مردم هستند که فریب دیو و دلبر سازیهای تجربهشده این جماعت را نخورند؛ اما اگر مدعیان، واقعا دچار فقر علمی و اطلاعاتیاند، توجه آنان را نیز به نکاتی جلب میکنم.
🔹آمریکاییها به دلیل مزیت منحصربفردی که در رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی دارند، از سال ۲۰۰۱ تحریمهای مالی را علیه رقبای بینالمللی خود به ویژه ایران، چین و روسیه در دستور کار قرار دادهاند. مکانیسم اعمال این تحریمها نیز اینگونه است که با رصد تراکنشهای بانکی، روابط تجاری را کشف میکنند و هر شخص -حقیقی یا حقوقی- را که با اشخاص تحریمشده توسط آمریکا معامله کند، یا جریمه میکنند یا اموالش در آمریکا را توقیف کرده و از معامله با اشخاص آمریکایی منع میکنند. اینجاست که شرکتها، بانکها و افراد از ترس جریمه شدن، توقیف اموال، یا محرومیت از معامله با اشخاص و نهادهای آمریکایی، از معامله با اشخاصی که در لیست موسوم به SDN وزارت خزانهداری آمریکا قرار دارند، پرهیز میکنند.
🔹برای اینکه چنین مکانیسمی دقیق عمل کند، آمریکا طی سالهای اخیر تلاش زیادی به خرج داده تا هم زیرساختهای حقوقی برای اشراف بر تراکنشهای بانکی بینالمللی ایجاد کند، و هم زیرساختهای فنی-اطلاعاتی لازم را فراهم آورد. میتوان در یک جمله گفت که زیرساخت حقوقی این اشراف عبارتست از اجرای توصیههای FATF توسط قربانیان، و زیرساخت فنی این اشراف نیز عبارتست از اشراف کامل بر دیتابیس سامانههای پیامرسان بانکی بینالمللی نظیر سوئیفت. خوآن زاراته مشاور وزیر خزانهداری آمریکا در دوره اوباما در کتاب "جنگ خزانهداری" کاملا توضیح داده است که چطور برای رفع نیازهای اطلاعاتی مرتبط با تحریم، آمریکا سوئیفت را وادار به ارائه اطلاعات بانکی مشتریانش کرد و هرجا هم نیاز به شفافیت بیشتر تراکنشها برای رهگیری بود، از دریچه تحمیل توصیههای FATF به قربانیان تحریم ورود کرد.
🔹در رابطه با ایران، آمریکا به موجب قوانین متعددی از جمله بخش ۱۰۴ قانون تحریمی سیسادا یا بند "د" از بخش ۱۲۴۴ قانون تحریمی ایفکا، هر بانکی را که با اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی تحریم شده یا بخشهای مشخصی نظیر انرژی، کشتیراتی و... ایران، تراکنش قابل توجهی انجام دهد یا خدمات مالی به آنها ارائه کند، تحریم و جریمه میکند.
🔹بنابراین، آمریکا از یک سو قوانینی داخلی وضع کرده که بر اساس آنها، معامله و همکاری بانکی طرفهای خارجی با اشخاص و نهادهای ایرانی را ممنوع کرده؛ و از سوی دیگر، از طریق رهگیری تراکنشهای بانکی بینالمللی، این قوانین تحریمی را اعمال میکند. لذا هرچقدر مبادلات بانکی ایران با خارج از کشور برای آمریکا شفافتر شود، اعمال این تحریمها بیشتر و دقیقتر خواهد شد. به عبارت دیگر، هرچه ایران بیشتر توصیههای FATF را اجرا کرده و کم و کیف مبادلاتش را برای طرفهای خارجی آشکارتر کند، و از سامانههای نظیر سوئیفت که تحت اشراف آمریکا هستند، بیشتر استفاده کند، ضریب آسیبپذیریاش از تحریمهای آمریکا افزایش خواهد یافت. اینکه در سالهای اخیر و به ویژه پس از برجام، تحریمهای آمریکا علیه کشورمان کاریتر شده، هیچ دلیلی جز اجرای توصیههای FATF و شفافتر شدن مبادلات ایران برای رصدکنندگان آمریکایی تراکنشهای ما ندارد.
🔹بنابراین، واقعیت این است که پیش از امضای برجام، روابط بانکی ایران با بانکهای خارجی تا سطح قابل قبولی برقرار بود، اما پس از برجام که سیاست ادغام در نظم مالی بینالمللی با اشتیاق دنبال شد و بیش از ۹۰درصد توصیههای FATF در ایران اجرا شد، اشراف آمریکا بر مبادلات بانکی ایران افزایش چشمگیری یافت و کانالهای مبادلاتیمان لو رفت. و البته جای سوال است که با اینکه FATF ایران را وارد لیست سیاه خود کرده، چرا ایران همچنان بیش از ۹۰درصد برنامه اقدام توافق شده با این نهاد غیررسمی و غیرالزامآور بینالمللی را که تیزکننده تیغ تحریمهای آمریکاست، اجرا میکند و حداقل تعلیقشان نکرده است!
🔹در شرایط تحریم، هر اقدامی که موجب افزایش اشراف آمریکا بر مبادلات مالی ایران شود، شرایط را بر ما سخت خواهد کرد و هر اقدامی که مبادلات کشور را از نظام رهگیری آمریکا پنهان کند، تحریمها را بیاثر خواهد کرد. به همین دلیل است که ما از اجرای توصیههای FATF با عنوان خودتحریمی یاد میکنیم.
