هدایت شده از اقتصاد ملی • علی نیکوکار
♦️علی مناقبی، رئیس مجمع واردات: خودروها در دنیا بین ۴ تا ۶ لیتر بنزین مصرف میکنند، درحالیکه میانگین مصرف خودروهای ما بین ۱۲ تا ۱۷ لیتر درهر ۱۰۰ کیلومتر است.
اگر میانگین مصرف روزانه بنزین ۱۲۰ میلیون لیتر باشد سهم ۳ برابری خودروها را کم کنیم، مصرف روزانه واقعی ۴۰ میلیون لیتر است!
گزارش تحلیلی و مستند در مورد ابعاد ناگفته مصرف بنزین در ایران👇
https://masireqtesad.ir/166042
✨اقتدار ملی
اقتدار ملی، هم زمینه نظامی دارد، هم زمینه اقتصادی دارد، هم زمینه سیاسی دارد، هم زمینه سازمانی دارد. در همهی زمینهها مسؤولان میتوانند کاری کنند که ملت احساس اقتدار کند. وقتی که دشمنی به مرز حمله میکند، اگر مسؤولانِ دفاع از مرزها وظیفه خودشان را خوب به انجام رسانند، ملت احساس اقتدار میکند. هنگامی که سیاستمداران زورگوی جهانی با انواع بازیهای سیاسی خواستند بر کشور و ملتی چیزی را تحمیل کنند، اگر دستگاه سیاسی آن کشور توانست هوشیارانه و مدبّرانه تحمیل دشمن را پس بزند، ملت احساس اقتدار میکند. وقتی که همه سرمایهاندوزان بینالمللی سعی میکنند یک ملت و یک کشور را در چنبره اختاپوس اقتصادىِ خودشان درآورند و با نامهای فریبنده و بناحق، منابع یک ملت را جذب کنند، اگر مسؤولان اقتصادی کشور توانستند با تدبیر و هوشیاری و با سرعت عمل متناسب، تدابیر لازم را پیش گیرند و مانع از نفوذ پنجه دشمن در اقتصاد کشور شوند و اقتصاد ملی را شکوفا کنند، ملت احساس اقتدار میکند| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
در سرمقاله دوشنبه اول آبان ۱۴۰۲ روزنامه جوان به این پرسش پاسخ دادهام که چرا برخلاف وعده و وعیدهای فریبنده نئولیبرالها، کاهش ارزش ریال منجر به افزایش صادرات ایران نشده و نخواهد شد؟
https://www.javanonline.ir/fa/news/1193487/
گزارش تصویری| سخنرانی در رویداد عصر پیشرفت
انشاءالله به زودی فایل صوتی و تصویری این سخنرانی در کانالهای ایتا، تلگرام و آپارات منتشر خواهد شد.
@syjebraily
آن پیشرفت اقتصادی که فاصله بین طبقات مردم را زیاد کند، مورد نظر اسلام نیست. آن نسخه اقتصادی که غرب برای مردم دنیا میپیچد که طبقاتی را مرفه میکند و رونق اقتصادی را بالا میبرد و به قیمت ضعیف شدن و فقیر شدن طبقاتی از جامعه تمام میشود این را اسلام نمیپسندد| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
✨افزایش نرخ ارز؛ عامل افزایش صادرات یا نابودی تولید؟
گزیده سرمقاله روزنامه جوان
💡با افزایش نرخ ارز، تورم شدیدی به اقتصاد داخل تحمیل میشود و قدرت خرید از بین میرود. وقتی مردم نتوانستند خرید کنند، تولید کاهش مییابد و رکود حاکم میشود.
با افزایش نرخ ارز و کاهش قدرت خرید مردم، بازار داخلی را نابود کرده و میگویند میخواهیم بازار خارجی را فتح کنیم!
💡با افزایش ارز، تولید در کشور کاهش یافته و به تبع آن تقاضای داخلی برای مواد اولیه (فولاد، پتروشیمی و ...) نیز کم شده و شرکتها میتوانند این مواد نیمهخام را صادر و درآمد ارزی کسب کنند. بلندگوها را نیز به خط میکنند تا برای افزایش نرخ ارز تئوری ببافند و عملیات روانی کنند!
