#خاطرات_رهبر_انقلاب۱۰
ورود به دنیای تحصیل
باید بگویم اولین مرکز درسی که من رفتم، مدرسه نبود، مکتب بود _از سنین قبل مدرسه_ شاید چهارسال یا پنجسالم بود که من و برادر بزرگتر از من را _که از من سه سالونیم بزرگتر بودند_ با هم در مکتب دختران گذاشتند، یعنی مکتبی که معلّمش زن بود و بیشتر دختر بودند، چند نفر پسر هم بودند.
البته من هم خیلی کوچک بودم. پس از مدتی _یکی دو ماه_ که در آن مکتب بودیم، ما را از آن مکتب برداشتند و در مکتبی گذاشتند که مردانه بود، یعنی معلّمش مرد مُسنّی بود. شاید شما در این داستانهای قدیمی، ملّامکتبی خوانده باشید، درست همان ملامکتبی تصویر شده در داستانها در قصههای قدیمی.
ما پیش او درس میخواندیم.
من کوچکترین فردِ مکتب او بودم _شاید آن وقت حدود پنجسالم بود_
و چون هم خیلی کوچک بودم و هم سید و پسر عالم بودم، این آقای ملامکتبی صبحها مرا کنار دستش مینشاند و پول کمی مثلا اسکناس پنجقرانی _آن وقت اسکناس پنجریالی بود. اسکناس یک ریالی و دو ریالی شما ندیدهاید_ یا دو تومانی از جیب خود در میآورد، به من میداد و میگفت: تو اینها را به قرآن بمال که برکت پیدا کند.
#خاطرات
#سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r
هدایت شده از کتاب معیشت پرهیزکارانه
#معیشت_پرهیزکارانه
وقتی مراقبت در انسان بهوجود آمد که گفتار و عمل و سکوت و قیام و قعود و هر اقدام و تصرّف او، بر طبق خطّ مشیای است که خدای متعال معیّن کرده، اسم این حالت هوشیاری و توجّه و تنبّه در انسان، تقوا است.
#سید_علی_خامنه_ای
#تبیین
@maishat_parhizkarane
#برشی از کتاب #معیشت_پرهیزکارانه
#هفتمین_کتاب_سیر_تمدن_ساز
#تقوا
جوامع بشری هرگاه از زمامداران باتدبیر و با#تقوا و پرهیزکار و شجاع برخوردار بودهاند، توانستهاند قدمهایی جلو بروند. آن وقتی که جوامع دچار مدیرانی شدند که برای آنها پرهیزکاری و پاکدامنی معنا نداشت، ترجیح منافع مردم بر منافع خودشان مطرح نبود، ترس از خدا و محاسبهی الهی برایشان مطرح نبود، _انسانهای ضعیف، انسانهای دلبستهی به منافع و شهوات شخصی_ مشکلات برایشان به وجود آمد؛ چه مشکلات مادی و چه مشکلات اخلاقی و معنوی. این که می بینید ملل اسلامی و کشورهای اسلامی در برههای از تاریخ، مقهور قدرتهای ظالم و متجاوز شدند، علت همین بود. اگر آن روزی که استعمار و لشکرکشیها و کشورگشاییهای غربی در مناطق اسلامی شروع شد، زمامداران مسلمان از دین، از پاکدامنی، از غیرت و از شجاعت برخوردار بودند، قضیه این طور نمیشد. اگر پایبند به شهوات و پایبند به تسلط خودشان بر مقام و قدرتِ چند روزه نبودند، موضوع این طور نمیشد. ضعف مسلمانان و جوامع اسلامی، اغلب ناشی شده است از ضعف مدیران جوامع و زمامداران آنها؛ البته هر دو روی هم اثر می گذارند. مدیریتهای ناتوان و نااهل، نظام اخلاقی و سیاسی را در جامعه سست میکنند و انسانها را به ضعف میکشانند؛ آن وقت در چنین جامعهای به طور طبیعی باز زمامداران از انسانهای نااهل تر و ضعیف تر رنج می برند و مبتلای به آنها میشوند.
#معیشت_پرهیزکارانه
#هفتمین_کتاب_سیر_تمدن_ساز
#سید_علی_خامنه_ای
@t_manzome_f_r
۲۱آبان سالروز #شهادت شهید بلند همت و سراسر اخلاص، حسن #طهرانی_مقدم
رهبر معظم انقلاب:
دستاوردهای دانشمندان شهید هستهای، موفقیتهای شهید #طهرانی_مقدم در بحث موشکی، کاظمی در سلولهای بنیادی، شهید آوینی و مرحوم سلحشور در مسائل فرهنگی، نشاندهندهی این است که روحیه و تفکر #انقلابی چگونه گرهها را میگشاید و موفقیتساز میشود.
۹۵/۱/۱
#سید_علی_خامنه_ای
#طهرانی_مقدم
@t_manzome_f_r
10.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
روزی که آمده بود به #خواستگاری، اصلا به خودش نرسیده بود.
با شلوار #چهار_جیب کرمی رنگ، کفشهای رنگ روشن که از چندجا #پاره بود.
دکمههای آستین پیراهنش را نبسته بود.
طبق همان شیطنتهای دخترانه، اینها را از #درز پرده میدیدم.
از همان لحظهای که چشمم به حاج حسن افتاد #اخلاص خاصی را در او دیدم که تا آخر #ادامه داشت.
فقط ۱۰دقیقه با هم صحبت کردیم.
در همین ده دقیقه همه چیز را گفت...
دوست داشتم همسر مردی شوم که روحیاتش شبیه حاجحسن باشد.
#حسن_طهرانی_مقدم
@t_manzome_f_r
هدایت شده از کتاب معیشت پرهیزکارانه
#معیشت_پرهیزکارانه
اینکه انسان ببیند چه کار میکند. این اقدام، این حرف، این رفاقت، این درس و این فعل و درک، آیا درست است یا درست نیست، این همان تقوا است. ممکن است کسی دین نداشته باشد، امّا به همین معنایی که گفتم، تقوا داشه باشد، او بلاشک از قرآن هدایت خواهد گرفت و مؤمن خواهد شد.
#سید_علی_خامنه_ای
#تبیین
@maishat_parhizkarane
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
کتب سیر مطالعاتی جدید - Copy.pdf
1.99M
کتب سیر مطالعاتی #تمدن_ساز همراه با بودجهبندی مطالعه.
با روزانه فقط #نیم_ساعت مطالعه، اندیشههای #تمدن_ساز را بیشتر بشناسیم.
@t_manzome_f_r