@syjebraily
🔆در طول برنامه پنجم توسعه، مسکن مهر هم اجرا شد و هم مزخرف خوانده شده و کنار گذاشته شد/ این یعنی برنامه شما نمیتواند از اعوجاج جلوگیری کند
🔹️به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، سیّد یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی ونظارت راهبردی دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز (یکشنبه ۱۶ شهریور) در آیین افتتاحیه سامانه نجم (نظام جمعسپاری دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام) که با محوریت تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم توسعه برگزار شد، گفت: اقدامات ارزشمندی که در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت شاهد آن هستیم، محصول جوانگرایی آقای محسن رضایی است.
🔹️وی با بیان اینکه تحول به معنای به کارگیری ابزارهای نوین برای رسیدن به اهداف مشخص است، گفت: نزدیکترین افراد برای رسیدن به این تحول همین جوانان هستند.
🔹️جبرائیلی با بیان اینکه مشکل ما در کشور، تولید فکر نیست بلکه مصرف فکر است، تصریح کرد: افکار خوبی در گوشه و کنار، تولید میشود اما به مصرف نمیرسد. چه بسا اندیشههایی که اگر به کار گرفته شوند بسیاری از مسائلی که دستگاهها و مدیران نظام سالهاست با آنها دستوپنجه نرم میکنند، حل شود.
🔹️وی با اشاره به تدوین برنامه هفتم توسعه کشور، گفت: یکی از مشکلات برنامه های توسعه این است که تکلیف دولت را در اقتصاد مشخص نکرده است. یعنی تکلیف دولت نسبت به بخش خصوصی، تعاونیها و ... مشخص نیست.
🔹️جبرائیلی ادامه داد: مشخص نشدن تکلیف دولت نسبت به اقتصاد، در برنامههای توسعه، باعث شده در طول یک برنامه پنج ساله، دو فکر متضاد را شاهد باشیم. مثلاً مسکن مهر در طول برنامه پنجم هم اجرا شد و هم مزخرف خوانده شده و کنار گذاشته شد؛ این یعنی شما تکلیف دولت را در برنامه مشخص نکردهاید و برنامه شما برنامهای نیست که از اعوجاج جلوگیری کند.
🔹️کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: رهبر انقلاب، نه دولتی شدن دهه شصت را میپذیرند نه لیبرالیسم را؛ بلکه نظارت، حمایت و هدایت دولت در اقتصاد را قبول دارند. دولت به موازات کوچک شدن و سپردن اقتصاد به مردم، باید در زمینه هدایت، نظارت و حمایت قویتر شود. دولت اگر ضعیف شد، شاهد هرج و مرج در اقتصاد خواهیم بود.
🔹️وی، مسئلهمحور نبودن برنامههای توسعه را مورد انتقاد قرار داد و افزود: برنامهها میآیند و میروند اما مسائل کشور، همچنان به قوت خود باقی میمانند.
🔹جبرائیلی ادامه داد: هدفگذاریهای ما در برنامههای توسعه، ناظر به اقتصاد کلان است و مثلا میگوئیم باید به فلان درصد نرخ رشد اقتصادی برسیم. این در حالی است که شاخصهایی مثل نرخ رشد اقتصاد، دماسنجهایی هستند که وضعیت محیط اقتصاد را به ما نشان میدهد، اما شما وقتی هدفتان عدد روی دماسنج بود، میتوان دماسنج را طوری تنظیم کرد که دما را بالا یا پایین نشان دهد و دمای نامطلوب محیط سرجای خود باقی بماند.
🔹️وی، مسئلهمحور بودن در برنامههای توسعه را مورد تأکید قرار داد و با بیان اینکه مسئله ما تیراژ خودرو نیست، گفت: ما در برنامههای توسعه به عنوان مثال قید میکنیم که تیراژ خودرو باید به این مقدار برسد یا فلان تعداد لاستیک خودرو تولید کنیم. این در حالی است که کره جنوبی در دوره توسعهاش، قطعات خاصی را مشخص کرد و گفت باید در طول برنامه خود، توان تولید این قطعات را به دست بیاوریم.
@syjebraily
✨نسل ما شاگرد اساتید معظمی چون #پناهیان است که سرمایه عمرشان را وقف ارتقای معرفت دینی و انقلابی ما کردهاند. تخریب ایشان، مصداق پاشیدن خاک بر چهره آفتاب است.
@syjebraily
⚡️خزانه را که خالی تحویل نگرفتند، اما ظاهرا عزمشان جزم است که حتما خالی تحویل دهند!
@syjebraily
⚡️یک نشریه لیبرال(صدا) درباره تحقیر رئیس جمهور صربستان توسط دونالد ترامپ نوشته است:
"آيا اقداماتي از جنس كنش رييسجمهور صربستان را بايد مايه شرمساري او دانست؟ فرض كنيم سياستمدار صرب همچون متهمي در اتاق بازجويي و حتي يك برده در مقابل همتاي آمريكايي خود نشسته است؛ اگر منافع صربستان چنين اقتضايي كند، بايد اقدام رييسجمهور اين كشور را تمسخر كرد يا بايد آن را عقلانيتي سياسي خواند؟!... ووچيچ در بلندمدت سياستمداري خواهدبود سرافراز و متعهد به منافع ملي، حتي اگر در كوتاهمدت بيهنران مدعي او را به باد تمسخر گيرند!"