💡دولتها با توهم افزایش صادرات، تن به افزایش نرخ ارز میدهند، اما در عمل خبری نمیشود و حتی تولید داخل نیز بخاطر افزایش قیمت تمام شده و کاهش قدرت خرید مردم، نابود میشود.
در عوض، نیمهخام فروشان هم دلارهای صادراتی خود را گرانتر میفروشند و هم محصولات خود در داخل را.
💡اگر میخواهیم تولید جان بگیرد، راهش افزایش ارزش پول ملی است تا مردم قدرت خرید پیدا کنند و بازار داخل رونق بگیرد.
وقتی ارز پایین بیاید، قیمت مواد اولیه و قیمت تمامشدۀ محصول داخلی پایین میآید و میتواند در بازارهای جهانی رقابت کند، لذا انگیزۀ افزایش صادرات پیدا میکند.
💡بارها فریاد زدهام و باز تکرار میکنم، پروژۀ شبکه نفوذ در جریان این جنگ اقتصادی کاملاً روشن است: «ایجاد یک طبقۀ اُلیگارشی غربگرای مسلط بر منابع ایران که قدرت خرید مردم و تولید را نابود و دولت را فقیر و ضعیف کنند تا صادرات مواد خام از ایران تسهیل و تشدید شود»
💡امروز ما فقط و فقط در صنایع پاییندست پتروشیمی ۷۰ درصد ظرفیت خالی داریم و نیاز به سرمایه گذاری برای تولید هم نداریم.
همه چیز آماده است، اما گرانی مواد اولیه از یک سو و محرومیت از بازار داخلی به دلیل فقدان قدرت خرید مردم از سوی دیگر، تولید را دچار رکود کرده است. بر اساس مطالعات دقیق انجام شده، اگر مواد پتروشیمی داخلی به قیمت مناسب به تولیدکنندگان پایین دست فروخته شود تا بتوانند در بازارهای جهانی رقابت کنند، حداقل سه برابر ارزی که پتروشیمیهای خامفروش با صادرات به دست میآورند، برای کشور ارزآوری خواهند داشت.
متن کامل را میتوانید در لینک زیر مطالعه فرمایید.
https://www.javanonline.ir/fa/news/1193487/
سخنرانی تاریخی رهبر حکیم انقلاب اسلامی در کنفرانس بینالمللی حمایت از انتفاضه فلسطین که اردیبهشت ۱۳۸۰ برگزار شد، حاوی نکات ارزندهای است و فراوان به کار امروز میآید.
خوب است دولت برای برگزاری کنفرانس مشابهی در این ایام برنامهریزی کند.
https://farsi.khamenei.ir/speech-content?id=3061
noormags-وعده_نزدیکی_قله_نغمه_لالایی_نیست-2064903.pdf
471.4K
✨وعده نزدیکی قله نغمه لالایی نیست
این یادداشت در شماره مهرماه ۱۴۰۲ مجله پاسدار اسلام منتشر شده است.
@syjebraily
✨وعده نزدیکی قله نغمه لالایی نیست
چکیده مقاله منتشر شده در مجله پاسدار اسلام
🔸مسیری کـه از امـروز تا قـله بـاقی مـانده و باید پیمود، نصب نرمافزار اسلامی روی سـختافزارهایی اسـت که در این مدت به دست آوردهایم. در این گردنه پایانی، باید در اقتصاد، فـرهنگ، روابـط خارجی، روابط اجتماعی و... نسخههای نرمافزاری دشـمن را از روی سختافزارهای خود حذف و نـسخههای اسـلامی را جایگزین کنیم. چه، اگر روی سـخت افزارهای خود، نظامات فکری منبعث از تمدن غرب را نصب کنیم، خروجیاش، بلاتردید یک انـسان مـطلوب غربی خواهد بود، نه یـک انـسان مـطلوب اسلامی.
