⚡️من نمی دانم آقای روحانی از کدام پیغمبر سخن میگوید. اما پیامبر اسلام حضرت محمد(ص) هرگز چنین که آقای روحانی میگویند عمل نکردهاند، بلکه دقیقا عکس اظهارات رئیس جمهور ما رفتار کردند. پیامبر هرگز پس از پیمانشکنی کفار سادهلوحی نکردند و پیمان مجدد نبستند.
🔹رهبر حکیم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای در تفسیر سوره برائت، به زیبایی نحوه مواجهه پیامبر با پیمان شکنی کفار را شرح دادهاند که مطالعه آن برای هر فردی که بناست مسئولیتی در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی به عهده بگیرد، و البته شخص آقای روحانی که اینک ریاست جمهوری اسلامی را به عهده دارند، ضروری است:
"در سال ششم هجرت «صلح حدیبیّه» منعقد شد، ولی مشرکان نقض عهد کردند و این سبب شد که پیامبر(صلّیاللهعلیهوآله) برای فتح مکّه بهپا خیزد.
در سال هشتم، مکّه بهدست سپاهیان اسلام فتح شد. پس از فتح مکّه پیامبر اکرم(صلّیاللهعلیهوآله) به امر خداوند تصمیم گرفت شبهجزیره را از لوث کفر و شرک پاکسازی کند. بعضی از قبائل که بعد از فتح مکّه با مسلمانان پیمان بسته بودند، همان سال شروع به انجام کارهایی برخلافِ پیمان و قراردادشان نمودند.
ازاینرو امیرالمؤمنین(علیهالسلام) با فرمان آیات ابتدایی سوره برائت به مکّه رفت و در موسم حج اعلامیّه را خواند."
🔸چنانکه ملاحظه میکنید، پس از پیمان شکنی کفار، پیامبر مجددا با آنها پیمان نبست! بلکه واکنش پیامبر به این پیمان شکنی، اقدام متقابل بود که فتح مکه، نتیجه آن شد.
♦️من فقط از این درماندهام که علمای اسلام کجای معادلات امروز قرار دارند که به امام حسین(ع) تهمت مذاکره با یزید و به پیامبر، تهمت پیمان مجدد با کفار پیمانشکن زده میشود، اما فریاد وااسلاما از جایی بلند نمیشود...
#تاریخ_بخوان
#قرآن_بخوان
https://b2n.ir/669556
@syjebraily
🎥 تردید نکنید آمریکا از مکانیسم اسنپ بک قطعنامه ۲۲۳۱ استفاده خواهد کرد.
🔺اظهارات آقای روحانی درباره باقی ماندن در برجام با هدف به پایان رسیدن تحریمهای تسلیحاتی ایران تا اکتبر ۲۰۲۰ دشمن را در استفاده از مکانیسم اسنپ بک و بازگرداندن قطعنامههای قبلی شورای امنیت مصممتر خواهد کرد. آمریکا به راحتی میتواند ادامه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ را به رای گذاشته و با وتوی آن، همه قطعنامه های قبلی را نیز بازگرداند.
🔻گام بعدی افایتیاف درباره ایران، ورود به حوزه تامین مالی اشاعه است که در آن صورت باید تحریمهای شورای امنیت علیه سرداران سپاه و شرکتهای وزارت دفاع را به رسمیت بشناسیم. در حال حاضر ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ چند ده مقام و نهاد کشورمان تحت عنوان اشاعه تحریم هستند.
https://b2n.ir/049790
@syjebraily
شبکههای اجتماعی خارجی بحمدلله با تدبیر دولت برای مقابله با ناآرامیها از دسترس خارج شدهاند. این امر نشاندهنده این است که اولا دولت به خوبی به نقش این شبکهها در اغتشاشات واقف است، ثانیا آنچه ادعا میشد ممکن نیست، کاملا شدنی است!