🔸️تجلی این تئوریزاسیون ذلت را باید در اظهاراتی نظیر این جمله آن مقام اجرایی جست که گفته بود " هر زمان اطمینان پیدا کنم که منافع ملت ایران در یک جمعی تأمین می شود و بار فشار از دوش مردم برداشته می شود و من باید قربانی شوم شخصا می پذیریم و انجام می دهم و هر جلسهای که مشکلات ایران و مردم را برطرف کنم آماده هستم که برای منافع ملی و ملتم قربانی شوم و برایم افتخار است".
🔸️اگر تحقیر شدن توسط امثال ترامپ را صرفا به درک یک "احساس ذلت موقت" فروبکاهیم، با لیبرالهای ایرانی همنظر خواهیم شد که برای تامین منافع ملت، میارزد که انسان تحقیر و تذلیل را هم بپذیرد و فدای ملتش شود؛ اما اگر به نقش ابزار تحقیر در دستگاه استبکار پی ببریم، خواهیم دید که این ذلیل شدن، مقدمه چپاول یک ملت است، نه تامین منافع آن!
🔸️رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار اخیر خود با دانشجویان، این کارکرد ابزار تحقیر را به زیبایی بیان فرمودهاند: "یکی از چیزهایی که در برخورد استبدادی و استعماری با ملّتها خیلی اهمّیّت دارد این است که قدرتهای استعمارگر و سلطهگر سعیشان در ایجاد حسّ حقارت در آن ملّتهایی است که میخواهند بر آنها تسلّط پیدا کنند؛ یعنی یک مقدّمهی لازم برای آنها این است که آن ملّت را تحقیر کنند، در او احساس حقارت به وجود بیاورند، احساس ناتوانی را به او تزریق کنند، به او تفهیم کنند که او چیزی نیست، هویّتی ندارد، کسی نیست و اهمّیّتی ندارد...یک نمونهاش آن قرارداد ۱۹۱۹ وثوقالدّولهی معروف است."
🔸️رئیسجمهوری که در مقابل استکبار زانو میزند و ذلت میپذیرد، خودش قربانی نمیشود، بلکه منافع ملتش را قربانی میکند.
@syjebraily
4_5974340899335833224.pdf
884.5K
✨در سرمقاله روز یکشنبه ۲۳ شهریورماه روزنامه جوان با عنوان "ارز و عدالت" به بررسی نقش مصارف ارزی در ایجاد شکاف طبقاتی در جامعه پرداخته و تلاش کردهام نظام عادلانه تخصیص ارز را ترسیم کنم.
@syjebraily
🔆 معیاری برای راستیآزمایی پایان تحریمهای تسلیحاتی
🔹سال گذشته در چنین ایامی، وقتی کاملا روشن شد که اروپاییها بنای انجام تعهدات خود در برجام و جبران تبعات خروج آمریکا را ندارند، حتی آقای روحانی نیز به این نتیجه رسید که دیگر برجام یک توافق چندجانبه نیست، بلکه یک تعهد یکجانبه از سوی ایران است. چه، برجام قرار بود مسئله فروش نفت و مبادلات بانکی ایران را حل کند، اما نه تنها این موارد حل نشد، بلکه به سبب پذیرش و اجرای یک سری تعهدات به انضمام برجام نظیر برنامه اقدام FATF، پس از خروج آمریکا شرایط تجارت خارجی ایران بدتر از دوره پیشابرجام شد.
🔹در چنین شرایطی، عقل سلیم حکم میکرد که تهران به حضور خود در برجام پایان دهد و جلوی خسارات بیسابقه آن به امنیت و منافع ملی را بگیرد. حتی آقای روحانی هم به این نتیجه رسیده بود که مزایای برجام دیگر برای ایران تمام شده است. اما رئیس دولت برجام، به یک نقطه #امید دوخته بود و آن، پایان بخشی از تحریمهای تسلیحاتی قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت علیه ایران در اکتبر ۲۰۲۰ بود. روحانی بیستم آبان ۹۸ گفت: "اگر برجام را نگه داریم سال آینده تحریم تسلیحاتی ایران برداشته میشود و ما میتوانیم به راحتی هم سلاح بخریم و هم بفروشیم".
🔹بدیهی بود که آمریکاییها پیش از رسیدن این موعد، مکانیسم فاجعهبار پیشبینی شده در قطعنامه ۲۲۳۱ یعنی بازگشت خودکار تحریمهای شورای امنیت علیه ایران را فعال کرده و اجازه نخواهند داد تهران حتی این یک بهرهبرداری ناچیز را از برجام داشته باشد. "ناچیز" از این جهت که تحریمهای تسلیحاتی شورای امنیت، مسئله حادی برای قدرت دفاعی ایران ایجاد نکرده بود که رفع آنها، دستاورد شاذی باشد. در هر صورت، حدود یک ماه پیش این اتفاق رخ داد و آمریکا مکانیسم ماشه را فعال کرد. اما یک مسئله حقوقی در این میان رخ نمود: آیا واشنگتن که دیگر عضو برجام نیست، حق دارد مکانیسم پیشبینی شده در مواد ۱۱ و ۱۲ قطعنامه ۲۲۳۱ را فعال کند؟ آمریکا بیتوجه به تفاسیر متفاوت ایران و سایر اعضای شورای امنیت، با ثبت یک اعتراض نسبت به نقض فاحش برجام توسط ایران، فرآیند بازگشت تحریمها را کلید زد.