🔸این امـر، بـلاتردید یکی از مظاهر اساسی جـهاد کـبیر و عدم اطاعت از کافران است. بهویژه اینکه نسخه دشمن، لباس علم پوشیده و معالاسف از زبان دوسـت جـاهل نیز بیان میشود. امروز البته مـنبع صـدور این نـسخهها نـیز تـضعیف شده است. نسخههای فـرهنگی-اقتصادی غربی، شعاعی از سلطه جهانی آمریکاست. آن منبع شعله تضعیف و شعاعهایش کمنور و بیرمق شدهاند. امروز ایـدئولوژی لیـبرال-دموکراسی به شکل بیسابقهای دچار بـحران جـذابیت و کـارآمدی اسـت و ایـن، فرصت بینظیری اسـت کـه انقلاب اسلامی نسخه خود را مسلط سازد. امروز، در این گردنه آخر، باید به اقتصاد و فرهنگ و نظام بـهداشت و درمـان و آمـوزش نئولیبرال «نه» گفت و با جدیت و قدرت و تـلاش خـستگی نـاپذیر، نـسخه هـای ایـرانی-اسلامی را پیاده کرد.
🔸به تعبیر دقیق حضرت آقا، «استقلال یعنی آزادی در ابعاد یک ملت.» ما مسیر سخت و دشواری را برای رسیدن به استقلال سختافزاری پیموده ایم. امروز باید گـامهای آخر را محکمتر و شجاعانهتر و امیدوارانهتر برداریم که به استقلال نرمافزاری نیز برسیم و طعم شیرین آزادی را بچشیم. وقتی به قله رسیدیم و آزاد شدیم، مهیای پرواز خواهیم بود.
🔸حـرکت به سمت قله، یک حرکت اتوبوسی نیست. این طور نیست که ما روی صندلیهای گرم و نرم چرت بزنیم و راننده ما را به قله برساند. فتح قله یک اقدام جمعی است. هـمه بـاید حرکت کنند و با طناب وحدت به هم متصل باشند و لغزش افراد، در اراده جمع محو شود. تک تک ما مسئولیم و باید گامهایی را که بر عـهده مـاست، با قدرت برداریم. وعده نـزدیکی قـله، نغمه لالایی نیست.
▫️متن کامل این مقاله را میتوانید از اینجا دریافت و مطالعه فرمائید.
@syjebraily
هیچ رانتی در کشور با #رانت_گرانی_ارز قابل قیاس نیست. هرچه ارز گرانتر شود، سود ریالی این رانتخواران بالا میرود.
رانتخواران ارز گران، دو دستهاند: اول صاحبان ارز، دوم دلاریفروشان.
قربانیان ارز گران نیز دو دستهاند: اول مردم، دوم نظام.
#نه_به_نئولیبرالیسم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این صحبتهای دردناک معاون وزیر صمت را بشنوید.
میگوید فولاد ایرانی به تولید کننده ایرانی گرانتر از تولیدکننده خارجی فروخته میشود. چرا؟ چون به قیمتهای جهانی و دلاری و بر اساس مکانیسم حراج در بورس کالا فروخته میشود.
میدانید معنای این چیست؟ معنای این وضع، نابودی تولید ایرانی است، ناتوان شدن تولید ایرانی برای رقابت با تولید خارجی در داخل خاک ایران است.
میگوید سود در پایین دست، یعنی جایی که اشتغال است، جایی که ارزش افزوده زیاد است، باوجود ۷ برابر شدن تولید، زیر ۱۰ درصد است، اما صنایع بالادست، یعنی فولادیها و پتروشیمیها، ۸۰ درصد سود میکنند. میدانید این یعنی چه؟ یعنی گرایش کشور به خامفروشی، گرایش به تکمحصولی شدن اقتصاد.
ریشه مشکلات معیشتی مردم را در جای دیگر جستجو نکنید. در برجام و غیربرجام جستجو نکنید. همه تحریمها هم برداشته شود، اما این سازکارهای معیشتسوز و نابرابریساز نئولیبرال که هزینه ملت را دلاری کرده و درآمدشان را ریالی نگه داشته، برچیده نشود، اقتصاد ما بهبود نخواهد یافت.
