بیانیه تحلیلی درباره انتخابات ۱۴۰۳: برادران و خواهران انقلابی!
کمربندها را محکم ببندید...
@syjebraily
تحلیل قومیتی از نتیجه انتخابات هم خطا و دور از واقعیت است، هم ممکن است گسلهایی را که احتمال فعال شدنش در جریان انتخابات میرفت، در پساانتخابات فعال کند.
دکتر پزشکیان با 16.3 میلیون رای رئیس جمهور شده است، نه 2.7 میلیون!
@syjebraily
هدایت شده از حسین زمانی میقان
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
میتوانستیم جشن پیروزی بر تحریم را بگیریم، اما امروز به برجام بیفایده باختیم.
افسوس...
@hzamanim
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نقطه آغاز تحول برای رسیدن به پیشرفت و عدالت، تغییر در نظم سیاسی کشور است. سه ضلعی «پرچمداری گفتمانی، مدیریت اجرایی و قدرت سیاسی» از هم گسسته و باید مجددا تجمیع شود.
@syjebraily
هدایت شده از هاد
💫بشناسیم و بشناسانیم
✨فارغ از نتیجه انتخابات آنچه که در مناظرات و برنامه های تلویزیونی کاندیداها مشاهده شد، التقاط در مواضع اقتصادی همه آنها بود. بعضا در چارچوب اقتصاد مقاومتی سخنی می راندند و راهکار از لیبرال سرمایه داری ارائه میدادند. تناقض های سخنان اقتصادی شان را نمی فهمیدند و با احترام باید بگوییم که هر ۶ نفر شباهت های عجیبی در راهکارهای اقتصاد داشتند. حتی آنکه ادعا می کرد برنامه ندارد هم به کارشناسانی ارجاع می داد که برای رقبا برنامه نوشته بودند.
✨در ایام انتخابات مواضع اقتصادی هر کدام را در همین کانال می نوشتیم و وضعیت آن را در نسبت با نظام سرمایه داری مشخص می کردیم. علاقه مندان می توانند در سابقه کانال مشاهده کنند.
✨سوالات صدا و سیما نیز در چارچوب تفکر لییرال سرمایه داری طراحی می شد و بعضا راهکار گریز از لیبرال سرمایه داری به عنوان یک معضل عنوان می شد و از کاندیداها می خواستند که اعلام فاصله با آن نماید و کاندیداها به راحتی چنین می کردند.
✨همه اینها یعنی ذهنیت کاندیداها و صدا و سیما و کارشناسان اقتصادی و ذهنیت برساخته از اقتصاد در اذهان جامعه در چنبره تفکر سرمایه داری است و تا زمانی که این چارچوب ذهنی تغییر نکند، نمی توانیم تحولی از نوع اقتصاد اسلامی در جامعه ایجاد کنیم.
ما عموما به تفکر نئولیبرال آشنایی نداریم تا رویکردها و نشانه ها و برنامه هایش را بشناسیم و مانع حکومت او بر خودمان و کشورمان بشویم.
✨ مردم مومن ما به راحتی تحت تاثیر پیش فرض های نظام سرمایه داری که روز و شب در رسانه و صدا و سیما و کلام مسئولین تکرار می شود، تصمیماتی می گیرند و نمی دانند که بر علیه خود تصمیم گرفته اند.
از طرفی اقتصاددانان نظام سرمایه داری علاقه دارند، القاء کنند که فهم اقتصاد و اقتصاد سیاسی سخت و پیچیده است تا افراد سراغ یادگیری نروند و آنها بتوانند هر چه بیشتر از مردم سواری بگیرند.
✨بیایید برای شکستن چارچوب های ذهنی نظام سرمایه داری شروع کنیم به مطالعه و تلاش کنیم شناخت خود را بالا ببریم. سلاح ما تفکر ماست که باید خوب ساخته بشود و عمومی سازی بشود تا بتوانیم در برابر مهاجم پیروز بشویم.
💥 کتاب دکترین شوک را تهیه کنیم و با هم بخوانیم.
ما هم سعی می کنیم روزانه بعضی مطالب کتاب را منعکس کنیم.
@haad1442
تشکیلات وسیلهای است برای بهتر انجام دادن مسئولیتها و خودسازی و رشد اخلاق دسته جمعی| شهید آیت الله بهشتی
#تمدن_نوین_اسلامی
@syjebraily
اصولگرایان از تبعات سیاست تعدیل کاملا آگاه بودند. آنها میدانستند که حذف ارز ۴۲۰۰ به زندگی مردم ضربه خواهد زد. میدانستند اجرای این سیاست آثار اجتماعی ناگواری خواهد داشت؛ اما به جای جراحی توبره سرمایهداران، سفره مستضعفان را جراحی کردند.