🔹اینک نظام بینالملل با یک معمای حقوقی مواجه شده است: آیا تحریمهای شورای امنیت علیه ایران در ۳۰ شهریور بازخواهد گشت یا خیر؟ در سطح حقوقی، این معما ممکن است یا حل شود یا نشود. آنچه مسلم است اینکه آمریکا بلاتردید ادعا خواهد کرد تحریمها بازگشته و ایران نیز طبیعتا چنین ادعایی را نخواهد پذیرفت. اما آنچه مهم است و باید مبنای تصمیمگیری ایران درباره سرنوشت برجام باشد، نه یک مجادله لفظی، که واقعیات علیالارض است. این واقعیت عبارتست از اینکه آیا ایران پس از ۲۷ مهر ۹۹ میتواند تجارت تسلیحات انجام دهد یا خیر؟ اگر ایران پس از این تاریخ، قراردادهای تسلیحاتی معتبری امضا و اجرا کرد، ادعای آمریکا باطل است و تحریمها بازنگشته است؛ اما اگر از چنین قراردادهایی خبری نشد، حتی اگر آقای روحانی روز ۳۰ شهریور را جشن ملی نیز اعلام کند، برای یک فاجعه دیگر جشن گرفته است و به جای اعلام پیروزی، باید اقدام متقابل درخوری انجام دهد، که جز توقف اجرای تمام تعهدات برجامی نیست. در غیر اینصورت، یک پالس قوی به آمریکا مخابره میشود که هر بلایی سر ایران بیاورد، تهران حاضر نیست از برجام دست بکشد.
🔹فلسفه همراهی لفظی اروپاییها با ایران در قضایای اخیر و رای ممتنع آنها به قطعنامه پیشنهادی واشنگتن برای تمدید تحریم تسلیحاتی نیز روشن است. میتوان به جرئت از یک مصالحه میان اروپاییها و آمریکاییها سخن گفت. به نحوی که اروپاییها با بازگشت اسمی تحریمها مخالفت کنند، اما در عمل هیچگونه تجارت تسلیحات توسط ایران انجام نشود. دستاورد این مخالفتهای اسمی و زبانی نیز، تدوام حضور ایران در برجام باشد. همچنانکه پس از خروج آمریکا از برجام، با لفاظی و وعده و وعید توخالی، دولت آقای روحانی را در برجام حفظ کردند و پای کار معامله یک قطره نفت یا مبادله یک سنت پول نیامدند.
🔹️حتی اگر بخواهیم سخن بیستم آبان ۹۸ آقای روحانی را ملاک قرار دهیم، یعنی با منطق خود این دولت به مسائل نگاه کنیم، آقای روحانی در صورتی که موفق نشود پس از ۱۸ اکتبر(۲۷ مهر) یک قرارداد تسلیحاتی معتبر امضا و اجرا کند، باید تمام تعهدات خود در برجام را به حالت تعلیق درآورد. در غیراینصورت، همه آنچه تاکنون از سوی مقامات دولتی گفته شده، با کمال پوزش جنبه خودفریبی ملی خواهد داشت. بدیهی است که در چنین شرایطی، مجلس باید برای جلوگیری از لطمات بیشتر به منافع ملی، به این خودفریبی پایان دهد. لذا راقم این سطور ضمن مخالفت با سخنانی نظیر "زودتر چکاندن ماشه"، پیشنهاد میکند مجلس دولت را مکلف کند حداکثر تا پایان آبان، یک قرارداد رسمی تجارت تسلیحات به امضا برساند. در غیر اینصورت، دولت مکلف شود در ساعت صفر ۹۹.۰۹.۰۱ تعهدات برجامیاش را تعلیق نماید.
@syjebraily
⚡️تحریم با اقتصاد ایران چه خواهد کرد؟
🔸️آمریکاییها خوب میدانند که در میان مدت، تحریم اقتصادی باعث شکوفایی اقتصاد ایران خواهد شد، چنانکه تحریم نظامی باعث شکوفایی صنعت نظامی ما شد. اما این سوال پیش میآید که چرا واشنگتن با علم به این موضوع، اقتصاد ایران را تحریم کرده است؟ پاسخ کاملا روشن است.
🔸️اگر دقت کنیم، شباهت زیادی میان دوران دفاع مقدس و این ایام، و همچنین میان آن جنگ نظامی و این جنگ اقتصادی خواهیم یافت.
🔸️صنعت دفاعی ایران پیش از انقلاب اسلامی، یک صنعت کاملا وابسته به واردات بود. در محاسبات دشمن، معنی این وابستگی این بود که اگر یک جنگ به ایران تحمیل شود و همزمان، جلوی صادرات سلاح به ایران گرفته شود، کار جمهوری اسلامی تمام است. چه، جنگ سلاح میخواهد و کشوری که صنعت دفاعی بومی ندارد، در صورت تحریم تسلیحاتی محکوم به شکست در جنگ است. اما آنچه در هشت سال دفاع مقدس رخ داد، همه محاسبات دشمن را بهم ریخت. انقلاب ملت ایران، نه تنها در جنگ شکست نخورد، بلکه همین جنگ فرصتی شد که جهاد خودکفایی نظامی کلید بخورد و ایران طی چند دهه، تبدیل به یک قدرت بزرگ نظامی شود.