دقیقا به همین دلیلی که هماکنون این شبکهها از دسترس خارج شدهاند، همیشه باید چنین باشد. تفاوت وضع کنونی با سایر اوقات این است که امروز خسارات این شبکهها کاملا آشکار و ملموس است، اما در سایر مواقع، خسارات به قدری پنهان است که محسوس نیست. دولت همچنان که برای مقابله با اغتشاشات خیابانی این شبکهها را مسدود کرد، باید برای مقابله با اغتشاشات فرهنگی نیز برای همیشه این شبکهها را مسدود نماید.
@syjebraily
🔹از استادکار تا فوق لیسانس...
🔺قدیمالایام در اروپا-همچون همه جای عالم- اصناف شاگردپروری میکردند. از آهنگر تا بافنده اجازه داشتند چند شاگرد به صورت محدود داشته باشند. این شاگردها معمولا ۷ سال زیر نظر استاد فنآموزی کرده و به مقام استادکاری میرسیدند.
🔺کم کم اصناف متشکل شدند و شاگردپروری هم نظم و نسق یافت. صنایع که متشکل شدند، اصول و قواعد شاگردپروری هم مدون شد و بازه زمانی ۷ ساله برای استادکار شدن شاگردان حالت رسمیتری یافت. برای این نظام آموزشی نام University انتخاب شد و درجه Master of Arts یا همان استادکار به کسی داده شد که زیر نظر یک استاد واجد شرایط، هفت سال کار میکرد.
🔺امروز در جامعه ما University دانشگاه است و درجه MA همان فوق لیسانس. اسامی همان است اما آن رابطه استاد-شاگردی و نظام آموزشی به کل دگرگون شده است. اساسا دانشجو هیچ نسبتی با کار ندارد که استادکار شود. طنز تلخی است که دانشگاهی که اصناف و صنایع بنا کرده بودند تا حرفه خود را به کارآموزان منتقل کنند، امروز بزرگترین مسئلهاش عدم ارتباط با صنعت است!
🔺اغلب کسانی که مدرک فوق لیسانس میگیرند، نه تنها استادکار نیستند، بلکه اگر وارد حرفهای شوند، باید نزد استاد واقعی مدتی کارآموزی کنند تا بتوانند کاری انجام دهند. یعنی پس از اخذ مدرک از دانشگاه، باید تازه وارد همان یونیورسیتی واقعی شوند که قدیم وجود داشت، وگرنه کاری از عهدهشان برنمیآید.
🔺هیچ اشکالی ندارد که ما از این وابستگی به مسیر رها شویم، تعلق به نظامات کمخاصیت آموزشی کنونی را بشکنیم و طرحی نو دراندازیم تا یک رابطه استاد-شاگردی واقعی در صنایع شکل بگیرد و "فوق لیسانسی"ی که تحویل جامعه میدهیم واقعا "استادکار" باشد.
@syjebraily
چند روزی است که این عکس را در میان عکسهای سال ۱۳۹۳ یافتهام و در این اندیشه بودم که به مناسبت سالگرد ارتحالش، درباره حاج حسن شایانفر مطلبی بنویسم، اما حقیقتا از توصیف این اسطوره انقلابی عاجزم. کلمات یاریام نمیکنند. گاهی پدیدهها به قدری عظمت دارند که نمیتوان دربارهشان نوشت.
عکس مربوط به یکی از شبهایی است که برای گپ و گفت بیرون رفته بودیم و راهمان به کهفالشهدا ختم شد.
حاج حسن تا آخر عمر مستاجر بود. پس از بیش از سه دهه کار که حداقل دودهه آن را مدیر بود، خانهای پیش خرید کرده بود که به بدعهدی فروشنده خورد...
من همه آنچه دارم را مدیون حمایتها، راهنماییها و کمکهای او هستم؛ و مانند این حقیر در جبهه انقلاب کم نیستند که دستپرورده حاج حسن باشند.
هنوز مستاجر خانهای هستم که با هم رفتیم و انتخابش کردیم. روزی نیست که یادش نکنم. دعایش میکنم، دعایش کنید...