مردمی که با گرانسازی ارز به زیر خط فقر سقوط کردند، پولی نداشتند که صدای زجر کشیدنشان را در فضای مجازی وایرال کنند. سر صندوق رای، انتقام این جنایت را از جریان اصولگرا گرفتند؛ چه با مشارکت نکردنشان، چه با رای دادن به جریان رقیب دولت اصولگرا.
@syjebraily
رانندگان اسنپ و تپسی بیمه دارند؟ تعطیلات؟ مرخصی استحقاقی و استعلاجی؟
گاهی حین مطالعه درباره اقتصاد سیاسی آمریکا، احساس میکنم شرحی بر اقتصاد سیاسی ایران را میخوانم. سرمایهداری نئولیبرال در نظامهای سیاسی متضاد، مصائب مشترک ایجاد کرده است.
(برشی از ترجمه کتاب Poverty By America)
@syjebraily
هدایت شده از خبر فوری سراسری
امضا کنید: کارزار حمایت از شهردار مومن و انقلابی تهران و درخواست ابقاء ایشان
https://www.karzar.net/135159
در هر نظام سیاسی مبتنی بر مردمسالاری، اگر احزاب شفاف بازیگر سیاسی نباشند، باندها و محافل غیرشفاف بازیگردان صحنه سیاست خواهند بود.
#تمدن_نوین_اسلامی
@syjebraily
تعارض عدالتخواهی پزشکیان و سرمایهداری کارگزاران
سرمایهداری و نئولیبرالیسم، لازم و ملزوم یکدیگرند. به عبارت دیگر، ایدئولوژی نئولیبرالیسم (اقتصاد بازار) که اینک لباس علم نیز پوشیده، برای تامین منافع سرمایهداری ابداع شده است. سرمایهداری در پی بیشینهسازی منافع خویش و مکیدن زالووار خون مردم است و میخواهد در این مسیر از هر قیدی «آزاد» باشد؛ و گرایشش به «بازار آزاد» فلسفهای جز این ندارد. این است که جریان سرمایهداری ذاتا نمیتواند معقتد به اقتصاد بازار و مروج آن نباشد.
از این رو، گرایش به اقتصاد بازار را میتوان و باید از زاویه منافع جریانهای سیاسی در ایران پس از انقلاب تحلیل کرد.
در دهه ۶۰، حزب موتلفه به عنوان طیف سرمایهدار، ذینفع اقتصاد آزاد بود و جناح راست نام گرفته بود؛ یک جریان چپ نیز در برابر آن وجود داشت که قائل به اعمال مدیریت دولت به نفع مردم بود.
اما همین جریان چپ، بعدها در قالب حزب کارگزاران متشکل شد و در جریان خصوصیسازیها، سهم قابل توجهی از کیک اقتصاد را ازآن خود کرد؛ اینجا بود که چپ دیروز نیز ذینفع آزادی! اقتصادی شد و به راست گروید.
امروز، کارگزاران و موتلفه، که نماد دو جریان اصلاحطلب و اصولگرا هستند، هر دو در جناح راست قرار میگیرند و دو روی یک سکهاند. منتهی موتلفهایها ریش میگذارند، کارگزارانیها تیغ بر ریش میزنند. امروز رسانه خبرآنلاین وابسته به موتلفه همان موضعی را در اقتصاد میگیرد که روزنامه سازندگی متعلق به کارگزاران!
جریان انقلابی باید این عبارات حکیمانه حضرت امام خمینی(ره) را حفظ کند و نشر دهد و شاخص تشخیص راه از بیراهه بداند: «ملت عزیز ما که مبارزان حقیقى و راستین ارزشهاى اسلامى هستند، به خوبى دریافته اند که مبارزه با رفاه طلبى سازگار نیست؛ و آنها که تصور مى کنند مبارزه در راه استقلال و آزادى مستضعفین و محرومان جهان با سرمایه دارى و رفاه طلبى منافات ندارد با الفباى مبارزه بیگانه اند. و آنهایى هم که تصور مى کنند سرمایه داران و مرفهان بى درد با نصیحت و پند و اندرز متنبه مى شوند و به مبارزان راه آزادى پیوسته و یا به آنان کمک مى کنند آب در هاون مى کوبند. بحث مبارزه و رفاه و سرمایه، بحث قیام و راحت طلبى، بحث دنیاخواهى و آخرت جویى دو مقوله اى است که هرگز با هم جمع نمى شوند. و تنها آنهایى تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند. فقرا و متدینین بى بضاعت گردانندگان و برپادارندگان واقعى انقلابها هستند. ما باید تمام تلاشمان را بنماییم تا به هر صورتى که ممکن است خط اصولى دفاع از مستضعفین را حفظ کنیم. مسئولین نظام ایرانِ انقلابى باید بدانند که عده اى از خدا بیخبر براى از بین بردن انقلاب هر کس را که بخواهد براى فقرا و مستمندان کار کند و راه اسلام و انقلاب را بپیماید فوراً او را «کمونیست» و «التقاطى» مى خوانند. از این اتهامات نباید ترسید. باید خدا را در نظر داشت، و تمام همّ و تلاش خود را در جهت رضایت خدا و کمک به فقرا به کار گرفت و از هیچ تهمتى نترسید».
