تأمُّلاتِ نظری
📚 کتابِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی [دادگر]، فصل چهارم، بخش اول 🔰در این فصل که به لحاظ زمانی تقریبا از سال
✍️🏼 بیان اجمالیِ اندیشه های اقتصادیِ "سوداگرایان" یا #مرکانتیلیستها را در این یادداشت بخوانید.
تأمُّلاتِ نظری
📚 کتابِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی [دادگر]، فصل چهارم، بخش دوم 🔰 تحولاتی چون؛ ظهور عقائد #لسفر و بروز #ان
✍️🏼 بیان اجمالیِ اندیشه ی #فیزیوکرات ها رو در این یادداشت بخوانید.
هدایت شده از امیرحسین ثابتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلم کامل نطق امیرحسین ثابتی در صحن علنی در مخالفت با عباس عراقچی (گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه)
@Sabety_ir ✅
تأمُّلاتِ نظری
فیلم کامل نطق امیرحسین ثابتی در صحن علنی در مخالفت با عباس عراقچی (گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه)
احسنت به این نطق مستدل و پرحرارت و غیر محافظه کارانه. مجلس بوجود جوانان خوش آتیه ای چون ثابتی ها بیش از پیش نیازمند است.
با شنیدن این نطق؛ حس اینکه مجلس در رأس امور است، مجددا در من احیاء شد. ای کاش برخی نمایندگان هم بیاموزند؛ و منافع ملت را فدای آینده ی شخصی خود نکنند.
@taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥 زیارت جا ماندگان اربعین باید چگونه باشد؟
#استاد_فاطمی_نیا
هدایت شده از اندیشکده قصد
🔴 نامه ۱۲ اندیشکده و نهاد پژوهشی به نمایندگان مجلس: خطر بازگشت رویکردهای احتکار زمین و فشرده سازی شهرها به وزارت راه و شهرسازی.
💠 اندیشکده قصد
💡@qasdna_ir
تأمُّلاتِ نظری
💥 زیارت جا ماندگان اربعین باید چگونه باشد؟ #استاد_فاطمی_نیا
✍️🏼 دوستان و مخاطبانی که عازمِ #اربعینِ سید الشهداء علیه السلام هستند، بصورت ویژه التماس دعا داریم؛ مخصوصا دعا برای سلامتی و فرج مولانا صاحب العصر و الزمان عجل الله تعالی فرجه الشریف 🤲
اربعین اقتصاد.pdf
705.1K
📚 نوشته ی پیش رو در ۷ موضوع به ابعادِ مختلفِ "اقتصاد اربعین" که ان شاء الله زمینه سازِ اقتصادِ دوران ظهور خواهد بود، می پردازد.
#اقتصاد_اربعین
@taammolatenazari
🔰 چکیده ی پیش رو مربوط به عقائد و اندیشه های اقتصادیِ ۶ متفکر برجسته ی #مکتب_کلاسیک می باشد. [با دقت مطالعه شود.]
1️⃣ یادداشتِ اول: #آدام_اسمیت ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/854
2️⃣ یادداشتِ دوم: #جرمی_بنتام ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/871
3️⃣ یادداشتِ سوم: #دیوید_ریکاردو ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/928
4️⃣ یادداشتِ چهارم: #توماس_رابرت_مالتوس ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/948
5️⃣ یادداشت پنجم: از #تورنز تا #گوسن ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/974
6️⃣ یادداشتِ ششم: #جان_استوارت_میل ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/994
@taammolatenazari
هدایت شده از اقتصاد انرژی/همت قلی زاده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
در روزگاری که شبکه های ماهواره ای با ظواهر و هدایت رسانه ای در صدد فریب شماست ما برای ششمین بار در شبکه چهار سیما حرف دل مردم را در قالب نت های علمی به قلب میزهای کارشناسی برده ایم. زمانی جمله ی «درآمدها ریالیه، هزینه ها دلاریه» به عنوان شعار کف خیابان بود، من در طی سالها مطالعه کلاف سردرگم مشکل اصلی اقتصاد ایران یعنی تورم را با چارچوب علمی به حقیقت زندگی مردم متصل کرده ام و برخلاف خیلی ها که حرفهای مبهم با واژه های نامفهوم به کار می برند، سعی کرده ام حقیقت علم را به زبان ساده بیان کنم تا همه بدانند ریشه ی اصلی تورم در این کشور چیست. پس اگر عزیزان این استدلال را از طریق بازنشر آن به گوش همگان نرسانند این موضوع در لابلای زر و زیور رسانه های زرد گم و به فراموشی سپرده خواهد شد. اگر شما کمک نکنید آنها که با مکیدن زندگی شما برای خود، حال خوشی رقم می زنند کمافی السابق با جملات زیبای فریبنده زندگی فرزندان این سرزمین را به غارت خواهند برد، امیدوارم وقت بگذارید و این مطالب را گوش کنید.