@syjebraily
🔹ضرورت تجدیدنظر در رویکرد ضدجمعیتی یارانه بنزین
🔺سیاست دولت در اعطای یارانه به مردم بر این مبنا استوار است که هرچه تعداد افراد خانواده بیشتر باشد، سهم اعضای خانواده از یارانه کاهش مییابد و اگر خانواده بیش از ۵ عضو داشته باشد، به عضو ششم یارانه تعلق نمیگیرد. شما اگر مجرد باشید، مجموع یارانهای که دریافت میکنید، ۱۰۰ هزار و ۵۰۰ تومان است، اما اگر عضو خانواده ۵ نفره باشید، یارانه شما به ۸۶هزار و ۵۰۰ تومان کاهش مییابد، اگر عضو خانواده شش نفره باشید، سهم شما از یارانه حدود ۷۲ هزار تومان است و این روند کاهشی ادامه دار است.
🔺این رویکرد تخصیص یارانه هم بار منفی فرهنگی دارد و نوعی تقبیح اجتماعی فرزندآوری است، و هم نوعی جریمه مالی خانوادههایی که فرزندان بیشتری میآورند. لذا یک رویکرد کاملا ضدجمعیتی و ضدخانواده است.
🔺دولت در تخصیص یارانه، نه تنها باید این رویکرد ضدجمعیتی را کنار بگذارد، بلکه باید معادله را دقیقا برعکس کند. یک فرد متاهل باید یارانه بیشتری نسبت به یک فرد مجرد بگیرد. عضو یک خانواده شش نفره حتما باید یارانه بیشتری نسبت به عضو یک خانواده سه نفری بگیرد. میتوان با همین ارقامی که برای یارانه در نظر گرفته شده و بدون افزایش میزان کل یارانه، این معادله را برعکس کرد تا هرچه بر تعداد جمعیت خانوار افزوده میشود، یارانه دریافتی بیشتر شود.
🔺درباره بحران جمعیتی پیش روی کشور، سخن بسیار گفته شده، رهبر حکیم انقلاب نیز پیوسته در این باره هشدار میدهند که آخرین مورد آن، در دیدار اخیر با مسئولان نظام و فعالان اقتصادی پس از افزایش قیمت سوخت بود. دولت ما آنگونه که باید سیاستهای حمایتی از فرزندآوری اجرا نمیکند، اما حداقل انتظار این است که رویکردهای ضدجمعیتی اینچنینی اتخاذ نکند. از جناب آقای رئیس جمهور انتظار میرود در اسرع وقت دستور اصلاح سیاست جمعیتستیز تخصیص یارانه را صادر کنند.
@syjebraily
🔺سند پایبندی توئیتر به قوانین داخلی کشورها
🔹شبکههای اجتماعی خارجی قوانین داخلی خود را دارند. اگر مطلبی خلاف قوانین آنها منتشر کنید، بدون تعارف آن را حذف کرده و هشدار حذف کل صفحه شما را میدهند. به عبارت دیگر، غیرت سازمانی برای خود قائلند.
🔹آیا وقتی یک شبکه اجتماعی، برای فعالیت در مجموعه خود قواعد تعیین میکند و با تمام توان این قواعد را اعمال میکند، یک کشور نباید قواعد و قوانین خود را داشته باشد؟ آیا غیرت ملی ایجاب نمیکند که شبکههای اجتماعی خارجی را ملزم کنیم به قواعد و ضوابط ما پایبند باشند؟
🔹خاطره تلخ التماس توئیتری بیحاصل وزیر ارتباطات به مدیر تلگرام درباره آمدنیوز، به نظرم یک تحقیر تاریخی ملی بود که ناشی از نداشتن حمیت درباره هویت ملی است. حداقل انتظار از مسئولین این است که لااقل به اندازهای که این شبکهها درباره ضوابط خود غیرت دارند، درباره قوانین و ضوابط کشورشان غیرت داشته باشند.
