📌 منظور این نبوده که وضع ما بهتر از آمریکاست! جماعتی بر طبل میکوبند که علت تلفات در جادهها کیفیت خودروهاست. به هر رطب و یابسی متوسلاند تا تولید نابود شده و خامفروشی و واردات رونق یابد.
مراد این بود که خیال نکنید اگر خودروسازی را تعطیل کرده و واردکننده مطلق شدیم، تلفات صفر میشود.
@syjebraily
هدایت شده از حسین زمانی میقان
بحث خودرو داغ است! اهل تحقیق درباره چند پرسش، تامل کنند:
۱- چند درصد از تلفات تصادفات مربوط به موتورسیکلت است؟
۲- چند درصد جادهها؟
۳- چند درصد رانندگی نامطمئن؟
۴- چند درصد ایمنی خودروها؟
۵- واردات جایگزین تولید شود، تلفات صفر میشود؟
مراقب باشیم لابی واردات خودرو، از ما سرباز نسازد.
@hzamanim
🔴 از تویوپت تا لکسوس!
▫️سیدیاسر جبرائیلی
🔹 سال ۱۹۳۹ میلادی، ژاپن دو شرکت خودروساز آمریکایی جنرال موتورز(GM) و فورد(Ford) را که در این کشور خودرو تولید میکردند، از خاک خود بیرون کرد تا صنعت خودروی ملی ایجاد کند. ژاپنیها میدانستند که هیچ کشوری از نظر صنعتی به هیچ جایی نمیرسد مگر اینکه یک صنعت خودروی پیشرفته داشته باشد.
🔸 و میدانستند که تا خودروساز خارجی در کشورشان حضور دارد، خبری از صنعت خودروی ملی نخواهد بود.
پس از شانزده سال حمایت تمام قد دولتی و صرف هزینههای سنگین، شرکت تویودا (تویوتای فعلی) سال ۱۹۵۵ نخستین خودروی خود با نام تویوپت را تولید کرد.
✅ این خودرو اما تبدیل به نماد سرخوردگی صنعتی مردم ژاپن شد. به آمریکا صادر شد، اما آمریکایی ها آن را عودت دادند. ۲۵ سال گذشت و صنعت خودروی ژاپن به جایی نرسید. کار به جایی رسید که منتقدان صنعت خودروی ملی، خواهان بازگشت خودروسازان خارجی شدند.
🔹 اما این گفتمان نتوانست غالب شود و با همت مردم و مسئولان، گفتمان تولید ملی همچنان به مسیر طاقت فرسای خود ادامه داد.
اگر امروز میبینیم که شرکت تویوتا برند برتر خودروسازی جهان است، باید بدانیم این موفقیت نه از طریق مشارکت با فورد و جنرال موتورز به دست آمده و نه یک شبه حاصل شده است.
🔸 تویوتا مسیری طولانی برای رسیدن به این نقطه پیموده است.
خودروسازی در کشور ما به همان مرضی دچار است که زمانی خودروسازی ژاپن گرفتار بود. آنها فورد زده بودند، ما پژو زدهایم! آنها از شر بیگانه خلاص شدند و ۶۰ سال بعد لکسوس را تولید کردند.
✅ یک تصور غلط درباره صنعت خودروی ایران وجود دارد و آن اینکه "خودروسازان ما تحت حمایت شدید دولت هستند و انحصار دارند". این گزاره از اساس اشتباه است و آن را باید به این شکل اصلاح کرد: "خودروسازان فرانسوی و مشخصا پژو-سیتروئن و رنو تحت حمایت شدید دولت ایران هستند و انحصار دارند".
🔹 امتیازات متعددی چون انحصار و... که تصور میشود برای خودروسازان ایرانی وجود داشته، در واقع برای خودروسازان فرانسوی بوده است.
خودروسازان ما خودرو نساختهاند. خودروی فرانسوی را برای فرانسویها سر هم کرده و به ایرانیها فروختهاند. یا پندار بسیاری این است که پراید، خودروی ایرانی است! در حالیکه پراید، یک خودروی کرهای و محصول شرکت کیا است!