در این میان، واقعیت این است که آقای پزشکیان نهتنها از طبقه سرمایهدار نیست و زیست سرمایهدارانه هم نداشته، بلکه پرچم سیاست علوی به دست گرفته و از برقراری عدالت سخن میگوید. اما او امروز دچار یک تناقض اساسی است. پزشکیان نخواهد توانست با کابینه کارگزارانی، راه عدالت علوی را برود و به نفع محرومان و مستضعفان قدم بردارد. لذا اگر تیم اقتصادی خود را به کارگزاران بسپارد، یا در این جریان هضم شده و از گفتمان خود فاصله خواهد گرفت، یا به زودی با تیم خود دچار تعارض میشود. پزشکیان اگر نتواند نسخههایی را که کارشناسان! مینویسند، از منظر گفتمان خود بسنجد، خواسته یا ناخواسته در گفتمان سرمایهداری نئولیبرال هضم خواهد شد.
جریانی اصیل انقلابی باید مترصد باشد و اگر پزشکیان روی سیاستهای عدالتخواهانه ایستادگی کرد و با تیم کارگزاران دچار تعارض شد، دست به حمایت از او بزند.
@syjebraily
هدایت شده از هاد
🔸طبق یکی از کتاب های راهنمای سازمان جاسوسی آمریکا (CIA)، هدف از شکنجه ایجاد نوعی طوفان شدید ذهنی است. پس از شکنجه، زندانی قادر نیست منطقی فکر کند یا حافظ منافع خود باشد. تحت تاثیر چنین شوکی، بیشتر زندانیان از باورهای پیشین خود دست برمی دارند.
🔸دکترین شوک نیز دقیقا همین روند را تقلید و تکرار می کند و سعی دارد در مقیاس کلان و اجتماعی، به همان چیزی دست یابد که شگردهای شکنجه گران در سلول بازجویی، تک تک بر سر افراد می آورد.
درست مثل زندانی وحشت زده ای که نام رفقایش را لو می دهد و از باورهایش رویگردان می شود، جوامع شوکه شده نیز غالبا از چیزهایی که در حالت عادی سرسختانه از آنها حفاظت می کردند، دست برمی دارند.
🔸بحران های اقتصادی از قبیل شوک های ارزی و تورم افسار گسیخته فرصتی را برای اقتصاددانان بازار آزاد فراهم می کند تا در خلا اجتماعی ناشی از بحران و جو ترس و نگرانی، دست به مهندسی جامعه به نفع شرکت های بزرگ بزنند.
مردم زندانی می شوند تا قیمت ها آزاد باشند
پیشگفتار دکترین شوک
@haad1442
✨شوک ارزی جدید در راه است؟
آقای علی طیب نیا فرمانده تیم اقتصادی دولت آقای پزشکیان گفته است: «بنگاههای بزرگ را مجبور کردهاند ارز خود را به نرخ دستوری بفروشند که به صادرات لطمه میزند».
این اظهارات، به معنی آن است که شرکتهای فولادی، پتروشیمی، پالایشی و معدنی که ۸۰ درصد صادرات غیرنفتی کشور را انجام میدهند، باید اجازه داشته باشند دلار خود را به نرخ ۶۰ هزار تومان به واردکنندگان بفروشند. در حال حاضر این شرکت ها، دلارهای خود را به نرخ ۴۳ هزار تومان (معروف به نیما) میفروشند. به عبارت دیگر، دولت جدید به این شرکتهای خامفروش اجازه خواهد داد که دلارهای خود را ۱۷ هزار تومان گرانتر بفروشند. اگر مجموع این شرکتها در سال ۴۰ میلیارد دلار صادرات دارند، رانتی که از محل گرانسازی ارز به جیب اینها خواهد رفت، حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود. این ۷۰۰ هزار میلیارد تومان اضافی را چه کسی پرداخت خواهد کرد؟ مردم! تمام کالاهای وارداتی به ازای هر دلار ۱۷ هزار تومان برای مصرفکنندگان گران خواهد شد.