🔹پس از اینکه درباره فعالیت بیقید و بند برخی شبکههای خارجی و ضرورت انسداد کامل آنها در صورت تبعیت نکردن از قوانین کشور موضع گرفتم، جریان ضدانقلاب به صورت سازماندهی شده، صفحاتم را ریپورت کرد. در نتیجه این ریپورتها، یک نکته قابل تامل و تاسف دیگر برایم روشن شد و آن اینکه توئیتر به قوانین داخلی کشورها نیز ملتزم است! توئیتر ایمیل زده است که این توئیت شما ریپورت شده و ما پس از بررسی آن از منظر قوانین توئیتر و "قوانین آلمان"، آن را خلاف قانون ندیدیم(لابد از ویپیان آلمان استفاده شده)! اگر توئیتر به قوانین آلمان ملتزم است، باید به قوانین ایران هم ملتزم باشد یا برای همیشه حذف شود.
@syjebraily
🔺ما باید از شما سوال بپرسیم آقای مرعشی!
🔹آقای حسین مرعشی که زمانی با صدای بلند سال ۹۲ را دوره جدید اصلاحطلبی خوانده و گفته بود "روحانی ۴ درصد رای داشت، ما او را رئیس جمهور کردیم"، در اظهار نظر جدیدی گفته است "دولت گفته تمام منابع حاصل از اصلاح قیمت بنزین به حساب مردم واریز میشود. اگر قرار نیست دولت از محل افزایش قیمت بنزین پولی به دست بیاورد، پس چرا اقتصاد کشور را وارد شوک جدید میکند؟ اگر مسئولان میخواهند صد درصد پول را به خانوارها برگردانند چه هدفی از بالا بردن قیمت داشتند؛ نهایتا میخواهند بگویند از طبقات ثروتمند میگیرند و به طبقات فرودست کمک میکنند. همان مقداری که به طبقات فرودست کمک میشود باعث ایجاد تورم بیشتری خواهد شد".
🔹ایشان سوالات خوبی پرسیدهاند. جوابهای روشنی هم دارد این سوالات. اما سوال اصلی را ما باید بپرسیم که ملت خسارات این "دوره جدید اصلاحطلبی" را که شما رقم زدید و یک کاندیدای چهار درصدی را رئیس جمهور کردید، چگونه باید جبران کنند؟ چگونه باید این همه مسیر غلطی که با دست فرمان شما پیموده شده را #به_عقب_برگردیم و در مسیر درست قرار گیریم؟ انتظار از آقای مرعشی و امثال ایشان این است که به جای پرسش از آقای روحانی، پوزش از ملت بخواهند و بگویند "مردم عزیز ایران! یادتان هست ما ایشان را رئیس جمهور کردیم؟ یادتان باشد دیگر کسی را رئیس جمهور نکنیم!"
@syjebraily
✨با اعصاب مردم بازی نکنید!
به دلایلی که پیشتر مفصل ارائه کردهام، مخالف افزایش قیمت سوخت بودم اما پس از تصمیم دولت، به دلیل اولویت داشتن امنیت کشور بر هر مسئله دیگری سکوت کردم. درباره مطلب حاضر نیز بنا بر انتشار نداشتم، سعی کردم با آقای نوبخت تماس بگیرم و خصوصی مطرح کنم اما موفق نشدم.
متاسفانه بیتدبیری در بازه زمانی پس از سهمیهبندی سوخت همچنان ادامه دارد. از یک سو میشنویم که اعلام میشود هر کس حمایت معیشتی دریافت نکرده و درخواست ارائه میکند، مجوز بررسی حسابهایش را به دولت میدهد. از سوی دیگر خبر میرسد که بنا نیست در آذرماه حمایت معیشتی پرداخت شود. هر دو مورد برای فضای کنونی کشور سمّ است.
🔸️اولا مگر دولت بدون بررسی حسابها و انجام شناسایی دقیق، اقدام به تعیین شصت میلیون مستحق کرده است که اینک گفته میشود اگر کسی حمایت بخواهد، حسابش بررسی میشود؟ اساسا مگر بررسی حساب اشخاص مجوز نیاز دارد؟ در نظام اسلامی برای اشراف دولت بر فعالیتهای اقتصادی مردم و گردش پول و کالا، هیچ محدودیتی وجود ندارد که دولت بخواهد مجوز از کسی برای بررسی حسابش اخذ کند. لذا نفس اعلام اینکه حساب شما بررسی میشود نوعی التهاب آفرینی غیرضرور است. گویی نوعی تهدید برای پرهیز از درخواست حمایت است!