🔸 یکی دو سال پیش برای بازدید از خط تولید یک شرکت خودروسازی رفته بودم. مسئول یکی از خطوط مونتاژ میگفت قطعات ما در گمرک گیر کرده است. گفتم چرا؟ گفت چون روی تمام قطعات وارداتی، آرم یک قطعهساز داخلی حک شده و گمرک میگوید این چجور کالای داخلی است که دارد وارد میشود؟!
✅ مشکل دیگر صنعت خودروی ما، همین مافیای قطعهسازی است که در واقع واردکننده قطعات و مونتاژ کار است، اما خود را تولیدکننده جا زده است. در یک کلام، ما خودروسازی نداریم، در یک سطح مونتاژ قطعات داریم، در سطحی دیگر، مونتاژ خودرو.
🔹 این مسئله نه در سطح ایران خودرو و سایپا قابل حل است، نه حتی در سطح وزارت صمت. مسئله، یک مسئله ملی است و بسیج همه ظرفیتهای علمی، دانشگاهی، صنعت دفاعی(سرریز فناوریهای تحصیل شده در صنایع دفاع) و... را میطلبد و این اقدام فرابخشی، صرفا با فرماندهی شخص رئیسجمهور ممکن است.
🔸 ما اگر از شر مونتاژکاری خلاص شویم و عزم تولید کنیم، یقین بدانیم در مدتی بسیار کوتاهتر مسیر پیشرفت این صنعت را خواهیم پیمود. جایی که ما امروز قرار داریم، به قله بسیار نزدیک تر از جایی است که ژاپن در آن روزها قرار داشت.
✅ پیشرفت، صبر و تلاش و هزینه و مجاهدت میخواهد. با مصرف کردن خودروی خارجی از محل صادرات نفت یا با مونتاژ پژو و رنو ما هرگز طعم شیرین پیشرفت را نخواهیم چشید. لیبرالهای ایرانی که مخالف تولید داخلیاند، از پیشرفت فقط خوشگذرانی با پول نفت و تولید بیگانه را میفهمند.
🔹 ما همچون ژاپن که فورد و جنرال موتورز را بیرون کرد، پژو و رنو را بیرون نکردیم. به ما وعده خودروساز شدن با مشارکت خارجی را دادند، اما وابسته و عقبمانده نگهمان داشتند. الحمدلله که با تحریمها فرانسویها از ایران رفتند. من معتقدم خودروسازی ایران پس از خروج فرانسویها از ایران تازه متولد شده است. کاش صبر و ارادهای که در مسئولان و مردم ژاپن بود، برای پیمودن مسیر پیشرفت در مردم و مسئولان ما هم به وجود آید.
💢 مردم ما هم دلسوزند، هم صبور، هم فهیم. اگر این عزم را در مسئولان کشور ببینند، اگر بسیج ظرفیتها و ارادهها را ببینند، اگر پیش روی آنها چشمانداز دقیقی ترسیم شده و زمانبندی مشخصی پیش چشمشان باشد، شک نکنیم برای پیشرفت خودروسازی ایران از هیچ کمکی دریغ نمیکنند.
@syjebraily
📌دشمن یکی است، جبهه دوتاست.
در جبهه نظامی مرزها روشن است، در جبهه اقتصادی مبهم و تار. در اولی پیروز شدهایم، در دومی سرزمینمان در اشغال است. گاهی یک تلنگر، بیدارمان میکند و به جایی که ایستادهایم شک میکنیم، اما دشمن به سرعت هوا را غبارآلود میکند و میپنداریم در جبهه حق هستیم.
🔻کسی حق ندارد به فکر پیچیدن نسخه #دنیای_اقتصاد باشد!
حق تذکر دادن هم ندارید. اینها باید بابت اینکه صادقانه تابلوی آمریکا را بالای سر گرفتهاند، تشویق هم بشوند.
امروز این شما هستید که باید از خواب غفلت بیدار شوید و به نسخههای اقتصادی که این پایگاه دشمن برای شما میپیچد، عمل نکنید.
@syjebraily
2117803776_1479195891.pdf
1.16M
بیانیه تبیینی جمعی از شاگردان مکتب امام خمینی (رحمه الله علیه) به مناسبت هفتمین روز شهادت زائران حاج قاسم سلیمانی
@syjebraily
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فکاهیات اقتصاد ایران
من: جلوی روزانه صدها تریلر کالای قاچاق را بگیرید تا فشار بر بازار #ارز کم شود.