🔸️تحریمهای اقتصادی نیز در همین چارچوب محاسباتی قرار دارند. تصور دشمن این است که الگوی مصرفی جامعه ایران، یک الگوی وابسته به واردات است و اگر با تحریم، این الگوی مصرفی دچار اخلال شود، یک بحران اجتماعی ایجاد خواهد شد، به تقابل مردم و حاکمیت دامن خواهد زد و کار جمهوری اسلامی تمام خواهد شد؛ تا سلطه آمریکا بر ایران که در دوره پهلوی برقرار بود، احیا شود.
🔸️در دوره جنگ اقتصادی، دقیقا مانند دوران جنگ نظامی، پیاده نظام دشمن در داخل وظیفه القای ناامیدی و ما نمیتوانیم و تجویز مذاکره و عقبنشینی را دارد. با رجوع به دهه شصت، میتوان ادبیات فراوانی از جریان لیبرال به ویژه طیف آقای بازرگان و نهضت آزادی در این حوزه یافت.
🔸️راه پیروزی نیز، همان راه دفاع مقدس است. اولا باید بدانیم دقیقا مانند جنگ نظامی که ما را تبدیل به قدرت نظامی کرد، این جنگ اقتصادی نیز انشاءالله ما را به قدرت اقتصادی تبدیل خواهد کرد. ثانیا فریب جریان لیبرال را نخوریم و اسیر القائات و تجویزهایش برای عقبنشینی و مذاکره نشویم. ثالثا دقیقا مانند دفاع مقدس، همه برای این پیروزی بسیج شویم. رابعا یادمان نرود رمز پیروزی در دفاع مقدس، عبور از مدیریت لیبرال بنیصدری به مدیریت انقلابی بود. این مورد اخیر، کاملا در حوزه اختیار ما مردم است.
@syjebraily
⚡️مردم ایران بدانند ریشه اصلی مشکلات کشور در چشمی است که از پاستور به #واشنگتن_دی_سی دوخته شده است.
✨پاستور را چشمی باید که امید را در ایرانی جوید.
@syjebraily
هدایت شده از بیداری ملت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔴 نفسهای آمریکا به شماره افتاده است، اما لیبرالهای ایرانی همچنان خواب مذاکره در واشنگتن دیسی را میبینند. رها کنید این طناب را!
👤 سید یاسر جبرائیلی
✍️بیداری ملت
@bidariymelat
جریان لیبرال خطی را شروع کرده است مبنی بر اینکه "اگر هر کس دیگری جای آقای روحانی بود، وضع چنین بود". در جدیدترین اظهارنظر، یکی از این آقایان گفته است "اگر شاخ مدیریت اقتصادی هم جای آقای روحانی بود، وضعیت فقط ۵ درصد بهبود مییافت".
ناظر به این پروژه سیاسی-تبلیغاتی، میتوان یک پرسش و یک توصیه مطرح کرد.
🔹پرسش این است که اگر واقعا ریاست آقای روحانی با غیر آقای روحانی تفاوتی در وضعیت کشور ایجاد نمیکند، اولا چرا این جریان به مردم وعدههایی در حد بینیازی به یارانه داد؟ چرا در ایام تبلیغات- حتی ۹۶- به جای اینکه بگوید "طرحی داریم که هیچ کس گرسنه نخوابد"، نمیگفت که "مردم عزیز ایران، تفاوتی میان روحانی و غیر روحانی نیست"؟ ثانیا چرا مردم را از پیروزی رقیب ترساند؟ ثالثا اگر این تبشیر و انذارها درباره وضع مردم، واقعی نبوده و اساسا همه مشکلات کشور به واشنگتن دی سی برمیگردد، این جریان با چه هدفی میلیاردها تومان خرج پیروزی در انتخابات کرد؟ آیا هدف از شرکت در انتخابات، انتفاع مالی-ایدئولوژیک از موقعیت دولت بوده است؟ چه کسانی چه نفعی از این هشت سال صدارت بردهاند؟
🔹اما توصیه اینکه اگر لیبرالهای ایرانی در همین ادعای خود صادق هستند که تفاوتی ندارد شخص رئیس جمهور و تیم مدیریتی دولت از کدام طیف فکری باشد، مرحمت بفرمایند از هرگونه تلاش برای تصاحب مجدد کرسی ریاستجمهوری پرهیز نمایند و نامزدی را برای انتخابات ۱۴۰۰ معرفی نکنند. انشاءالله دولت جوان انقلابی تفاوت دوغ و دوشاب را نشان خواهد داد.
@syjebraily
هدایت شده از موسسه جوانان آستان قدس رضوی
🔺اولین نشست راهکارهای زمینهسازی برای روی کار آمدن «دولت جوان حزباللّهی»
🔸حجتالاسلام حیدر مصلحی
🔸دکتر سید یاسر جبرائیلی
▪️پنجشنبه ١٠مهرماه-مشهدمقدس
◾️جهت حضور عدد ۴٠ را به ١٠٠٠٨٨٨ پیامک کنید.
⚠️ ظرفیت محدود
#بزم_اندیشه
💫 #موسسه_جوانان_بنیاد_کرامت_رضوی
❇️ @Aqr_Javanan
✨مشغول مطالعه جزوهای از مرحوم آیتالله حائری شیرازی با عنوان "پول رایج جهانی و احیای پول اسلامی" هستم. جملاتی طلایی دارند که برایتان نقل میکنم تا در انتها نکتهای بیان کنم.