اما ماجرا به اینجا تمام نمیشود. همین شرکتها، قیمتگذاری محصولاتشان را بر اساس دلار ۴۳ هزار تومان(نیما) انجام میدهند. یعنی قیمت جهانی را در دلار ۴۳ هزار تومان ضرب میکنند و محصولاتشان را به ملت ایران میفروشند. طبق اظهارات آقای طیبنیا، با روی کار آمدن دولت جدید، دلاریفروشان قیمتهای جهانی را ضربدر دلار ۶۰ هزار تومان کرده و محصولاتشان را به ملت ایران خواهند فروخت.
در دولت شهید رئیسی، دلارداران و دلاریفروشان موفق شدند دولت را با خود همراه سازند که اولا دلار ۴۲۰۰ را حذف کند، ثانیا نرخ دلار نیما (دلار شرکتهای بزرگ) را نیز از ۲۳ هزار تومان به ۴۳ هزار تومان افزایش دهد. هنوز دولت جدید نیامده، وعده افزایش دلار نیما از ۴۳ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان را به این شرکتها داده است. تردید نکنید در صورتی این اتفاق بیفتد، قیمت دلار آزاد به زودی پرواز خواهد کرد و دوباره، روز از نو، روزی از نو!
امیدوارم آقای پزشکیان بر عهدی که با مردم بسته پایبند بماند و معیشت ۸۵ میلیون ایرانی را به پای منافع ۴۰ شرکت قربانی نکند.
وَاصْبِرْ نَفْسَكَ مَعَ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَاةِ وَالْعَشِيِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ وَلَا تَعْدُ عَيْنَاكَ عَنْهُمْ تُرِيدُ زِينَةَ الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَا تُطِعْ مَنْ أَغْفَلْنَا قَلْبَهُ عَنْ ذِكْرِنَا وَاتَّبَعَ هَوَاهُ وَكَانَ أَمْرُهُ فُرُطًا
@syjebraily
هدایت شده از هاد
شرط حفظ نابرابری، آزادی بازار است
همان طور که برای اشغال یک سرزمین بر خلاف عزم و اراده مردمش، راهی صلح جویانه وجود ندارد، برای ربودن ضروریات یک زندگیِ آبرومندانه از میلیونها انسان نیز راهی مسالمت آمیز وجود ندارد.
علاقه نظریه پردازان "بازار آزاد" به ایجاد بحرانها و فاجعهها از این روست که موقعیتهای عادی و غیر مصیبت بار با جاهطلبیهایشان ناسازگار است. آزادی عمل گسترده و امکانات فوق العاده برای آنها، فقط به هنگام تغییرات مصیبت بار فراهم میآید.
فریدمن ادعا میکرد که جنبش او "تلاشی برای آزاد کردن بازار از چنبره دولت" است. اما در سه دهه گذشته در هر کشوری سیاستهای مکتب شیکاگو (نئولیبرالیسم) پیاده شده، آنچه شکل گرفته، ائتلافی قدرتمند بین معدودی شرکت بسیار بزرگ و طبقهای از سیاستمداران اکثرا ثروتمند بوده است.
آری! هر جا سیاستهای اقتصادی گران کن پیاده شده، فاصله فقر و غنا را تشدید کرده است.
اگر نبود شوکهای بازار آزاد، حفظ این نابرابری ها چگونه ممکن بود؟
#دکترین_شوک 2⃣
@haad1442
از گروه مطالعاتی هاد خواستم کتاب دکترین شوک را مطالعه کنند و روزانه یک یا دو متن چکیده از محتوای آن منتشر کنند.
پیشنهاد میکنم در کانال هاد عضو شوید و مطالب را دنبال کنید. امروز، وظیفه تک تک بچههای انقلابی این است که سلاح آگاهی به دست گیرند و در این جبهه وارد شوند.
https://eitaa.com/haad1442
⚡️عبدالله بن عمر؛ مُثُل افلاطونیِ اصحابِ کدهای نابجا
🔺آقای #عبدالله_بن_عمر را باید مُثُل افلاطونیِ یک تفکر، یا یک قشر و گونهای از انسانها در تاریخ حیات بشر دانست.
ویژگی این جماعت این است که حافظهشان مملو است از روایتها و کدهای ناب و بیواسطه و مستقیم. اما اشکالشان این است که هرگز نمیتوانند یا نمیخواهند محل استفاده و مقصود این کدها را درست تشخیص دهند.