@hemmatgholizadeh
✍️🏼 این اربعین که خداوند به شما داده است قدرش را بدانید و شکر کنید. این اربعین و این راه، همه چیز آماده است که بخواهید یک تصمیم بگیرید. آمدید در راه؛ خدا را شکر. اما ثمره این زیارت ما باید اتمام عهدهای بزرگ و تصمیم های بزرگ باشد.
#آیت_الله_میرباقری
هدایت شده از دکتر علی سعیدی
منشأ تورم در ایران
نظریات اقتصادی مختلفی درباب منشأ و علل پیدایش تورم در کتابهای درسی اقتصادی وجود دارد که البته هیچکدام از آنها مربوط به اقتصاد ایران نمیشود، چون همه این نظریات اقتصاد مبتنی بر واقعیتهای مشاهده شده (Fact) از اقتصادهای غربی و بهویژه آمریکا تولید شدهاند. اما متاسفانه برخی از اقتصادخواندگان سطحی و کممایه گمان میکنند هر جا اصطلاح #نظریه آمد یعنی یک گزارۀ جهانشمول که در همه زمانها و مکانها صادق است.
بگذریم از این ...
علت تورم در ایران براساس واقعیتهای مشاهدهشده در ایران بیشتر از همه متأثر از نرخ تبدیل دلار به ریال است. بسیاری از شرکتهای پتروشیمی و فولاد و... از تقریبا دو دهه پیش با شیطنت و فریب، محصولات خود را با نرخ دلار بازار سیاه (که امروزه برای تطهیر آن، بازار آزاد خوانده میشود) قیمتگذاری میکنند و به داخل کشور میفروشند و این در حالی است که عمدۀ هزینههای این شرکتها در داخل کشور به صورت ریالی پرداخت میشود.
نتیجه این #فریب_بزرگ آن شده است که آحاد مردم ریالی درآمد دارند ولی مجبورند دلاری هزینه کنند.
بهرغم چنین ظلم آشکاری، متاسفانه شاهد آن هستیم که همین مافیای گرانکن، با تسلط بر رسانهها، توانسته است تحت لوای ناترازی یا یارانه پنهان یا حتی عدالت در بهرهمندی از منابع، عموم نخبگان و مردم را با سیاستهای گرانسازی خود همراه کند.
حل ناترازی و برقراری عدالت در بهرهمندی از منابع و جلوگیری از اسراف راهحل بسیار سادهتری هم دارد و آن تقویت ریال است نه #افزایش_دستوری نرخ دلار!
🆔 @DrSaeedi
📝 موضع صریح رهبر معظم انقلاب دربارهی معیارهای انتخاب وزرای دولت چهاردهم
🔸«چه کسی میخواهد میداندار باشد؟ آن کسی را باید میداندار کرد که «امین» باشد، «صادق» باشد، «متدیّن» باشد، از بُن دندان «معتقد به جمهوری اسلامی و به نظام اسلامی» باشد. «ایمان» یک شاخص مهم است. «امید به آینده»، نگاه مثبت به افق، یکی از شاخصههای مهم است. «تشرّع»، متشرّع بودن، یکی از معیارهای مهم است. «اشتهار به پاکدستی و صداقت» یک معیار است. این معیارها باید رعایت بشود؛ هم رئیسجمهور محترم اینها را رعایت کنند، هم مجلس رعایت کند... «سابقهی سوء» نداشته باشند؛ این یک معیار است. «نگرش ملّی» داشته باشند؛ یعنی غرق در مسائل جناحی و سیاسی و مانند اینها نشوند، نگاه ملّی به کشور داشته باشند. «کارآمد» باشند.» ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
@taammolatenazari
📚 لینک ۵ یادداشتِ مربوط به اندیشه های اقتصادیِ #مکتب_تاریخی تقدیم شما فرهیختگان می شود. مکتب تاریخی، اولین منتقدانِ اندیشه های اقتصادیِ مکتب کلاسیک می باشند.