🔸️"وقتی کارشناس بانک در توجیه بهره میگوید سپرده مردم پیش ما امانت است و باید به اندازه تورم به سپردهها سود بدهیم، چرا این حرف را در مورد اسکناسهایی که دست مردم است و حکومت ثبات قیمت آن را با دو امضا ضمانت کرده، نمیزنند؟... آیا امضای رئیس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد برای نقاشی روی پول است یا جنبه تضمین ارزش و اعتبار پول را دارد؟"
🔸️"پول متغیر(یعنی پولی که ارزش آن تغییر میکند) به معنی گذاشتن مردم روی ترازو و خالی شدن [جیب] ضعیف در غنی و تشدید تضاد طبقاتی است... در پول رایج جهانی که قانون بانکداری بدون ربا مبتنی بر آن است، از محرومِ مقروض گرفته میشود و به مرفه متمکن داده میشود".
🔸️"طبق نظر امام خمینی(ره) که فرمود "پول در اسلام کار نمیکند، کاری کنید پول کار نکند"، باید از پول رایج جهانی که لحظهای از ربا و کار کردن خلاصی ندارد، اجتناب کرد".
🔸️"حل مشکل ربا در گرو اصلاح پول رایج جهانی است. رسول گرامی اسلام اول پول خود را کالایی کرده و سپس ربا را محکوم نمودند. منظور از اصلاح پول، کالایی کردن آن به تاسی از رسول گرامی اسلام است".
🔸️"با پول اعتباری، اصل فَلَكُم رُءوسُ أَموالِكُم لا تَظلِمونَ وَلا تُظلَمونَ(سرمایههای شما ازآن شماست[اصل سرمایه، بدون سود]؛ ن ستم میکنید، نه ستم بر شما وارد میشود) به امر دیگری تبدیل میشود و آن "اما تَظلمون و اما تُظلمون" است، یعنی انسان بین محذور بهره دادن و بهره ندادن قرار میگیرد. اگر بهره گرفته نشود، به قرض دهنده به دلیل تورم ظلم شده، و اگر بهره گرفته شود، به قرض گیرنده ظلم شده، زیرا قرض گیرنده میگوید از تورم چه سودی برده که غرامت بپردازد!"
🔸️"پول معادل کالایی، نظام دائم التعادل، مقاوم، تضمینی، عقلایی، فقهی، فقهایی و غیر ذهنی است".
🔸️"با اصلاح پول، ربا و مسائل دیگر خودبخود حل میشود".
🔺️🖊حال شما این "ذهن و اندیشه فعال و کارآمد" را که در اوج عقلانیت و تدقیق عالمانه در مسئله روز، اصول و مبانی را از اسلام گرفته و بلای ویرانگر اقتصاد جهان و ایران را آسیبشناسی میکند و نسخه ارائه میدهد، مقایسه کنید با آن روحانی محترمی که جلوی دوربین یک نشریه نئولیبرال مینشیند و فریاد میزند که اقتصاد اسلامی نداریم، تا فرمایشاتش دستاویزی شود برای دمیدن در سکولاریسم و زدن ریشه تفقه اقتصادی در دین و در نتیجه تحمیل ذهنیات پوچ و باطل امثال میلتون فریدمن به اقتصاد ما.
@syjebraily
⚡️نظرسنجی جدید دانشگاه هوفسترا (نیویورک) که در تاریخ ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۰، هشتم مهرماه ۹۹، منتشر شده، نشان میدهد که نزدیک به ۴۰درصد رایدهندگان احتمالی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، در صورت شکست کاندیدای مورد حمایتشان، از #تجزیه ایالت خود از ایالات متحده حمایت خواهند کرد.
🔸در رابطه با این نظرسنجی، باید توجه داشت که هرچند ۴۰درصد رقم بالایی است، اما از حدود ۲۳۵میلیون نفر واجد شرایط رای دادن، احتمال میرود که فقط ۱۴۵میلیون نفر در این انتخابات شرکت کنند. نظرسنجی هوفسترا صرفا نظر این ۱۴۵میلیون رای دهنده احتمالی را منعکس کرده است. طبیعتا ۹۰میلیون نفری که احتمال شرکت آنها در انتخابات وجود ندارد، نسبت به رژیم ایالات متحده ناراضیتر از کسانی هستند که در انتخابات رای میدهند.
🔹لذا پرسش اینجاست که اگر ۴۰درصد رای دهندگان احتمالی میگویند که در صورت شکست کاندیدای مطلوب خود، از تجزیه حمایت خواهند کرد، جمعیت عظیمی که اساسا انتخابات را مطلوب نمیدانند و در آن شرکت نمیکنند، چگونه فکر میکنند؟
@syjebraily
🔆به تاسیس دولت جدید نیازی نیست!
🔹اخیرا یکی از اعضای اتاق بازرگانی، مطالبی پیرامون کارکرد وزارت صمت بیان کردهاند که بیارتباط با بحث تفکیک ماموریت بازرگانی از صنعت و معدن نیست. ایشان گفتهاند "شخصی که در این مدت کم به عنوان وزیر انتخاب میشود، ریسک بزرگی را پذیرفته است. به این دلیل که کنترل تورم و تامین ارز، خارج از اراده وزیر صمت است و تامین مواد غذایی مورد نیاز مردم به عهده ایشان خواهد بود".