سرمقاله اخیرم در روزنامه جوان را که روایت این مصیبت است، بخوانید.
https://www.javanonline.ir/fa/news/1193487/
هدایت شده از خبرگزاری ایسنا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #ویدیو/ جهان اسلام حمله زمینی به غزه را تحمل نمیکند
🔷یاسر جبرائیلی، رئیس مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی اجرای سیاستهای کلی نظام در گفتوگویی با RT گفت: بایدن و مکرون حمله زمینی به غزه را یک «اشتباه» خواندهاند.
🔷جهان اسلام حمله زمینی را تحمل نمیکند. چنان اشتباهی میتواند دیگر نیروهای ضدصهیونیستی در منطقه را فعال کند.
🔷در صورت حمله زمینی، رژیم صهیونیستی باید خود را برای جنگیدن در چند جبهه آماده کند و نمیتواند چون فاقد عمق استراتژیک است.
isna.ir/xdPRjm
@isna24
اگر کاری که حماس انجام داد بهانه ای برای #نسل_کشی_غزه است، اسرائیل چه بهایی باید برای این نسل کشی بپردازد؟
فلسطینی ها خواهان بازپس گیری سرزمین خود هستند. صهیونیست ها می خواهند به اشغال خود ادامه دهند. کدام طرف متجاوز است؟
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فکاهیات اقتصاد ایران
به بازارگردان دستور و تسهیلات خرید سهام میدهند
شرکتها مجوز مییابند سهام خودشان را بخرند
به مردم تسهیلات خرید سهام میدهند
به صندوق توسعه ملی دستور خرید سهام میدهند
هیچ کدام اقتصاد دستوری نیست
ولی اگر بگوییم قیمت فولاد و سیمان را مدیریت کنید تا تأمین نیازهای ضروری مردم مثل مسکن و توسعه زیربناهای کشور مختل نشود، سخنی غیرعلمی در چارچوب اقتصاد دستوری و خلاف تمامی اصول حاکم بر اخلاق و توسعه است. #بورس
https://eitaa.com/DrRezaGholami
هدایت شده از اقتصاد ملی • علی نیکوکار
♻️#چرخه_باطل
گران فروشی مواداولیه داخلی با نرخ دلار به صنایع پایین دست
⬇️
افزایش هزینه های تولید وقیمت تمام شده کالا وتقاضای تسهیلات تولیدی
⬇️
کاهش سود و تعطیلی صنایع داخلی+بیکاری
⬇️
نیاز به واردات کالا جهت تنظیم بازار
⬇️
افزایش مصارف ارزی و قیمت ارز
⬇️
و دوباره افزایش مجدد قیمت مواد اولیه با نرخ دلار
🇮🇷 @NationalEconomy
هدایت شده از حکمرانی اقتصادی|محمد طاهر رحیمی
⚠️«حکایت تلخ بورس ایران»
🔖هر «ابزار تامین مالیِ بخش حقیقیِ اقتصاد»
از عرضهاولیه تا بازار اوراق و حتی اوراقگام را سرکوب میکند.
🔖منابع فرانسلی را به بازارثانویه سهام تزریق میکند؛ تا در یک «بازی جمع صفر» سفتهبازان از ضرر مردم سود کنند؛ به این ابتذال هم «سرمایهگذاری» میگوید
🔖سهامداران عدالت(که سهامشان هم برای حفظ شاخص همین سفتهبازان از دسترس خارج شدهاست) را به نام معاملهگران بورس فاکتور و با اسم رمز دروغین «اعضای ۵۰ میلیونی بازار» دولت را دچار هراسمالی میکند که با رانتدهیهای متواتر مداما این بازی جمع صفر را تشدید کند، رانتهایی از اعطای «معافیتهای مالیاتی تا مدیریت قیمت مواد اولیه در بورس کالا» به شرکتهای شاخصسازِ! خامفروش.