اون: این نمیشود. باید انتظارات را کنترل کنیم.
من: صدها تریلر 15 متری، در جادههای دوربین دار، با بارنامه رو نمیتوانید کنترل کنید، میخواهيد جلوی انتظارات را بگیرید؟
@DrRezaGholami
هدایت شده از حاج مهدی سلحشور
📝 دنیای اقتصاد یعنی دنیای اصالت سرمایه، یعنی مدل سرمایه داری غرب با یقه های بسته و دیپلماتیک به جای کراوات های رنگین
▫️یعنی امثال "سرای ایرانی" ها که تا سالها چنان خانوادهها را مقروض اقساط رنگارنگ کند که کسی حتی جرات فکر کردن به فرزند جدید را هم نداشته باشد و کمر اصناف خرده فروش مردم پایه را بشکند...
▫️یعنی دنیایی که چشم دیدن یک امتیاز به مادران خالق جمعیتِ رو به پیری ما را هم ندارد.
آری این است اقتصاد دنیای امروز ما...
🔗 لینک توییت | 🔗 لینک ویراستی
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
یادداشت اخیر بنده:
"به نام تثبیت به کام مدیریت شناور"
... اینکه بانک مرکزی با سیاست تثبیت آغاز کرد، ولی به مدیریت شناور و نهایتاً رهاسازی بازار #ارز روی آورد، نشان میدهد نقش ذینفعان در بازار ارز بسیار زیاد است و ابتکار عمل در اختیار بانک مرکزی نیست.
در این یادداشت نشان دادم که بانک مرکزی هیچ تعهدی به تثبیت نداشته و ندارد. متن کامل را اینجا بخوانید👇
https://bzna.ir/000T4B
@DrRezaGholami
کتاب «الغارات» نوشتۀ «ابراهیم بن محمد ثقفی کوفی» را حتما بخوانید.
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💢 جهانیسازی (دلاریسازی) قیمتهای مواد اولیه در داخل کشور، دولت را ضعیف، ملت را فقیر و هزینههای تولید را سرسام آور کرده است.
🔻 تنها برندگان این وضع، خامفروشان و دلاریفروشان هستند.
@syjebraily
💢ما با نظام سوسیالیستی هم فاصله داریم.
نظام سوسیالیستی، فرصت را از مردم میگیرد؛ ابتکار و میدان را میگیرد؛ کار و تولید و ثروت و ابزار تولید و منابع عمده سرمایه و تولید را در دولت متمرکز، و به آن متعلّق میکند.
این، غلط اندر غلط است.
رهبر حکیم انقلاب اسلامی
@syjebraily
اگرچه همه مشکلات را نمیشود به گردن آمریکا انداخت اما بسیاری از مشکلات ما از آمریکا است و بقیه مشکلات ما هم به گردن تحصیلکردههای آمریکا، آمریکاگرایان، معقتدین به لیبرالیسم اقتصادی و خودباختههایی است که به درمانهای بانک جهانی و نسخههای صندوق بینالمللی پول اعتماد دارند| برشی از آخرین سخنرانی مرحوم حاج احمد خمینی در نقد سیاستهای اقتصادی دولت آقای هاشمی رفسنجانی، اسفند ۱۳۷۳
@syjebraily
انا لله و انا الیه راجعون
امروز استاد گرانقدرم پرفسور کریم مجتهدی، چهره ماندگار فلسفه ایران، چشم از جهان فروبست.
ضمن عرض تسلیت به جامعه علمی کشور، از خدای متعال برای ایشان علو درجات را مسئلت دارم.
@syjebraily
💢دوران این شعبدهبازیها به پایان رسیده است. تاریخ مصرف متوسل شدن به «دلار گران» برای ارزاننمایی و سپس گرانسازی #بنزین در ایران تمام شده است.
🔻پیشنهاد میکنم همان خط جدید و جذاب #ناترازی را دنبال کنید که هنوز ظرفیت استحمارکنندگیاش تخیله نشده و میتواند مدتی به کار گرانسازی بیاید!