1️⃣ بخش اول ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/1148
2️⃣ بخش دوم ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/1158
3️⃣ بخش سوم ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/1166
4️⃣ بخش چهارم ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/1193
5️⃣ بخش پنجم ↙️
https://eitaa.com/taammolatenazari/1212
@taammolatenazari
✍️🏼 شرم و ننگ باد بر کسانی که از رهبری معظم انقلاب بصورت نادرست مایه گذاشتند و لابی گری کردند، تا جُملگیِ اعضای کابینه ی دولت چهاردهم بدون مشکل رأی بیاورند. این جماعتِ بعضا نادان و غالبا ذی نفع، با این کارشان علاوه بر اینکه مشی همیشگی رهبری در قبالِ دولت ها و مجلس ها را خدشه دار خواهند کرد، موجب نفیِ وظائف ذاتی و استقلال مجلس هم می شوند. رهبری همواره علاوه بر اینکه به دولت های گوناگون توصیه هایی به جهت عملکردِ مطلوب و انتخاب کابینه ای قوی داشته اند، متقابلا برای مجالس هم معیارها و شاخص هایی رو به جهت انتخابِ شایسته ذکر کرده اند. علی ای حال؛ دودِ این رفتارهای سطحی و منفعت طلبانه و محافظه کارانه و نسنجیده، قطعا به چشم ملت و نظام خواهد رفت. شخصا از نمایندگانی که بدون تأثیر پذیرفتن از جریانات ذی نفع، مستقلا و لله وظیفه ی ذاتی و ملی خود را انجام داده اند، سپاسگزارم.
پ.ن: منتظر اجرایی شدنِ بیش از پیشِ سیاست های #نئولیبرالی و لِه شدنِ طبقات محروم و ثروتمند تر شدن سرمایه داران باشید.
@taammolatenazari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✍️🏼 باور بفرمایید؛ بدونِ آگاه شدنِ توده ی مردم، مخصوصا عناصر دغدغه مند و معتقد و متعهد به انقلاب اسلامی، نمی توان با جریانِ #سرمایه_داری در ایران یا همان #نئولیبرال_های_ایرانی مقابله و مبارزه کرد. آگاه شدن هم در وحله ی اول با #مطالعه_کردن و #اندیشیدن آغاز شده و سپس با کنش گری در عرصه ی اجتماع کار به تدریج به سرانجام خواهد رسید ان شاء الله.
📚 بنده در کانال #تأملات_نظری، بنا دارم در موضوعات ذیل کتاب هایی که می خوانم، چکیده اش را تقدیم همراهان کنم تا ابتدائا بصورت جمعی آگاه شویم، سپس منسجم و تشکیلاتی کنش گری اجتماعی داشته باشیم.
1️⃣ تاریخ عقائد اقتصادی (تا کنون تا بحث #مکتب_تاریخی سلسله یادداشت هایی تقدیم شده است.)
2️⃣ آشنایی با اصطلاحات و مفاهیم اقتصادی (بدون فهم صحیح از اقتصاد نمی توان کنش گری معقول و سنجیده ای داشت)
3️⃣ نقد نظام سرمایه داری در آثارِ متفکرین و اندیشمندان و محققان غربی
4️⃣ فلسفه ی اقتصاد
5️⃣ اقتصاد توسعه
6️⃣ نظام های اقتصادی
7️⃣ روش شناسی علم اقتصاد
8️⃣ فقه الاقتصاد و تأملاتی در اقتصاد اسلامی
9️⃣ مقایسه ی تطبیقی اقتصاد تعاونی از منظر اسلامی و اقتصاد مدرن
0️⃣1️⃣ اقتصاد مقاومتی و مردمی سازی اقتصاد
1️⃣1️⃣ غرب شناسی انتقادی
2️⃣1️⃣ روشنفکری در ایران و سیر تطور آن از آغاز تاکنون
3️⃣1️⃣ تأملاتی در علوم انسانی و اسلامی سازی آن
@taammolatenazari
✍️🏼 دست مریزاد به آن دَست از نمایندگانی که از استقلال خود و مجلس در برابرِ "لابی گری ها" پاسداری کردند و نسبت به ناکارامدی آزمون پس داده ها و فعالانِ #فتنه_۸۸ که در کابینه ی دولت چهاردهم حضور داشتند، رأی منفی دادند. و شرم باد بر آن دَست از نمایندگانی که استقلال و هویتِ نمایندگیِ ملت بودن را به منافع شخصی و گروهی فروختند. این اتفاقات عیار خیلی ها را مشخص کرد.
@taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨منظور از راهکار قیمتی رفع ناترازی بنزین چیست؟
پیرو اظهارات وزیر نفت دولت آقای پزشکیان مبنی بر اینکه «راهکارهای قیمتی برای رفع ناترازی بنزین، در دستور کار نیست»، چند اقتصادخوانده که از افراد تاثیرگذار در سیاستهای اقتصادی دولت شهید رئیسی بودند و این اواخر، دولت سیزدهم را به گرانسازی بنزین نیز راضی کرده بودند، فریاد اعتراض سردادهاند که چرا میخواهید راهکار قیمتی برای رفع ناترازی را کنار بگذارید.
اما منظور از عبارت زیبای «راهکار قیمتی برای رفع ناترازی» که اینها دنبالش هستند، چیست؟
ناترازی، یعنی میزان مصرف بنزین کشور بیش از تولید است. این موضوع، دلایل متعددی دارد. یکی پرمصرف بودن خودروها، دیگری جهانیسازی قیمتها که باعث شده تمایل پالایشگاهها به تولید بنزین کم شود، دیگری سیاست آقای زنگنه وزیر نفت دولتهای هفتم، هشتم، یازدهم و دوازدهم که پالایشگاهسازی را کثافتکاری میدانست، دیگری اضافه شدن سالانه بیش از یک میلیون خودرو به ناوگان حمل و نقل کشور که با هوا کار نمیکنند و بنزین میخواهند...
برای حل این معضل، دو راهکار وجود دارد: ۱- راهکار غیرقیمتی ۲- راهکار قیمتی.
راهکار غیرقیمتی، یعنی کممصرف کردن خودروها، سهمیهبندی بنزین تا زمان تراز شدن تولید و مصرف، ساخت پالایشگاه برای افزایش تولید و...
اما راهکار قیمتی، یعنی افزایش قیمت بنزین. سوالی که پیش میآید این است که افزایش قیمت چگونه میخواهد معضل ناترازی را حل کند؟
پاسخ این است که وقتی بنزین گران شد، بخشی از مردم قدرت خرید بنزین را از دست میدهند و در نتیجه، مصرف کل کشور کم میشود و صورت مسئله پاک میشود.
اما سوال اینجاست که با گرانی بنزین، کدام قشر از مردم دیگر نمیتوانند بنزین مصرف کنند؟ چه کسانی از سفر کردن محروم میشوند؟ سرمایهداران یا مستضعفان؟!
سیاست گرانسازی بنزین، دقیقا مانند سیاست گرانسازی ارز است. میگویند اجازه دهید دلار به اندازهای گران شود که یک عده از مردم توان خرید کالای وارداتی را نداشته باشند. در نتیجه، تقاضا برای ارز کم شود و ناترازی ارزی رفع شود.
اما آن کالای وارداتی که باید مردم نتوانند تهیه کنند چیست؟ متاسفانه بخش قابل توجهی از واردات ما، غذای دام و طیور است. حرفشان این است که اجازه دهید دلار به قدری گران شود تا قیمت غذای دام و طیور برای دامداران و مرغداران سر به فلک بکشد و در نتیجه، قیمت گوشت و مرغ و لبنیات و... نجومی شود. وقتی چنین شد، مستضعفان دیگر توان خرید گوشت و مرغ را از دست میدهند و نیاز دامدار و مرغدار به خوراک وارداتی دام و طیور کم میشود و در نتیجه، تقاضای ارز کاهش مییابد و معضل ناترازی رفع میشود!