🔸️ثانیا، در شرایطی که با افزایش قیمت سوخت در نیمه شب، چپ و راست میگویند اعتماد عمومی لکه دار شده و ضدانقلاب به دروغ شایعه میکند که حمایت معیشتی دائمی نیست و قطع خواهد شد، چرا باید رئیس سازمان برنامه اعلام کند حمایت آذرماه پرداخت نخواهد شد و پیش پرداخت شده است؟ دولت تا سه درصد بودجه میتواند به عنوان تنخواه استفاده کند که رقمش بالای دههزار میلیارد تومان است. رقم حمایت معیشتی زیر سه هزار میلیارد تومان است و به همان دلیلی که آبانماه از محل تنخواه پرداخت شد، ماههای آینده نیز باید چنین شود. ضمن اینکه از محل کاهش مصرف، یعنی روزی بیست میلیون لیتر، منابعی در اختیار دولت قرار گرفته است که میتوان از آن منبع، حمایت را پرداخت کرد. پرداخت نشدن حمایت معیشتی در آذرماه، یک خطای امنیتی دیگر است. اگر سازمان برنامه و بودجه قوه عاقله ندارد، شورای عالی امنیت ملی ورود کند تا به خاطر رقم ناچیز سههزار میلیارد تومان، بهانه جدید دست ضد انقلاب نیفتد.
@syjebraily
✨وقتی دور اول هدفمندی در آستانه اجرا بود، آقای احمدینژاد شاید صدها ساعت وقت صرف کرد و با اقشار مختلف از کامیونداران تا رانندگان تاکسی جلسه گذاشت. نظراتشان را گرفت و توجیهشان کرد. شب هدفمندی هم به تلویزیون آمد و با مردم سخن گفت. خبر واریز یارانه دو ماه آینده را هم به ملت داد و صدای پیامک گوشیهای مردم بلند شد. هرچند اشکالاتی هم در اجرا وجود داشت، اما مهم این است که کشور یک تجربه گران در اختیار داشت...
نمیدانم نام این فرآیند طی شده توسط رئیس جمهور محترم درباره گرانی اخیر بنزین را چه بگذارم، اما هرچه هست، #تدبیر نیست. سادهترین کاری که یک مدیر هنگام تصمیمگیری باید انجام دهد، مطالعه تجارب گذشته و مشورت با دستاندرکاران سابق یا حداقل مطالعه گزارش این تجارب است که ضمن تکرار تدابیر مثبت، از خطاهای گذشته پرهیز کند.
یادمان باشد، این سنت الهی است که انالله لا یغیر ما بقوم حتی یغیروا ما بانفسهم. حواسمان باشد...
https://b2n.ir/635108
@syjebraily
✨پیوستن شش کشور اروپایی به اینستکس یک آبنبات پلاستیکی است
🔹️آقای لودریان وزیر خارجه فرانسه استدلال کرده است حال که شش کشور اروپایی به سازکار اینستکس پیوستهاند، ایران باید به تعهدات برجامی خود بازگردد. پاسخ او این فرمایش رهبر انقلاب است که فرانسویها یا خیلی سادهاند، یا همدست آمریکا هستند. مگر مسئله اینستکس، تعداد اعضای آن بوده که اینک با پیوستن شش کشور به آن، مسئله حل شود؟
🔹️اینستکس باید فروش نفت ایران و خرید کالاهای تحریمی را که تعهدات اروپا در برجام است، ممکن میکرد که تاکنون نکرده است. همه ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل هم اگر به اینستکس بپیوندند، اما کارکرد این سامانه محدود به فروش غذا و دارو به ایران باقی بماند، ایران باید به کاهش تعهدات برجامی خود ادامه دهد. .