🔹اگر بخواهیم شرایط مطلوبی که این عضو اتاق بازرگانی ترسیم میکند، تحقق یابد، باید نه تنها یک وزارت بازرگانی تاسیس کنیم، بلکه وظایف کنترل تورم و تامین ارز را نیز از بانک مرکزی بگیریم و به این وزارتخانه منتقل کنیم!
این نگاه غلط به مدیریت کشور، فارغ از اینکه از تمایل طبیعی اعضای اتاق بازرگانی به خلاصه کردن اقتصاد در تجارت ناشی میشود، ریشه در یک رویکرد غلط به کارکرد دولت دارد. این نگاه میگوید اگر میخواهیم بازرگانی کشور درست شود، باید یک وزارت بازرگانی داشته باشیم. دقیقتر که میشود، میبیند خیر، همین مسئله بازرگانی به تامین ارز و کنترل تورم هم ارتباط دارد و باید متولی این امور هم وزیر بازرگانی باشد. در آینده دقیقتر هم بشود، خواهد دید که برای انجام بازرگانی، یک سری زیرساختها نیز نیاز است و فیالمثل پیشنهاد خواهد کرد که چون تجارت از دریا و جاده انجام میشود، باید مدیریت این امور نیز از سازمانها و دستگاههای دیگر گرفته شده و به وزارت بازرگانی سپرده شود. همین طور که پیش برویم، کم کم نیاز به تشکیل یک دولت دیگر با عنوان وزارت بازرگانی برای اداره امور خواهیم بود!
🔹فلسفه تشکیل دولت در همینجاست. وظایفی در اداره کشور شناسایی شده، میان دستگاهها تقسیمکار شده و در اصل ۱۳۴ قانون اساسی، رئیس جمهور موظف به هماهنگی میان این دستگاهها و نظارت بر اقدامات آنها شده است. یعنی این رئیسجمهور است که متولی اتخاذ تدابیر و تدوین برنامه و تعیین خط مشی برای حل مسائل، تقسیم کار میان دستگاهها، هماهنگی میان آنها و نهایتا جمعکردن کار است. ما تقریبا هیچ مسئله بخشی در کشور نداریم که حل آن فقط از عهده یک وزارتخانه بر بیاید. اگر بخواهیم مسائل کشور توسط یک وزارتخانه حل شود، باید کل دولت را به آنجا منتقل کنیم! این آشفتگی و سردرگمی وقتی پیش میآید که رئیسجمهور وظایف خود را درست نشناسد یا درست انجام ندهد.
🔹اخیرا همکارانم در دفتر اقتصاد و مدیریت مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی، تدابیر ابلاغ شده از سوی رهبر حکیم انقلاب در رابطه با موضوع ارز را استخراج و دستهبندی کردهاند که این گزارش نشان میدهد برای حل مسئله ارز، ۳۲ تکلیف برای ۱۱ دستگاه دولتی وجود دارد. از سازمان برنامه و بودجه تا وزارت نفت، از ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تا بانک مرکزی، هر کدام وظایفی دارند که باید انجام دهند تا نظام ارزی کشور سامان یابد. بدیهی است که وقتی حل مسئله ارز صرفا از بانک مرکزی خواسته شود، رئیس بانک مرکزی بیاید گلایه کند که وقتی قاچاق انجام میشود، من چگونه نرخ ارز را کنترل کنم؟ با این موضع رئیس کل بانک مرکزی، آیا باید برای حل معضل، مبارزه با قاچاق را به بانک مرکزی بسپاریم؟
🔹اگر بخواهیم مسئله ارز حل و فصل شود، این رئیس جمهور است که باید انجام آن ۳۲ تکلیف توسط ۱۱ دستگاه مکلف را مدیریت کند. اگر رئیسجمهور وظیفه خود در مدیریت فرابخشی امور را انجام ندهد، تعارضها و ناهماهنگیها میان بخشهایی که رابطه سلسلهمراتبی با یکدیگر ندارند و از هم دستور نمیگیرند، اوضاع را روز به روز وخیمتر خواهد کرد. طی سالهای گذشته کشور از این ناحیه لطمات زیادی دیده است.
@syjebraily
✨درگذشت استاد شجریان، چهره ماندگار آواز ایرانی را خدمت مردم هنردوست ایران و خانواده محترم ایشان تسلیت عرض میکنم. در کوران فتنه ۸۸، پای استاد شجریان به مباحثی کشیده شد که تناسبی با شخصیت هنری ایشان نداشت و الحمدلله در سال ۹۵ خود ایشان آن حواشی را جبران کرد. امیدوارم هم خانواده ایشان و هم مسئولان ذیربط، اجازه ندهند کسانی شخصیت پرآوازه شجریان را هزینه مطامع سوء سیاسی خود کنند. در تاریخ ایران، از این سرمایه ملی، همان چهرهای باید به یادگار بماند که او همه عمرش را مشتاقانه صرف ترسیم آن کرد.
@syjebraily
1_1874.pdf
652.1K
✨در شماره روز یکشنبه ۲۰ مهر ماه روزنامه فرهیختگان با عنوان "اشتغال به مثابه ابزار"، به بررسی عوارض، پیامدها و نتایج دو رویکرد متفاوت به مسئله اشتغال پرداختهام.
▫هدفگذاری برای ایجاد شغل بدون مشخص کردن نسبت این مشاغل با مسائل مبتلابه کشور، هدر دادن منابع است.
@syjebraily
تعلقات و تعصبات ایدئولوژیک، گاه راه تعقل و تفکر را بر آدمی میبندند و انسان، بدیهیات را نیز چون در تنگنای ایدئولوژیاش نمیگنجد و با پیشداوریهای ساختگیاش جور در نمیآید، نفی میکند.