🔖با هوچیگری هر سیاست ثباتزا مخصوصا در حوزه ارز را هم رانت مینامد،
⛔️این نتیجه طبیعی اعطای صندلیهای تصمیمسازی بورس به سفتهبازها و سیگنالفروشها است.
📍کانال ایتا:
https://eitaa.com/economics_finance
📍کانال تلگرام:
https://t.me/Economics_Finance_T
📍صفحه توئیتر:
https://twitter.com/taherrahimi68
راه حلّ واقعی این است که یک ملت خودش باشد؛ با مغزِ خودش فکر کند؛ با چشمِ خودش ببیند؛ با اراده خودش انتخاب کند؛ آنچه را هم انتخاب میکند، چیزی باشد که برایش مفید است. ما باید با حفظ تمدّنمان، با دست و بازوی خود کار کنیم و فقط ترجمه، کارِ منحصر ما نباشد. بعضی افراد، حتّی فکر را هم ترجمه شده قبول میکنند؛ حاضر نیستند آن را با معیارها بسنجند؛ میگویند چون فلان روانشناس یا فلان جامعهشناس یا فلان اقتصاددان اینطور گفته و این فرمول را داده، دیگر بروبرگرد ندارد. اگر کسی برخلاف او حرف زد، مثل اینکه کفر گفته است! چهار صباح دیگر آنها از حرف خودشان بر میگردند و حرف دیگری میزنند؛ باز این آقا همان حرف دوم آنها را بدون تحلیل قبول میکند! برای یک کشور، این بدبختی است. راه حلّ واقعی این است که یک ملت با دست خود، کار کند؛ برای خود، کار کند؛ با فکر و مغزِ خود بیندیشد و اجتهاد کند و با ابتکار خود پیش برود؛ ضمن اینکه از همه تجارب هم استفاده کند| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
✨رقابت چه زمانی موجب افزایش کیفیت میشود؟
وزیر صمت دولت سیزدهم خبر داده است که برای ایجاد رقابت و افزایش کیفیت محصولات، واردات لوازم خانگی آزاد خواهد شد.
یکی از تجویزهای اقتصاد متعارف برای افزایش کیفیت محصولات، ایجاد رقابت است. میگویند مرزهای تجاری اگر برداشته شود و تولیدکنندگان داخلی و خارجی با یکدیگر رقابت کنند، طبیعتا چون مصرفکنندگان کالای باکیفیت را انتخاب خواهند کرد، تولیدکنندگان یا باید کیفیت را افزایش دهند، یا از بازار خارج شوند.
منطق حاکم بر این ایده، کاملا صحیح است. اما سوال باید کرد که آیا این معادله که نتیجه رقابت، فشار بازار روی تولیدکننده برای ارتقای کیفیت است، همواره صادق است؟ پاسخ منفی است. رقابت تنها و تنها زمانی منجر به افزایش کیفیت میشود که تمامی تولیدکنندگان دسترسی یکسانی به عوامل تولید- به ویژه فناوری- داشته باشند. اگر یک تولیدکننده خارجی که دسترسیهای آزاد به فناوری دارد، در رقابت با یک تولیدکننده داخلی محروم از فناوری قرار گیرد، فشار بازار به هیچ وجه موجب ارتقای کیفیت تولید داخلی نخواهد شد. نتیجه این رقابت، حذف تولیدکننده داخلی از بازار و وابستگی کشور به واردات است. چون اینجا دیگر نهتنها کیفیت تحت اختیار و اراده تولیدکننده نیست، بلکه او از فناوری ضروری نیز محروم است. لذا رقابت منجر به کیفیت، زمانی معنی پیدا میکند که تولیدکنندگان رقیب، دسترسی برابر به عوامل تولید داشته باشند.
کسانی که در شرایط نابرابر، رقابت را تجویز میکنند، به خوبی میدانند که نتیجه این رقابت نابرابر افزایش کیفیت نیست، حذف تولیدکننده داخلی است.
اینجاست که دولت باید سیاستی هوشمندانه اتخاذ کند. در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی و خارجی دسترسی یکسان به فناوری دارند، اجازه رقابت داده شود تا کیفیت افزایش و قیمت کاهش یابد. اما در صنایعی که تولیدکنندگان داخلی از فناوریهای روز محروماند، از محل منابع عمومی برای تحصیل فناوری روز هزینه نماید.