🔹️با خروج آمریکا از برجام، در شرایطی که اروپاییها کاملا هم تعهدات خود را عملی میکردند، بخش مهمی از انتفاع ایران از برجام آسیب دیده بود و باید اقدام به کاهش تعهداتش میکرد. اما ایران یک امتیاز بزرگ و یکجانبه به طرفهای اروپایی توافق داد، در برجام ماند و تعهداتش را کاهش نداد. آنچه تهران تاکنون در حوزه کاهش تعهدات برجامی انجام داده، به هیچ وجه با خروج آمریکا و بدعهدی اروپایی ها توازن ندارد. اگر اروپا قصد دارد برجام حفظ شود، باید میان تبعیت از تحریمهای آمریکا و حفظ برجام یکی را انتخاب کند. در غیر اینصورت، کاهش تعهدات برجامی باید به شکل جدیتری دنبال شود. .
🔸️پیوستن شش کشور اروپایی به اینستکس، یک آبنبات پلاستیکی است که فقط شکل دارد، طعم هم ندارد!
@syjebraily
4_5985292112457893396.pdf
1.99M
✨در سرمقاله امروز روزنامه فرهیختگان با عنوان "سندروم تُنگ ماهی در فهم و حل مسئله FATF"، به بررسی خطاهای شناختی در فهم ربط و ارتباطات کنوانسیونهای دوقلو با FATF و تحریمهای آمریکا پرداختهام/بخش نخست
@syjebraily
4_5985292112457893397.pdf
295.5K
"سندروم تُنگ ماهی در فهم و حل مسئله FATF"/بخش دوم
@syjebraily
33426.pdf
318K
✨در سرمقاله امروز روزنامه وطن امروز با عنوان «درباره بند۲ اصل۱۱۰ قانون اساسی» به بررسی جایگاه قانونی هیئت عالی نظارت و کارکرد آن در نظام قانونگذاری کشور پرداخته ام.
@syjebraily
⚡️کسانی که عدالت را بر ولایت مقدم میدارند، مفروضشان این است که فهمشان از عدالت بر فهم ولی برتری دارد!
این جماعت تسلیم عدالت ولیفقیه نمیشوند، بلکه از ولیفقیه میخواهند تسلیم عدالتی شود که اینها فهمیده و علَمش را بلند کردهاند.
🔹این جمله شهید سید مرتضی آوینی حکایت این روزهای ماست که "زمانه عجیبی است برخی مردمان امام گذشته را عاشقند ،نه امام حاضر را. میدانی چرا ؟ امام گذشته را هرگونه که بخواهند تفسیر می کنند،اما امام حاضر را باید فرمان بَرند!
وکوفیان عاشورا را اینگونه رقم زدند."
https://b2n.ir/259052
@syjebraily
✨اعدل یا محمد!
🔸️حرقوص ابن زهیر صحابی رسول خدا بود و در جنگهای صدر اسلام شرکت داشت.
🔹️ پس از غزوه حنین، پیامبر با هدف تالیف قلوب مشرکان تازه مسلمان، غنائم بیشتری به آنها داد. در نگاه کوتاه حرقوص، این رفتار پیامبر مصداق بیعدالتی بود. این بود که نزد رسول خدا رفت و با عتاب و بیادبانه خطاب به ایشان گفت: "اعدل یا محمد!"(ای محمد، با عدالت غنائم را تقسیم کن!).
رسول خدا فرمود: "وای بر تو! اگر عدالت نزد من نباشد، کجا خواهد بود؟" یکی از صحابه خواست گردنش را بزند که رسول خدا(ص) فرمود: "رهایش کنید که پیروانی خواهد داشت و همچون تیر که از کمان میجهد، از دین بیرون خواهد رفت".
🔹️در ماجرای صفین، حرقوص و برخی یارانش در دام فریب عمروعاص افتادند و پس از حکمیتی که خود طالب آن بودند، گستاخانه از امام(ع) خواستند توبه کند.
فرجام او، هلاکت در جنگ نهروان به دست سپاه امیرالمومنین بود.