@syjebraily
آکسفام: پنج ابرثروتمند داراییهاشان را دو برابر کردند، پنج میلیارد نفر فقیرتر شدند
خیریه بینالمللی «آکسفام» میگوید اگر همین روند ادامه یابد طی یک دهه شاهد ظهور اولین تریلیونر جهان خواهیم بود اما ریشهکنی فقر دستکم ۲۲۹ سال زمان میبرد.
همزمان با برگزاری مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، سازمان امدادی و خیریه بینالمللی «آکسفام» در گزارشی میگوید میلیاردرهای جهان از سال ۲۰۲۰ تاکنون، در مجموع ۳,۳ تریلیون دلار پولدارتر شدهاند.
اجلاس داووس محل گردهمآیی سالانه رهبران سیاسی، مدیران و برنامهریزان اقتصادی و ثروتمندترین سرمایهداران دنیاست. آکسفام، بنا به سنت خود، هر سال پیش از نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گزارشی سالانه درباره نابرابری منتشر میکند.
این گزارش با اشاره به دوبرابر شدن ثروت پنج میلیاردر، نسبت به قدرت بیمهار شرکتها و سرکردگان تجاری و اقتصادی جهان هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری الجزیره، آکسفام در گزارشی که روز دوشنبه ۱۵ ژانویه / ۲۵ دی منتشر کرده است میگوید مجموع ثروت پنج فرد ثروتمند، پس از رشد داراییشان با نرخ ۱۴ میلیون دلار در ساعت در طول چهار سال گذشته، به ۸۶۹ میلیارد دلار رسیده است.
این گزارش بر اساس منابع دادههای مختلف از گزارشهای سازمان بینالمللی کار (ILO) و بانک جهانی تا لیست سالانه ثروتمندان فوربس نوشته شده است.
این پنج اَبَرثروتمند برنارد آرنو مدیرعامل LVMH (تولیدکننده کالاهای لوکس)، جف بزوس، مدیرعامل شرکت آمازون، وارن بافت، سرمایهگذار بزرگ آمریکایی، لری الیسون از شرکت Oracle و ایلان ماسک از شرکت تسلا هستند.
در برابر رشد حجم داراییهای این پنج نفر، پنج میلیارد نفر در همین دوره فقیرتر شدهاند.
در این گزارش همچنین آمده است که میلیاردرهای دنیا در مجموع ۳,۳ تریلیون دلار از سال ۲۰۲۰ ثروتمندتر شدهاند، و هر میلیاردر به طور میانگین از هر ۱۰ شرکت بزرگ دنیا، هفت شرکت را اداره میکند.
بر این اساس، آکسفام میگوید اگر شرایط همینگونه ادامه یابد، طی یک دهه شاهد ظهور اولین تریلیونر تاریخ جهان خواهیم بود، در حالیکه فقر تا ۲۲۹ سال دیگر هم ریشهکن نخواهد شد.
ماکس لاوسون، مدیر بخش سیاستگذاری نابرابری در آکسفام، در گفتوگو با خبرگزاری رویترز میگوید:
آنچه ما بهیقین میدانیم این است که نظام افراطی سرمایهداری سهامدارمحور امروز، که بازگشت سرمایه فزاینده برای سهامداران ثروتمندان را بالاتر از هر هدف دیگری میگذارد، عامل نابرابری است.
آمیتاب بهار، مدیر اجرایی موقت آکسفام در بیانیهای که همراه با گزارش منتشر شده، با بیان اینکه هیچکس نباید یک میلیارد دلار داشته باشد، میگوید:
ما شاهد سرآغازهای یک دهه شکاف هستیم که در آن میلیاردها نفر بار امواج شوک اقتصادی پاندمی، تورم و جنگ را بر دوش میکشند، در حالیکه ثروت میلیاردها رشد میکند. این نابرابری هیچ تصادفی نیست؛ طبقه میلیاردر دارند تضمین میکنند که شرکتها، به زیان همگان، ثروت بیشتری به آن طبقه منتقل کند.