اما نکته اینجاست که هرگز، موضوع را با این ادبیات بیان نمیکنند که مردم متوجه شوند چه بلایی قرار است سرشان بیاید. میگویند «راهکار قیمتی حل ناترازی».
البته این سیاست قیمتی، چه درباره بنزین و چه درباره ارز و چه سایر کالاها، بدون ذینفع نیست. هم گرانسازی بنزین ذینفع دارد، هم گرانسازی ارز. شرکتی که سالانه یک میلیارد دلار صادرات دارد، اگر نرخ ارز از ۴۰ هزار تومان به ۶۰ هزار تومان افزایش یابد، بدون کمترین زحمتی ناقابل ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسب میشود. این ذینفعان، باید هم دنبال اقتصاددانهایی باشند که گرانیها را تئوریزه کنند.
انگس استوارت دیتون برنده جایزه نوبل اقتصاد و استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون که دچار عذاب وجدان شده و کتاب افشاگرانه «اقتصاد در آمریکا» را نوشته است، میگوید: «بر خواننده این کتاب حرجی نیست اگر فکر کند که ما [اقتصاددانان نئوکلاسیک] انسانهای رذلی هستیم که صرفا منافع مادی خودمان برایمان اهمیت دارد. اینکه ما لابیگر و توجیهگر سرمایهدارانی هستیم که سخاوتمندانه بابت کارهایمان به ما پاداش میدهند».
@syjebraily
🔰 #اربعین و #علوم_انسانی_غربی
✍️🏼 احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🔸 علوم انسانی غربی و دلدادگان و مریدان آنها حتی اگر مسلمان هم باشند، نه تنها از «فهم» و «تبیین» پدیده پیادهروی اربعین حسینی و برپایی عاشقانهی مواکب اربعینی در گوشه و کنار عالم، عاجزند؛ بلکه از «توصیف» واقعبینانه این حرکت دهها میلیونی هم ناتواناند. چنان علوم و چنین عالمانی، نه درکی از این پدیده دارند و نه «ابزار»ی برای درک آن در اختیار دارند.
زیرا ابزارها و روشهای موجود ناظر به توصیف و تبیین و تحلیل در علوم انسانی غربی، ریلگذاری حرکت انسان به سوی حیوانیت و بردگی و بردهداری مدرن است. طبیعتاً از فهم سیر ملکوتی انسانها و حرکتی که در پی جاذبه آزادی و آزادگی حسینی صورت میگیرد، عاجزند. عقلانیت علوم انسانی موجود، یعنی عقلانیت دنیازده و حیوانمحور اومانیستی و لیبرالیستی، از درک حقایق معنوی و ملکوتی عاجز است. به همین دلیل، «قالبهای مفهومی و نظری» علوم انسانی لیبرالی ظرفیت توصیف و تبیین و تفسیر، چنین پدیدههایی را ندارند.
🔸️ افزون بر این، بدنیتی و کجاندیشی پارهای از مدعیان غربزده این علوم را هم نباید نادیده گرفت. اینان (که به نوکران بیمزد و مواجب فکر و فرهنگ لیبرالی تبدیل شدهاند) حاضرند دهها نوشته و نشست درباره «زنجیرزنی چند دختر فریبخورده بیحجاب در گوشهای از کوچههای یکی از شهرهای کشور» داشته باشند! اما نمیتوانند و یا شاید اجازه ندارند که درباره کمند جاذبه عشق اربعین که بر ذهن و ضمیر دهها میلیون انسان در گوشهکنار عالم افکنده شده، حتی یک پاراگراف بنویسند! اینان حاضرند درباره خرده فرهنگهای وارداتی و شیطانی، دهها صفحه مطلب بنویسند؛ اما نمیتوانند ظرفیت تمدنی و اقتدارآفرین اربعین را ببنیند. آنان هیچ فهمی از «فرهنگ اربعینی»، «اقتصاد اربعینی»، «اقتدار اربعینی»، «امنیت اربعینی»، «مقاومت اربعینی» و «سیاست اربعینی» ندارند. به همین دلیل، نمیتوانند، یا اجازه ندارند و یا لیاقت آن را ندارند که در غنیسازی مفهومی و نظری اربعین مشارکت داشته باشند.
@taammolatenazari