ایران از ۴۱ بند برنامه اقدامی که با FATF توافق کرده بود، ۳۹ بند را اجرا کرده و صرفا به دلیل اجرا نکردن ۲ بند، در بدترین لیست این نهاد قرار گرفته است که موسوم به لیست سیاه است و آن سوی این لیست دیگر وضعیت وخیمتری نیست.
در این سو، هزاران استدلال و استشهاد و استناد وجود دارد که با اجرای توصیههای این نهاد، به دست خودمان مسیرهای انتقال ارز به داخل کشور را محدود و مسدود کردهایم و یکی از اصلیترین دلایل وضع امروز ارز را باید در اجرای توصیههای FATF به عنوان نهاد مکمل تحریمهای آمریکا دید. شاید اعترافی بالاتر از این در موضوع بحث نباشد که خوان زاراته مشاور وزیر جنگ اقتصادی (خزانهداری) آمریکا در کتابش میگوید برای تکمیل نقشه تحریم مالی، استانداردهای FATF را ارتقاء میدادیم.
در چنین شرایطی، وقتی در لیست سیاه FATF قرار داریم و وضعمان بدتر از این نخواهد شد، آیا عقل سلیم حکم نمیکند که با یک فرمان رئیسجمهور اجرای برنامه اقدام FATF متوقف شود تا راه تنفس ارزی کشور باز گردد؟ آیا جز تعلق و تعصب ایدئولوژیک به مسیر غرب است که مانع آزمودن طریق دیگر میشود؟
@syjebraily
⚡️کیست که نداند امروز جانشین پیامبر(ص) در حد اضعفالناس زندگی میکند؟ برافراشتن پرچم #عدالت برای انتخابات، توسط جریانی که هم مسبب شرایط دشوار امروز است و هم بنیانگذار #مانور_تجمل، از تلخترین طنزهای تاریخ سیاسی ماست؛ و تلختر از آن، "قابلیت استحمار"ی است که اینان در مردم میبینند.
@syjebraily
⚡️یکی از خصوصیات لیبرالیسم ایرانی این است که وقتی میخواهد به تاریخ اسلام مراجعه کند، رجوعش برای درس گرفتن نیست، برای درس دادن است!
▫️این جریان نمیخواهد از تکرار فجایعی که خون به دل ائمه اطهار(س) کرد، جلوگیری کند و خود متذکر شده و به اصحاب تذکر دهد که چه کنیم تا علی(ع) خانهنشین نشود و حسن(ع) بییاور نماند و حسین(ع) شهید نشود. بلکه دقیقا میخواهد همان فاجعه گذشته را بار دیگر در حال رقم بزند و نقشی که برای خود تعریف میکند، نقش طلحه بن عبیداللهها و ابوموسی اشعریها و عبیدالله ابن عباسها و اشعث ابن قیسها و شبث بن ربعیها و سعد ابن ابیوقاصها و عبداللهابن عمرهاست.
▫️یعنی پرچمدار انتصاب غدیر و مدعی نصب الهی ائمه و مخالف حکومت یزید نیست، بلکه خانهنشینی علی(ع) و صلح حسن(ع) و کنار آمدن حسین(ع) با یزید را میخواهد.
▪️شاید نتوانیم این جماعت را تغییر دهیم، اما حتما میتوانیم به مردم بگوئیم مبادا گمان کنید اینها به راه سلمان و ابوذر و محمد ابن ابیبکر و مالک اشترند، اینان اخلاف اشعریها و اشعثها هستند. اینها همان جماعتی هستند که امیرالمومنین را خانهنشین کردند و معاویه را بر تخت نشاندند و حسین(ع) را در صحرای کربلا تنها گذاشتند.
▪️و برتری ملت ایران بر ملت حجاز در عهد رسولالله(ص) و ملت کوفه در عهد امیرالمومنین(ع) همین است که تاکنون اجازه نداده است خواص عافیتطلب و سستعنصر، حادثههای تلخ آن دوران را تکرار کنند.
@syjebraily
🖊چگونه انتظار دارید اشعث با نامه معاویه تحریک نشود و بر علی فشار وارد نکند؟
از زمان شعرها و شعارهای مدنی برای تسلیم شدن به غرب تا به امروز، بازی قرائتهای مختلف در مسیر تحریف واقعیات توسط مدعیان اصلاحات و روشنفکرنماها به کار گرفته میشود. لیبرالها در مسیری حرکت میکنند که آمریکا میخواهد. برخی از مومنین از قرائت حسن روحانی از صلح امام حسن برآشفته شدهاند! مگر غیر از این است که ایشان قرائت معاویه از صلح رادنبال میکند؟چگونه انتظار دارید اشعث با نامه معاویه تحریک نشود و بر علی فشار وارد نکند؟
این که امر تازه ای نیست. اینها ترس راعقلانیت، از خطر گریختن را مصلحت، کشور را معطل غرب کردن را تدبیر میدانند. اگر قرائت مالک در صفین و قیس بن سعد در زمان امام حسن(ع) را مطرح میکردند، باید تعجب می کردیم.
نمیدانم کسی که با دشمنان دین رفیق و بامومنین دشمن است از دین چه فهمیده؟ کاش در لباس دین مسیر باطل را طی نمی کرد.
ستار اسدی پور
@sasadipour