بهار در ادامه میافزاید:
قدرت افسارگسیخته شرکتها و انحصارها یک ماشین تولیدکننده نابرابری است: شرکتها از طریق اخراج کارگران، دور زدن مالیات، خصوصیکردن دولت و تحریک گسیختگی اقلیمی دارند ثروت بیپایان را به مالکان اَبَرثروتمند خود کانالیزه میکنند. اما آنها قدرت را نیز دارند کانالیزه میکنند، امری که دموکراسیها و حقوق ما را زیر پا میگذارد.
آکسفام میگوید شرکتها نسبت به دهههای پیشین به میزان یکسوم کمتر مالیات میدهند، که نتیجه لابیگری و «جنگ علیه مالیات» بوده و دولتها را از منابع مالی لازم برای نفعرساندن به فقیرترین بخشهای جامعه محروم کرده است.
این سازمان خیریه میگوید دولتها باید برای دریافتی مدیران عامل سقف تعیین کنند، انحصارهای خصوصی را بشکنند و سیاست مالیات بر ثروت اعمال کنند تا به این ترتیب سالانه ۱,۸ تریلیون دلار درآمد داشته باشند.
به گفته بهار:
ما شاهد داریم. ما تاریخ را میشناسیم. قدرت عمومی میتواند قدرت شرکتها و نابرابری را مهار کند – از طریق شکلدادن به بازار به نحوی منصفانهتر و رها از کنترل میلیاردرها. دولتها باید برای شکستن انحصارها، قدرتافزایی کارگران، مالیات گرفتن از سود کلان شرکتها و حیاتیتر از همه، سرمایهگذاری برای عصر جدیدی از کالاها و خدمات عمومی مداخله کنند.
https://oi-files-d8-prod.s3.eu-west-2.amazonaws.com/s3fs-public/2024-01/Davos%202024%20Report-%20English.pdf
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
همانها که در نگاه امنیتی میگفتند، زمانه زمان موشک نیست، زمان گفتگو است،
همانها در اقتصاد میگویند زمانه زمان مداخله، نظارت و برخورد نیست، زمان کار علمی (مکانیزم قیمت و بازار) است!!! آن هم برای کشوری که در جنگ اقتصادی است!!
لیبرال در هر جبههای وارد میشود، وضعیت زبونی میگیرد.
@DrRezaGholami
📍حداقل حقوق در آمریکا ساعتی ۷.۲۵ دلار است که با همین "دلار ارزان نگه داشته شده" میشود ۳۷۷ هزار تومان. اما حداقل حقوق در ایران ساعتی ۲۴ هزار تومان است.
🔻شاید تصور کنید کارگر در آمریکا گرانتر است، اما واقعیت این است که دستمزد کارگر ایرانی سرکوب شده و ارزان نگه داشته شده است!
@syjebraily
📌بازخوانی| نئولیبرالیسم پیش از توسعه مانع توسعه، و پس از توسعه عامل شکاف طبقاتی است.
🔻گفت و گوی روزنامه قدس با سید یاسر جبرائیلی
🌐 لینک مطالعه
@syjebraily
هدایت شده از KHAMENEI.IR
📢 پیام تسلیت رهبر انقلاب اسلامی در پی درگذشت فیلسوف غربشناس دکتر کریم مجتهدی
✍️ حضرت آیتالله خامنهای در پیامی، درگذشت فیلسوف غربشناس دکتر کریم مجتهدی را به جامعهی دانشگاهی ایران، شاگردان و خاندان ایشان تسلیت گفتند.
متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به شرح زیر است:
✏️ بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت استاد دانشمند جناب آقای دکتر کریم مجتهدی رحمةاللهعلیه را به جامعهی دانشگاهی کشور و شاگردان فرزانهی ایشان و خاندان مجتهدی تبریز تسلیت عرض میکنم.
دانش عمیق، نگاه انتقادی به فرهنگ غرب که خاستگاه تحصیلیِ او بود و تربیت شاگردان فراوان، از ویژگیهای این فیلسوف غربشناس بود.