🔸️عدالت، هدف انبیاء(س) است. عدالت، شرط مشروعیت ولی فقیه است. اما عدالت جز در سایه دین محقق نمیشود و جز در ذیل ولایت، دست یافتنی نیست. فرجام نگاه حرقوصی به عدالت، بازی در نقشه عمروعاصهای زمان است. رویکرد نبوی و علوی به عدالت حتما با رویکرد حرقوصی همخوانی ندارد.
@syjebraily
✏سرلیست یک چکلیست!
نسبت درآمد مالیاتی به تولید ناخالص داخلی(tax to gdp) یکی از شاخصهای مهمی است که نشانگر میزان کنترل و مدیریت منابع اقتصاد توسط دولت است. هرچقدر نسبت مالیات به gdp کوچکتر باشد، یعنی دولت در مدیریت منابع اقتصاد ضعیف است.
به زبان ساده، هرچه این نسبت کوچکتر باشد، میزان ولنگاری اقتصادی بالاتر میرود؛ و وقتی میزان ولنگاری اقتصادی بالا بود، توان دولت در تخصیص بهینه منابع در جهت برنامههای ملی پیشرفت کاهش مییابد.
دقت کنیم که نسبت فوق ارتباطی به کوچکی یا بزرگی اقتصاد ندارد. ممکن است کشوری اقتصاد کوچکی داشته باشد، اما نسبت مالیات به جی.دی.پی بزرگی داشته باشد که نشاندهنده مدیریت صحیح منابع اقتصاد توسط دولت است.
میانگین نسبت درآمدهای مالیاتی به تولید ناخالص داخلی(tax to gdp) در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی که پیشرفته محسوب میشوند ۳۴ درصد، در کشورهای بریکس که در حال پیشرفت محسوب میشوند ۲۳ درصد و در کشورهای کمترپیشرفته ۱۶ درصد است.
متاسفانه این نسبت در اقتصاد ایران بین ۴ تا ۷ درصد در نوسان بوده است که حاکی از ضعف شدید مدیریت منابع اقتصاد توسط دولت است.
مهمترین مسئله دولتها برای ایجاد یک نظام مالیاتی قدرتمند و دقیق، اشراف کامل بر اطلاعات اقتصادی اشخاص حقیقی و حقوقی و قدرت پردازش این اطلاعات بوده که اینک با ظهور فناوریهای نوین ارتباطی، کسی نمیتواند از فقدان این امکان به عنوان یک معضل یاد کند.
ارقامی در حدود ۱۵۰ هزار میلیارد (یعنی حدود یک چهارم بودجه عمومی سال آینده) که برای فرار مالیاتی در کشور ما ذکر میشود، نشاندهنده یک ولنگاری تمام عیار اقتصادی است که عملا اجرای هرگونه برنامه ملی پیشرفت را دچار اخلال جدی میکند. یکی از سیّئات مجلس کنونی، به فرجام نرساندن قانون مالیات بر عایدی سرمایه است؛ و انشاءالله یکی از اقدامات اساسی که در مجلس آینده باید انجام شود، همین موضوع یعنی برطرف کردن خلاهای قانونی مالیاتی و نظارت دقیق بر حسن اجرای قوانین موجود مالیاتی است.
مالیات فقط محل درآمد دولت نیست. مهمترین کارکرد مالیات، مدیریت اقتصاد و هدایت آن در جهت صحیح است. تا وقتی نظام مالیاتی کارآیی نداشته باشیم، هیچ برنامهای قابلیت اجرای صحیح و کامل را نخواهد داشت.
جریان انقلابی باید از کلیگویی در دوران مبارزات انتخاباتی به شدت پرهیز کند. چک لیستی تهیه کرده و به مردم قول دهد یک به یک موارد آن را با سررسیدهای مشخص به فرجام خواهد رساند. پس از پیروزی نیز، گزارش پیشرفت کار چک لیست خود را هفتگی به مردم بدهد. سرلیست این چک لیست، باید مسئله مالیات باشد.
@syjebraily