عمده تولیدکنندگان کالاهای مصرفی، خودشان مصرفکننده فناوریهایی هستند که در سطح ملی و با صرف منابع عمومی به دست آمدهاند. مثلاً همین گوشی آیفون را که میبینید، محصول نبوغ استیو جابز نیست! فناوریهای به کار رفته در این محصول، در نتیجه هزینه ارقام هنگفتی از منابع عمومی آمریکا و از جیب مالیاتدهندگان آمریکایی به دست آمده و عمدتا با تعریف پروژههایی در وزارت انرژی و وزارت دفاع آمریکا نیز به دست آمدهاند. فناوری باطری لیتیومی را مگر اپل توسعه داده است؟ مگر جیپیاس یا صفحات لمسی دستاورد اپل است؟ عمده اینها در صنایع دفاعی و انرژی آمریکا توسعه دادهشدهاند. لذا شما باید برای تحصیل فناوری پروژه ملی تعریف کنید، دانشمندان دراینباره کار کنند. شما میدانید بسیاری از فناوریهای تحصیل شده در دنیا در معرض جاسوسی صنعتی هستند. اخیرا اتحادیه اروپا اعلام کرد که یکی از معضلاتش، سرقت فناوری توسط چینیهاست. میخواهم بگویم فناوری همیشه هم تحصیل نمیشود، گاهی با جاسوسی فناوری به دست میآید! فناوری که به دست آمد، بعد اپل هم تولید میشود. این را در پرانتز عرض کنم که حقیقتا سادهاندیشانهتر از این نمیتوان برای اقتصاد نسخه پیچید که واردات را آزاد کنیم تا در اثر رقابت، صنعت توسعه بیابد.
سوال اینجاست که آیا تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی و کرهای، دسترسی یکسان به فناوری دارند؟ پاسخ مع الاسف خیر است.
ممکن است کسانی بگویند اشکالی ندارد که صنایعی که در آنها مزیت نداریم، در اثر رقابت تعطیل شود. این یک بحث دیگر است و نباید ریاکارانه تحت پوشش "رقابت برای کیفیت" مطرح شود. در جای دیگر بحث کردهام که بسیاری از مزیتها، طبیعی و خدادادی نیست که بهسادگی بگوئیم نداریم و از آن عبور کنیم. مزیت، اکتسابی است و باید برای رسیدن به آن، تلاش کرد چنانکه دیگران تلاش کردهاند. اگر مزیت کسب نکنیم، و در کسب مزیتها از دیگران عقب بمانیم، اساسا کالاهایی برای صادرات و کسب درآمد ارزی نخواهیم داشت که آن ارز را صرف واردات کالاهای با کیفیت خارجی کنیم.
اگر به بند ۳ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توجه کنید، بر "رقابت بین مناطق و استانها" تاکید شده است. چنین رقابتی، بلاتردید منجر به ارتقای کیفیت میشود چرا که دولت در چارچوب مرزهای سرزمینی، میتواند برای تولیدکنندگان داخلی، دسترسی برابری در عوامل تولید فراهم کند.
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با مدل قیمتگذاری جهانی انرژی، اگر نفت با بنزین خارج از کشور تهاتر شود منافع ملی بیشتر تأمین می شود. یعنی در مدل کژکارکرد یارانه پنهان انرژی، اقتصاد ایران در شرایط وابستگی قرار می گیرد. مزیتی که می توانست اهرم اقتصاد کشور شود علیه اقتصاد کشور کار می کند،
ببینید...
@hemmatgholizadeh
وقتی هزینههای نیروی انسانی را جهانی/دلاری کرده اما دستمزدش را بومی/ریالی نگه داشتهایم، یعنی سیاست اعمالی ما کوچ دادن اجباری نیروی انسانی است؛ شعار اعلامیمان هرچه میخواهد باشد.
#نه_به_نئولیبرالیسم