مغفرت الهی را برای او مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۴۰۲/۱۰/۲۶
💻 Farsi.Khamenei.ir
پرفسور مجتهدی و توصیه یک کتاب برای شناخت ماهیت قدرت
مرحوم پرفسور مجتهدی معتقد بود اولین صورتبندی جامع مفهوم قدرت، توسط توسیدید(Thucydides)، مورخ شهیر یونانی انجام شد و آثار او ذهن بسیاری از فلاسفه بعد از خود را «توسیدیدی» شکل داد.
توسیدید کتابی دارد با عنوان «تاریخ جنگ پلوپونزی» که به روایت جنگهای آتن و اسپارت در یونان 500 سال قبل از میلاد مسیح(ع) پرداخته است. به توصیه استاد، در گرماگرم مذاکرات هستهای با آمریکا، غرق در این کتاب شدم و چقدر پندآموز و عبرتانگیز بود...
در بخشی از کتاب، از قضا اسپارتیها مطالباتی از آتن مطرح کرده و تهدید میکنند اگر این مطالبات را برآورده نکنید، با شما وارد #جنگ خواهیم شد. پریکلس، رهبر آتن، مردم را جمع کرده و یک سخنرانی تاریخی ارائه می کند که شاید تبیین دقیقی از ماهیت نظام بین الملل باشد که پس از گذشت بیش از 2500 سال، همچنان اعتبار خود را حفظ کرده است و توجه می طلبد:
«اسپارتیان بیشتر مایل بوده اند دعاوی را با جنگ حل و فصل کنند. اکنون نیز به عنوان حکمران و سرور نه به عنوان همردیف و برابر تظاهر میکنند و به ما فرمان میدهند که از پوتیدا دست برداریم و به آییژینا استقلال دهیم و از تصمیمی که درباره مگارا گرفته شده است چشم بپوشیم... هیچ یک از شما خیال نکند که اگر ما از تصمیم خود درباره مگارا صرف نظر نکنیم موضوعی به این کوچکی سبب بروز جنگ می شود و اگر از تصمیم خویش چشم بپوشیم جنگ موقوف می گردد... اگر برای این موضوع در برابر آنها پافشاری نکنید به تصور اینکه از ترس تسلیم شدهاید بیدرنگ موضوع مهمتری را عنوان خواهند کرد، ولی اگر دست رد بر سینه آنان بگذارید نشان خواهید داد که با شما باید همچون همقطار و مساوی خود رفتار کنند... هر ادعایی که قدرتی خارج از حق و قانون در پی داشته باشد جز قصد برده ساختن معنی دیگری نخواهد داشت… من از اشتباهات خودمان بیشتر از قصد سوء دشمن بیمناکم».
@syjebraily
✍از زندان آپارتاید به مذبح نئولیبرالیسم
🔸️در آفریقای جنوبی کسی نمیتوانست در انقلابی و مبارز بودن نلسون ماندلا تردیدی ایجاد کند. سوابق درخشان مبارزاتی او چنین اجازهای نمیداد. ماندلا ۲۷ سال را در زندانهای رژیم آپارتاید گذرانده بود و پس از آزادی در تاریخ یازدهم ژانویه ۱۹۹۰، رهبر بلامنازع جنبش استقلال طلب کشورش شد تا ملت خود را از زیر سلطه رژیم آپارتاید رهایی بخشد.
🔸️آزادی ماندلا از زندان، نماد پایان رژیم آپارتاید بود. اما کنگره ملی آفریقا به رهبری ماندلا برای اینکه رژیم حاکم، به شکل مسالمتآمیزی قدرت را واگذار کند، مذاکراتی را با فردریک دکلرک رئیس جمهور رژیم برای انتقال قدرت برگزار کرد. دکلرک در جریان مذاکرات، قدرت سیاسی را به طور کامل واگذار کرد و آپارتاید برچیده شد.
🔸️اما به موازات مذاکرات سیاسی، یک مذاکرات اقتصادی نیز در جریان بود و توجه زیادی هم جلب نمیکرد. دکلرک موفق شد با این عنوان که اقتصاد یک مسئله "فنی" است و تنها یک راه برای اداره اقتصاد وجود دارد و آن سیاستهای نئولیبرالی "اجماع واشنگتن" است، انقلابیون را متقاعد کند که طراحی پایههای اقتصادی نظام جدید را به اقتصاددانان "مستقل" رژیم حاکم، بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول بسپارند.