🔹عبدالله هنگامی که از تصمیم امام حسین(ع) برای قیام آگاه شد، نزد امام رفت و گفت: از رسول خدا(ص) شنیدم که می فرمود، "حسین کشته خواهد شد و اگر مردم دست از یاری او بردارند، به ذلت و خواری مبتلا خواهند شد". اما به جای همراهی با امام و انذار مردم درباره عواقب یاری نکردن حسین(ع)، به امام پیشنهاد داد مانند همه مردم با یزید بیعت کند و از ریخته شدن خون مسلمانان بترسد!
هنگام خداحافظی با امام نیز از ایشان خواست اجازه دهد "بر همانجا از بدن حسین(ع) که پیامبر میبوسید"، بوسه بزند.
🔹عبدالله بن عمر، پای بیعت خود با یزید محکم ایستاد و هنگامی که مردم مدینه پس از شهادت امام علیه استاندار یزید شوریدند، طایفه خود را جمع کرد و گفت: از رسول خدا(ص) شنیدم که می فرمود، در روز قیامت برای هر فرد پیمان شکن، پرچمی برافراشته خواهد شد که معرف پیمان شکنی او گردد".
🔹و نهایتا پس از یزید، وقتی عبدالملک مروان به خلافت رسید و حجاج بن یوسف را به مکه فرستاد، شبانه هنگامی که حجاج مشغول عیش و نوش بود، اجازه ملاقات گرفت و اصرار کرد. وقتی به حضور حجاج رسید، گفت قصد بیعت دارم. حجاج گفت چرا این وقت شب. پاسخ داد: از رسول خدا شنیدم که فرمود، "هرکس بمیرد درحالی که امام و پیشوایی نداشته باشد، مانند مردم جاهلیت مرده است". ترسیدم بخوابم و مرگم فرارسد و بر اثر نداشتن امام به مرگ جاهلیت بمیرم. حجاج نیز چون دستی به باده و دستی به زلف یار داشت، پایش را دراز کرد و گفت، دستم مشغول است با پایم بیعت بفرما.
🔻معاویه درباره این مُثُل افلاطونی توصیه جالبی به فرزندش یزید دارد که در طول تاریخ و عرض زمین آویزه گوش همه یزیدیان بوده است: "دلش با توست. قدر او را بدان و او را از خود مران!"
@syjebraily
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✨خادم ملت یا عامل سرمایهداری؟
این یک دقیقه، اولین اظهار نظر مسئول تیم اقتصادی دکتر پزشکیان است. مردم، انتخابی کردهاند و منتظرند منتخبشان به آنها بگوید که اصلیترین مشکل زندگیشان یعنی گرانی را چگونه میخواهد حل کند.
اما پاسخ مسئول تیم اقتصادی دولت جدید به این پرسش این است: دلار ۴۳ هزار تومانی نیما را ۶۰ هزار تومان خواهیم کرد.
مسئله و دغدغه امروز معلم و کشاورز و کارمند و پاسدار و پرستار و کارگر و... کفایت نکردن درآمد ناچیزشان برای گذران یک زندگی معمولی است، اما آقای طیبنیا در اولین اظهارنظر خود دست روی دغدغه شرکتهای صادرکننده میگذارد و وعده تامین منافع آنها را میدهد؛ و چه تناقض بزرگی که مسئول اقتصادی منتخب ملت، میخواهد زندگی را برای ملت گران کند تا انتظارات سرمایهداران را برآورده کند.
طیبنیا به همان دلیلی بهجای پرداختن به دغدغههای مردم، به دغدغه سرمایهداران میپردازد که صدا و سیما در سوالات مناظرات بهجای پرداختن به مشکلات مردم، به منافع سرمایهداران میپرداخت.
طیبنیا از دلار نیما حرف میزند و مردم عادی نمیفهمند او چه میگوید، به همان دلیلی که کارشناس مناظرات ریاست جمهوری، از مشکلات پیمانسپاری سوال طرح میکرد و مردم عادی نمیفهمیدند او چه میگوید؛ اما سرمایهداران هم معنی دلار نیما را میدانند، هم معنی پیمانسپاری را. آنها هم از گرانسازی نیما راضی هستند، هم از حذف پیمانسپاری...
نئولیبرالیسم، ویروس دستساز سرمایهداری است که دولتها را آلوده میکند و آنها را از خادمان ملت، به عاملان سرمایهداری تبدیل میکند.
@syjebraily
در برابر قدرت عظیم و متشکل سرمایهداری نئولیبرال، نیروهای همفکر اما پراکنده محکوم به شکستاند. باید طرحی نو در انداخت...
#تمدن_نوین_اسلامی
@syjebraily