🔸️اینگونه بود که دولت جدید، در ریل نئولیبرالیسم قرار گرفت: الحاق آفریقای جنوبی به گات و پس از آن به سازمان تجارت جهانی را امضا و موانع واردات را برداشت. با اجرای سیاستهای صندوق بینالمللی پول، کنترل دولت از روی معاملات ارزی و ورود و خرج ارز برداشته شد و راه برای سوداگریهای ارزی و خروج سرمایه از کشور باز شد. دروازهها به روی سرمایههای خارجی گشوده شد تا بلکه خارجیها ثروت بیافرینند و تنگدستان با ریزهخواری از این ثروت، سهمی نصیبشان شود. خدمات دولتی و زیرساختهای کشور خصوصیسازی شد و داراییهای ملی که اقلیت سفید پوست تصاحب کرده بودند، مصادره نشد. آموزش مدیران نظام جدید نیز به تیمهایی از بانک جهانی سپرده شد تا نئولیبرالیسم درونیسازی شود. حتی رئیس بانک مرکزی و وزیر دارایی آپارتاید در مقام خود تثبیت شدند، چون اقتصاد یک مسئله "فنی" بود!
🔸️نتیجه این روند البته روشن بود: سال به سال به میزان فلاکت مردم آفریقای جنوبی افزوده شد. در نظام جدید ضدآپارتاید، نرخ بیکاری سیاهان دو برابر شد، دو میلیون نفر بیخانمان شدند، یک میلیون نفر از مزارع اخراج شدند، تعداد آلونکنشینها پنجاه درصد بیشتر شد، و آفریقای جنوبی به مقام نابرابرترین کشور جهان نائل آمد.
🔸️آیا ماندلا و آزادیخواهان آفریقای جنوبی طالب چنین وضعی بودند؟ هرگز. همه ماجرا این است که ماندلا و یارانش معنی "آزادی سیاسی" را خوب میفهمیدند، اما هیچ فهمی از "آزادسازی اقتصادی" نداشتند. آنها گرگهای نئولیبرال را بیش از پیش "آزاد" کردند تا سیاهان ستمدیده از آپارتاید را که مست رهایی بودند، بدرند.
@syjebraily
خانم فاطمه هاشمی خاطرهای از پدرشان نقل کردهاند مبنی بر اینکه رهبری با شروط غیرقابل اجرا، دست دولت آقای روحانی را برای رفع تحریمها بسته بودند!
شروط ۹ گانه رهبر انقلاب برای اجرای برجام را بخوانید. آیا غیر از این است که این شروط برای اطمینان از لغو تحریم و جلوگیری از وضع تحریم جدید وضع شدهاند؟ کدام یک از اینها به ضرر کشور بود؟ کدام یک از اینها مانع لغو تحریم بود؟
فقط یک گزینه میماند و آن دوگانه موشک و گفتمان است که مرحوم هاشمی فروردین ۹۵ پس از آشکار شدن اینکه دشمن قصد لغو تحریم ندارد(ماه اعتراف به تقریبا هیچ)، توییت کرد و گفت دنیای آینده دنیای موشک نیست.
بله! رهبری شرط گذاشتند و مذاکرات را محدود به برنامه هستهای کردند. اجازه برجام ۲ و ۳ و تقدیم مولفههای قدرت موشکی و قدرت منطقهای جمهوری اسلامی را در ازای وعده نسیه لغو تحریم ندادند.
این شروط نباید وضع میشد؟ شما برای تضعیف کشور و تسلیمش به آمریکا مذاکره میکردید یا رفع نگرانی و سوء تفاهم درباره برنامه هستهای و رفع تحریم؟!
جانمان به فدای رهبر حکیم و مدبری که مذاکرات هستهای را مشروط به عدم ورود به معامله مولفههای قدرت موشکی و منطقهای کرد.
@syjebraily
📌پروژه شبکه نفوذ کاملا روشن شده است: ایجاد یک طبقه الیگارشی غربگرا و مسلط بر منابع ایران، که تولید ملی را نابود، مردم و دولت را فقیر و ضعیف، و جریان صادرات مواد خام را تسهیل و تشدید کند.
@syjebraily